Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4043 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני מתכוון לצאת לטיול באוגוסט וצריך המלצות והכוונה.

כחולה הגה מושבע, הדגש של הטיול יהיה כמובן סביב חוויות מוטוריות. גם יעד הטיול יקבע לפי זה. בגדול, אירופה.

אשמח לקבל המלצות:

1. קורסי נהיגה מתקדמים למיניהם (בדגש מבחינתי על נהיגת ראלי).

2. אפשרויות ל"מרוצים עממים". לא אכפת לי לנסות את מזלי בקניית גרוטאה ונסיון למכור אותה אח"כ.

3. דברים נוספים בנושא שלא חשבתי עליהם.

על הדרך, אני גם מחפש שותף.....

תודה רבה!

פורסם

לדעתי תתרכז בגרמניה או באנגליה, לפי מה שהבנתי אלו המדינות החזקות באירופה מבחינת מסלולים ומענה לחובבי רכב כבדים.

אגב, בן כמה אתה? קח בחשבון שיש מסלולים שדורשים גיל מינימלי לנהיגה (נניח בנורבוגרינג ממה שראיתי הגיל המינימלי להשכרת רכב הוא 21). כנ"ל גם בחברות ההשכרה - בגרמניה תוכל לנהוג על מכוניות בסיסיות כבר מגיל 18, מכוניות טובות מ21, מכוניות ספורטיביות ומיוחדות - 25 או 27 ומעלה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כמה כסף וזמן אתה יכול להשקיע?

על אופציות 1 ו-2 שציינת אני לא יודע מה לומר. על טיולים מוטוריים אני בהחלט יכול להעיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

יופי.

אני בן 24,

מוקצים לעניין כשבועיים וחצי.

תקציב לכל הטיולף כולל הכל כ10,000 ש"ח. כמובן שפחות יותר טוב.

מבחינת לינה אני מוכן להתפשר על לינה על בסיס קרובי משפחה (מינכן, לונדון), קמפינג, אכסניה זולה ואפילו לילה ברכב בעת הצורך כדי שכמה שיותר מהסכום יוקצה לזרימת האוקטן. שבתות על בסיס משפחה או בתי חב"ד למיניהם.

אשמח להמלצות.

פורסם

לדעתי זה לא ריאלי אם אתה מתכוון לשכור רכב.

נניח שני סיבובים בנורבוגרינג על סוזוקי סוויפט ספורטיבית עולים 200-250 יורו! ביקור במוזיאונים וכו', זה גם כסף.

רכב בסיסי לשבועיים יעלה לפחות 2400₪, תוסיף על זה טיסה, 350-400$ אם תמצא משהו זול. אני חושב שזה לא ריאלי.

אני מתכנן טיול עם חבר מהצבא, גם לגרמניה, כל אחד מאיתנו על שבועיים יוציא בסביבות 15-20 אלף ש"ח, ואנחנו מתחלקים בעלות הרכב, בעלות הדלק ובעלות המלונות. לכן החישוב שלך לא ריאלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

10000 ש" לשבועיים? נראה לי שיהיה עליך להתכלב, גם בלי הוצאות חריגות עליך להביא בחשבון 2000 ש"ח לטיסה זולה, ו-250-500 ש"ח ליום למחיה, לא כולל לינה ושכירת רכב. כבר הגעת ל-7000-9000 ש"ח לשבועיים. הוסף מלונות שיעלו עוד כמה מאות ש"ח ללילה אם אינך רוצה משהו מעופש, והתקציב נגמר לפני ליטר ראשון של דלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש בחור בשם אולג וסילקוב עובד לשעבר במסלולים .

כיום עושה טיולים מוטורים באירופה ממליץ לך ליצור איתו קשר ,פעם אחרונה הטיול היה עם חברת פורשה .

פורסם (נערך)
נניח שני סיבובים בנורבוגרינג על סוזוקי סוויפט ספורטיבית עולים 200-250 יורו!

