Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשזה נוגע לבריאות הגופנית, נסיון לדחוף טיפולים לא הכרחיים ממש מרתיח אותי. רופא השיניים של קופת החולים שלי מעריך שאני צריך סתימת שורש, יחד עם בניית כתר ובורג בעלות של 2700 ש"ח.

אני רוצה לקבל המלצה לרופא שניים מקצועי מחד ומאידך גם ישר והגון על מנת שייתן לי חוות דעת שאינה מערבת שיקולי רווח. אני יודע שזה לא קיים, אבל לפחות אפשר לשאוף..

איפה אני עשוי למצוא אחד כזה באזור חיפה והצפון? האם אצל רופא פרטי מצליח מאד כלכלית (כי אז לא יהיה לו תמריץ גדול לדחוף לי טיפול יקר ומיותר) או אולי דווקא במקומות לא פרטיים, היכן שהמשכורת של הרופא לא נקבעת על סמך כמות טיפולים?

:idea:
פורסם (נערך)

היי, תודה.. אין לי בעיה להרחיק, אבל אולי תהיינה המלצות טובות גם לרופא מחיפה בתור התחלה. השאלה היא האם מסתובבים כאן יח"צנים של רופאים מסוימים או לא.. ;)

אגב, לא עשיתי מעולם טיפול שורש או עקירה, אלא רק סתימה. טיפול שורש הוא כמו "חצי עקירה"? זה משהו קשה\מסובך?

איך המחיר שניתן לי?

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם (נערך)

טיפול שורש הוא לא חצי עקירה, אבל אפשר לומר שטיפול שורש הוא תחילת הסוף של השן, למרות ששן שעברה טיפול שורש יכולה להמשיך לשמש אותך בפה 30 שנה (ויכולה לדרוש עקירה אחרי שנה אם תתפתח דלקת סביב השורשים), תלוי בנסיבות .

תעשה הכל כדי להמנע מטיפול שורש, לך אפילו ל 2 -3 רופאים, ואם בכל זאת אין ברירה, זכור שטיפול שורש עושים אצל מומחה לטיפולי שורש (אנדודנט). איכות הטיפול והסתימה שאחריו תקבע כמה זמן אחר כך השן הזו תישאר בפה שלך.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם
האם אצל רופא פרטי מצליח מאד כלכלית (כי אז לא יהיה לו תמריץ גדול לדחוף לי טיפול יקר ומיותר) או אולי דווקא במקומות לא פרטיים, היכן שהמשכורת של הרופא לא נקבעת על סמך כמות טיפולים?

אין כלל אצבע, שמעתי על דחיפת טיפולים מיותרים גם במרפאות קופה, וגם אצל רופאים פרטיים.

הבדלים בהמלצות טיפולים יכולים גם לנבוע מהבדלי תפיסה של מהו הטיפול הנכון, ומהחירים יכולים להשתנות כתוצאה מחומרי גלם שונים ועוד.

אין ברירה אלא ללכת לפי המלצות, וגם אז, לא להתבייש ולבקש הסברים מהרופא לגבי מהות הטיפול והמחיר.

פורסם

אם תרצה, אשתי מוכנה לבדוק אותך ולהביע דעתה האובייקטיבית והמקצועית וללא שום אינטרס ביחס לטיפול הנדרש, היא עובדת במרפאת כללית סמייל הממוקמת באוניברסיטת חיפה.

אם אינך יכול להגיע לבדיקה (האם אתה חבר בכללית?), תוכל לקפוץ אלינו הביתה (הקפה עלינו) עם הצילומים אבל כמובן שאז היכולת להעריך פחות טובה.

ככל שתרצה לתאם, צור קשר בפרטי

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

ד"ר סוויסה מוריס, האגוז 3, נוה מונוסון, 035336655/035336770.

עובד טוב, עושה כמה טיפולים/פעולות בביקור אחד, תמיד מנסה להציל את השן. הרבה פעמים גם מצליח.

דני

פורסם

אני ממליץ על ד"ר אריאל שנרך, רופא בכיר ברמב"ם לרפואת הפה ובעל מרפאה עצמאית ברח' הירקון, בכרמל, בחיפה.

הינו הרופא הפרטי שלי, ובכלל של המשפחה, שמרן , כלומר לא ממהר לבצע כל מיני דברים, בטח לא לביצוע טיפול מסובך (שאפשר להימנע ממנו) וגם במידת הצורך, בהתאם לדעתו, ואם לשיטתו הדבר עדיף, מפנה למומחים ספציפיים - למשל, מומחה ספציפי לטיפול שורש [יש דבר כזה]). מאוד מקצועי ויחסי האנוש שלו מצויינים.

לגבי המחיר, אינני יודע איפה הוא בסקאלה, מעולם לא הרגשתי שחומסים אותי אצלו. יחד עם זאת, המחיר שציינת בקופ"ח לא נראה לי גבוה מידי (לא יודע מה זה "סתימת שורש" אבל בטיפול שורש חייב תמיד מבנה וכתר לאחר מכן כי הורגים את השן, כך שזה בא ביחד).

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
  • תוכן חדש...