Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך אני מפצל כבל רשת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצב הוא כזה, יש לי כבל רשת שנמצא רחוק מהראוטר ואני צריך לפצל אותו ל2 צרכני אינטרנט. מה אני צריך לקנות?

מספיק לקנות מפצל פשוט כזה?

http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=13458

או שאני צריך רכזת? (אין לי מושג אפילו איך רכזת עובדת ומה היא עושה, פשוט זה עלה בחיפוש הנושא הזה בגוגל)

תודה.

פורסם

אתה צריך מתג (switch). פריט שעולה כמה עשרות ש"ח והבעיה היחידה היא שהוא מצריך חיבור חשמל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המונח פיצול לא מתאים כאן, אתה למעשה רוצה ליצור רשת מקומית של 2 מחשבים וראוטר, שממנו יוכלו המחשבים ברשת לגלוש החוצה לאינטרנט

יש שני מכשירים שיוצרים רשת מקומיות - Switch ו HUB, ל Switch יש הרבה ייתרונות ונדמה לי שכיום כבר קשה למצא HUBS,

בכל מקרה אתה צריך HUB שתומך לפחות במהירות 100 MBPS אבל רצוי מאד שיתמוך ב 1 GBPS ויש לו לפחות 4 כניסות

פורסם (נערך)

אה?

(כן, אני יודע מה זה HUB ומה זה סוויטש, אבל באמת שלא צריך להראות לכולם כמה אתה "מומחה רשתות" ע"י בלבול הבחור שבברור אינו יודע מה הוא צריך כשבאותו הזמן אתה עושה טעויות פרקטיות בעצמך, שכן כולם יודעים שראוטר ביתי [ביתי, כן?] כולל בתוכו מתג של 5 פורטים [פורט אחד שתפוס ע"י ה-WAN] ומייצר יפה מאוד רשת בעצמו, וזה ברור שלבחור יש כבר רשת מההודעה שלו, אלא אם כן הבנת מההודעה של הבחור שברשותו ראוטר מקצועי באלפי דולרים, במקרה כזה, קבל את התנצלותי הכנה).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
אה?

(כן, אני יודע מה זה HUB ומה זה סוויטש, אבל באמת שלא צריך להראות לכולם כמה אתה "מומחה רשתות" ע"י בלבול הבחור שבברור אינו יודע מה הוא צריך כשבאותו הזמן אתה עושה טעויות פרקטיות בעצמך, שכן כולם יודעים שראוטר ביתי [ביתי, כן?] כולל בתוכו מתג של 5 פורטים [פורט אחד שתפוס ע"י ה-WAN] ומייצר יפה מאוד רשת בעצמו, וזה ברור שלבחור יש כבר רשת מההודעה שלו, אלא אם כן הבנת מההודעה של הבחור שברשותו ראוטר מקצועי באלפי דולרים, במקרה כזה, קבל את התנצלותי הכנה).

- ראוטר לא בהכרך משלב מתג של 5 פורטים.

- למשתמש לא בהכרך יש ראוטר, זה יכול להיות מודם מחובר ישירות למחשב עם חייגן.

בקיצור אתה מניח הנחות שלא בהכרך מתקיימות במציאות.

פורסם

המצב הוא כזה, יש לי כבל רשת שנמצא רחוק מהראוטר ואני צריך לפצל אותו ל2 צרכני אינטרנט. מה אני צריך לקנות?

מספיק לקנות מפצל פשוט כזה?

http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=13458

או שאני צריך רכזת? (אין לי מושג אפילו איך רכזת עובדת ומה היא עושה, פשוט זה עלה בחיפוש הנושא הזה בגוגל)

תודה.

הבחור ציין שיש לו נתב, ולכן ההתיחסות למתג בלבד. ברור שאם מדובר במודם בלבד צריך גם נתב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, יש היום מתגים "ירוקים" עם צריכת חשמל נמוכה אשר מוזנים מחיבור USB, נוח מאד אם אתה ממקם את המתג בסמוך לאחד המחשבים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם (נערך)

אז אצלך יש פתרון שאפשר ליישם בצורת SWITCH אשר מקבל מתח ע"י הזרקת מתח על גבי כבלי הרשת.

ניתן להתקין POE INJECTOR בארון התקשורת ולהתקין מתג מתאים ביציאה המתאימה אשר אותה אתה רוצה לפצל, ללא צורך בחיבור לחשמל.

(סתם לידע כללי, אני יודע שלא אתה פתחת את השרשור וכנראה גם אין לך צורך בזה.. רק לידיעה)

עריכה: ההודעה התייחסה להודעה של SPERIAL שנמחקה.

עריכה אחרונה על ידי TheWolf

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

• תוכן חדש...