ואם דפקת את הרכב מדובר בהשתתפות עצמית של אלפי יורו. אאוץ'.

לא אכפת לי לנסות את מזלי בקניית גרוטאה ונסיון למכור אותה אח"כ.

יש כאב ראש סביב סוגיית הרישוי והביטוח. זה לא אפשרי בכל מדינה וכמובן השתתפות בספורט מוטורי דורשת כיסוי ביטוחי נפרד אם אתה לא רוצה לממן לעצמך את הטיסה חזרה לארץ עם עצמות שבורות.

בכל מקרה 10K לטיול מוטורי רציני זה פשוט מעט מדי. תברר עם סוכנויות בארץ וישירות מול מסלולים בגרמניה ואנגליה - זה אולי יספיק לקורס נהיגה של יומיים בלחץ (וישאיר לך כסף בקושי לטיסה באיזיג'ט ולאוכל משימורים).

אופציה אחרת היא לשכור מכונית "מעניינת" במינכן (אם כי לא ספורטיבית קיצונית - כי התקציב לא מאפשר) ולצאת לכבישים הכי יפים ומעניינים באיזור גרמניה-אוסטריה. להתחיל ממינכן (מוזיאון BMW), להמשיך דרומה לאיזור דרום באווריה וטירול, משם ליער השחור (הרבה כבישים מאוד כיפיים) וחזרה דרך שטוטגארט (מוזיאונים של מרצדס, פורשה) ואם הזמן מאפשר ויש כסף לדלק אז להמשיך עד לוולסברג (מוזיאון VW).

רק שים לב לחוקי התנועה המקומיים. השוטרים שם חסרי חוש הומור והקנסות עשויים להיות כבדים.

אופציה שלישית היא להתחיל עם כמה קורסים של נהיגה מתקדמת בישראל (אם טרם עשית) ואז לחסוך לקורס ראלי רציני.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

בעיה. כמו שאמרו לך הסכום קטן מדי. אם אתה נוסע עם שותף (ואני ממליץ - אבל רק מישהו שאתה מכיר ומסתדר איתו) אפשר לחתוך חלק מהדברים בחצי, אבל עדיין - בשביל שבועיים וחצי תצטרך יותר כסף.

ממליץ להמיר בקורס דריפטים בבודפשט אצל myway. אמנם רק סופ"ש אבל החוויה תהיה יותר חזקה והעלות תתאים בול.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל המגיבים.

אכן, אולי זה לא היה ברור ממה שכתבתי, אני מוכן להתכלב באופן די רציני.

ראיתי עכשיו באיזה אתר מזרון מתנפח למושב האחורי ברכב שהופך את המרווח לרגליים בתוספת המושב האחורי למיטה מאוזנת. 250 ש"ח. בעקרון נשמע לי אחלה לישון עם זה ברכב, ועוד שתיים - שלוש לילות באתר קמפינג.

בנוגע לאוכל, שימורים זה אחלה. למי ששומר כשרות במילא אין הרבה תחליף.

בגדול, הצבא היה לא מזמן ובצבא היה יותר גרוע.

מסתמן שלפחות לשבוע אחד מתוך השבועיים, שבוע של טיול ביער השחור + מוזאונים. יהיה לי פרטנר, למען האמת שניים.

בעצם, מה שצריך להכנס בתקציב זה:

1. טיסות.

2. אתרים.

3. דלק.

4. אולי שכירות רכב לשבוע.

אשמח להמלצות.

פורסם

הכסף יספיק ובספק.

פורסם

אומדן גס תמצא בהודעה מס' 6 שלי.

