Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה לכולם!

אתמול החלפתי נוזל קירור בפוקוס שלי (הכיל כמה סוגים וזה לא כ"כ מצא חן בעיניי). הנה פירוט של מה שעשיתי:

רוקנתי את הנוזל הקיים ע"י פתיחת הבורג שבתחתית הרדיאטור. כשהטפטוף נגמר, סגרתי את הבורג, מילאתי במים מזוקקים והפעלתי את הרכב לשתי דקות, במהלכן הוספתי עוד מים מזוקקים עד קו הMAX. אחרי כמה דקות רוקנתי שוב את הנוזל ע"י פתיחת הבורג, (ניסיתי לפרק את הצינורות מהמיכל אידוי בשביל לשלוף אותו ולנקות אותו היטב, אבל ראיתי שלא כל הצינורות נשלפים בקלות ופחדתי לעשות נזק שרב מהתועלת, אז ויתרתי על הקטע הזה). כשסיים לטפטף סגרתי את הבורג ומילאתי נוזל קירור EUROL XL צהוב, כהמלצת חברי הפורום מלפני זמן מה. נכנס לי בערך 3 ליטר לפני הדלקת הרכב, התנעתי את הרכב, מפלס המים קצת ירד והוספתי עוד בערך 300 מ"ל, יצאתי לסיבוב של בערך 6 ק"מ, לאחריו המפלס ירד שוב ונכנס לי עוד כחצי ליטר נוזל. סה"כ נכנס לי כמעט 4 ליטר נוזל קירור עד קו הMAX.

2 שאלות:

1. האם זה תקין שאחרי נסיעה ייכנס לי עוד כמות כזו של נוזל קירור? האם זה צפוי לרדת גם אחרי הנסיעות הבאות?

2. האם יש הערות על התהליך שעשיתי? המלצות אחרות וכדו'?

תודה לכולם

פורסם

היי,

במידה ואין נזילות זה תקין, כי בסך הכל האוויר מתנקז, מפלס הנוזל יורד, ואם אין נזילות

אתה תראה שזהיפסיק לרדת.

וזאת גם בערך הכמות שנכסת אחרי החלפה חלקית.

לדעתי תקין.

רועי

פורסם (נערך)

האם לאחר שמילאת כבר יורול, הנעת והמתנת מעט עם מכסה מיכל עיבוי פתוח ?

האם לחצת מעט על צינורות הרדיאטור הראשיים כדי לשחרר בועות אוויר ?

בכל מקרה כמו שרועי אמר זה אוויר שהשתחרר ואת מקומו תפס הנוזל.

תמשיך לעקוב בימים הקרובים אחר המפלס, ושים את הבקבוק עם הנוזל בבגאז'.

לגבי הצינורות שלא השתחררו ממיכל העיבוי : הרבה פעמים אחרי ששלפת את הבאנד שנועל אותם, הם עדיין דבוקים למקומם.

בעזרת פלאייר תפוס אותם בעדינות באזור שהבאנד ישב קודם, ותן להם סיבוב עדין ימינה ושמאלה, בלי לפגוע בצינור עצמו כמובן.

ברגע שה"הדבקה" משתחררת הצינור ישלף בקלות.

עריכה אחרונה על ידי asafasaf

Stay Dirty

פורסם

היי,

פעם הבא לפני שאתה מתניע תלחץ על הצינורות של הרדיאוטר (עליון+תחתון) יתנקז קצת האוויר

ותמלא.

אחרי זה תתניע, תמשיך ללחוץ עליהם, (כמובן עם פקק רדיאטור פתוח) ותמלא במידת הצורך.

שהרכב מגיע לטמפ' עבודה+המאוררים נכנסים לפעולה סימן שהכל בסדר.

כמובן כמה ימים אחרי תעקוב אחרי הטמפ' אם היאת קינה, ועל המפלס.

כל עוד לא נגרמה שום התחממות לא נגרם שום נזק.

רועי

פורסם

וטיפ קטן - אחריי החלפת נוזל קירור תדליק את המאוורר של תא הנוסעים על חום ועל מקסימום - זה יבצע סירקולציה מלאה של הנוזל בכל המערכת, כולל ביחידת הפנימית לחימום תא הנוסעים.

פורסם

יש נוהל ניקוז אוויר מסודר בפוקוס שכולל העלת סל"ד ל 5000 למשך כמה שניות. אני אשתדל לעלות הסבר יותר מדוייק.

לא צריך ללחוץ על צינורות וגם לא צריך להפעיל חימום. במכוניות מודרניות יש זרימה קבועה ברידיאטור חימום, כך שהפעת חימום לא משנה דבר.

פורסם

כמות נוזל הקירור בפוקוס שלך היא 5.8 ליטר. אז או שלא רוקנת הכל או שיש עדיין אוויר במערכת. במוסך המורשה מבצעים ניקוז אוויר כמו שבוקי כתב.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

5.8 ליטר זה נשמע קצת מוגזם לא? גם באופן כללי זה נשמע לי יותר מדי וגם נכנס לי פחות מ4 ליטר. איך יכול להיות שכמות כ"כ גדולה של נוזל לא רוקנתי?

נתתי לכל המים לצאת דרך הפתח למטה במשך כמה וכמה דקות, אמנם נשאר קצת במיכל אידוי אבל כמות קטנה. גם לגבי הנושא של ריקון האוויר, הגיוני שכ"כ הרבה נפח אוויר כלוא עדיין בפנים אחרי נסיעה של 100 ק"מ בערך?

פורסם

תמיד נישאר נוזל קירור בבלוק עצמו וגר ברדיאטור החימום הפנימי לפעמים. נכון לעכשיו המאוורר רדיאטור עובד והכל? נשמעים לך רחשי מיים חריגים מאיזור הדשבורד?

• תוכן חדש...