Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב, אין לבוחן כל שליטה על תחום הבדיקה.

הבוחן מקבל את הנתונים בעמדת הבדיקה, הוא בסה"כ מקיש את מס' הרכב.

את הנתונים הוא מקבל מתוכנה שנקראת "cardata" והיא שקובעת לו את תחום הסל"ד בבדיקה(5 שנ' בסל"ד מרבי, 10 שנ' בסרק).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

הבעיה של פרוצדורת בדיקה הזאת, מעבר לזה שאין בה שום היגיון (אבל זה "לא בבית ספרינו") שהבוחן לוחץ את הדוושה ברזל בברזל ומביא את המנוע לסל"ד מאוד גבוה במנועים הישנים - מעבר לקו האדום. הוא פשוט לוחץ דוושה עד הסוף ולא מתיחס לסל"ד. במנועים הישנים אין הגנה ועלול להגרם נזק.

יותר מזה, מסקרן אותי מה שיטה הזאת בודקת ברכבים החדשים בהם יש הגנה נגד אנשים מאותגרים שכלית ולא מאפשר על הילוך סרק לעבור סל"ד מסויים. כמה שאני יודע בVAGיות מודרניות זה 2500סל"ד עבור מנוע הדיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

ידידי, זה לא אישי. אבל אתה יכול לקרוא כאן על חויות שהיו לאנשים, כולל נזקים כתוצאה מבדיקות כאלה.

באופן אישי לא נתתי שום ברכות כאן ולא הייתה לי כוונה או מחשבה כזאת (אבל אם אתה מרגיש אחרת, אני מתנצל).

אבל מרתיח אותי היחס של אנשים לרכוש של אחר וגם מרתיח אותי מי שקובע תקנות בדיקה מסוג הזה כניראה לא משתמש בהיגיון. מהסיבה הפשוטה - הבדיקה שעושים לא מעידה על שום דבר. ברכבים הישנים פשוט שוברים את המנוע ובחדשים יש הגנה גם ככה - אז לא נבדק שום דבר משמעותי. לא הייתי כותב לגבי ההיגיון, אבל באירופה איפה כן יש היגיון מבצעים בדיקה מסוג אחר עם הרצה של הרכב על דיינו ובאמת בודקים נתונים אמיתיים בעלי משמעות.

עריכה: מצד השני אני לא מתפלא שהתקנות הן כאלה. הרי המניעה מאחוריהן זה לא דאגה לאיכות הסביבה, אלא עוד שיטה למלא את שקי הכסף. אני לא מאשים את המכונים, אבל יש דרכים לבצע את הבדיקה בצורה פחות אלימה (אפילו לפי תקנות חסרות כל היגיון).

מצד אחד אתה אומר לגבי סל"ד שנתונים שלו מקבלים מהתוכנה במחשב ומצד השני אתה כותב:

6. במידה ואין עשן, יש לתת 3 לחיצות ראשונות קצרות וזאת ע"מ לנקות שאריות פיח מהמערכת ורק אח"כ להתחיל לבדוק בסל"ד מרבי.

איך בדרך כלל מגעים ל"סל"ד מירבי"? ברזל-בברזל. ברכבים הישנים זה יביא לסל"ד יותר גבוה מהמירבי (כי זה ללא עומס והמחט נכנס רחוק לתחום האדום). בחדשים זה בלתי אפשרי כי יש הגנה.

אז מה עשינו בזה? מה בדקנו? תרמנו משהו להקטנת זיהום האויר?

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מצער לשמוע את מה שכותבים פה..

אני עשיתי טסט בנובמבר.

הבוחן הכניס את המה שמו לאגזוז ועוד מה שמו אחר לשקע של המצת.

אף אחד לא הוציא אותי מהרכב, אני הוא זה שלחץ על הגז.

העלתי סל"ד די בעדינות, פחות מחצי דוושה בפנים.

בערך ב4K סל"ד הוא סימן לי חדל.

כך 3 פעמים.

יום טוב גם לך

פורסם

יגאל, זה בדיוק מה שאני מדבר אליו - אפשר לבצע את הבדיקה בצורה פחות אלימה אפילו עם תקנות הקיימות.

פורסם (נערך)
מצער לשמוע את מה שכותבים פה..

אני עשיתי טסט בנובמבר.

הבוחן הכניס את המה שמו לאגזוז ועוד מה שמו אחר לשקע של המצת.

אף אחד לא הוציא אותי מהרכב, אני הוא זה שלחץ על הגז.

העלתי סל"ד די בעדינות, פחות מחצי דוושה בפנים.

בערך ב4K סל"ד הוא סימן לי חדל.

כך 3 פעמים.

אם תרשום את מקום הטסט, מחר אני שם.

נ.ב

בתור בעליו של רכב שמתוחזק למשעי, התחושה איתה אני מסתובב עכשיו היא שלוחצים אותי לקיר.

בלית ברירה, אני מתחיל לפזול לאפשרות של מעבר טסט ללא המצאות הרכב בבדיקה.

ונגיד שאני לא רוצה לעבור על החוק ואני כן רוצה שהאוטו יעמוד בתקן העשן, מה עלי לעשות למנוע כדי שיעמוד בתקן? חוץ מלשפוך תוסף סולר.

עריכה אחרונה על ידי Murik

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
אם תרשום את מקום הטסט, מחר אני שם.

זה לא סוד, מכון בפאוור סנטר בנס ציונה. בהצלחה מחר בטסט.

ונגיד שאני לא רוצה לעבור על החוק ואני כן רוצה שהאוטו יעמוד בתקן העשן, מה עלי לעשות למנוע כדי שיעמוד בתקן? חוץ מלשפוך תוסף סולר.

אני אישית לא שם שום תוספים,

לפני הטסט אני מנתק את הEGR לכל מקרה, שלא יהיו פאדיחות.

אצלי ברכב פשוט לנתק אותו, סתם צינורית ואקום,

ברכבים רבים זה ידליק נורת תקלה.

יום טוב גם לך

פורסם

לאבא שלי יש נורית צ'ק אנג'ן דולקת כבר שנתיים פלוס. עדיין עוברת טסטים. (וברור שניסינו לתקן את זה, אבל אפילו מוסך יבואן לא הצליח להביא תשובה. בינתיים האוטו נוסע ולא מזהם יותר מדיי)

פורסם

היות והפלואנס דיזל שלי נוסעת לטסט עם נהג ליסינג,

לא ידעתי מה עובר עליה אז פתחתי את הרישיון ורשום שם שהיא נבדקה לזיהום אויר ב5050 סלד! שזה עמוק בתחום האדום וכנראה על המנתק (או איך שהוא נראה בדיזל). רחוק מאוד מכל סלד שהרכב נוסע.

פורסם

אצלי גם כמו אצל יגאל, אני ישבתי ברכב והבוחן אמר לי לתת עוד ועוד גז ולעמוד כחצי דקה על 4.5 סל"ד ככה 3 פעמים, אצלי זה היה 5 פעמים כי פעמיים הבוחן/המחשב לא הגיע למה שהיה צריך. גם אצלי זה סל"ד שאני לא מתקרב אליו ביום יום.

פורסם

עמית שלום

האם אפשר לקבל סימוכין כתוב לסעיף 2?

2. רכב אשר יש בו נורית תקלה דולקת, נפסל עוד טרם הבדיקה.

• תוכן חדש...