כאשר אתה בודק מחירי טיסות בדוק מה המחיר כולל - בהרבה חברות המחיר הזול לא כולל, למשל, מזוודות. יש חברות (למשל AF) שבהן הצטרפות למועדון הלקוחות סוגרת את הפינה, יש חברות שבהן כל מזוודה בכל קטע עולה 15-30 אירו, וכך עוד כמה מרכיבים. בהחלט אל תופתע אם יתברר שטיסה בחברה סדירה עדיפה על לואו-קוסט, הן בשל המחיר והן בשל שעות טיסה יותר טובות. טיסות לואו קוסט נוטות לצאת מהארץ בשעות אחה"צ ולהגיע בערב ולהמריא ארצה בשעות הבוקר או הצהריים, כך שאתה משלם עבור לילה נוסף במלון, סכום שעליך להכנית סלתחשיב עלות הטיסה.

בשכירת רכב עליך להביא בחשבון הרחבת הביטוח למכסימום (הרי לא תרצה לשלם השתתפות עצמית של 3000 אירו, שקיימת בחוזים מסויימים) וכן את העובדה שאתה צעיר, מה שמעלה את המחיר (יכול להיות עשרות אירו לתקופה, יכול להיות גם עשרות אירו ליום - בהתאם למדינה, לחברת ההשכרה ולדגם הרכב). דלק - יעלה בערך כמו בארץ. בשבוע טיול ביער השחור (כולל נסיעות אל וממינכן או פרנקפורט) קל מאד לשרוף 2000 ק"מ ויותר, ואם מדובר ברכב בנזין מדובר ב-1000 ש"ח לפחות, דיזל יהיה יותר חסכוני, אבל בדרך כלל לא מבטיחים לך רכב כזה מראש, ואם מבטיחים מראש - תשלם בדמי ההשכרה.

לינה - אני מסופק אם מותר ללון ברכב בצד הדרך. לינה באתר קמפינג כבר עולה משהו (איני יודע מה המחיר), וכמובן שאפילו האכסניה המעופשת ביותר תעלה כמה עשרות אירו ללילה. ואני לא מבין איך אתה מתכוון להנות בהתכלבות. צריך להוסיף גם מזון, הרי תתקשה להביא מהבית אוכל לשבועיים במסגרת ה-20 ק"ג המותרים במזוודה. נכון שהמזון בגרמיה זול, אבל בהחלט לא חינם. תביא בחשבון שגם בבית ההוצאה שלך על מזון היא כמה עשרות ש"ח ביום, ובחו"ל אינך מכיר את סודות הקניות הזולות, כך שתשלם יותר. ציינת שאתה שומר כשרות - השאלה היא באיזו דרגה. אם אינך קיצוני ומון לוותר על חותמת הרבנות במוצרים שאינם בלתי כשרים במובהק החיים די קלים. אם אתה מתעקש על חותמת כשרות תהיה בצרה די גדולה, יהיה עליך להסתפק בפירות וירקות, לא נעים.

מוזאונים - שוב, דמי הכניסה יכולים להצבר לסכומים משמעותיים מאד. עליך לבדוק בהתאם לתוכנית הטיול שלך. באותה הזדמנות חובה לבדוק את שעות הפתיחה, מרפבית המוזיאונים, פרט לגדולים ביותר, סגורים פעם בשבוע, בד"כ ביום ב'.

וכמובן שיש הוצאות שאתה לא חושב עליהן. תחבורה ציבורית - בגרמניה יחסית זולה, אבל, למשל, עד כמה שאני זוכר כרטיס רכבת ממינכן לנמה"ת עולה בסביבות 10 אירו. הלוך ושוב זה כ-100 ש"ח. כרטיס יומי במרכז העיר - משהו דומה. כניסה לשירותים ציבוריים - בין חצי אירו לשניים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל, שוב תודה!

אשקול את העניין.

עד כמה קשה ההסתגלות להגה בצד ההפוך? יש למישהו ניסיון? לא יודע עד כמה זה רעיון טוב לעשות איזה קורס כשהכל הפוך לי.

אם יצא לפועל משהו מעניין. אעדכן.

פורסם

אני נהגתי בסילברסטון עם מדריך.

זה לא נהיגה על הכביש שבאות לך מכוניות ממול, אתה על מסלול.

לנהוג בכבישים רגילים באנגליה זה מבלבל

אייל

• תוכן חדש...