Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4048 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

אני די אובד עצות ואחרי הרבה קריאה וניסיון להחליט - החלטתי להתייעץ איתכם.

קצת רקע -

כרגע יש ברשותי (לצערי) פולו 2003, 190k ק"מ, יד 4

שמהרגע הראשון עושה לי צרות

אם זה סלילים, אינג'קטורים, בעיות קוסמטיות שכבר היו לה, פליטת גזים גבוהה וכ'ו

כרגע אני נמצא בפרשת דרכים -

אני אמור לעשות טסט לאוטו שהעלויות של הטסט הן בקירוב -

אגרה - 1100 ש"ח

טסט - 100 ש"ח

תיקונים (רק כדי שתעבור טסט) - 3000 ש"ח

תיקונים (כדי שתיהיה נורמלית לזמן הקרוב) - 3000 - 5000 ש"ח בנוסף על התיקונים לטסט

מה שמביא אותי לעלות יותר גבוהה משל האוטו כולו

חשבתי להחליף אותה

והמחליפה הטובה ביותר נראית לי הפאביה דגם אמבישן החדשה

עלות - 104k כמובן שאם אקח אז אקח במימון מלא משמע 1000 ש"ח בחודש ל3 שנים

ובסוף התקופה עוד 68k

מה שחשוב לי ברכב -

בטיחות - גבוהה

אמינות - גבוהה כמה שיותר (כמובן בהתחשב בטיפולים במורשה בלבד)

צריכת דלק - שתיהיה טובה + כי אני בכל זאת סטודנט

אבזור - שיהיה גבוה ומספק כי זה הולך להיות האוטו שלי להרבה שנים

עלויות אחזקה - אם יהיו קצת גבוהות מעל השאר זה בסדר אבל לא שחיטה

סוג ההילוכים - מעדיף אוטומט מוכן ללכת גם על ידני

יופי - לא צריכה להיות מלכת היופי אבל שלא תראה פח אשפה

ספורטיביות - לא מעניין אותי בכלל!! שתיהיה זריזה בגדר הסביר ולא תתיש אותי וזה מספיק לי

שאלות -

1.מבחינת עלויות טסט ותיקונים מול עלויות רכב חדש חודשית

מה אתם הייתם עושים אם בשתי המצבים הייתם צריכים הלוואה / מימון?

2. איזה אלטרנטיבות טובות לרכב חדש אני יכול לקחת שיכללו מימון מלא! (עד 1000 ש"ח לחודש) ?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה מוכן ללכת על ידני זה יכול לחסוך לך הרבה כסף, פאביה ידנית עולה 80 אלף ש"ח, אך היא פחות מאובזרת מהדגם בו התעניינת, וכך אתה גם מונע את הסיכון שברכישת DSG (תציץ בשרשורים בפורום).

לדעתי שווה לבדוק גם פז'ו 208, בקרוב תגיע גם מתיחת פנים. אפשר לבדוק קליאו 0.9T ידנית.

הפולו שלך דיזל?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מאור: כמה הערות.

1. אתה סטודנט, לכן אתה צריך להיות מעשי מאד. ההערה של דור לגבי רכב ידני נכונה ואני ארחיב - וותר גם על רמת האבזור. נכון שנחמד להסתכל על רכב עם חישוקים קלים מבריקים ולהכנס באמצעות מפתח קרבה, אבל רכב בדרגת אבזור נמוכה, ובודאי ידני, יעלה עשרות אלפי ש"ח פחות, וברור לי שאותם עשרות אלפים יגיעו כהלוואה, לא מתוך חשבון הבנק התפוח שלך.

2. למה אתה נעול על VAG? יש בחוץ עוד עשרות יצרנים המיצרים מכוניות בקבוצה שאתה מחפש, ויתכן שהעסקאות שיציעו טובות יותר.

3. ממליץ לך מאד לערוך חיפוש בפורום על המונחים DSG ו-TSI. ודי לחכימא ברמיזא.

