Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4084 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כן ולא.

כל אחד יכול לבחור בה להאמין, מן הסתם.

לדעתי, זו ורק דעתי כמובן, זה קצת בזבוז זמן, היות וזה מתנהל במעגליות אינסופית

במדע בכל זאת יש תהליך של קדמה מסוימת - ככל שמתקדמים בזמן, מכירים יותר.

בדת זה בדיוק הפוך - ככל שמתקדמים בזמן, נאלצים לוותר על עוד ועוד תפיסות או דוקטרינות דתיות, שמתגלות כלא נכונות.

אז מתחילים להכנס לתפיסות א-דתיות של אלוהות. אבל יש בזה מן הפרדוקס, כי הרי הדת היא נקודת המוצא מלכתחילה. ואם היא מתגלה כנכונה, למה להמשיך ולחפש?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הדת היא לא נקודת המוצא. האמונה בקיומו של כח עליון שכל הקיום תוכנן לפיו זה המוצא. אין כזה דבר "תפיסות א-דתיות של אלוהות" כי "אלוהות" שאפשר לבקש ממנה טובות יש רק בדתות.

הדת הממוסדת קוראת לזה "אל" וכנראה הייתה רלוונטית לתקופה שבה נוסדה. היא תלויה באנשים עם אינטרסים פרטיים שיקיימו אותה ויעבירו אותה הלאה ובגלל זה היא מתחרבשת ולוקחת את כולם אחורה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד, אני לא חושב שהייתה אי פעם דת לא ממוסדת. ובזה אני מתכוון לכך שהקונספט של אלוהות מלכתחילה לא עמד בפני עצמו אף פעם אלא תמיד הגיע כחלק ממערכת סדורה, שגם הציבה חוקים ותנאים שונים של עשה ואל תעשה.

עם הזמן, ככל שמתגלים כל הסדקים בכל דת שהיא, מתפתח השיח שיש לנו כאן - שהדת היא בעצם המצאה של אנשים עם אינטרסים, אבל זה לא סותר את מהות קיום האלוהות, מה שזה לא יהיה. העניין הוא שזה פשוט צורת חשיבה פרדוקסלית, בדיוק בגלל שהמושג של אלוהות הופיע כחלק בלי מנותק ובסיסי מהמושג דת. האחד לא קיים בלי השני. לכן, אם מבינים שיש בעיה בדת, בעייני זה קצת מאולץ לזקק ממנה את אלוהים, ולחפש אותו במקום אחר או בהסבר אחר.

אבל, צדיק באמונותו יחיה :)

פורסם
במשפט אחד: "אין אנרגיה יש מאין" מקור כלשהו היה חייב לגרום לה.

* ועל כך נוסיף, אין אנרגיה יש מאין שתגרום לאנרגיה יש מאין, משהו היה צריך וכו' וגו'

בגלל זה שם מאבד הדיון כל ערך.

למשל תאורית המיתרים שהוכחה לא מזמן

* נראה לי שטעית במילה 'הוכחה' וצ"ל 'נוסחה' או נהגתה או משהו, לא הוכחה,

ואם אני לא טועה היא אפילו קצת פריכה וכמה ממוביליה נסוגו קמעא.

הקטע הוא פשוט לא לריב על מה שלא ניתן לדעת לעת עתה.

הגיוני לחשוב שיש מקור ל'דברים' והגיוני לחשוב שיש מקור למקור

ומקור למקור של המקור וכך הלאה.

The first one to get angry loses

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

יבגני, צריך להפריד בין דת ממוסדת שמתוכננת נטו ע"י אנשים כדי לקדם אינטרסים אישיים לבין דת שכל מטרתה זה להנציח את התובנה שיש אל אחד/כח עליון, קרא לזה איך שתרצה. הדרך האנושית העתיקה להעביר את זה הלאה - טקסים ומסורות. ברור שהתרחש טלפון שבור עד שזה הגיע לדור שלנו.

אתה יכול לבצע פעולת פולחן דתית כי איש הדת X אמר ככה ומי שלא עושה בדיוק אותו דבר יישרף בגהנום לנצח, ואתה יכול לבצע את אותה פעולה מתוך הבנה שהיא בסך הכל סמלית ומציינת את זה שיש כח אחד שעל פיו הכל מתרחש.

אותו כח עליון ממש לא צריך שתגדל בשבילו פאות וזקן ותלך לזרוק אבנים על מכוניות בשבת לצורך העניין.

פורסם

מושג של אלוהות יכל להופיע במנותק מכל דבר.

מספיק להיוולד ולהתבגר ולהשתאות על השמש והירח,

ואכן אלו היו האלים הראשונים, והעננים, הנהרות הגדולים ואפילו הביזונים וכד'.

הרי 'ברור' לאדם הפרהיסטורי שהשמש חגה סביבו ושהאנרגיה שלה עצומה,

ואז מה זה הירח הזה, רואים שהוא לא הומגני במראה, מה גורם לו להאיר וכו' -

גם לפני 50,000 שנה אני מניח שזה ריתק את האנשים.

ואז מישהו חטף קריזה ותיחמן הקרבה של מישהו שהוא שנא לשמש כדי שיהיה גשם או משהו,

כי אנשים זה דרעק, רכלנים ומזאבאלים.

פורסם

כן, סלואורייד, העניין הוא שהניתוק הזה שאתה מדבר עליו זו התפתחות מחשבתית שהגיעה כתוצאה מכך שאנשים חשבו מספיק והחלו להטיל ספק במה שאמר האיש עם הזקן. בגלל זה עכשיו אתה גם מדבר איתי במונחים של "טלפון שבור".

זה ניסיון להיאחז במשהו שמתפרק, וכמובן שזה בסדר גמור - ממש אין לי בעיה עם שום אמונה כקונספט, ואני מבין את הצורך בה.

סיוויק, כן, ועדיין תמיד האלוהות הביאה איתה מגבלות תפיסתיות כלשהן לאדם ולמקומו בעולם. הוא אף פעם לא היה המרכז. היום יותר מבינים שלאו דווקא יש מרכז כזה בכלל, אז מנסים למצוא הסברים אחרים. אבל למה? וגם איפה אתה מעביר את הגבול? הכח העליון שסלואורייד מדבר עליו הוא בעל מודעות? יכול להיות שאלוהים זה באמת הטבע?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

האנשים התחילו להטיל ספק ובצדק כשהדת איבדה את המטרה המקורית שלה והפכה להיות כלי לסיפוק יצרים: אם תהייה מאמין מספיק אדוק תקבל 70 בתולות בגן עדן.

אמונה שמבוססת על היגיון שונה מאמונה עיוורת. בגלל זה חשוב במה מאמינים.

פורסם

אין תשובה פוזיטיבית מן הסתם.

אישית אני מגיע מכוון של זן ועוסק בזה הרבה שנים,

הזן לא עוסק בשאלות כאלה ומעדיף לשקף בצורה עובדתית ופשוטה את המציאות של כאן ועכשיו,

'מיותר להידרש לשאלות מיותרות'.

פורסם

אני חייב להגיד שמיתולוגיה יהודית [ואחרות] זה נושא מרתק מאוד. ממליץ למי שמתעניין בספר המיתולוגיה היהודית מאת חגי דותן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...