Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4069 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי סקודה פאביה שנת 2008.

הרכב עבר 125,000 ק"מ והחל מחודש ינואר יש לו את הבעיה הנ"ל. אחרי שהייתי במוסך לטיפול 120,000. אמר לי המוסכניק כי לפעמים זה עובר ושאחכה חודש-חודשיים אחרי הטיפול לפעמים זה מסתדר. במידה ולא הוא ציין כי לדעתו זה ראש מנוע והסיפור הזה הולך להיות יקר.

תיאור הבעיה:

למי שיש סקודה פאביה יודע שב"מנוחה" צריכת הדלק שלה היא בין 0.6-1.0 ל' לשעה. הבעיה נראית כאילו הצ'וק פתוח יתר על המידה ומזרים דלק בעת הנעה ברמות של 2.5-3.0 ל' לשעה. יכול להיות כי המנוע התיישן, אבל לי זה מוזר. הרכב אצלי מאז שהוא חדש. בנוסף, פעם המנוע ציין שהוא קר רק בהנעת הבוקר. כעת הוא מודיע על "קרירורתו" כל פעם שהרכב היה כבוי לשעתיים.

בנוסף, מאז החלה הבעיה, אם מתחילים לנסוע לפני שהמנוע מסיים את פעולת החימום שלו - המנוע יעבור בצורה לא ליניארית. כלומר בהילוכים הנמוכים במידה ואני לוחץ על הגז הוא יגמגם בהאצה, בהילוכים גבוהים זה פחות מורגש.

קיבלתי המלצות מכמה "מביני עניין" שראש המנוע עומד ללכת ושכדאי להפטר מהרכב עכשיו ולא להתעסק איתו.

לי זה נשמע מוזר. הרכב טופל רק במוסך מקורי. כל הטיפולים בזמן. הרכב בבעלותי מהק"מ הראשון ונשמע לי מוזר שכבר אחווה בעיות מנוע.

מה דעתכם?

פורסם

לך למוסך רון.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לך למוסך רון.

אם ההכוונה הייתה מכיוון שרשום כפר סבא. אז אני כבר לא גר שם. אני גר בירושלים.

יש מישהו שיכול לתת לי קצה חוט של כדאיות התעסקות עם המצב טרם נסיעה למוסך כלשהו? אני סטודנט שמנסה לראות כיצד אני לא מבזבז כסף על דברים שברורים מאליהם.

פורסם

גמגומים שמפסיקים ככל שהטמפ' עולה יכולים להעיד על בעיה בתערובת - התערובת לא מחושבת נכון,דרוש יותר דלק למנוע קר,מה שדווקא מוריד את הצריכת דלק.

תקתוקים על קר יכולים להעיד על מרווח לא נכון כתוצאה משחיקת רכיבים או מכיוון מרווח לא נכון ביניהם.

מנוע מתחמם - המרווחים הולכים וקטנים והתקתוק נחלש או נעלם.

במנוע מוזרק גם אין צ'וק.

אם אתה נוסע על סולר - יש רכיב שנקרא GLOW PLUG,ואם בנזין - יש העשרת תערובת אוט'.

זה אבסורד שאתה קורא לממליצים "מביני עניין" בזמן שההבנה שלך שואפת ל 0.

הייתי מתחיל מבדיקת מרווחי שסתומים ,אם השמן במנוע הוא הנכון ומה מצבו.

פורסם
שלום,

קיבלתי המלצות מכמה "מביני עניין" שראש המנוע עומד ללכת ושכדאי להפטר מהרכב עכשיו ולא להתעסק איתו.

מה דעתכם?

זאת הבעיה במדינה העלובה הזאת, שאנשים מוכרים מכוניות ביודעין שהן לא תקינות או שהולכת להיות איתן בעיות. אני לא אומר שאתה הולך לעשות זאת אבל לא חסרים כאלה שכן מבלי לתת גילוי נאות.

בהרבה מדינות אין את הקטע של "בדיקה לפני קניה".

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

וממה כל זה נובע? במדינה "העלובה" הזאת, קיימים:

רכבים יקרים להחריד, כנ"ל החלקים, תיקונים לא טובים עם תקלות חוזרות ועוד הרבה סיבות כאלה...

