Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4057 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לאחרונה שמתי לב שגם אחרי שאני לוקח את האוטו לשטיפה הוא יוצא נקי אך נראה שהצבע הלבן שלו כבר מהול בצבע אפרפר של לכלוך שלא יורד בשטיפה.

שמתי לב בפעם האחרונה שבמקום שאני לוקח את האוטו לשטיפה משפריצים חומר כלשהו על הפח של הרכב בצורה אקראית ורק אחר כך משפשפים. התוצאה, חלקים נקודתיים שצבע הרכב חזר להיות לבן והכל מסביב עדין מלוכלך.

אמרתי לעצמי בטח צריך לעשות פוליש + ווקס והכל ייפתר והאוטו יחזור להיות לבן ויפה והתחלתי לשוטט ברחבי האינטרנט ויצאתי מאוד מבולבל...

התחלתי לקרוא על הצורך בפלסטלינה ולפני שעושים פוליש ווקס על מנת להוריד לכלוכים קשים ואז הגעתי לכאן וראיתי שעושים שימוש בחומר שנקרא ONR שלא בדיוק הבנתי את מה הוא מחליף (פלסטלינה, ווקס או בכלל שמפו לרכב) אולי זה בעצם החומר שהשפריצו על הפח והמיס את הלכלוך (יש סיכוי שזה גם המיס לי את הפלסטיקה בטאסות של הרכב?)

מישהו יכול לעשות לי סדר בסיפור הזה? אני לא פריק של דיטיילינג אך אשמח לשפר את מראה הרכב כל כמה חודשים

תודה מראש

פורסם

מה שעושים במכוני שטיפה זה קיצור זמן העבודה למינינמום. בין השאר: התזת חומר חזק וחריף על כתמים בולטים ואזורים מלוכלכים. הרבה פעמים זו חומצה כמו של הסרת שומנים. אחר כן הם עוברים עם מטאטא או כפפה ו (כמעט-כמו ששמת לב) כל הלכלוך יורד. החומר פוגע בצבע ומאד לא-מומלץ! קודם כל - שב ותקרא עוד. לי לקח כמה שעות עד שהבנתי מי נגד מי. אז ככה: ONR=OPTIMUM NO RINS. זוהי שיטה לרחיצה ללא שטיפה כמו שמרמז השם. ניתן לביצוע על רכב מטופל בווקס או אוטם צבע (תחליף תעשייתי לווקס) שהתלכלך מעט ולא רוצים לבצע רחיצה מלאה. לוקחים תמיסת ONR בבקבוק התזה, מטלית מיקרופייבר ועוברים על משטחי הרכב בשיטת התזה-ניגוב, התזה-ניגוב. ניגוב האבק מסיע אותו על הצבע וגורם לשריטות מיקרוסקופיות שמתבטאות באיבוד הברק. כאשר צבע הרכב מוגן בווקס/אוטם הניגוב חלק יותר והצבע לא נשרט. פלסטלינה היא שלב בניקוי הרכב מלכלוכים שדבוקים לצבע ולא יורדים עם השמפו. אם לאחר רחיצה אתה מעביר יד על הצבע ומרגיש חספוס - טיפול בפלסטלינה יחליק את העניינים.

פורסם

תודה,

קניתי בינתיים סט של maguiers של פלסטלינה + QD, בנפרד ווקס של maguiers ופוליש עדין של turtle wax.

נמתין בינתיים עם ה-ONR למרות שנראה לי פתרון אולטימטיבי לשטיפה חסכונית במים...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
מהיכן קנית ?

קניתי מ"אוטו דיפו" חייב לציין שיש כרגע 20% הנחה על מוצרי maguier's ולכן יצא לי זול יחסית.

התוצאות בינתיים לא פחות ממדהימות, הפלסטלינה עשתה את הפח חלק והפוליש ווקס עשו את הצבע נקי ומבריק.

למה אני אומר "בינתיים"? כי לא ידעתי כמה קשה להסיר את הפוליש אחרי שהוא מתייבש ולכן אני עושה את זה בחלקים...

יכול להיות שאיכות הפוליש שקניתי ירודה? או שזה ידוע שצריך לעבוד קשה על מנת לנגב את הפוליש מהפח (קניתי turtle wax עדין)?

פורסם

יש פולישים איכותיים יותר,

ובעקרון כדי להשיג את התוצאות המיטביות בפוליש יש לעבוד עם מכונה ובכמה שלבים (גס ולאחר מכן עדין)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...