4. נראה לי שההלואה שהוצעה לך ( או, אם תרצה, "תוכנית מימון") היא מלכודת לא קטנה. האם יש בידך אותם 68,000 ש"ח להשלמת העסקה בעוד 3 שנים? האם בדקת מקורות מימון אחרים, כגון הלואה בנקאית? האם יש לך המקורות הכלכליים להחזקת הרכב - למשל ביטוח מקיף לעומת ביטוח צד ג' בלבד, שירות במוסך מרשת היבואן מול שירות במוסך מורשה כלשהו? האמת היא שהתחושה שלי היא שאתה צריך לפתוח שני שרשורים חדשים: האחד - "כיצד להפטר מהפולו שלי", והאחר "מחליפה ראויה לפולו (XXXX ש"ח)" כאשר במקום ה-XXXX תציב את הסכום העומד לרשותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אולי הוא בונה על זה שבסוף התקופה הוא ימצא לעצמו עבודה טובה ויוכל לסגור את ההלוואה על הרכב.

אגב, אם הוא שנה שניה או שלישית בלימודים הוא בהחלט יכול לעשות כך, אחרי שיסיים את התואר, אם למד משהו שימושי סביר להניח שימצא עבודה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור - בשוק העבודה הנוכחי לא הייתי סומך על שום דבר, חוץ מאשר על כסף שמונח בחשבון הבנק שלי. הבחור מדבר על סכום שיורי של 68,000 ש"ח (שיכול לצמוח משמעותית עם כל שריטה). אנחנו לא יודעים מה מצבו הכלכלי, מה מעמדו בלימודים, מה הכנסותיו העכשויות והצפויות - לכן שאלתי שאלות והעליני נושאים לדיון, כאשר התשובה מצויה בידי פות"ש. בכל מקרה, אם יש לו עוד כמה שנות לימודים לפניו (אולי אפילו מתכנן תואר שני ברציפות) יש לו מגבלות על שעות העבודה ובהתאם לכך על ההכנסות, אינינו יודעים מה ההתחייבויות הכספיות הנוספות שיש לו כעת או בעין, בקיצור הרבה שאלות, מעט תשובות ואני מנסה לפתוח כמה מסלולים בהתאם לתשובות של פות"ש על שאלות אלה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מאור: כמה הערות.

1. אתה סטודנט, לכן אתה צריך להיות מעשי מאד. ההערה של דור לגבי רכב ידני נכונה ואני ארחיב - וותר גם על רמת האבזור. נכון שנחמד להסתכל על רכב עם חישוקים קלים מבריקים ולהכנס באמצעות מפתח קרבה, אבל רכב בדרגת אבזור נמוכה, ובודאי ידני, יעלה עשרות אלפי ש"ח פחות, וברור לי שאותם עשרות אלפים יגיעו כהלוואה, לא מתוך חשבון הבנק התפוח שלך.

2. למה אתה נעול על VAG? יש בחוץ עוד עשרות יצרנים המיצרים מכוניות בקבוצה שאתה מחפש, ויתכן שהעסקאות שיציעו טובות יותר.

3. ממליץ לך מאד לערוך חיפוש בפורום על המונחים DSG ו-TSI. ודי לחכימא ברמיזא.

4. נראה לי שההלואה שהוצעה לך ( או, אם תרצה, "תוכנית מימון") היא מלכודת לא קטנה. האם יש בידך אותם 68,000 ש"ח להשלמת העסקה בעוד 3 שנים? האם בדקת מקורות מימון אחרים, כגון הלואה בנקאית? האם יש לך המקורות הכלכליים להחזקת הרכב - למשל ביטוח מקיף לעומת ביטוח צד ג' בלבד, שירות במוסך מרשת היבואן מול שירות במוסך מורשה כלשהו? האמת היא שהתחושה שלי היא שאתה צריך לפתוח שני שרשורים חדשים: האחד - "כיצד להפטר מהפולו שלי", והאחר "מחליפה ראויה לפולו (XXXX ש"ח)" כאשר במקום ה-XXXX תציב את הסכום העומד לרשותך.

לפני הכל ממש תודה על התשובה המפורטת והמתחשבת מעריך את זה מאוד!

