Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

מעתיק מפורום בעלי מקצוע...

בכוונה אני נמנע מפרסום שם המוסך לפני חוות דעתכם.

ברשותי רנו 2006. שם הדגם עפ"י משרד הרישוי הוא רנו THALIA. שם הדגם המסחרי המקובל בישראל הוא קליאו -סדאן. בישראל שווק באותה שנה גם רנו קליאו האצ'בק, ונרשם בשם רנו קליאו. אני מציין את הפרטים האלו, כי ככל הנראה הם הובילו לטעות אצל המתקין או ספק החלפים.

לפני שנה ביצעתי במוסך מורשה החלפה של בולמים אחורים. רכישת החלפים נעשתה ע"י המוסך, מספק החלפים שלו. השבוע גיליתי נזילה בבולם אחורי שמאלי (במסגרת מבחן רישוי), ובעקבות כך רכשתי זוג בולמים חדש (עצמאית בחנות חלפים), וביצעתי התקנה חוזרת במוסך.

הבלאי של הבולם היה נראה לי לא סביר, ו

לאחר בדיקה התברר כי הבולם שהותקן ברכב בשנה שעברה הוא הבולם המתאים לדגם הרשום כרנו קליאו, ולא רנו טליה.טענתי היא כי הבלאי המואץ של הבולם קשור בבחירה של חלק לא מתאים שנעשתה בטיפול בשנה שעברה, ובעקבות כך אני זכאי להחזר על הטיפול ועל החלפים שרכשתי שנה שעברה.

טענת המוסך היא כי העובדות שהחלק מתאים פיזית למימדי האוטו, כי נסעתי במשך שנה בלי תלונות על ביצועים לקויים, וכי בולם אחד בלבד התקלקל, מעידה כי הבולם מתאים, והבלאי הוא תוצאה של פגיעה במהמורה במהלך נסיעה.

המוסך מתנער מכל אחריות, ומאשים אותי בסחטנות.

עם זאת, הוא הצליח לקבל מחנות החלפים זיכוי עבור החלק שהורכב בשנה שעברה והתחייב להעביר אלי את הזיכוי.

נשארה לנו מחלוקת על עלות העבודה (כ 250 לפני מע"מ, מגולם בתוך טיפול שנתי), וגם על עקרון האחריות על ליקוי בטיפול שנתגלה רק לאחר זמן החורג מתקופת האחריות, והאם בכלל היתה כאן רשלנות.

אשמח לחוות דעתכם, אנשי מקצוע, משפטנים וחובבי רכב כאחד.. :-)

פרטים נוספים:

פרטי הרכב שלי, עפ"י רשיון הרכב:

רנו Thalia, 98HP, מנוע K4J 1390.

זוג בולמים שנרכש והותקן בשנה שעברה ע"י המוסך המטפל:

104564

תאימות דגמים:(מתאים לדגמי רנו קליאו)

http://www.vehiclepartsdatabase.com/...dfrance/104564

זוג בולמים שנרכש השנה (עצמאית) והותקן ע"י המוסך המטפל: KYB-343289

תאימות דגמים: (מתאים לדגמי רנו טליה)

http://www.vehiclepartsdatabase.com/...ers/kyb/343289

עריכה אחרונה על ידי אבינעם ב
פורסם

מאיזו תוצרת הבולם הפגום שהחזיק רק שנה?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
גם המוסכניק וגם חנות החלפים הבינו שהם טעו.

מאיפה הבנת את זה? אני הבנתי שהם סך הכל זיכו אותו על החלק הספציפי בגלל בלאי חריג לא בגלל חוסר התאמה. עובדה שהם לא זיכו אותו גם על העבודה או גם על הבולם השני.

פורסם (נערך)

סוף הסיפור (מקווה :) )

חנות החלפים זיכה אותי בסכום מלא על החלקים.

המוסך עדיין מתנער מאחריות.

יש כאן חור בסיפור, כי אני לא מצליח להבין איך מכל הצדדים דווקא חנות החלפים הוא זה שנושא בעלות של הטעות שהיתה או לא היתה. כנראה שלבחור במוסך יש יכולת משא-ומתן מופלאה...

אני מרוצה מצד אחד כי זיכוי בחלפים יותר נוח לי מאשר זיכוי למוסף שאין בכוונתי לפקוד יותר לעולם.

מצד שני - הלב שלי לא נוח עם כך שהחלפים נושא בנזק שלא הוא אחראי עליו.

מצד שלישי - זה עניין שלו עם המוסך, ייתכן שיש שם עוד שיקולים שגרמו לו להסכים.

מבחינת תשלום - אמנם לא קיבלתי החזר על עבודה, אבל אני מאמין שלו היינו מצליחים לדבר יפה זה עם זה, היינו מגיעים לפשרה שבה קרוב לוודאי הייתי מוותר על רכיב העבודה. כך שיצאתי מרוצה.

