Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פות"ש .

אתה יודע שאתה יכול לייבא לבד מוסטנג מקליפורניה נכון?

לקחת לי את המילים מהמקלדת.

אגב, אני רואה הזדמנות עסקית. תבקש רשיון יבוא ליבואן זעיר, ותביא חמש כאלה. תמכור ארבע רק ב 250.0 ואת החמישית תשאיר אצלך. הרווח מהארבע האחרות יממן לך חלק גדול מעלות החמישית. כן, אתה עדיין צריך למצוא לקוחות שיפתחו עליך שרשור שאתה עושה עליהם קופה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 137
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חבל שהמציאות מובילה אותנו אוטומטית לחפש אלטרנטיבות של יבוא אישי והזמנה מחו"ל. מדינה לתפארת - יש פה הכל, אבל נקנה הכל מחו"ל.

וכן, העובדה שאתה מציע להזמין מחו"ל מוכיחה שמדובר בחזירות.

כשאתה מיבא לבד, אין לך עלויות של רישוי, מוסכים, הדרכה, מלאי חלקי חילוף, אולם מכירות...

הגזמתם לגמרי.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

פותח השרשור נראה לי ש"קצת" הגזמת, היבוא המקביל עיקר ייתרונו בכך שהוא מאפשר לך לרכוש רכב שהיבואן הרשמי אינו מייבא לארץ.

לחסוך לך הרבה כסף זו ממש לא מטרה רשמית של הייבוא המקביל וספק אם זו בכלל מטרה משנית אפילו.

יש מצב שהתבלבלת בין איילון מוטורס ליד שרה?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נראה לי שהנקודה המרכזית של השרשור הזה התפספסה.

הדיון צריך להיות לא על כמה איילון חזירים (הם לא - זכותם למכור בכמה שהם רוצים לדעתי), אלא על העובדה שרפורמת הייבוא המקביל לא הביאה במספיק דגמים תחרות. המוסטנג המדובר כאן הוא דגם שבכלל לא מיובא ע"י דלק - כך שאיילון חופשיים לגבות איזה סכום שבא להם. זו זכותם - אבל לא זו מטרתו של הייבוא המקביל. הרפורמה לא בוצעה כדי שיהיו בארץ הקודש עוד כמה מכוניות ספורט אקזוטיות ספורות, אלא כדי שיהיה מול היבואן הרשמי פייט רציני שיביא לירידת מחירים לעם ישראל ולמכוניות שהוא נוהג לקנות.

בפועל, זה לא קרה בצורה משמעותית עם איילון כמעט בשום דגם. אולי את הפיאסטה הם הוזילו מעט, גם לא בטוח בהתחשב בזה שהם מכרו עם פחות אבזור ועם שנתיים אחריות.

יש אולי שתי מכוניות שמחירן באמת הושפע קצת כתוצאה מהרפורמה, והן הקאמרי והפריוס.

פורסם

עכשיו ה"החכמים" שבינינו ייקחו מחשבון, ויוסיפו כל דבר אפשרי, כלומר כל סוג של מיסים אפשריים העולה על דעתכם, ויינסו "להצדיק" את המחיר כאן בארץ. אני כבר חישבתי, ויש 2 מסקנות אפשריות:

1}-ניסיון להתעשרות מהירה על חשבון כמה פראיירים בודדים.

2}-חזירות לשמה.

לפי כבוד השר, הייבוא המקביל משתלם. השאלה למי?

אני לא חושב שכבוד השר רצה לרצות את קהל קוני המוסטנגים (שווים כמה מנדטים?).

אני גם לא חושב שאפשר "להתעשר" ממכירת כמה יחידות בודדות.

מוסטנג היא לא מוצר צריכה בסיסי.

רוצים למכור במחיר מופקע, שיימכרו במחיר מופקע.

אפשר בהחלט לא לקנות (כמו שאני לא קונה חולצות של קולומביה בארץ ועוד...).

בוא נגיד שהשוואה היותר נכונה תהיה מול הקאמרי החדשה, שבארצות הברית גם נמכרת ב26 אלף דולר, ובארץ אותה גרסא תימכר ב-195 אלף שקל.

