Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי,

אני יודע שזו שאלת השאלות, אבל הצפת המידע באינטרנט והנתונים הספציפיים שלי לא עוזרים לי לקבל החלטה.

אני רוצה למכור את הרכב הנוכחי שלי (פיאט פונטו ספיייס 2005, מחירון 18,000 ש"ח), ולעבור למשפחתית.

אחרי לא מעט ימים במוסך בשנים האחרונות עם הפונטו, אני מחפש קצת שקט נפשי.

שתי אפשרויות עומדות בפניי:

• קניה של רכב יד שניה בכ60,000 ש"ח

• ליסינג תפעולי.

אציין, שאני עוסק מורשה, ולכן לא נזקף לי שווי שימוש במשכורת וזה לא שיקול עבורי. מאידך, הזיכוי שמקבלים במע"מ הוא לא גדול, כך שאין יתרון לעוסק מורשה לקחת ליסינג על פני רכב פרטי.

עכשיו, מה ששיקול מבחינתי - אני מוכן לשלם, נניח, כמה מאות ש"ח (חודשי) עבור השקט הנפשי שליסינג יעניק לי. שלא אצטרך לבלות במוסך אפילו לטיפולים או לרוץ להעביר טסט.

מחישוב שלי (שנתי):

ביטוח מקיף 3700 ש"ח

אגרת רישוי + טסט 1100 ש"ח

תיקונים וטיפולים 2000 ש"ח

זה כבר יוצא כמעט 600 ש"ח חודשי.

אם אוסיף ירידת ערך לרכב שהוא אלטרנטיבה מבחינתי (60,000) - 1100 ש"ח חודשי.

אפילו אם אקח עוד צעד, ואגיד שאת ה60K אני מזרים למשכנתא במקום לרכב, בריבית שנתית של 2%, יוצא שחסכתי עוד 100 ש"ח בחודש, כלומר - 1200 ש"ח.

כלומר, ההפרש הוא של כ1000 ש"ח בחודש בין שתי האפשרויות, והפער הגדול הוא בגלל שבליסינג אני מקבל רכב חדש (וירידת הערך שלו גבוהה פי כמה) לעומת האלטרנטיבה.

אז עוד 1000 ש"ח לחודש עבור רכב חדש ושקט נפשי.

שווה את זה? לא שווה את זה? פספסתי משהו במכלול השיקולים? יש אלטרנטיבה שכדאי לחשוב עליה? לעצתכם אודה.

תודה רבה,

מתן

פורסם

קצת בלבלת אותי עם החישובים שלך אבל לדעתי פיספסת משהו -

ברכב משומש ירידת הערך היא 12-15 אחוז בשנה, לא בחודש. כך שאם קנית רכב ב-60 אלף ש"ח הערך שלו יורד ב-10,000 ש"ח בשנה שהם פחות מ-1100 ש"ח חודשי. זה בהנחה ולא קנית איזו מכונית שהערך שלה בשוק המשומשות נשחק במהירות (ואני בכוונה לא מזכיר כרגע שמות ספציפיים, למרות שיש לי כמה כאלו בראש :twisted: ).

קח בחשבון שליסינג תפעולי מלא לרכב משפחתי עם קילומטראז' סביר (עד 20 אלף בשנה, פלוס מינוס) זה עניין של 2500-3500 ש"ח לחודש, תלוי בהגדרה שלך לרכב משפחתי (מיצובישי אטראז' זה רכב משפחתי?). לזה תוסיף עלויות דלק וכו'.

ברכב פרטי בין 33 ל-66 אחוז מההוצאות יכולות להיות מוכרות לך במס, תלוי בסיווג שלך וכל מיני דברים כאלו שקשורים לרואי חשבון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היי, תודה על התשובה,

אני התכוונתי ל1100 ש"ח חודשיים שאותם חישבתי כך: 600 ש"ח (ביטוח+רישוי+טיפולים) + 500 ש"ח (ירידת ערך).

אבל לפי החישוב שלך, העלות החודשית יוצאת יותר לכיוון ה1600 ש"ח (600 + 1000 ירידת ערך).

היוצא מזה, שאין מצב שליסינג משתלם, נכון? אלא אם כן שווה לי לשלם עוד 1000 ש"ח כדי לנהוג על מכונית חדשה ובשביל השקט הנפשי...

פורסם

יש לך עוד אפשרות ביניים והיא ליסינג פרטי.

אתה יכול לקבל תת-משפחתית (I25 או קיה ריו) ב-1700 ש"ח + מקדמה של כ-7000-8000 ש"ח ל-30 חודש כולל הכל למעט דלק בהנחה שאינך נוסע יותר מ-20K בשנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לצורך העיניין אני מכיר את 2 הצדדים יש יתרון רב לליסינג לעסק,

אם נתקע הרכב? או צריך לעשות טיפול? לעסק פרטי זה בזבוז יום עבודה וגם יום עבודה שאתה מבלה בו בין מוסכים עולה כסף(אתה לא עובד ומכניס כסף), בליסינג לוקחים לך את הרכב ואתה מקבל רכב חלופי וממשיך לעבוד כרגיל...כנ״ל טסט וכו׳

אתה מנקה דאגות מהאחזקה של רכב שעסק בטח יעדה עליו קילומטרז לא מבוטל ויוסיף לירידת הערך, שווה לחשוב על זה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

במסלול כזה הרכב נשאר אצלי? זה כולל טיפולים+ביטוח וכו'?

יש לך עוד אפשרות ביניים והיא ליסינג פרטי.

אתה יכול לקבל תת-משפחתית (I25 או קיה ריו) ב-1700 ש"ח + מקדמה של כ-7000-8000 ש"ח ל-30 חודש כולל הכל למעט דלק בהנחה שאינך נוסע יותר מ-20K בשנה.

פורסם

לא נשאר אצלך, אבל כולל הכל חוץ מדלק. ( יש אופציית רכישה בסוף - בהנחה לא גדולה )

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה,

ממה שראיתי ברוב האתרים זה לא כולל נניח טיפולים. לא הצלחתי להבין אם זה כולל ביטוח+אגרת רישוי לדוגמה

פורסם

קודם כל אתה משווה רכב יד שנייה ב 60 לרכב של 120. ברכב של 60 יהיו גם תקלות שגוררות עלות מוסך וימי עבודה.

נסה לבדוק בחברות הליסינג אם יש משהו שחזר באמצע תקופה ואתה יכול לקבל אותו בזול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...