Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיאט לאון 1.8T FR חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4081 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
אתם יכולים גם לספור כמה מאזדה 3 תראו על הכביש וכמה לאון חדשה.

מעבר לעניין האיכות, האבזור והדינמיות שאני ממש לא מסכים איתם,

הלאון יותר ייחודית ויותר יפה מהמאזדה אבל זה כבר עניין של טעם.

לך ולאחרים,

ב-3 יש gps, מצלמת רוורס מובנית, חיישנים קדמיים ואחוריים, תצוגה עילית, כניסה והנעה ללא מפתח, קסנון, התראת סטייה מנתיב, ועוד כמה דברים שיש בה ואין בלאון.

וזה עוד מבלי להביא בחשבון את מערכת המולטימדיה של ה-3 שנראית ומרגישה כמה ליגות מעל זו של הלאון.

מבחינת איכות, לדעתי תא הנוסעים של המאזדה מרגיש איכותי בהרבה. זה מתחיל בהגה הקטנטן והשמנמן שפשוט לא קיים בלאון, ממשיך במולטימדיה שכבר ציינתי, ונגמר בהרכבה איכותית ללא שום קרקושים.

גם מערכת ה׳עצור וסע׳ עובדת בצורה הרבה יותר טובה ופחות מטרידה, וכן - גם האבזור הרב בהרבה של המאזדה נותן את תחושת הערך המוסף. דומני שפלוקסטר דיבר פעם על ״אבזור פרימיום״ - ובכן, אם יש דבר כזה אז הוא קיים במאזדה וממש לא בלאון.

אופס, נזכרתי בעוד משהו שיש במאזדה - בלימה אוטומטית לפני תאונה. זה + התראת הסטייה הם שני אבזורי בטיחות שניתן למצוא בדר״כ רק במכוניות יקרות בהרבה, והם בהחלט נופלים בהגדרת ״אבזור פרימיום״.

עריכה אחרונה על ידי mogo
  • תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מבחינת ביצועים אין מתחרים אלא מבית (סקודה, אאודי - ממליץ לך לבדוק מחיר בפועל של A3). אבל, אחריות קצרה וגיר בעייתי, ביחד עם עיצוב פנים מעליב ויבואן עם הסטוריה לא משהו, מצליחים להרחיק אותי ממנו. באאודי לפחות יש 3 שנים אחריות והפנים כמה רמות מעל.

דווקא 208GTI יכולה ב145K להשאיר הרבה מאחור את כל הוואגיות שרשמת,וכבונוס תקבל רכב עם שילדה מעולה וחיוך גדול אחרי כל נהיגה.

פורסם (נערך)

mogo, כמדומני רק הגרסא היקרה של ה-3 מגיעה עם כל התוספות הנחמדות הללו. במקרה כזה, אכן יש ליפנית יתרון אבזורי על הלאון (גם בגרסאת FR), אבל אם בגרסאות הבסיס דנן הרי שהן די שקולות (בלאון יש כמה דברים שאין ב-3 ולהיפך).

לגבי המולטימדיה - למאזדה יתרון בכל הקשור להנדסת אנוש ונוחות, אבל הרף של הלאון מבחינת איכות עדיין יותר גבוה לתחושתי, הן מבחינת איכות חומרים והן מבחינת איכות הרכבה. אם תצרף לכך את מנוע הטורבו שיש לספרדייה-גרמנייה, שרק גרסאת ה-2 ליטר של מאזדה מוחה את יתרונו (או אז יש לאון FR המשיבה מלחמה), תקבל חבילה עדיפה לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
:idea:
פורסם

אולי הייתי צריך לחדד את עצמי קצת בפוסט, אז אני אעשה את זה עכשיו.

אחת מהסיבות שהלאון "הדליקה" אותי זה המראה הספורטיבי שלה.

רכב שאמור להיות יותר מהנה לנהיגה ממאזדה 3 ספיריט (נהגתי בדגם הקודם של ה-3, לפני הצורה החדשה, לא תענוג גדול במיוחד), אוקטביה (אני לא נהג מונית, למרות שהן חולקות את אותו המנוע אבל המראה פשוט לא מדבר אלי) ו208GTI (עולה 160K) ויש רק דגם של 3 דלתות (לא בא בחשבון).

ביצועים כן מעניינים אותי אבל אני לא מתכוון לשפר או לשנות משהו במכלולי המנוע, בטח שלא בתקופת האחריות.

כרגע ההתלבטויות שלי הם: גיר וירידת ערך.

למרות שהבנתי שהלאון יורדת בערך 25% ב3 שנים.

הייתי לוקח בחשבון גם את הקליאו החדשה (1.6T RS) אבל זו כבר תוספת של 15K לתקציב שגם ככה מתחתי בשביל הלאון.