לגבי מה שכתבת

1. כשאני אומר "אבזור" אני לא מתכוון להנעה ללא מפתח או דברים קוסמיים למינהם, אני מתכוון למערכת מולטימדיה טובה + מערכת שמע טובה (אולי סוף סוף יהיה לי כניסת AUX וכניסת USB כמו בן אדם נורמלי) + אינטגרציה עם הסמארטפון ודברים דומים לאלו

אני מדגיש שהאוטו הבא שלי יהיה להרבה שנים 5-6 אפילו יותר ואני צריך שהוא יעמוד בסטנדרט נורמלי גם אחרי כל השנים הללו.

2. אני נעול על VAG האמת כי ככה חונכתי ולצערי קשה מאוד לצאת מזה (לאנשים מסויימים החלום זה בוגאטי החלום שלי זה פאסאט חדשה) וגם מבחינת איכות חומרים, נוחות, יוקרה, סטאטוס חברתי (כן כן מודה), חדשנות ואורך חיים פשוט אין עליהם לדעתי ולדעת הרבה ביקורות / מאמרים / סרטונים שראיתי או קראתי עם השנים.

אני רוצה לפתוח את הראש לדוגמא ואני מוצא שטויוטה ומאזדה שהכי קרובות על פי השמועות אליהם יקרות מאוד

ואלו שפחות טובות פשוט לא בשבילי כי אין לי כוח להחליף רכב כל שנתיים

3. קראתי בעבר על בעיות DSG שהיו אבל לפי מה שהבנתי פתרו אותם בגרסאות החדשות עם השנים לא?

בכל מקרה אני אשמע לעצתך ואני אעשה חיפוש

4. הלוואה בנקאית בדקתי והם מבקשים ריבית של יותר מ30 אחוז שזה נוראי!!!

בדקתי עם היבואן ובדקתי עם חברת מימון ושניהן מציעות את אותו הדבר...

לגבי ה68,000 אין לי להחזיר במלואם כמו שאמרת, אבל אני לא בונה על ההחזרה במכה אני בונה או על פריסה לתשלומים או במקרה הפחות טוב להחליף לחדש יותר ולהמשיך באותה מתכונת...

נכון שאני סטודנט, אבל אני עדיין עובד כי אני סטודנט בפתוחה, אני מכניס בסביבות ה5000 בחודש ואני חושב ש1500 מהם שיושקעו באוטו חדש כשאני יד ראשונה ואני יודע בדיוק איך טופל + מי טיפל + איך מתייחסים לאוטו שווה את זה

עכשיו זה הסטייס אוף מיינד שלי, יכול להיות שאני טועה, בגלל זה אני מחפש אלטרנטיבות

הרי חברות ליסינג לא מציעות מימון מלא, וכסף לעשות טסט לאוטו הנוכחי פשוט גורם לי לבכות מבפנים כי זה פשוט לזרוק אותו לפח

(אני יודע שאני נשמע כאילו אני עקשן ואני שולל כל מה שאומרים לי, אבל זה לא ככה אני פשוט באמת מחפש גושפנקא לפה או לשם, העיקר לעשות משהו כי כרגע אני נוסע לא חוקי בלי טסט וזה מפחיד אותי)

פורסם
אם אתה מוכן ללכת על ידני זה יכול לחסוך לך הרבה כסף, פאביה ידנית עולה 80 אלף ש"ח, אך היא פחות מאובזרת מהדגם בו התעניינת, וכך אתה גם מונע את הסיכון שברכישת DSG (תציץ בשרשורים בפורום).

לדעתי שווה לבדוק גם פז'ו 208, בקרוב תגיע גם מתיחת פנים. אפשר לבדוק קליאו 0.9T ידנית.

הפולו שלך דיזל?

אני מוכן ללכת על ידני, אבל זה חייב להשתלב עם הדרישה לאבזור טוב כדי שיהיה לי לכמה שנים טובות

חשבתי אולי על הפולו החדשה הגרסא הידנית עם גימור קומפורטליין מה אתה אומר?

