Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם יש לך הוכחה להבטחה הזו, אז יש לך קייס להלחם על כך, אחרת, תספוג את ההטעיה במכירה. ותמשיך הלאה. אל תחזור לשם.

פורסם

הכי מצחיק?

מה עם שאר חברי הפורום? שרוצים רכב חדש ולטפל באיזה מוסך שהם רוצים? ולדרוש אחריות?

אגב, תופתע לדעת שיש מוסכי יבואן שעובדים עם חלפים שהליסינג מטפל בהם.

כך ש... מלבד משרד קבלה יפה יותר לא קיבלת כלום.

פורסם

לדעתי אתה מגזים.

מלבד העובדה שנשלחת למקום הלא נכון, שזו חוצפה ולדעתי עליהם לפצות אותך על זה ועל זה בלבד.

מעבר לזה, הם לא לוקחים את הרכב שלך לטיפול בשטחים באיזה מוסך דרג ז', שלחו אותך למוסך מרכזי מורשה של חברה מכובדת, וכמו שנאמר, זה הרכב שלהם, זכותם.

אגב, גם אני מכיר בוודאות מקרה, שאבא של חבר שלי נהג על ליסינג מספר אפסי של קילומטרים, שמר על האוטו יותר משאני שומר על שלי, וגם הוא פינטז שהוא קונה אותו אחרי שהעסקה נגמרת, ובסוף "לקחו" לו אותו בטענות שונות. ככה שאם הרכב של שמור ועם מעט קילומטרים, אל תיהיה בטוח שהוא ישאר אצלך.

פורסם

במקרה הספציפי הזה של המזדה 2 - אני אומר לכם בודאות שעקב הגבלות עסקת האויכס אקספרס - יגיעו מספר לא קטן של מזדות עם ק״מ טוב.

יש לי חבר עם מזדה 2 בעסקה כזאת (לא דרך אויס) שתחזור עם פחות מ20 אלף ק״מ.

פורסם

1 - מבחינת הטיפולים , אפשר להעביר למוסך היבואן השני, הטיפול ברכב חדש הוא רגיל שמנים פילטרים וכו' קטנים.

2 - מבחינת החוזה מה רשום , אם רשום כי הטיפולים יבוצעו במוסך היבואן של הרכב הנלקח מ אוויס - יש כאן הפרת חוזה -

** אם רשום כי הטיפול הוא בכל מוסך יבואן מורשה , אזי החוזה תקין.

יש דקויות מסויימות במשפט הנכתב.

3 - אם רשום , במוסכים מורשים של יבואן הרכב - לשלוח מכתב ל מאזדה ולשאול שאלת תם -

האם מוסכי UMI מקובלים עלייהם כמוסך מורשה יבואן לטיפול במאזדה, האם הם תחת אחריותם המקצועית - ולאחר קבלת תשובה לפעול בהתאם.

אם הרכב טוב ,לא הייתי מנסה להפר חוזה גם אם הוא שונה חד- צדדי, וזכותי להפר אותו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כל הטיעונים שאתם מעלים - הרכב לא בבעלות פות"ש, מוסך UMI סביר ומתקבל - טובים ויפים, כל עוד לא הובטח ללקוח שהרכב יטופל במוסכי היבואן שייבא את רכבו, המחלקה הטכנית שלו מכירה אותו על בוריו ומחזיק בחלפים הנכונים (כן, גם שמנים ופילטרים).

תשאלו, מה אכפת ללקוח היכן מחליפים שמן ברכב חברה? עובדה, הוא שילם מכיסו כדי לוודא שזה יקרה. וכנראה שאכפת לו מהרכב יותר מאשר בעליו האמיתיים.

מצחיק אותי שיש כאן אנשים שמשקיעים מאות שקלים בטיפולי דיטיילינג לרכב הליסינג שלהם, ואיש לא פוצה פה. בעוד מישהו אחר שהחליט להשקיע בערך אותו סכום כדי לוודא שהרכב שלו מקבל את הטיפול המתאים ביותר, כולם מאבדים את הראש.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני דווקא עם פותח השרשור.

