Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיוטים בחלומות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גיגלתי בקצרה ומצאתי מקורות שטוענים שיש עדויות לחוליה החסרה, אבל לא התעמקתי. אין שום קשר לאמונה. אני "מאמין" בחוקרים ובמדע כי הם מספקים לי הוכחות. אם אתה רוצה להאמין במפלצת הספגטי המעופפת או באלוהים אתה מוזמן, אבל לך תמצא הוכחות.

לכל מי שזה מעניין אותו יש פודקאסט מרתק של רן לוי בנושא

מרתק מרתק - אי אפשר להפסיק לשמוע. בכלל מומלץ מאד להאזין לכל הפודקסטים שלו הם מעולים !

פודקאסט mp3 - איך התחלנו ללכת על 2

יש גם לקריאה למי שמעדיף

איך התחלנו ללכת על 2

ולמי שאין כח לקרא או לשמוע - זה ציטוט מהחלק הרלוונטי :

"בגנום שלנו ושל הקופים הגדולים ישנם פגמים, מוטציות גנטיות. אם מוטציה גנטית היא לא מזיקה לפרט שנושא אותה, היא לא תימחק מהקוד הגנטי: הגן הפגום לא יכול לייצר חלבון יותר, אבל הוא יישאר שם וימשיך להשתכפל מדור לדור למרות שהוא מיותר לגמרי. כיום אנחנו יכולים לזהות גנים פגומים שכאלה, או 'פסאודו-גנים', וניתן לראות בברור שלנו ולקופים יש מספר גדול מאד של פסאודו-גנים משותפים. את העובדה הזו לא ניתן להסביר לפי האנלוגיה של החלקים הדומים במכוניות טויוטה ופורד. המתכננים אולי יעתיקו זה מזה חלקים שעובדים, כמו הגה, גלגלים וכולי- אבל הם לא יעתיקו טעויות זעירות ומיותרות לחלוטין.אחת הדוגמאות המוכרות לגן פגום שמשותף לבני אדם, לשימפנזה, לגורילה ולאורנג אוטנג הוא מוטציה גנטית שמונעת מאיתנו לייצר ויטמין C בכוחות עצמנו. זו שגיאה גנטית ממוקדת מאד, שהסיכוי שהתרחשה באופן בלתי תלוי אצל כל אחד מהמינים בנפרד הוא אפסי בכל קנה מידה. ההסבר הסביר היחיד לקיומה של השגיאה המשותפת הוא שהמוטציה הזו התרחשה בגופו של אב קדמון משותף והועברה אל צאצאיו.

זאת ועוד, ההשוואה בין הרצפים הגנטיים מספקת לנו גם מעין 'שעון ביולוגי'. אם מניחים שמוטציות גנטיות מופיעות בקצב קבוע למדי לאורך זמן, ניתן להסיק מתוך מספר המוטציות בכל אחד מהגנומים מתי הייתה הפעם האחרונה שבני אדם ושימפנזות היו מסוגלים להתרבות זה עם זה ולהחליף גנים. במילים אחרות, למדוד כמה זמן חלף מאז שאנחנו והקופים התפצלנו מאותו אב קדמון משותף. השעון הגנטי הזה מראה שאנחנו והפרימטים חלקנו אב קדמון משותף לפני ארבעה עד שישה מיליוני שנים. ארדי, המאובן שחשף וויט באתיופיה, הוא כזכור בן 4.4 מיליוני שנים- עובדה שהופכת אותו ליצור הקרוב ביותר, מבחינה כרונולוגית, לאותה נקודת התפצלות.

ההנחה העקרונית בקרב המדענים הייתה שאותו אב קדמון של הקופים ובני האדם נע פחו"

פורסם
שאלת תם, באמת במטרה של להבין.

איך תיאוריית האבולוציה\המפץ הגדול שוללות קיום של יישות עליונה? למה זה בא בסתירה עם קיומו של ג'ה\ישו\מוחמד\אלוקים או מה שלא יהיה שם למעלה..

ממש לא שוללות, אבל מקטינות משמעותית את השפעתה (אם בכלל) של אותה יישות עליונה. כלומר, אם הטבע עשה הכל בעצמו, בשביל מה צריך את אלוהים? בשביל "להדליק את הניצוץ"? ואם כן, אז למה אנחנו צריכים בכלל להאמין בו? למה בכלל לקבל את המצוות שהוא "נתן" לנו? (בהתאם לדת).

בעקרון, אין לי בעיה מהותית עם הטענה "יש אלוהים", בהנחה ואותו אלוהים הוא חסר משמעות עבורי. ברגע שמתחילים לדבר על תפילות ותנ"ך וקוראן וברית חדשה ואיסורים ומצוות וגן עדן וגיהינום וכן הלאה - אז זה כבר פשוט מיותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי אז זאת כבר נק' אחרת לגמרי מה שאתה מעלה. סתם בשביל שתדע, לפי היהדות אלוהים הוא בעצמו הטבע.