הפולו שלי בנזין 1400 16V

אני אבדוק לגבי הפז'ו תודה על ההצעה

פורסם

1.מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית תסגור את הפינה גם ברמת הגימור העירומה או אפילו על הרכב הקיים שלך

2.החלום על בוגאטי יכול להישאר...היא חלק מקבוצת vag

3.חבר עם יטי 2013 שהוא ״אחרי״ הבעיות מחליף קלאצים אחרי 30,000, אז קח בערבון מוגבל

4.לא ממליץ הלוואות אם הרכב הקיים עושה בעיות גבש סכום של 30-40 אלף וחפש פתרון באמצע(רכב משומש בן 3-4)

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

מאור - אתה נעול לגמרי. יש שורה ארוכה של יצרנים המתחרים בסקודה ונותנים תמורה לא פחות ואולי יותר טובה באותו מחיר. כאשר אני קניתי את הסויפט שלי לפני שנתיים הפאביה עלתה כ-15,000 ש"ח יותר ממנה (אוטומטית מול אוטומטית), אפילו בלי ענייני TSI/DSG בכלל לא היה מקום להסס. ולפי מה שאני קורא כאן כדאי לבדוק איזה מוניטין יש ליצרנים השונים בשנים האחרונות, ובכלל זה VAG. אבל אין לי ניסיון, הסקודה האחרונה שלי נמכרה לפני 20 שנה.

לגבי יוקרה - כאשר תוכל להרשות לעצמך יגואר קנה אחת, עד אז צא מהראש הזה. פאביה היא רכב ממש לא יוקרתי, והבנות ימשכו עליך בגלל העיניים שלך, לא של הרכב שבו אתה נוהג, כל עוד הוא יראה פחות או יותר נקי ומסודר ולא יעיד על בלגניסט חסר תקנה.

לגבי הלואה בנקאית - אני לא מבין איך אתה מגיע לרבית של 30%. זו רבית של שוק אפור. נראה לי ש-15-20% על פני 5 שנים (לפי רבית שנתית סביב 3%) יהיה מספר יותר סביר ,כולל עלויות הקמת ההלואה. בכלל - נראה לי שהבנק רומז לך שעליך להמנע מהלואות (ו"תוכנית מימון" היא הלואה לכל דבר), כיון שמבחינתו אתה לווה מסוכן. לכן הגישה שדור ואני הצענו (רכישת רכב בן 3-4 שנים) נראית הרבה יותר סבירה.

אם אתה מתעקש על חדשה רד בדרגה למיני או דרגת הביניים שבין מיני לסופרמיני (דגמים כמו מיקרה או ספלאש). יעלו סביב 55-80 אש"ח בהתאם לדגם ורמת הגימור, ואולי תופתע - אבל ניסאן וסוזוקי מייצרים רכבים שאמינותם אינה נופלת מהמוצלחים שבדגמי טויוטה ומאזדה. ויש גם יפאניות, קוריאניות וכנראה אפילו אירופיות אחרות שבהחלט יכולות לתת פייט רציני. תחסוך במחיר הרכב, בעלות השוטפת (ביטוח לסקודה יקר במיוחד, ורכב קטן צורך פחות דלק) וברבית שתשלם לבנק.

ועניין אחרון, שכנראה שאינך מודע לו: אתה בחור צעיר שצריך גם לחיות וגם לחשוב על העתיד. אם הכנסתך היא 5000 ש,ח לחודש, ובהנחה שהיא יציבה, תשאר, במקרה הטוב, עם 2500 ש"ח פנויים אחרי שתשלם כל חודש 1000 ש"ח להחזר הלואה, 500 ש"ח לרישוי וביטוח ועוד 1000 ש"ח לדלק ואחזקה שוטפת של הרכב. ואז יחלפו 3 שנים ותגלה שאתה צריך לשלם 68,000 ש"ח כדי להשלים את רכישת הרכב - מהיכן הם יגיעו? אתה מגדל אותם בגינה או שיש אזיה משלוח מעליאקספרס? קח עצה משועל זקן (אני) או מבחור בן גילך שהחשיבה שלו בעלת אופק רחב (דור) ורד מכל הסיפור. בינינו, במצבך, הדבר הטוב ביותר, אם אתה לא גר באיזה מושב שכוח אל, הוא להסתמך על תח"צ. אבל אם אתה משוכנע שאתה זקוק לרכב לך על הבסיסי ביותר האפשרי וחשוב כמה שנים קדימה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם (נערך)
אהלן חברים,

אני די אובד עצות ואחרי הרבה קריאה וניסיון להחליט - החלטתי להתייעץ איתכם.