אכן ניראה כמו ניסיון לעשות קופה

ככה עושים השוואה כלכלית חכמה.

יש אלטרנטיבות... תביא לבד מי עוצר אותך חוץ מהבירוקרטיה המזו###נת של משרד התחבורע?

רוצים להתבכיין, תתבכיינו על המיסים שקורעים אותכם, על התקנות המזורגגות והויה דלרוזה של יבוא רכב לארץ.

צודק.

צו-דק!

אבל עדיף לקטר על מכוניות שבין כה וכה אתה לא יכול להרשות לעצמך... כאילו שהתמחור של איילון זו הבעיה.

תייכף אני פותייח שרשור תלונה על מחירי התוספות "באוטו איטליה".

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
אל תסתכל על זה ככה כי שוב, אתה לא יודע בכמה איילון קונים את המוסטנג הזאת מהיצרן.

בוא נגיד שהשוואה היותר נכונה תהיה מול הקאמרי החדשה, שבארצות הברית גם נמכרת ב26 אלף דולר, ובארץ אותה גרסא תימכר ב-195 אלף שקל.

אכן ניראה כמו ניסיון לעשות קופה

-- דווקא מדובר בהשוואה מאוד לא נכונה, כי הקאמרי נהנית ממיסוי מופחת של קבוצת זיהום 2, ולכן חייבת רק ב-52% מס בערך. הגרסה שנמכרת ב-195 היא גרסה שעלותה בארה"ב היא בערך 30K ואילו עלות הגרסה שנמכרת ע"י אלבר ב-175 היא כ-25 בארה"ב.

המוסטנג מן הסתם לא נהנית משום הטבה (ומן הסתם בעתיד יחולו עליה גם 'עונשי' מיסוי), ולכן המחיר שלה צריך להיות גבוה מהקאמרי הפשוטה (שעולה 175), בערך ב-60-70 אלף ש"ח.

עריכה אחרונה על ידי mogo
פורסם

היבואן המקביל לעולם לא יוכל להתחרות עם היבואן הרשמי במגרש המחיר, כי במדינה עתירת מיסוי כשלנו היבואן מצליח להשיג מהיצרן מחירים שאחרים רק יכולים לחלום עליהם.

והפער הזה הולך וטופח, תוסיפו לכך את עלויות ההובלה שמי שמזמין אחוז ניכר מתפוסת הספינה ישלם פחות פר יחידה, על כך תוסיפו אדמיניסטרציה ומוסכים שנהנים מיתרון מובהק לגודל ולבד תגיעו למסקנה שיבואן מקביל יכול לשגשג רק בנישות השוק היקרות והייחודיות.

לאמור לעיל ישנו רק חריג אחד - חברת ליסינג שמייבאת עבור עצמה.

לפיכך, אם המחיר של איילון הוא זה שמונע מפו"ש להגשים חלום ולרכוש מוסטנג חדשה - שישלב את הרכישה עם טיול לארה"ב ועל הדרך שלא ישכח לחזור ולספר לנו איך עברה עליו ההתמודדות עם הבירוקרטיה הממשלתית (הימור שלי - יפתחו כאן אין ספור שרשורים שיכולים לספק חומר לכתיבת האופרה 'לה-מרמור 2')

פורסם

טוב, הבנתי לאן הרוח נושבת.

רציתי רק לבדוק אם למישהו באמת אכפת מהמציאות העגומה של התמחורים ההזויים הללו. כנראה שהתבדיתי.

יש המון דוגמאות בשוק, של רכבים חדשים שמתחילים מגבוה, ומחיריהם יורדים לאחר מכן. לפעמים בצורה מדורגת ואיטית. למה? כדי לא "להרגיז" יותר מדי את ה"פראיירים" שקנו במחיר מופקע. כי אז השכן יתעורר ויגיד "דפקו אותך, אני קניתי ב-10000 פחות". אז הם לא מכנים את זה הנחה, אלה, מבצעים וימי מכירות של פעם בשנה...

