Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיון שאני חסר ניסיון לגמרי ברכישת מחשבים משומשים (וגם שונא לקנות משומשים), אבל הפעם כנראה שאין ברירה, רציתי להתייעץ אתכם לגבי מחשב שראיתי אתמול ושבטלפון המוכר טען שיש לו אותו שנה וחצי ושהמחשב במצב חדש. מבדיקה חיצונית המחשב נראה חדש לגמרי, פלאסטיקי שנראה שמעולם לא נגעו בהם, אולם היו כמה פעמוני אזהרה שנדלקו לי:

1. המוכר טען שהוא אדם פרטי (וראיתי את המחשב בביתו), אולם גיגול של מספרי הטלפון שלו מראה שבחודשים האחרונים הוא מכר עוד מחשב מסידרת T, כמו גם עוד כל מיני ציוד אודיו ואלקטרוניקה.
  2. המחשב נראה חדש לגמרי, אבל לא כמו מחשב משומש ששמרו עליו ממש טוב, אלא כמו מחשב שמעולם לא נגעו בו.
  3. המוכר טען שיש לו את המחשב שנה-שנה וחצי (לא יכול היה לספק חשבונית קניה), אולם בדיקה באתר של לנובו הראתה שהאחריות על המחשב החלה ב 2011 והסתיימה ב 2014.
  4. המוכר לא נראה כמו הלקוח הטיפוסי של הסדרות העסקיות של לנובו: אלו מחשבים שהיו חזקים ויקרים מאוד כחדשים, שלא נמכרו בחנויות המחשבים השכונתיות, ושנקנו על ידי אנשים שידעו בדיוק מה הם קונים, ולא משהו שקונים במקרה "בשביל הילד" (לטענתו).
  5. המחשב בתול לגמרי: אין עליו אופיס, אין עליו התקנה של כלום נראה כמו מחשב שהוציאו מהקופסא, הדליקו, וזהו. יש עליו WIN7 ואת ההתקנות הבסיסיות של לנובו. שוב, מחשב בן שנה וחצי (נגיד) שלא נגעו בו בכלל?
  6. ה COA של WIN7 נמצא מתחת לבטריה (בלנובואים אחרים שהיו לי ה COA אף פעם לא היה מתחת לבטריה), והוא COA של סינגפור. חשוד - למה שלמחשב שנמכר בארץ יהיה COA של סינגפור?

מצד שני, וזו הסיבה שאני מתייעץ ולא פוסל מייד:

1. המחשב במצב חדש לגמרי. לא "כמו חדש", לא "שמור במצב טוב, נראה כמו מחשב שלא נגעו בו מעולם - וזה מאוד מפתה עבור מישהו כמוני ששונא לקנות מחשבים יד שניה.
  2. המחיר מתאים לי מאוד - הוא אומנם מעט גבוה ממחירי מחשבים דומים ביד2, אבל הוא נכנס יפה מאוד בתקציב שלי.

אז נכון שזה לא הימור על סכומים בגובה של קניית רכב, אבל עדיין לא הייתי רוצה לשלם סכומים נאים רק כדי לגלות שנפלתי בפח/עבדו עלי/עקצו אותי, ואני בטוח שיש כאן אנשים עם ניסיון שיוכלו לייעץ.

תודה מראש!

פורסם

דיי פשוט. אם אתה חושש מעוקץ, תן לחבר שלך להתקשר ולשאול בדיוק את אותן השאלות ששאלת ( תהיה בהאזנה), אם התשובות אפילו קצת שונות, אז אין ספק. חשוב להתקשר לאחר כמה ימים בכדי שבמידה והמוכר לא אמין הוא יתקשה לחזור על אותו הסיפור בצורה מדוייקת

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

במצבים כאלה אני מבקש מהמוכר שיחתום על הצהרה שמחשב שהוא מוכר הוא שלו ורכושו הפרטי החוקי (ותוסיף את כל הטענות שלו לגבי המחשב כמו שהוא בן שנה וחצי וכו), ואני מקפיד לדרוש גם צילום של תעודת הזהות שלו ולצרף אותה להצהרה.

שים טוב לב לתגובה שלו כשאתה מבקש את הצילום של התעודה.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

דווקא הדגם הזה ראיתי באתר "גרופון" בהנחה מאוד יפה בגלל שהוא ישן. אז למה להסתבך עם מוכר מיד 2??