קצת רקע -

כרגע יש ברשותי (לצערי) פולו 2003, 190k ק"מ, יד 4

שמהרגע הראשון עושה לי צרות

אם זה סלילים, אינג'קטורים, בעיות קוסמטיות שכבר היו לה, פליטת גזים גבוהה וכ'ו

כרגע אני נמצא בפרשת דרכים -

אני אמור לעשות טסט לאוטו שהעלויות של הטסט הן בקירוב -

אגרה - 1100 ש"ח

טסט - 100 ש"ח

תיקונים (רק כדי שתעבור טסט) - 3000 ש"ח

תיקונים (כדי שתיהיה נורמלית לזמן הקרוב) - 3000 - 5000 ש"ח בנוסף על התיקונים לטסט

מה שמביא אותי לעלות יותר גבוהה משל האוטו כולו

חשבתי להחליף אותה

ובסוף התקופה עוד 68k

מה שחשוב לי ברכב -

בטיחות - גבוהה

אמינות - גבוהה כמה שיותר (כמובן בהתחשב בטיפולים במורשה בלבד)

צריכת דלק - שתיהיה טובה + כי אני בכל זאת סטודנט

אבזור - שיהיה גבוה ומספק כי זה הולך להיות האוטו שלי להרבה שנים

עלויות אחזקה - אם יהיו קצת גבוהות מעל השאר זה בסדר אבל לא שחיטה

סוג ההילוכים - מעדיף אוטומט מוכן ללכת גם על ידני

יופי - לא צריכה להיות מלכת היופי אבל שלא תראה פח אשפה

ספורטיביות - לא מעניין אותי בכלל!! שתיהיה זריזה בגדר הסביר ולא תתיש אותי וזה מספיק לי

שאלות -

1.מבחינת עלויות טסט ותיקונים מול עלויות רכב חדש חודשית

מה אתם הייתם עושים אם בשתי המצבים הייתם צריכים הלוואה / מימון?

2. איזה אלטרנטיבות טובות לרכב חדש אני יכול לקחת שיכללו מימון מלא! (עד 1000 ש"ח לחודש) ?

לי יש פולו חדשה (אוטוטו בת שנה!) ואני מאוד מרוצה.

לפי התקציב שציינת כאן ולפי משך הזמן שאתה הולך להחזיק את הרכב, למעשה זו ה-השקעה שלך בשנים הקרובות. אז "אם כבר- אז כבר"- הייתי מותח את התקציב קצת וקונה את הפולו 110 כ"ס קומפורטליין. זה 10,000 שקל יותר מהסף שהצבת לעצמך אבל זה דגם שלדעתי יהיה יפה מאוד, בעיקר בזכות הסאן-רוף הפנורמי שמגיע איתו. בצבע אדום או אפילו כחול מטאלי הוא בכלל "יסובב עיניים" להולכי הרחוב.

ישבתי בתוך סקודה פאביה חדשה- לטעמי אין מה להשוות בתחושה בין פולקסווגן פולו לבין סקודה פאביה. בפולו התחושה הרבה יותר מכובדת ונעימה, והחומרים מרגישים איכותיים יותר. גם חיצונית לדעתי הפולו מרשימה פי כמה.

נכתב פה על ידני או אוטומט (נו טוב, רובוטי, DSG). כמובן, ללא כל צל צלו של ספק- הייתי קונה את הרכב עם גיר ה- DSG.

אתה משקיע כל כך הרבה כסף וקונה את האוטו לטווח ארוך- אז בא לך להתעסק עם העברות הילוכים? נכון, זה כיף לנהוג על הילוכים מידי פעם- אבל בקבוע- רק אוטומט!

בהצלחה!

אגב, בנושא התשלום- עדיף לך להימנע מכל ה"מימון" הזה. קח הלוואה רגילה מהבנק, וכך האוטו לא יהיה משועבד, כך תוכל למכור אותו אם תרצה וכו'.

