Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב, פג'ו 306, SR שנת 95.

בימים האחרונים תקפה את הרכב תקלה מוזרה: חלק מצרכני החשמל לא נכבים לאחר כיבוי הרכב והוצאת המפתח מהסוויץ'.

לפני כשבוע, לאחר הכיבוי, המאוורר הפנימי (זה שאחראי על עוצמת רוח האוורור בפנים הרכב),מדחס המזגן (נשמע צליל חיבור הפולי כאשר לחצנו לסירוגין) וכן הנורית שנמצאת על כפתור הפעלת המזגן לא נכבו.

זה קרה בערב ולכן ניתקנו את המצבר למשך הלילה ובבוקר הבעייה לא חזרה.

היום בערב (למה זה תמיד קורה בערב..), חזרתי לרכב וגיליתי להפתעתי כי הרדיו נשאר עובד (הוא אמור להכבות לאחר כיבוי המנוע) וכן הנורית של המצבר בלוח השעונים גם כן הייתה דלוקה.

הנעתי את הרכב, כיביתי שוב והתופעה נשארה. לאחר נסיעה של כ-10 דקות, כיביתי את הרכב והתקלה נעלמה.

לאיזה כיוון עלי לחשוב שגורם לתקלה?

סוויץ'? מחשב?

תודה

פורסם

אני לא מאמין שהבעיה נעוצה במחשב, במקרה שכזה אני מניח שדברים נוספים היו משתגעים ברכב.

לדעתי הבעיה נעוצה במגעים רופפים בסוויץ', שאינם מתנתקים לפעמים כאשר אתה מסובב את הסוויץ' לכיבוי ומוציא את המפתח.

בדוק זאת אצל חשמלאי רכב, וכמובן חכה לעצות חברי הפורום המלומדים והמנוסים!

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

תודה לכם.

אבדוק בקרוב מה הולך באיזור הסוויץ'. אולי זה אפילו בר תיקון ביתי (חוט רופף).

אגב, ידוע מה מחיר סוויץ' במקרה הגרוע?

פורסם

לא באיזור הסוויץ' , בסוויץ' עצמו.

המגעים באביזר הזה נוטים להידפק חדשות לבקרים בתוצרת PSA.

רוב הסיכויים הם שתיאלץ לרכוש סוויץ' חדש , כי שיקום של העסק הוא כמעט בלתי אפשרי.

אם המפתח אצלך הוא בעל 4 זיזים (נדמה לי שב-95 הם כבר עברו לתצורה הזו) , אולי תוכל לפרק את החלק המיכני מהחשמלי ,ולחסוך את הצורך בהוספת מפתח נפרד לסוויץ' לצרור המפתחות שלך.

עלות - למיטב ידיעתי , כ-300 ש"ח. אבל אני לא מעודכן.

לשאלתך הבאה -לא.

לא מוכרים את החלק החשמלי של הסוויץ' בנפרד.

כן.

הם חארות.

פורסם
לא באיזור הסוויץ' , בסוויץ' עצמו.

המגעים באביזר הזה נוטים להידפק חדשות לבקרים בתוצרת PSA.

רוב הסיכויים הם שתיאלץ לרכוש סוויץ' חדש , כי שיקום של העסק הוא כמעט בלתי אפשרי.

אם המפתח אצלך הוא בעל 4 זיזים (נדמה לי שב-95 הם כבר עברו לתצורה הזו) , אולי תוכל לפרק את החלק המיכני מהחשמלי ,ולחסוך את הצורך בהוספת מפתח נפרד לסוויץ' לצרור המפתחות שלך.

עלות - למיטב ידיעתי , כ-300 ש"ח. אבל אני לא מעודכן.

לשאלתך הבאה -לא.

לא מוכרים את החלק החשמלי של הסוויץ' בנפרד.

כן.

הם חארות.

וולאו (זה הסוויץ שיש ברוב האירופאיות) בא בד"כ עם החלק החשמלי כחלק אינטרגלי מהסוויץ. בדגמים אחרים (בעיקר יפאנים וקצת קוריאנים/אירופאים כמו פלוצגגן, סובארו, דייהו....) החלק החשמלי בא בנפרד לסוויץ ועלותו סימלית (50-100 שח בד"כ עבור חלק תחליפי).

כדאי לנסות לבדוק אם החלק החשמלי ניתן לפירוק (לרוב הוא פשוט מחובר לסוויץ עצמו ב 2-3 ברגים קטנים). אם הוא אכן ניתן לפירוק, כדאי לנסות לפרק אותו ולבדוק את מצבו הפנימי (האם יש משהו שבור שניתן לתקן או לא).

חשוב מאוד לנתק את המצבר טרם הפירוק (לפרק מינוס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...