הוא רוצה שהמזדה שלו תטופל במוסכי היבואן כי

א. יש שם את כל הציוד הנכון (מחשבי דיאגנוסטיקה, עדכוני תוכנה אם צריך, חוזרים טכניים ועוד).

ב. הוא רוצה תיעוד מלא ואמיתי ברשת המחשבים של מוסכי היבואן.

ג. עדיף לו שהאוטו יטופל במוסכי הרשת כיוון שאם הוא ירכוש את הרכב בסוף התקופה ואז תיגמר תקופת האחריות, כמחווה דלק-מוטורס יוכלו לעזור לו במידה ויש תקלה שהיא מעבר לאחריות.

ד. מוסך מורשה של יבואן מכיר את 'מחלות' הדגם בעוד שסביר שמוסך לא מורשה של יבואן אינו מכיר.

אני עם פותח השרשור

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

דומני שפותח השרשור ואתה התבלבלתם קצת:

1) הרכב אינו בבעלותו של פות"ש אלא של חברת אוויס שלהבנתי התחייבה לטפל בו לפי הוראות היצרן, וכך היא עושה.

2) לא מדובר בדגם חדש עם מחלות לא ידועות (שסביר שאוויס היו מטפלים את במורשה יבואן)

3) בכל מקרה של צורך בעדכוני תוכנה/שירות במסגרת האחריות, הרכב נשלח למורשה יבואן בכל מקרה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לעניות דעתי פותח השרשור ואתה התבלבלתם קצת:

1) הרכב אינו בבעלות פות"ש אלא בבעלות אוויס שלהבנתי התחייבה לטפל ברכב לפי הוראות היצרן, וכן היא עושה.

2) במקרה של תקלה במסגרת האחריות ו/או קריאה חזרה של היצרן הרכב ממילא יטופל במוסכי יבואן.

להבנתי פות"ש בחר במסלול שאינו מתאים לדרישותיו, ואין לו להלין אלא על עצמו.

הוא היה צריך לרכוש את הרכב 0 ק" מליסינג ב-100% מימון וכך היה נהנה ממחיר רכישה נמוך והיה מטפל במוסך לפי רצונו.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אני לא מבין את התשובות כאן.

בן אדם נכנס למקום מסודר, רוכש "מוצר", הובטח לו בחוזה או בעל פה מספר דברים, ולבסוף ישנם שינויים שלא מודע אליהם הלקוח.

אתם עונים כאילו אתכם לא היו מעצבנים שינויים, ואי עמידה בהסכמים.

מזה משנה אם הוא בעל הרכב או לא בעל הרכב? סימנטיקה מיותרת. אני בדעה של פותח השרשור.

אני לא יודע מה רשום בחוזה מפורשות, אבל פותח השרשור הסביר, שהובטח לו מורשה יבואן. לעניות דעתי יבואן מזדה הוא " דלק מוטורס" ולא UMI.

כמו שכתב קודמי, לדלק מוטורס ההבנה והידע המלא על הרכב הזה, על כל רמח אבריו, ובעל הציוד המתאים לטיפול ברכבי מאזדה.

כל טענה שהרכב הזה לא אקזוטי ולא מצריך ידע מיוחד, אני אישית פשוט לא לוקח ברצינות. ובהרחבה כתב יפה שמוליק מעליי.

UMI לפי מה שאני רואה, בסך הכל עושים עסקים עם אוויס, ומדובר כאן בקרבה עסקית משתלמת לאוויס, לא ללקוח.

לא משנה כרגע אם יש אופציה שהרכב ילקח מהלקוח בסוף התקופה.נראה שהלקוח לא היה מודע לכך כלל.