עריכה אחרונה על ידי roeyd102
עוד משהו שנזכרתי בו

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם (נערך)

רועי - שים לב כמה דברים שגויים בפוסט שלך:

1. רכב לשימוש יום יומי אינו השקעה - אלא הוצאה. ערכו של רכב יורד במהירות, וככל שערכו ההתחלתי גבוה יותר כך אבדן הערך מהיר יותר (במספרים מוחלטים, גם אם האחוזים דומים). בהשקעה אתה צופה שבעוד 5 שנים יהיה לך יותר רכוש (או כסף), עם רכב זה בדיוק ההפך - גם הוצאות שוטפות וגם אבדן הערך.

2. לא רוצה להכנס לויכוח של ידני מול אוטומטי (הספיק לי הויכוח המקביל עם אשתי) - אבל הבחור נמצא במצב שבו הכסף קובע, לא הנוחות.

3. הלואה בנקאית בלי שעבוד? הצחקתני. אולי לא הרכב ישועבד אלא משהו אחר, כגון השקעות או חסכונות, אבל תמיד יהיה חייב לשעבד משהו.

4. לגבי אמינות - צריך להתחיל לדבר כאשר הרכב שבידך בן 5 או עשה 100,000 ק"מ. לפני כן הוא פשוט צעיר מדי.

פורסם
...

חשבתי להחליף אותה

ובסוף התקופה עוד 68k

אני לא אגיב לשאלה האם סטודנט במצב צבירה 'תפרן' צריך לקנות רכב חדש מהחברה בעסקת מימון מלא, כבר התייחסו לזה לפני.

השאלה שלי אחרת: אם עלות הרכב היא 104K, ולאחר 3 שנים של תשלום 1000 שקלים בחודש (36K) אתה חייב 104-36=68K, זה אומר שהריבית שגבו ממך על ההלוואה היא 0%.

אז..... האם אני מפספס משהו, או האם אתה מפספס משהו?

הערת צד: גם בתור סטודנט שהשתכר 80 לשעה, וגם בתור מהנדס שהשתכר 'שכר מהנדס' חודשי, לא דמיינתי לקנות רכב במימון מלא ונהגתי על פג'ו 306 '95 בכיף ובשמחה. אני לא מפסיק להיות בשוק מהסיפורים האלו. זה אני בונקר מניאק, או שהעולם השתגע?

החלטתי ללמוד את נושא המימונים קצת יותר לעומק, כרגע כל הסיפורים האלו פשוט לא מסתדרים לי בראש.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
רועי - שים לב כמה דברים שגויים בפוסט שלך:

1. רכב לשימוש יום יומי אינו השקעה - אלא הוצאה. ערכו של רכב יורד במהירות, וככל שערכו ההתחלתי גבוה יותר כך אבדן הערך מהיר יותר (במספרים מוחלטים, גם אם האחוזים דומים). בהשקעה אתה צופה שבעוד 5 שנים יהיה לך יותר רכוש (או כסף), עם רכב זה בדיוק ההפך - גם הוצאות שוטפות וגם אבדן הערך.

2. לא רוצה להכנס לויכוח של ידני מול אוטומטי (הספיק לי הויכוח המקביל עם אשתי) - אבל הבחור נמצא במצב שבו הכסף קובע, לא הנוחות.

3. הלואה בנקאית בלי שעבוד? הצחקתני. אולי לא הרכב ישועבד אלא משהו אחר, כגון השקעות או חסכונות, אבל תמיד יהיה חייב לשעבד משהו.

4. לגבי אמינות - צריך להתחיל לדבר כאשר הרכב שבידך בן 5 או עשה 100,000 ק"מ. לפני כן הוא פשוט צעיר מדי.

כמה דברים:

לגבי 1- ברור שרכב תמיד מאבד מערכו. אולי לא התנסחתי נכון- כשאמרתי השקעה התכוונתי לתמורה שהוא יקבל מהאוטו- בייחוד לפי משך הזמן שהוא רוצה להחזיק את האוטו. הוא שם את מיטב כספו על הרכב וראוי שהוא יהנה ממנו- לזה התכוותי.

לגבי 2- נגזר מ-1, אם הוא שם המון כסף על הרכב וזה רכב שישרת אותו שנים- שיקח אוטומט. אני הצעתי לו את הגרסה הבכירה של הפולו.יש גם גרסה מאובזרת עם 90 כ"ס וללא סאנרוף פנורמי- וזה כן במסגרת התקציב שהוא ציין (105,000).