כל העניין של המצוות וכו' זה נושא אחר לגמרי. נק' שהעלו לפני כן והיא משיקה לעכשיו שוב היא הנושא של דרך ארץ קדמה לתורה. לפי דעתי האישית והלא ממש מבוססת שאם היינו במצב תקין בינינו לבין עצמנו לא היינו צריכים מצוות..כתוב שלעתיד לבוא יתבטלו המצוות. אני אנסה לחפש את המקור כדי לראות שאני לא מטעה סתם

פורסם (נערך)

מה "שמכשיל" בריאתנים רבים בסוג זה של דיונים היא העובדה

שהם נצמדים לתורה כפשט.

ספרים רבים שראו אור עוד לפני הספירה בהחלט מראים קו חשיבה

שונה ופרשנות עמוקה לפשט ומיישרים קו עם תאוריות מדעיות שצצו הרבה לאחר מכן.

העולם לא נברא ב 6 ימים.

העולם הוא לא בן 5800 שנים.

היו כאן חיים לפני.

הרמז העבה ביותר מופיע כבר בפסוק הראשון

"בראשית ברא אלוהים את השמיים ואת הארץ-והארץ הייתה תהו ובהו"

עריכה אחרונה על ידי locomotive

Gn'f'R

פורסם

זה 5 סרטונים על המתמתיקה של האבולוציה. כלומר שום דבר שקשור לשום ממצא אחר (לא אריכאולוגית, לא גנטית, לא קרובי דם ולא כלום. רק מתמתיקה) שמוכיחה שאנחנו בסדר גמור עם עצמנו גם בלי מצוות מאלוהים.

נ.ב, ממליץ לצפות בסרטון הארוך שלו (משהו כמו 40 דקות) שבו הוא מסביר שהוא כן חי עם היהדות והמסורת אבל בלי אלוהים ולמה כל זה לא באמת חייב להתנגש.

פורסם
אוקיי אז זאת כבר נק' אחרת לגמרי מה שאתה מעלה. סתם בשביל שתדע, לפי היהדות אלוהים הוא בעצמו הטבע.

כל העניין של המצוות וכו' זה נושא אחר לגמרי. נק' שהעלו לפני כן והיא משיקה לעכשיו שוב היא הנושא של דרך ארץ קדמה לתורה. לפי דעתי האישית והלא ממש מבוססת שאם היינו במצב תקין בינינו לבין עצמנו לא היינו צריכים מצוות..כתוב שלעתיד לבוא יתבטלו המצוות. אני אנסה לחפש את המקור כדי לראות שאני לא מטעה סתם

כן, זו הדרך השנייה להסתכל על זה - אלוהים הוא הכל. זה רעיון מאוד יפה, אבל לצערך הוא מייתר לחלוטין את כל ענייני התנ"ך (כי זהו ספר שנכתב בידי בני אדם ויש בו טעויות) והמצוות (כי למה שהטבע ירצה שלא נאכל בשר עם חלב, או שנסתובב עם כיפה?).

אגב, בקשר להוכחה הלוגית שאלוהים לא קיים, זה כאמור תלוי במהו אלוהים בשבילך.

למשל, אם בשבילך אלוהים הוא משהו אינסופי, אז אפשר באמצעים לוגיים להראות שהוא לא יכול להיות קיים, מכיוון שאי אפשר לחזור אחורה אל ההתחלה, לנקודה שבה הוא אמר "ויהיה אור".

או, אם בשבילך אלוהים יצר את הכל ולפני זה לא היה כלום, אז... אלוהים הוא כלום? כי הוא לא יכול להיות משהו, הרי לא היה כלום...

וכן הלאה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
לקחתי את הקואלות והעליתי לך בכתבה נגדית שנמצאה תוך שנייה וחצי. יאללה, נראה אותך מוצא חור אחר.

ואגב, זה לא חור ולא נעליים. אם אתה באמת לא מבין את זה, אני יכול להסביר.

אנחנו יודעים המון על מוצא האדם, ובנוגע לחוליה החסרה - תרוויח

קראתי את הלינק, לא מצאתי התייחסות לשיניים.

