Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב.

רכשתי פורד מונדיאו 2012 מנוע 2.0 טורבו (אקובוסט).

בתחילת נסיעה מורגש רעד והישלוב להילוך הראשון בתחילת הנסיעה נעשה בקפיצה (מכת כח) חדה.

אחסוך מכם את הפרטים המייגעים ואת חברת הליסינג שממנה נקנה הרכב בשלב זה, אבל מוסך אחד הודיע שמדובר בתקלה המחייבת החלפה של מכלול הקלאץ', וקיבל גם אישור להחליף שמן גיר ומסנן כשלב ראשון של טיפול.

חברת הליסינג לא היתה מרוצה מקביעת המוסך (מדובר כמובן בטיפול לא זול) והורתה להעביר את הרכב למוסך אחר מטעמה, שטוען כרגע שמכיוון שהוחלף שמן+פילטר גיר, הוראת היצרן היא להמתין ולנסוע ברכב 8,000 ק"מ לפני שמבצעים את החלפת הקלאץ.

בתור מישהו שאינו טכני, ומרגיש שמנסים למשוך אותי באף...

אני מגיע לכאן בתקווה להבין אם יש כזו הוראת יצרן, או שזו הנפצה של המוסך כדי לצאת נחמדים מול חברת הליסינג...

נ.ב.

מה שמסבך את הסיפור:

התקבל אישור מהיבואן להשתתפות ב50% מעלות התיקון הנדרש הנ"ל.

אני חושש שאם אמתין עוד כמה חודשים לצבירת 8000 ק"מ, התוקף של ההצעה הזו יפוג, ואז אשאר עם מחיר מלא ועם חברת ליסינג שאומרת לי "חבוב, עברה חצי שנה, עזוב אותנו".

פורסם

עד היום הבעיות של פורד בגיר נשמעו רק מכיוון הפוקוס. חדשות לא משמחות בכלל שזה מופיע גם בדגמים אחרים. ואולי סתם נפלת על מזל רע של רכב לימון. בכל מקרה לא הבנתי איך החברה מצפה שתנהג ככה 8000 ק"מ (עניין של כמה חודשים טובים לפחות). שיתנו לך רכב חלופי ושהם יסעו 8000 ק"מ ככה אם זה כל כך חשוב להם.

פורסם

כמה שנים אחריות על הרכב? האם הוא עדיין לא באחריות יצרן?

חברות הליסינג הרי בודקות את הרכבים לפני קנייה מחירה. במידה ובטופס בדיקה לא מצויין שום דבר על הגיר.

אחריותם המלאה של חב' הליסינג להסדיר את התקלה. ללא שום השתתפות מצידך.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
בוקר טוב.

רכשתי פורד מונדיאו 2012 מנוע 2.0 טורבו (אקובוסט).

בתחילת נסיעה מורגש רעד והישלוב להילוך הראשון בתחילת הנסיעה נעשה בקפיצה (מכת כח) חדה.

אחסוך מכם את הפרטים המייגעים ואת חברת הליסינג שממנה נקנה הרכב בשלב זה, אבל מוסך אחד הודיע שמדובר בתקלה המחייבת החלפה של מכלול הקלאץ', וקיבל גם אישור להחליף שמן גיר ומסנן כשלב ראשון של טיפול.

חברת הליסינג לא היתה מרוצה מקביעת המוסך (מדובר כמובן בטיפול לא זול) והורתה להעביר את הרכב למוסך אחר מטעמה, שטוען כרגע שמכיוון שהוחלף שמן+פילטר גיר, הוראת היצרן היא להמתין ולנסוע ברכב 8,000 ק"מ לפני שמבצעים את החלפת הקלאץ.

בתור מישהו שאינו טכני, ומרגיש שמנסים למשוך אותי באף...

אני מגיע לכאן בתקווה להבין אם יש כזו הוראת יצרן, או שזו הנפצה של המוסך כדי לצאת נחמדים מול חברת הליסינג...

נ.ב.

מה שמסבך את הסיפור:

התקבל אישור מהיבואן להשתתפות ב50% מעלות התיקון הנדרש הנ"ל.

אני חושש שאם אמתין עוד כמה חודשים לצבירת 8000 ק"מ, התוקף של ההצעה הזו יפוג, ואז אשאר עם מחיר מלא ועם חברת ליסינג שאומרת לי "חבוב, עברה חצי שנה, עזוב אותנו".

דעתי היא כזאת:

כשאתה נכנס למוסך עם בעיה מהותית כמו שאתה מתאר ומחזירים לך את הרכב והתקלה נשארה כמו שנכנסת אז אתה צריך להחזיר למוסך את הרכב ולדרוש תיקון מוצלח....זהו.

שום תשובות של הרכב אמור להתרגל לשמן החדש או תיסע קצת לא אמורות לעניין אותך ואתה צריך לקבל רכב תקין.

פורסם (נערך)

לך למוסך מורשה ובקש שני דברים - בדיקת גירסת התוכנה ובמידה שאינה מעודכנת אז לעדכן .

דבר נוסף נקרא gear mode . בקש מהחשמלאי שיבצע זאת .

במקרים מסוימים זה משפר את המצב , במידה שלא אז אין ברירה וצריך להחליף את מכלול המצמד .