בכל מקרה, שבוע הבא אני אמור לעבור נסיעת מבחן ברכב, מקווה לא להתאכזב :)

פורסם (נערך)
mogo, כמדומני רק הגרסא היקרה של ה-3 מגיעה עם כל התוספות הנחמדות הללו. במקרה כזה, אכן יש ליפנית יתרון אבזורי על הלאון (גם בגרסאת FR), אבל אם בגרסאות הבסיס דנן הרי שהן די שקולות (בלאון יש כמה דברים שאין ב-3 ולהיפך).

לגבי המולטימדיה - למאזדה יתרון בכל הקשור להנדסת אנוש ונוחות, אבל הרף של הלאון מבחינת איכות עדיין יותר גבוה לתחושתי, הן מבחינת איכות חומרים והן מבחינת איכות הרכבה. אם תצרף לכך את מנוע הטורבו שיש לספרדייה-גרמנייה, שרק גרסאת ה-2 ליטר של מאזדה מוחה את יתרונו (או אז יש לאון FR המשיבה מלחמה), תקבל חבילה עדיפה לדעתי.

כמובן שדיברתי על גרסת ה-2 ליטר המאובזרת ביותר. הרי מחירה הוא קצת יותר מ-140, בעוד שמחיר הלאון בגרסה שנידונה בשרשור הוא 160 - אז ברור שהיא המתחרה הרלוונטית.

לגבי מנוע, אני מסכים איתך. אין מה להשוות בין שני המנועים. עם זאת, האיכות ובעיקר תחושת האיכות לא נופלת במאזדה מהלאון, ועם יתרון המחיר, האמינות וההתנהגות אני חושב שהיא חבילה עדיפה בהרבה למי שמחפש מכונית לנהיגה.

לעומת זאת, ובאופן אירוני משהו, דווקא הלאון היא המכונית המתאימה יותר כמכונית למשפחה, כי היא יותר מרווחת. זה היתרון המהותי היחיד שלה לטעמי (גם המנוע הוא יתרון, אבל לדעתי גם המנוע של מאזדה מספק) אבל הוא יתרון משמעותי.

מצד שני, למאזדה יש (בגרסת הסדאן) תא מטען גדול יותר.

אז תיקו.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם
אולי הייתי צריך לחדד את עצמי קצת בפוסט, אז אני אעשה את זה עכשיו.

אחת מהסיבות שהלאון "הדליקה" אותי זה המראה הספורטיבי שלה.

רכב שאמור להיות יותר מהנה לנהיגה ממאזדה 3 ספיריט (נהגתי בדגם הקודם של ה-3, לפני הצורה החדשה, לא תענוג גדול במיוחד), אוקטביה (אני לא נהג מונית, למרות שהן חולקות את אותו המנוע אבל המראה פשוט לא מדבר אלי) ו208GTI (עולה 160K) ויש רק דגם של 3 דלתות (לא בא בחשבון).

ביצועים כן מעניינים אותי אבל אני לא מתכוון לשפר או לשנות משהו במכלולי המנוע, בטח שלא בתקופת האחריות.

כרגע ההתלבטויות שלי הם: גיר וירידת ערך.

למרות שהבנתי שהלאון יורדת בערך 25% ב3 שנים.

הייתי לוקח בחשבון גם את הקליאו החדשה (1.6T RS) אבל זו כבר תוספת של 15K לתקציב שגם ככה מתחתי בשביל הלאון.

בכל מקרה, שבוע הבא אני אמור לעבור נסיעת מבחן ברכב, מקווה לא להתאכזב :)

המאזדה מתנהגת ומהנה לנהיגה הרבה יותר מהלאון. אני חושב שזה קונצנזוס. הלאונים מעולם לא הצטיינו במיוחד בסעיף זה, בעוד המאזדות בהחלט כן.

כל זה נכון רק אם הגדרת ״הנאה מנהיגה״ שלך לא כוללת רק ביצועים - שבהם המאזדה נופלת מהלאון.

לגבי ירידת ערך - אם תקנה את הלאון ב-160, אני מהמר על ירידה של יותר, ואולי הרבה יותר, מ-25% בשלוש שנים.

לשם המחשה בלבד, הדגם הקודם נמכר בהתחלה בערך באותו מחיר (160), אבל כמה שנים אח״כ נמכר בחבילות כוללות אבזור נוסף ב-120 ו-130.

אם זה יקרה בעוד שלוש שנים, לא מופרך שמחיר לאון משומשת בת שלוש יהיה מתחת ל-80 (כמו היום), ובעצם ישקף ירידת ערך של 50% !!

פורסם

אתם מדברים אולי על הלאון הקודמת, הנוכחית היא בעלת השלדה המודולרית של VW שקיימת ב gti ב s3 ב R למינהם, ב tt בקופרה ב a3 וכו...