אתה באמת מצפה שמישהו יגיד "אני מוכר את הרכב שלי, כי המנוע עומד למות"?

ויש גם {מעט} אזרחים שמוכרים רכבים באמת טובים ושמורים.

לוי יצחק לא המציא את הפתגם הזה"נהג שמח פעמיים. פעם כשהוא קונה רכב ופעם כשהוא נמוכר אותו"

בישראל הוא שמח הרבה יותר כשהוא מוכר אותו. זה בטוח.

פורסם

כן, אני מצפה שאם המנוע שלך גמור תספוג את זה על עצמך ולא תשקר. אין שום הבדל בין מכירה של רכב לא תקין ביודעין לבין גניבה. חד וחלק. והתירוץ שהבאת ממש לא קשור לעניין.

פורסם
גמגומים שמפסיקים ככל שהטמפ' עולה יכולים להעיד על בעיה בתערובת - התערובת לא מחושבת נכון,דרוש יותר דלק למנוע קר,מה שדווקא מוריד את הצריכת דלק.

תקתוקים על קר יכולים להעיד על מרווח לא נכון כתוצאה משחיקת רכיבים או מכיוון מרווח לא נכון ביניהם.

מנוע מתחמם - המרווחים הולכים וקטנים והתקתוק נחלש או נעלם.

במנוע מוזרק גם אין צ'וק.

אם אתה נוסע על סולר - יש רכיב שנקרא GLOW PLUG,ואם בנזין - יש העשרת תערובת אוט'.

זה אבסורד שאתה קורא לממליצים "מביני עניין" בזמן שההבנה שלך שואפת ל 0.

הייתי מתחיל מבדיקת מרווחי שסתומים ,אם השמן במנוע הוא הנכון ומה מצבו.

הכוונה שלי כמובן הייתה בצ'וק אוטומטי (או איך שקראת לזה)

למרות שאין לי המון כסף אני הוצאתי המון כסף על יישור קו שנתי עד היום כל שנה בזמן שהרכב היה אצלי (צמיגים, בלמים, טיפולים) - אני מוציא כ1500 ש"ח לשנה כדי לתקן כל בעיה קטנה. לרכב ספר טיפולים מלא חתום במוסך מורשה בלבד.

עכשיו אני לא בטוח שאוכל לממן את הסיפור הזה במידה ויעלה יותר מ500 ש"ח ואאלץ למכור את הרכב.

כאן הדילמה.

וכאן השאלה האם הדבר הזה יעלה כ"כ הרבה?

פורסם

לא בטוח.

יכול להיות מדובר במרווחי שסתומים גדולים מדיי ועניין ההשתנקויות אולי ייפתר עם החלפת חיישן ואולי לא.

נסה להשיג שקע דיאגנוסטיקה בשביל לסרוק תקלות קודמות וערכיי חיישנים.

פורסם
כן, אני מצפה שאם המנוע שלך גמור תספוג את זה על עצמך ולא תשקר. אין שום הבדל בין מכירה של רכב לא תקין ביודעין לבין גניבה. חד וחלק. והתירוץ שהבאת ממש לא קשור לעניין.

מעולם לא מכרתי רכב עם מנוע גמור או תאונה או מכה או שפשוף...כי הרכבים שאני מוכר הם היו במצב תצוגה!

אני קונה רק חדשים מהיבואן בלבד, שומר טוב טוב, והקונים מתקשרים אליי כדי לברך אותי וגם כדי לוודא שיהיו הבעלים של הרכב הבא שלהם ממני.

בקשר לאחרים, או כאלה שרוצים להפטר מהרכבים שלהם מהר, אתה מוזמן להעביר אליהם קורס "דרך ארץ".

רק אל תשכח שמדובר במיליוני אנשים ורכבים מן הסוג הזה.

אתה לא מעוניין ליפול בפח? קנה רכב חדש בלבד. זה מה שאני עושה תמיד. אתה חי כאן בישראל וזה מה שיש. אתה לא יכול לחנך מיליונים.

וגם במקרה הזה יש יוצאים מהכלל כמובן. כי הרי לא כולם שקרנים.

• תוכן חדש...