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אני קניתי כזה בתור אדם פרטי וכבר הספקתי למכור אותו כמשומש, זה שהוא נראה בתול תוכנתית זה הכי קל, בלנובו יש סדרת פעולות פשוטה להעלות אימיג' נקי ולחזור לתצורת מפעל.

מכל מה שאתה מתאר החשש הוא מוסרי, לקנות מחשב גנוב

כל השאר נשמע שהוא דווקא קניה טובה (מצב כמו חדש וכו)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
הבחור מבני ברק במקרה?

פתח תקווה.

דווקא הדגם הזה ראיתי באתר "גרופון" בהנחה מאוד יפה בגלל שהוא ישן. אז למה להסתבך עם מוכר מיד 2??

בגרופונים זה מחשבים "מחודשים" (כלומר משומשים), אתה מזמין והם שולחים לך מה שיש - אין לך אפשרות לבחון את המחשב הספציפי שאתה קונה, והם מודיעים מראש ש"יתכנו סימני שימוש" - כמו ברכבים יוצאי ליסינג, את המחשבים הממש יפים הם שומרים לעצמם :-)

אני קניתי כזה בתור אדם פרטי וכבר הספקתי למכור אותו כמשומש, זה שהוא נראה בתול תוכנתית זה הכי קל, בלנובו יש סדרת פעולות פשוטה להעלות אימיג' נקי ולחזור לתצורת מפעל.

מכל מה שאתה מתאר החשש הוא מוסרי, לקנות מחשב גנוב

כל השאר נשמע שהוא דווקא קניה טובה (מצב כמו חדש וכו)

ולא יכולת להגיד שאתה מוכר? :-)

אני יודע כמה פשוט זה לחזור לאימג' בלנובו, אבל האדם שמולי אפילו לא ידע אם יש אופיס על המחשב, קשה לי להאמין שהוא ידע לעשות חזרה לתצורת מפעל.

חשבתי על מחשב גנוב - אבל מאיפה גונבים ב 2015 X220 חדש לגמרי? אני מוכן לקנות בכסף מלא מחשב כזה חדש, אבל פשוט אין :-)

פורסם

הוא גנב וידע שאם ימכור מיד יעלו עליו אז הקפיא אותו לשנתיים בבית ועכשיו מוציא למכירה כי כבר אף אחד לא יחפש את המשלוח שנגנב לפני שנתיים

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

~

לא יודע לייעץ לך לגבי המקרה הנוכחי, אבל אני יכול להציע אלטרנטיבה:

http://stores.ebay.co.uk/thebestlaptopdealsonthenet/

מוכר בריטי אמין עם מבחר לא רע של דגמי לנובו ויצרנים אחרים, מחודשים בלי אותיות קטנות. יש דירוג ברור של מצב המחשב שאתה קונה ואפשר להזמין כל מיני שדרוגים ותוכנות בהתאם לצורך. במקרה שלי הקוסמטיקה הייתה פחות חשובה ולכן קניתי את ה-X200 ב-80 פאונד. עוד 20 פאונד לסוללת 9 תאים חדשה ועוד 30 לכונן SSD וקיבלתי מטוס סילון במחיר של צסנה.

לא ציינת מה התקציב, אבל אם זה נראה לך מעניין אשמח לעזור עם הלוגיסטיקה.

פורסם
~

לא יודע לייעץ לך לגבי המקרה הנוכחי, אבל אני יכול להציע אלטרנטיבה:

http://stores.ebay.co.uk/thebestlaptopdealsonthenet/

מוכר בריטי אמין עם מבחר לא רע של דגמי לנובו ויצרנים אחרים, מחודשים בלי אותיות קטנות. יש דירוג ברור של מצב המחשב שאתה קונה ואפשר להזמין כל מיני שדרוגים ותוכנות בהתאם לצורך. במקרה שלי הקוסמטיקה הייתה פחות חשובה ולכן קניתי את ה-X200 ב-80 פאונד. עוד 20 פאונד לסוללת 9 תאים חדשה ועוד 30 לכונן SSD וקיבלתי מטוס סילון במחיר של צסנה.

לא ציינת מה התקציב, אבל אם זה נראה לך מעניין אשמח לעזור עם הלוגיסטיקה.

ואיך אתה מביא את זה לארץ?

8)
  • תוכן חדש...