השלדה הזאת קלה מהקודמת בערך ב 120 ק״ג, אוהבת פניות, ותוסיפו לזה את המתלים שיש ללאון FR 1.8 (להבדיל משני הדגמים האחרים, גם מה 1.4 fr).

בלאון החדשה יש המון דברים שאין במאזדה, כמו גם להפך, אבל ההבדל המהותי זה המנוע, שכמה שהמאזדה לא תנסה, היא לא מתקרבת ללאון, תוסיף לזה פנסי פול לד (מעל קסנון), מערכת מצבי נהיגה שיש ללאון להתנהגות של המנוע, הגיר, הדוושה, ההגה ורעש המפלט, תוסיף לזה פתחי מזגן מאחורה (שאין למאזדה) 8 רמקולים לעומת 6, עיצוב דינמי ויפייפה, ועוד אלף ואחד דברים...אז בגלל מולטימדיה ומערכת keyless לא הייתי בוחר במאזדה (אגב gps ומצלמה אפשר להוסיף ללאון בתוספת תשלום וגם חיישנים קדמיים ואחוריים שטוחים יש).

לא יודע אם ההפרש ביניהם שווה 20-15 אלף שקל, אבל ללא ספק הלאון כמכונית טובה יותר מהמאזדה ספיריט (למרות היבואן הקמצן של סיאט שבלאון מגבילה בחול יש גם אופציות נוספות שאין בארץ, כמו למשל חנייה אוטומטית.

פורסם

אין 208GTI ולא ידוע אם ומתי יהיה, כך שבכל מקרה זה יורד מהפרק.

מנוע ה- 1.8 באמת מספק הרבה כח, אבל התחושה לא ספורטיבית מידי. פתחי המיזוג מאחור מוציאים אוויר דרדלה. ושוב - המסך הקמצני הזה, היעדר משענת יד מאחור (משהו שחשוב לי), למרות שבחו"ל זה בא כסטנדרט, לי זה מפריע. ועדיין, במחיר שלה, היא מציעה חבילת הנעה שאין לאחרים, בהנחה שאתה חי עם אחריות קצרה וגיר שלך תדע. לכתור לה כתרים של יפיפיה? נו באמת.

לגבי הגג - אם אתה לוקח גג פנוראמי בצע נסיעה בשמש ביום חם (אם יהיה כזה), כדי לוודא שהוילון המחורר שם מספק מבחינת אטימת שמש וחום. להשוות אותה ל- GTI או S3, בגלל שבסיס השלדה דומה? היסחפות "קלה".

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

אני כותב שוב את הדברים בתור בעל לאון !!

גג פנורמי זה סיוט בקיץ. מכיר מקרוב רכב אחר עם גג כזה.

צמיגי 17/18 זה לא ממש הטבה שצריך להחליף אותם.

מערכת עלובה, עיצוב פושר ( תראה את הלאונים בלי הLED וראה שהם לא מרשימות ).

מחיר של קרוב ל170 אלף הוא הזוי. ב170 אפשר לרכוש רכבים אחרים גם עם מנוע חזק אפילו יותר.

המבצע הבא בפתח, מבצעים התחילו שנתיים וחצי לפני שהוצגה הלאון הנוכחית על הלאון הקודמת, והתיספורת היה כואבת במיוחד.

הלאון הנוכחית בהחלט מרשימה אבל לא יחודית כמו הקודמת, נכון כל אחד ונקודת הסתכלות שלו.

הלאון נפוצה יותר היום מה שקצת מעצבן חובבי רכב שמחפשים רכב שונה מהעדר.

צמפיון הם בסדר וזהו.

........

עריכה אחרונה על ידי shaulc
פורסם
אני כותב שוב את הדברים בתור בעל לאון !!

גג פנורמי זה סיוט בקיץ. מכיר מקרוב רכב אחר עם גג כזה.

מחיר של קרוב ל170 אלף הוא הזוי. ב170 אפשר לרכוש רכבים אחרים גם עם מנוע חזק אפילו יותר.

המבצע הבא בפתח, מבצעים התחילו שנתיים וחצי לפני שהוצגה הלאון הנוכחית על הלאון הקודמת, והתיספורת היה כואבת במיוחד.

הלאון הנוכחית בהחלט מרשימה אבל לא יחודית כמו הקודמת, נכון כל אחד ונקודת הסתכלות שלו.

הלאון נפוצה יותר היום מה שקצת מעצבן חובבי רכב שמחפשים רכב שונה מהעדר.

........

וחזרה להמלצה הראשונה שלי על FR מהצורה הקודמת :)

פורסם
אין 208GTI ולא ידוע אם ומתי יהיה, כך שבכל מקרה זה יורד מהפרק.