ולפעמים מדובר על הרבה הרבה יותר מ-10000 שקל, אפילו יותר מ-20K

.אז מה, כשיש "מבצעים" כאלה מישהו מפסיד כסף? הם יכלו למכור קצת בזול מלכתחילה? יכלו ועוד איך. עכשיו המילה"חזירות" מזכירה למישהו כאן משהו?

דוגמאות ? פיאט 500, ניסאן מיקרא, והרשימה ארוכה. בחו"ל הם עלו ועולים כמעט אותו מחיר, אז ועכשיו. אצלנו התחילו פעם באזור ה-100K, יבואנים רשמיים שמקבלים מחירים מצויינים מהיצרן...

יש שתי שיטות למכור. למכור בקצת יותר זול, כמויות, ואני לא מדבר כרגע דווקא על המוסנג אלה בכללי, ועדיין להרוויח יפה, או לדפוק מחיר "בומבה" ולחכות שיגיעו הפראיירים.

לחפש ולמצוא תירוצים למה רכב מסויים מתומחר כפי שהוא, לא חסר. לנסות ולחשוב האם הוא באמת שווה את ערכו, זו באמת משימה קשה, כנראה...

פורסם
-- דווקא מדובר בהשוואה מאוד לא נכונה, כי הקאמרי נהנית ממיסוי מופחת של קבוצת זיהום 2, ולכן חייבת רק ב-52% מס בערך. הגרסה שנמכרת ב-195 היא גרסה שעלותה בארה"ב היא בערך 30K ואילו עלות הגרסה שנמכרת ע"י אלבר ב-175 היא כ-25 בארה"ב.

אני עומד מתוקן (חלקית).

פורסם
רציתי רק לבדוק אם למישהו באמת אכפת מהמציאות העגומה של התמחורים ההזויים הללו.

של מוצרי יוקרה לעשירון העליון?!

לא!

גם לא איכפת לי כמה עולה חליפה של ארמאני או ג'ינס של דיזל.

טוב, הבנתי לאן הרוח נושבת.

יש שתי שיטות למכור. למכור בקצת יותר זול, כמויות, ואני לא מדבר כרגע דווקא על המוסנג אלה בכללי, ועדיין להרוויח יפה, או לדפוק מחיר "בומבה" ולחכות שיגיעו הפראיירים.

יש הרבה יותר משתי שיטות למכור.

אבל בו... תספר מה מכרת ואיך ע"י הורדת מחיר הרווחת יותר. אולי הדוגמא האישית שלך תתאים, ואולי אפשר יהיה להצביע היכן היא שונה.

לדעתי, מוצר עם שוק כל כך מוגבל, שמביא משווק כל כך קטן, הוא חייב "לדפוק מחיר" כדי להצדיק את הטירחה שבהתעסקות בכמויות קטנות.

שורה תחתונה, זה מוצר מותרות, ולא רק שזה מוצר מותרות, יש אלטרנטיבה של ייבוא אישי.

לכן, זכות היבואן לדפוק איזה מחיר שבא לו, וזה לא עניינו של אף אחד כמה הוא מרוויח.

רוצה תשלם, לא רוצה, אל תשלם.

מדינה חופשית.

פורסם (נערך)

פאלו, הסכמתי איתך לאורך כל השרשור עד עכשיו. סורי, מוסטאנג וגי'נס של דיזל הם לא מוצרי יוקרה לעשירון העליון. הם מוצרים ממוצעים לגמרי שבעזרת שיווק ומחירים גבוהים ללא פרופורציה הפכו ל"מותגי יוקרה" בישראל. אותה המוסטנג עולה קצת פחות מ-25% יותר ממשפחתית ממוצעת בארה"ב בעוד שגי'נס של דיזל עולה אותו דבר כמו זוג דומה של ליווי'ס ואני בטוח שאנחנו יכולים להסכים זאלה ממש לא מוצרי יוקרה.