לגבי 3- כן- הלוואה בנקאית לא כובלת את ידיו בכל מה שקשור לרכב. הוא יוכל למכור אותו מתי שרק ירצה. נכון, אם הוא לא יעמוד בתנאי ההלוואה לבנק הוא יהיה בבעיה עם הבנק- אבל הרכב לא יהיה על המוקד כמו במקרה שהוא יקח מימון ויסתבך עם המימון.

לגבי 4- צודק.

VW GOLF LIFE PLUS, 2023

SEAT Ateca FR 2021 | Volkswagen Golf Comfortline 2016 | Volkswagen Polo Comfortline 2014 | Volkswagen Polo Trendline (manual) 2007 | Daewoo Lanos SE 1.5L automatic 1999

פורסם (נערך)

אני עם oryo. רכב אינו צריך להיות דבר כל כך מרכזי בחיים, בודאי אצל מישהו שרק מתחיל את חייו העצמאיים והכנסתו מוגבלת. אילו היה מרויח 50,000 ש"ח לחודש, ואפילו 20,000 - היה לו על מה לדון, אבל מי שעובד בעבודת סטודנט תמורת 5,000 ש"ח בחודש. מצטער רועי, לא זה הזמן לקנות רכב חדש.

לגבי האוטומט - המחיר ההתחלתי גבוה מאד ולאור הדיווחים על ריבוי תקלות יקרות ב-DSG יש חשש שגם התחזוקה תהיה יקרה. לא יקרה לו שום דבר אם ינהג עוד 5 או 10 (או אפילו 20) שנ בידני. אבא שלי קנה את האוטומטית הראשונה שלו בגיל 73, עד אז נהג בלי שום בעיה בידניות. אני עשיתי את השינוי בגיל 45, ובכלל לא אכפת לי לחזור לידנית גם כיום. אני עושה זאת בשמחה כל אימת שאני שוכר רכב בחו"ל.

לגבי 3 - אני מצטער על עלשון החריפה, אבל אתה כותב שטויות. בהלואה לרכישת רכב הוא יהיה חייב לשעבד משהו, ואם אין לו חסכונות מספיקים זה יהיה הרכב, כך שמבחינת מכירת הרכב המצב יהיה זהה לזה של מי שלוקח את המימון באמצעות סוכנות הרכב (ולא לשכוח, לא היבואן או הסוכן מממן אלא רק מתווך מימון של גורם פיננסי, בד"כ בנק או חברת הלוואות השייכת לבנק).

פורסם

גם אם הוא לא גר באיזור שכוח אל, לסמוך על התחבורה הציבורית בארץ זה קצת בעיה, בינינו התחבורה הציבורית בארץ לא מספיק איכותית כדי שתוכל להסתמך עליה.

זאת הסיבה שאני מחזיק רכב, לא סומך על הנהגים בתחבורה ציבורית וזמני ההגעה ארוכים בהרבה לרוב.

לצורך העניין כדי להגיע לעבודה בבוקר, בשעת שיא הפקקים הדרך אורכת רבע שעה ברכב, מישהי שעובדת איתי בעבודה ואנחנו גרים באותה שכונה והיא מגיעה עם אוטובוס, לוקח לה יותר משעה להגיע.

באוניברסיטה עבורי יהיה אותו סיפור בערך, זמן הגעה בבוקר 15-20 דקות ברכב, בנסיעה באוטובוס אסע מהשכונה לתחנה המרכזית ושם אחליף לאוטובוס אחר שמגיע לאוניברסיטה.

לרכב אפשר לארגן אישור כניסה ואז הרבה יותר נוח. לאוטובוס אין אישור.

אין ספק שרכב זה הרבה יותר נוח ופרקטי, אבל צריך הרבה כסף כדי להחזיק אותו. בסופו של דבר רכב זה פינוק למי שיש כסף.

לפחות כרגע צמצמתי את הנסועה החודשית שלי מ1500-2000 ק"מ ל400 ק"מ בחודש בלחץ. חוסך לי בדלק.

• תוכן חדש...