או שתיאוריית האבולוציה תופסת לגבי כל בעלי החיים או שהיא אינה תופסת לגבי אף אחד. האם זה אומר שזנים לא השתפרו במהלך הזמן? לא; אבל זה גם לא הופך את הטענות של שינויים דרסטיים (אמבה לדינוזאור). יש לא מעט דברים בתיאוריה הזו שאינם מתבססים על עובדות ״תכלס״, אלא על ״קונצנזוס״ - ועם כל הכבוד, זה נשמע כמו התחמקות לא אלגנטית במיוחד. גם על התחממות גלובאלית היה/יש קונצנזוס, and yet...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מה אתה רוצה מהשיניים? התהליך הוא איטי והדרגתי (ותלוי גם בתוחלת החיים של בעל החיים וכמה צאצאים הוא מביא. אתה לא יכול להשוות אבולוציה של חיידק שמתרבה פעמיים ביום ומגיע לגיל בשלות {ומכאן, לגלי בו מביא צאצאים} בתוך יומיים לבין חיה שמביאה צאצאים פעם בשנה ומגיעה לגיל בשלות בגיל 30).

כמה זמן הקואלות חיות? מה זמן הן אוכלות את עליי האקליפטוס? ייתכן והם עדיין לא פיתחו את היכולת לשמר שיניים או להחליפן אבל בעוד כמה אלפי שנים כן תראה יכולת זו. והקואלות פיתחו מספיק דברים כדי להגן עליהן, מערכת העיכול שלהן חזקה מספיק כדי לאכול עלים רעילים ולא למות והאצבעות שלהן חזקות מספיק ומותאמות בעבור טיפוס על עצים. ייתכן והם כלל לא צריכים את היכולת הזו שהשיניים יחזיקו לנצח.

כמו כן אתה מתבלבל בעוד משהו- זה שלמין מסויים יש יכולת כלשהיא ולמין אחר אין, לא אומר שהאבולוציה לא נכונה. מגוון החיים הוא עצום, ההתקדמות היא שונה! היא לא תיהיה זהה בין מין אחד לשני.

פורסם

תודה ZX, זה בדיוק מה שעמדתי לכתוב.

בכלל, לא מבין את הודעתו הראשונית של הקייזר: "תיאוריית האבולוציה מלאה בחורים, אבל משום מה ברגע שמזכירים אותם מתעורר בלאגן עצום." - איזה בלאגן בדיוק? הבלאגן שאתה עושה כשאתה מנסה למצוא חורים בשיניים של קואלות?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

די נו, במשך מליוני שנים אדם התפתח לרמה שאנו רואים היום אבל קואלות לא הצליחו לשדרג שיניים (שזה תהליך שהתרחש אצל חיות אחרות שאוכלות עלי אקליפטוס)?

האמונה בתאוריה הזו שדולפת כמו מסננת לא שונה באמונה בבריאתנות.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

קייזר, איפה המסננת? אני ישמח אם תצביע על החורים.

ושוב, אתה מסרב להבין הגיון בסיסי. עם קואלה ממליטה גור אחד פעם בשנתיים ואז הגור נשאר איתה עוד שנה אז זה אומר שיש 3 שנים בין המלטה להמלטה.

כלומר קצב הגדילה זה זה גור ב3 שנים.

עכשיו בוא ניקח חיה אחרת שניזונה מעלי אקליפטוס. נגיד אופוסום.

אופוסום הוא בן 65 מיליון שנה וקצב הגידול שלו הוא 20 צאצאים בשנה. כלומר פי 60 יותר מהקואלה.

עכשיו איך אתה יכול לקחת ולהגיד שלשני העלי החיים יש סיכוי זהה לפתח מוטציה שתגן על השיניים שלהם? הטבע לא בוחר מה ואיך לעשות. קורים שינויים סביבתיים שמשנים דברים, אבל הם לוקחים זמן, משאבים ולרוב גם מוטציות.

תסתכל כמה זמן לקח ללוייתן להפוך מייצור יבשתי ללוויתן מודרני. זה לוקח מיליונים רבים! לא קורה בלילה ולא קורה גם בכמה שנים.

פורסם

בוקר טוב,

הייתי בעברי דתי ואף חרידי, כרגע אני חילוני מלא, אבל עדין מאמין.

אני מגדיר את עצמי במאמין אבל לא מקיים מצוות, אבל אני לא מבין אתכם, אנשים רוצים להאמין במה שבא להם,

מה זה מפריע לכם?

מתווכחים על אם אפשר להוכיח את קיום ה'.

לדעתי כל עניין הרבנים זה שטותי, ברכה אותי אחת שהייתה מקורבת לבאבא סאלי, באמת היה לי מזל

לימים אחדים, ואז חטפתי דלקת גרון.

בקיצור איש איש באמונתו יחיה.

היחידי שיכול להביא מזל זה ה', שוב מנקודת מבט אישית.

רועי

פורסם
די נו, במשך מליוני שנים אדם התפתח לרמה שאנו רואים היום אבל קואלות לא הצליחו לשדרג שיניים (שזה תהליך שהתרחש אצל חיות אחרות שאוכלות עלי אקליפטוס)?

האמונה בתאוריה הזו שדולפת כמו מסננת לא שונה באמונה בבריאתנות.

לא מתאים לי, לרוב אני מזהה טרולים יותר מהר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...