שבת שלום

ותודה לעוזרים.

עריכה אחרונה על ידי אבינעם ב
פורסם
אין כאן שום טעות החברה RECORD FRANCE מקטלגת הכל תחת אותה קבוצה:

CLIO 2 - CLASSIC & SYMBOL 1 & THALIA

כל אלו שמות של גירסת 4 דלתות במדינות שונות.

אבל לא של גירסת 3/5 דלתות.

פורסם

אם הפרטים של המקרה המתואר נכונים, אני סבור שפניה לאיגוד המוסכים תוכל לפתור את הבעיה.

טוב עשית שלא רצת לפרסם את שם המוסך, מצד שני, ראוי שבעלי מקצוע יקחו אחריות על מעשיהם.

חשוב מה היה קורה חס וחלילה אם היה נגרם נזק בטיחותי לך או לאחרים.

בהצלחה

פורסם
מאיפה הבנת את זה? אני הבנתי שהם סך הכל זיכו אותו על החלק הספציפי בגלל בלאי חריג לא בגלל חוסר התאמה. עובדה שהם לא זיכו אותו גם על העבודה או גם על הבולם השני.

מי שמזכה אותך מבין בד"כ שהוא טעה. מי שלא חושב שטעה לא יזכה אותך.

פורסם
מעתיק מפורום בעלי מקצוע...

בכוונה אני נמנע מפרסום שם המוסך לפני חוות דעתכם.

ברשותי רנו 2006. שם הדגם עפ"י משרד הרישוי הוא רנו THALIA. שם הדגם המסחרי המקובל בישראל הוא קליאו -סדאן. בישראל שווק באותה שנה גם רנו קליאו האצ'בק, ונרשם בשם רנו קליאו. אני מציין את הפרטים האלו, כי ככל הנראה הם הובילו לטעות אצל המתקין או ספק החלפים.

לפני שנה ביצעתי במוסך מורשה החלפה של בולמים אחורים. רכישת החלפים נעשתה ע"י המוסך, מספק החלפים שלו. השבוע גיליתי נזילה בבולם אחורי שמאלי (במסגרת מבחן רישוי), ובעקבות כך רכשתי זוג בולמים חדש (עצמאית בחנות חלפים), וביצעתי התקנה חוזרת במוסך.

הבלאי של הבולם היה נראה לי לא סביר, ו

לאחר בדיקה התברר כי הבולם שהותקן ברכב בשנה שעברה הוא הבולם המתאים לדגם הרשום כרנו קליאו, ולא רנו טליה.טענתי היא כי הבלאי המואץ של הבולם קשור בבחירה של חלק לא מתאים שנעשתה בטיפול בשנה שעברה, ובעקבות כך אני זכאי להחזר על הטיפול ועל החלפים שרכשתי שנה שעברה.

טענת המוסך היא כי העובדות שהחלק מתאים פיזית למימדי האוטו, כי נסעתי במשך שנה בלי תלונות על ביצועים לקויים, וכי בולם אחד בלבד התקלקל, מעידה כי הבולם מתאים, והבלאי הוא תוצאה של פגיעה במהמורה במהלך נסיעה.

המוסך מתנער מכל אחריות, ומאשים אותי בסחטנות.

עם זאת, הוא הצליח לקבל מחנות החלפים זיכוי עבור החלק שהורכב בשנה שעברה והתחייב להעביר אלי את הזיכוי.

נשארה לנו מחלוקת על עלות העבודה (כ 250 לפני מע"מ, מגולם בתוך טיפול שנתי), וגם על עקרון האחריות על ליקוי בטיפול שנתגלה רק לאחר זמן החורג מתקופת האחריות, והאם בכלל היתה כאן רשלנות.

אשמח לחוות דעתכם, אנשי מקצוע, משפטנים וחובבי רכב כאחד.. :-)

פרטים נוספים:

פרטי הרכב שלי, עפ"י רשיון הרכב:

רנו Thalia, 98HP, מנוע K4J 1390.

זוג בולמים שנרכש והותקן בשנה שעברה ע"י המוסך המטפל:

104564

תאימות דגמים:(מתאים לדגמי רנו קליאו)

http://www.vehiclepartsdatabase.com/...dfrance/104564

זוג בולמים שנרכש השנה (עצמאית) והותקן ע"י המוסך המטפל: KYB-343289

תאימות דגמים: (מתאים לדגמי רנו טליה)

http://www.vehiclepartsdatabase.com/...ers/kyb/343289

רד מזה ותהנה מהבורות של המוסך וספק החלפים שלו כי הקליאו הסדאן והרגילה זה אותו בולם.

• תוכן חדש...