אבל לענייננו. יוסי, לפני שאנחנו נכנסים ל"האם המחיר של המוסטנג החדשה זול מספיק או שהוא חזירות לשמה?". בוא תספר לקהל בבקשה על איזה רכב אתה נוסע היום, ועל איזה רכב נסעת לפני כן, ועל כמה אתה שותף למאבק במחירי המכוניות החדשות בכך שקנית מכונית חדשה, מכרת אותה אחרי חודשיים ואז קנית אחת חדשה אחרת. בקיצור, המחיר גבוה כי אנשים כמוך משלמים אותו. רוצה שיורידו את המחיר? תפסיק לבלבל את המוח, תפסיק לצעוק "חזירות" מאחורי המסך שלך ותצביע ברגליים. אל תקנה מכונית חדשה במחיר המוגזם שדורשים עליה. סה טו.

המחיר של המוסטנג דרך איילון מוטורס יכול להיות גם 400 מיליון שקל. כל עוד יש אנשים שישלמו את המחיר הזה, הוא נכון. נקודה. וזה לא עניין של יוקרה או עשירונים. זה עניין של האם מוכרים מכוניות. נכון, הם היו מוכרים הרבה יותר חתיכות עם היו מוכרים כל אחת ב-4.90 או 2 ב-10, אבל למה להם? אם הם יעשו את אותו רווח על למכור אחת ב-280 אלף כמו שהם יעשו על 10 במחיר של 190 ועדיין יהיה מי שישלם, אז למה להם להוריד את המחיר? כדי שאני ואתה נוכל לקנות אחת. אני ואתה לא מעניינים אותם כהוא זה (ואנחנו לא אמורים, סתם שיהיה ברור). הדבר היחיד שמעניין אותם, והדבר היחיד שאמור לעניין אותם - וכל עסק למטרת רווח האשר הוא - הוא השורה התחתונה. אני בטוח שאת חישובי ה"סוויט ספוט" (כלומר בכמה לתמחר את המכונית כדי למקסם רווח אבל עדיין לא להתקע עם מלאים) מישהו עשה אצלהם. הם לא ארגון צדקה. רוצה בזול, תקנה באיביי.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם (נערך)

מסכים עם הפיסקה הראשונה של זה שמעלי. מוסטנג יש לכל טינאייג'ר ממוצע בוואלי. לא חסרים על הכביש A3 ובמוו שאני בטוח שאם המוסטנג הייתה מתומחרת במחיר ריאלי של 220 אלף ( ולדעתי גם זה מוגזם) הן היו מציפות את כבישי ארצינו. ממש לא מותג יוקרה.

עריכה אחרונה על ידי Mjko
פורסם
מחזק את ההוא שמעלי. מוסטנג יש לכל טינאייג'ר ממוצע בוואלי. לא חסרים על הכביש A3 ובמוו שאני בטוח שאם המוסטנג הייתה מתומחרת במחיר ריאלי של 220 אלף ( ולדעתי גם זה מוגזם) הן היו מציפות את כבישי ארצינו. ממש לא מותג יוקרה.

לא רק ש-220 אלף זה לא מוגזם - זה כמעט מחיר הפסדי, כמו שפירטו למעלה.

פורסם

יוסי,

הדברים שאתה רושם נובעים מבורות בכל הקשור לשיווק מוצרים. לכל מוצר (עט, טמפון, מכונית) יש שלבים בחיים. לכל שלב בחיים של המוצר יש את הלקוחות המתאימים. אם זה נראה לך או לא זה כבר עניין אחר.

יבואן אחד יבחר בדרך שיווקית א', יבואן אחר יבחר בדרך שיווקית ב' - לשניהם יש מטרה אחת - להשיא (מלשון להביא לשיא) את הרווחים שלו. וזה לגיטימי.

האפשרות לייבוא אישי פתוחה בפניך, ואפילו בקלות באמצעות חברות שעוסקות בתחום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
יוסי,

האפשרות לייבוא אישי פתוחה בפניך, ואפילו בקלות באמצעות חברות שעוסקות בתחום.

האמת שבפורד זה אפילו נכון באופן מובהק יותר מברכבים אחרים, משום שאחריות היצרן הבינלאומית אשכרה מכובדת במוסכי דלק (לטענת איילון לפחות).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...