מספיק שנתנה לו האופציה מלכתחילה לרכוש בסיום התקופה. הלקוח תכנן איך הוא יטפל במוסכי מורשה יבואן! לפי הסכם חבילת האקספרס שכך הוסבר לו לטענתו. מתוך הבנה שבעתיד, יוכל למכור את הרכב עם ספר מסודר. ובלי קשר לשקט הנפשי שמטפל בך מוסך שאמור לדעת הכל על הרכב.

על כל שינוי בעסקה ולא היא לא חד צדדית, יש לידע את הלקוח. ואילו רק מבחינת הוגנות עסקית, מוסרית וכ"ו.

לא התיחסתי כלל לטרטור שעברת, באותו יום הטיפול.

עריכה אחרונה על ידי ג'ובני

ג'ובני

פורסם

להבנתי פות"ש בחר במסלול שאינו מתאים לדרישותיו, ואין לו להלין אלא על עצמו.

בחרתי במסלול שמאוד מתאים לדרישותיי.

הרכב מעולה, ההחזר החודשי נוח מאוד ובסוף התקופה אם אחליט שלא להמשיך עם הרכב אין לי את כאבי הראש של המכירה.

לקחתי בנוסף את חבילת הביטוח-טיפולים על סמך מצג מסויים, שהתברר בהמשך כלא מדוייק במקרה הטוב.

השאלה אם זה כלכלי או לא לרכוש את הרכב בסוף התקופה היא לא רלוונטית לעניין שבעבור הכסף שאני שמשלם אני אמור לקבל X וקיבלתי במקום Y.

עובדתית, אם הייתי יודע שבעבור החבילה הנ"ל הרכב יטופל במוסכים שהם אינם מורשי יבואן של חברת מאזדה, אלא במוסך אחר (לא רלוונטי אם מורשה יבואן של חברת שברולט) לא הייתי לוקח את החבילה הנ"ל, מבטח בעצמי ומטפל במוסך מורשה.

פורסם

לכן יש מקום לבקש את החזר הכסף ששילמת בעבור המוצר שקיבלת חלקית, ולדרוש בבית משפט לתביעות קטנות החזר עבור עלות הטיפולים במוסך מורשה (כולל אובדן ימי עבודה).

אפשרות אחרת זה להתייעץ עם עו"ד שבקיא בתחום לגבי תביעה ייצוגית, היות שהם עשו זאת לכל הלקוחות, שכנראה בכלל לא מודעים לזה.

באם מוסך UMI עדיף או לא על מוסך היבואן, זה לא משנה.

כשמוכרים א' צריך לספק א'.

אם לא היתה למהות המוסך משמעות, לא היו מציינים זאת בפירוש כחלק מהעסקה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני רוצה להתייחס לנקודה אחרת, אם בחוזה רשום שהמשתמש ברכב מקבל קדימות ברכישה -

יוצאים מנקודת הנחה שאני רוצה את הרכב שהשתמשתי בו, טיפלתי בו וטיפחתי אותו איך הם מפרים את החוזה? הרי רשום בפירוש שלמשתמש יש קדימות.

זה אפילו יותר מרתיח מטיפול במוסך מורשה אחר.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

יש קדימות אבל היא לא שווה הרבה ומניסיוני היא מתנהלת באופן הבא:

חברת ליסינג: "שלום, האם אתה מעוניין לרכוש את הרכב במחיר שהוא אפילו גבוה יותר ממחירון לוי יצחק, לא משוקלל בפרמטר ליסינג כלשהו ואין לו שום קשר למחיר השוק?"

לקוח: "לא"

חברת ליסינג: "הא, לא? טוב, תודה לך. תחזיר את האוטו."

כמו שכבר נאמר כאן:

הוא היה צריך לרכוש את הרכב 0 ק" מליסינג ב-100% מימון וכך היה נהנה ממחיר רכישה נמוך והיה מטפל במוסך לפי רצונו.

• תוכן חדש...