Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיתוף - עמדת הלחמה DIY

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לשתף אתכם בעמדת ההלחמה שיצרתי לי, שעברה מספר שדרוגים לאחרונה, על מנת לספק רעיונות למי שיבחר להכין לו משהו בסגנון.

עמדת ההלחמה כבר נחשפה בעבר, אך לאור התוספות האחרונות אני חושב שהגעתי לעמדה המושלמת.

העמדה כוללת לוח עץ שלא מפחדים ללכלך, מעמד קבוע למלחם, זוג זרועות גמישות עם תנינים, זרוע גמישה עם זכוכית מגדלת, זרוע גמישה עם תאורה, מעמד לארבעה סלילים קטנים של בדיל בעוביים שונים, מאוורר להרחקת העשן, מעמד לראשים שונים למלחם, אריזת משחת הלחמה וקופסא קטנה לכל מיני שטויות.

כמובן שהכל מקובע, אפשר להפוך את הלוח מבלי לפחד שמשהו יזוז.

20150305_121717[1].jpg

20150305_121731[1].jpg

20150305_121755[1].jpg

שאיבת עשן על ידי המאוורר.

20150305_122119[1].jpg

המאוורר והנורה מוזנות מסוללת ליתיום שניתנת לשליפה בכדי לטעון אותה, היא צמודה למקומה באמצעות סקוטש.

בהזדמנות זו אני גם רוצה להודות ליגאל מהכנופיה שעזר בחישוב הנגד הדרוש לשימוש התאורה.

אשמח לשמוע הערותיכם והארותיכם במידה ויש כאלה.

מתן.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

ואו רעיון יפה ... אהבתי במיוחד את המנורה שבנית ,אתה יכול להרחיב עליה קצת ?

כמה שאלות ברשותך .

למה החלטת ללכת על שימוש בסוללה לתאורה ולא בחשמל ? הרי אתה ממילא חייב חשמל למלחם.

באיזה מלחם אתה משתמש ?

הצעה קטנה לשדרוג - אני משתמש במשטח זכוכית שפירקתי מסורק ישן, זה ישמור לך על העץ.

פורסם

תודה לכולם על השבחים :-)

ואו רעיון יפה ... אהבתי במיוחד את המנורה שבנית ,אתה יכול להרחיב עליה קצת ?

כמה שאלות ברשותך .

למה החלטת ללכת על שימוש בסוללה לתאורה ולא בחשמל ? הרי אתה ממילא חייב חשמל למלחם.

באיזה מלחם אתה משתמש ?

הצעה קטנה לשדרוג - אני משתמש במשטח זכוכית שפירקתי מסורק ישן, זה ישמור לך על העץ.

המנורה בנויה ממנורת USB גמישה + חצי מנורת לד שנשרפה אצלי בבית.

new-usb-1-led-light-lamp-flexible-4-pc-laptop[1].jpgled3x1w[1].jpg

הוצאתי את הלד המעפן שהיה במנורה הגמישה, וחיברתי בעזרת אפוקסי פלסטלינה את הראש של המנורה הגמישה אל החצי המעניין של המנורת לד שנשרפה לי.

החלפתי את שלושת נורות הלד בפנים לחדשות (כי שרפתי אחת וגיליתי בדרך הקשה ששתי הנורות האחרות לא מאותו הסוג שיש לי, למרות שנראו לי זהות חיצונית)

unnamed.jpg

לא איחדתי בין המלחם לעמדה מכיוון שלפעמים אני צריך את המלחם בלעדיה, כמו למשל לרכב.

יש בעמדה חיבור נקבה שמתאים לשנאי 12V, אליו מחוברת הסוללה. ניתן לחבר לשם שנאי במידת הצורך.

אני משתמש במלחם פשוט עם ברירת טמפרטורה, שבחרתי דווקא בו כי ניתן להחליף בו את הראשים לראשים כמו של HAKKO שנמכרים באיביי בגרושים.

זה בדיוק המלחם הזה: http://www.ebay.com/itm/Pro-60W-220V-Electric-Adjustable-Temperature-Welding-Solder-Soldering-Iron-Tool-/271355302589?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f2e0952bd

רעיון הזכוכית נחמד, אולי ניישם אם נשים את הידיים על זכוכית שתתאים.

פורסם

למה אתה צריך 4 קטרים שונים של בדיל ?

אני עוסק באלקטרוניקה כבר יותר מ-30 שנים ועובד רק עם 2 קטרים של בדיל.

בדיל מסגסוגת של 63/37 בקוטר 0.4 מילימטר לרכבי SMD.

בדיל 63/37 בקוטר 1 מילימטר לכול השאר.

יש לי פה ושם סגסוגת מיוחדות של בדיל להחלמה טובה יותר של ברזל/נירוסטה עם שילוב של פלקס מתאים.

אני הייתי מחליף את הסטנד הקליל של המלחם למשהו כבד יותר ויציב בכדי שחלילה נגיעה או משיכה אקראית של הכבל של המלחם לא תפיל את המלחם יחד עם הסטנד.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא באמת צריך ארבעה קטרים, פשוט זה מה שנכנס ברוחב של המאוורר.

כרגע יש שם שלושה קטרים שונים (2, 1, 0.6) וסליל נוסף של 1 ממ שסתם יושב שם.

הסטנד של המלחם מחובר אל העץ.

החלפתי את הבורג שמחבר את הקפיץ לפח, לבורג ארוך יותר שמחבר את הסטנד לעץ.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יפה מאוד! עמדה טובה היא כלי חשוב מאוד בעבודה. שואב עשן/מרחיק זה בהחלט פלוס גדול.

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
איך מכנים באנגלית צחה את זרועות התמנון האלו? (
)

Flexible Tripod

פשוט פירקתי חצובה גמישה שעלתה שני דולר.

• תוכן חדש...