מנוע ה- 1.8 באמת מספק הרבה כח, אבל התחושה לא ספורטיבית מידי. פתחי המיזוג מאחור מוציאים אוויר דרדלה. ושוב - המסך הקמצני הזה, היעדר משענת יד מאחור (משהו שחשוב לי), למרות שבחו"ל זה בא כסטנדרט, לי זה מפריע. ועדיין, במחיר שלה, היא מציעה חבילת הנעה שאין לאחרים, בהנחה שאתה חי עם אחריות קצרה וגיר שלך תדע. לכתור לה כתרים של יפיפיה? נו באמת.

לגבי הגג - אם אתה לוקח גג פנוראמי בצע נסיעה בשמש ביום חם (אם יהיה כזה), כדי לוודא שהוילון המחורר שם מספק מבחינת אטימת שמש וחום. להשוות אותה ל- GTI או S3, בגלל שבסיס השלדה דומה? היסחפות "קלה".

אין בגלל שהרכב עובר מתיחת פנים,בקיץ יגיע הדגם המתוח,גם הGTI.

פורסם

היום עשיתי נסיעת מבחן, מהנה מאוד לנהיגה אבל יש בעיה, בהתחלת הנסיעה הגיר מגיב בדיליי של 2-3 שניות, ז"א אפשר לתת קיק ויקח לאוטו איזה 2-3 שניות לפני התאוצה.

זה בגלל גיר DSG או מערכת הטורבו?

פורסם (נערך)
אתם מדברים אולי על הלאון הקודמת, הנוכחית היא בעלת השלדה המודולרית של VW שקיימת ב gti ב s3 ב R למינהם, ב tt בקופרה ב a3 וכו...

השלדה הזאת קלה מהקודמת בערך ב 120 ק״ג, אוהבת פניות, ותוסיפו לזה את המתלים שיש ללאון FR 1.8 (להבדיל משני הדגמים האחרים, גם מה 1.4 fr).

בלאון החדשה יש המון דברים שאין במאזדה, כמו גם להפך, אבל ההבדל המהותי זה המנוע, שכמה שהמאזדה לא תנסה, היא לא מתקרבת ללאון, תוסיף לזה פנסי פול לד (מעל קסנון), מערכת מצבי נהיגה שיש ללאון להתנהגות של המנוע, הגיר, הדוושה, ההגה ורעש המפלט, תוסיף לזה פתחי מזגן מאחורה (שאין למאזדה) 8 רמקולים לעומת 6, עיצוב דינמי ויפייפה, ועוד אלף ואחד דברים...אז בגלל מולטימדיה ומערכת keyless לא הייתי בוחר במאזדה (אגב gps ומצלמה אפשר להוסיף ללאון בתוספת תשלום וגם חיישנים קדמיים ואחוריים שטוחים יש).

לא יודע אם ההפרש ביניהם שווה 20-15 אלף שקל, אבל ללא ספק הלאון כמכונית טובה יותר מהמאזדה ספיריט (למרות היבואן הקמצן של סיאט שבלאון מגבילה בחול יש גם אופציות נוספות שאין בארץ, כמו למשל חנייה אוטומטית.

"בלאון החדשה יש המון דברים שאין במאזדה, כמו גם להפך" - למעט יחידת ההנעה.. הלאון רחוקה מאד מהמאזדה 3 ספיריט החדשה כשמדובר בעלות\תועלת.

הרשימת איבזור תקרא כמה פוסטים מעליך, עוקפת די בהרבה את הלאון. ובדברים משמעותיים.

הפנסי "פול לד" שאתה מדבר עליהם, מסכים מאד יפים. הם לא פנסי קסנון עוקבי פנייה, עם מערכת לניטור אלומה גבוהה בצורה אוטמטית כמו שמקבלים בספיריט. סטייה מנתיב, בלימה אוטמטית במהירויות נמוכות למניעת התנגשויות (מערכת לא פחות ממדהימה!! הצילה אותי מתאונה שלא הייתי מפוקס.. הייתי בהלם!)

מערכת מולטימדיה באמת מעולה, עם בקרי שליטה נוחים (די דומה למה שקיים היום בסגמנט של רכבי היוקרה)

תשמע את הגירסת 2 ל' כי הרעש, ההגה, הדוושה.. לא פחות, אם לא יותר מרשימים מהלאון.

אני אמנם משוחד כי אני בעלים של מאזדה כזו. אבל יש גם לאון FR 1.8 חדשה בבית להורים, אז קל לי להשוות.

אחרי שיושבים בשני הרכבים, רואים מה מקבלים.. חוץ מהיחידת הנעה הטובה יותר בלאון, ה3 ספיריט החדשה די מתעלה על הלאון ברוב הפרמטים.

לזה תוסיף את הפער תמחורי של ה20 אלף שקל, מה שמאד מקל על הבחירה של מי שמתלבט.

עריכה אחרונה על ידי Quntix

2015 - Mazda 3 Spirit - 2.0L

• תוכן חדש...