עריכה אחרונה על ידי איילצבי
פורסם
דעתי היא כזאת:

כשאתה נכנס למוסך עם בעיה מהותית כמו שאתה מתאר ומחזירים לך את הרכב והתקלה נשארה כמו שנכנסת אז אתה צריך להחזיר למוסך את הרכב ולדרוש תיקון מוצלח....זהו.

שום תשובות של הרכב אמור להתרגל לשמן החדש או תיסע קצת לא אמורות לעניין אותך ואתה צריך לקבל רכב תקין.

כן, הבעייה כשהמוסך הוא טטל'ה של חברת הליסינג, כשאתה נוסע עם המכונאי הוא מרגיש הייטב את הבעייה, (בשני המוסכים ושניהם של פורד) אבל במוסך שבו חברת הליסינג מתעקשת שבו יטפלו באוטו מספרים לך שזה תקין כי זה "גיר רובוטי".

פורסם

לא ביצעת נסיעה ברכב לפני הקניה? לא הרגשת את המכה?

לקחת את הרכב לבדיקה?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הרכב לא באחריות, עבר 100,000.

נסעתי, אני לא איש טכני ושייכתי את זה ללחיצה לא עדינה מספיק על הדוושה.

בדקתי, הובטח לי שהכל יטופל ולקחתי את האוטו כשהתחייבו לפני שאני יכול לקחת אותו למוסך הנ"ל לבקשתי כדי לטפל בבעיה.

השלב הראשון לפי הצעת המוסך היה החלפת שמן ופילטר גיר, ומאז חברת הליסינג עושה הכל כדי לא לקחת אחריות, ההמשך מפורט בהודעה הראשונה...

פורסם

באסה. לך למורשה ושלם עבור בדיקת המכלול - ודרוש שיוציאו לך בכתב את סיכום האבחון.

עם זה אתה תוכל להתנהל משפטית במידה והבעיה לא תיפתר מול חברת הליסינג.

אחרי שיבינו שאתה לא מפחד לתבוע, ושיש לך מסמכים מטעם אנשים שמוסמכים יותר מהם לרכב הזה - הם כבר ידאגו לפתור את הבעיות.

פורסם
באסה. לך למורשה ושלם עבור בדיקת המכלול - ודרוש שיוציאו לך בכתב את סיכום האבחון.

עם זה אתה תוכל להתנהל משפטית במידה והבעיה לא תיפתר מול חברת הליסינג.

תודה,

שני המוסכים בהם הייתי, וגם זה שמול חברת הליסינג הם מורשים של פורד...

אתה אומר שיש בדיקה ספציפית, שהם מחוייבים לתת תוצאות שלה בצורה אמפירית?

פורסם

זה לא היה ברור ששניהם מוסכים מורשי יבואן.

אם ככה, לדעתי, פנה לשירות הלקוחות של היבואן שימנה מישהו מטעמו לבדוק את העניינים. תדגיש שיש סתירה בין חוות דעת שונות של שני מוסכים מורשים (או שלושה? בלבלת אותי לגמרי). לא מן הנמנע שיציעו לך לבדוק את העניין במוסך המרכזי.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מה הסוף שהיה אצלך אלון?

בסה"כ זאת תיבה שמיוצרת על ידי גטרג והתיבה הזאת משמשת רכבים רבים אחרים ומיצרנים אחרים גם כן.

להגיד שמשהו קשור לפורד... ממש לא.

בסה"כ תיבה כללית שהותקנה בפורד, דו מצמדית עם מצמדים רטובים (תודה לאל) וזאת מכיוון שהיא עומדת בעומסים גבוהים.

תיבה דו מצמדית כמו בכל תיבה, תסבול משחיקה כזו או אחרת ובהחלט ייתכן מצב שבו נדרשים להחליף מצמדים בשלב כזה או אחר בחיי הרכב.

פורסם

יש שתי אפשרויות.

א - לקבל את בקשת חברת הליסינג.. אבל לשבוע שבועיים.

לנסוע עם הרכב עד 1000 ק"מ, ובמידה והבעיה נשארה, לבקש לטפל עכשיו בבעיה.

מאחר ולא נעים לנסוע ברכב, ויש לכם חששות כי הרכב יתקע בהפתעה עקב הבעיה.

ב - לעמוד בתוקף על החלפה והטיפול המלא עכשיו - להיות תקיף ולבקש רכב תקין .

במידה ולא יבצעו זאת, להתריע כי אתם תכניסו את הרכב למוסך מורשה יבואן.

ובהתאם להחלטת הבוחנים של החברה יתבצע תיקון ההחלפה.

כתוב להם כי אתם מעדיפים לבצע את התיקון בשיתוף פעולה של חברת הליסינג.

ובמידה ולא, אתם תבצעו לבד, והם אחר-כך יחזירו לכם את הכסף.

או תוגש נגדם תביעה להשבת התשלום עבור תיקון הבעיה.

אני תחילה הייתי מנסה את דרך א - ממתין שבוע שבועיים.(להראות שיתוף פעולה)

ואם הבעיה נשארה, מבקש בתוקף לבצע את התיקון.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

• תוכן חדש...