Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בניית תיק השקעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

איך לבחור אצל מי לפתוח תיק השקעות?

כמה דמי ניהול משלמים בדרך כלל?

כמה אחוזים ריאלי להשיג בהשקעה עם רמת סיכון נמוכה ביותר?

קישור לאתר שמכיל מידע רב בנושא(כגון פרמטרים שונים לבחירה וכו) יעזור מאוד.

כל מידע ועצה בנושא יתקבלו בברכה.

תודה מראש.

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדבריך אני מבין שאין לך ידע ושאתה רוצה להתחיל להתעסק עם זה עם מינימום השקעה (בדיוק כמוני לפני חצי שנה)

לך לבנק שלך ובקש פגישה עם יועץ השקעות. תקבל שיחה עם יועץ (אצלי השיחה ארכה כשעה ורבע) שבמהלכה הוא יסביר לך מושגים בסיסיים, יחתים אותך על טפסים, יתן לך למלא שאלונים (כדי לקבל מושג כללי כלשהו עליך ועל מידת הסיכון שאתה מוכן לקחת) ויעשה איתך תיאום ציפיות.

במהלך הפגישה הוא כבר ימליץ לך על ניירות מסויימים ויציג לך נתונים שלהם (ויסביר לך מה הם אומרים) ובסופה (אם תרצה) הוא יבצע רכישה שלהם בסכום שתגיד לו ויהיה לך תיק.

הדמי ניהול הסטנדרטיים הם 0.15% לרבעון, אמרו לי שאפשר להתמקח על זה קצת אבל אני בעל אופן עוד לא עשיתי את זה.

כמה אחוזים אפשר להשיג? שאלה שאי אפשר לענות עליה.

התיק שיש לי עכשיו בהתבסס על נתונים של 36 החודשים האחרונים היה אמור להניב לי כ4 אחוזים בשנה.

בפועל, לאחר עלייה קצרה בהתחלה אני חווה רק ירידות וכרגע אני בהפסד של 1% ממה שהתחלתי איתו. יש כאלה שאומרים שזה בגלל המצב החריג שנוצר בכלכלה בחודש האחרון (ואכן, עד חודש שעבר הייתי בפלוס של חצי אחוז מהחודשיים הראשונים שהחזקתי את התיק).

אני נוטה להאמין לכך כי לי, כאמור, אין ניסיון עדיין.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

השאלה היא איך לבחור יועץ השקעות? על סמך מה? איך אדע שאני לא נופל על מישהו חלש שיפסיד לי את הכסף?

אני נכנס לעניין בצורה בסיסית מקריאה באינטרנט(מושגים ובגדול איך הכל עובד).

מהי רמת הסיכון שבחרת?

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

בבנק, כל יועץ בסוף ימכור לך את מה שאמרו לו למכור. גם במקומות אחרים.

לדעתי, אין מנוס מלמידה עצמית של הנושא, יש המון פורומים באינטרנט. אתה יכול לפתוח גם תיק השקעות וירטואלי באתר של הבנק שלך ואם לא אז יש עוד הרבה אתרים אחרים, ושם לבנות לעצמך תיק וירטואלי.

בגדול, למשקיע קטן, שלא רוצה להתעסק הרבה עם התיק הדרך הכי קלה היא קניה של קרנות נאמנות. יש מאות סוגים, על כל מדד, מניה, סחורה וכו.

חשוב לראות איזה עמלות גובה הקרן.

תקרא הרבה ואל תתפתה לכל מיני יועצים למינהם. אלו אנשי מכירות לכל דבר.

לא מודדים אותם על התשואה שהם השיגו ללקוחות.

מה גם שבבנק העמלות גבוהות יחסית לגופים פיננסים אחרים.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

הכל תלוי בסכום שיש לך,

אם מדובר בסכומים של עד 200-300K אז הכי כדאי לבנות תיק לבד שמבוסס על תעודות סל מחקות מדדים נבחרים

אם יותר ואתה רוצה להגדיל סיכון אפשר ללכת גם למנהל תיקים מורשה (חברות כמו מיטב דש , אקסלנס , אפסילון , IBI, וכד' ) ולקבל הצעות הם מנהלים לך את התיק תמורת עמלה בהתאם לרמת הסיכון שאתה מבקש

אפשר להעזר גם באתר http://www.inbest.co.il/

ולבנות תיק לבד בבנק , רק אם אתה משקיע דרך הבנק לא לשכוח להתווכח על עמלות כאילו זה בזאר תורכי.

ואפילו לקבל הצעות מבנקים אחרים ולגשת לבנק שיורידו את המחיר

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

הסכום הוא בערך הסכום המדובר.

שמעתי על כמה תיקים בחברות גדולות שמניבים 7-8 אחוזים שנתי וזה נשמע לי אחלה,אך האם זה הגיוני? התיקים בסדרי גודל זהים ואחוזי סיכון 20-25 אחוז.

עד כמה אחזקת התיק דורשת השקעת זמן?

בדיקה כל בוקר ומעקב במשך היום וכו.

פורסם

בכל מקרה אתה לא עובד ברמה יומית,

אם יש מנהל תיק, אתה מקבל דוח חודשי/רבעוני בהתאם וחוץ מזה לא נדרשת ממך השקעה (בשביל זה אתה משלם )

במידה ואתה מחליט לבנות לבד , אפשר לבדוק את התיק ברמה שבועית, לא מדובר על מסחר יומי אלא השקעה לאורך זמן קח בחשבון שהאחוזים הם ממוצעים לשנה , כלומר יכול להיות שנה מסוימת עם אחוז גבוה יותר ושנה אחרת עם אחוז נמוך יותר

כלל אצבע , ככול שהתקופה ארוכה יותר , אתה יכול לסבול תנודות גבוהות יותר בתיק ולהפך.

אם למשל אתה צריך את הכסף לתקופה הקרובה לצורך רכישת דירה , אז רמת הסיכון שלך היא אפסית , לעומת זאת אם אתה בתחילת שנות העשרים וחוסך לפנסיה , אתה ככל הנראה תעבור בתקופה מספר משברים בשוק ההון ולכן יכול לקחת רמת סיכון גבוהה

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

אני אכן בשנות ה-20 לחיי וההתלבטות היא בין פתיחת תיק השקעות לבין קניית דירה(בתוספת משכנתא כמובן).

פורסם
ההתלבטות היא בין פתיחת תיק השקעות לבין קניית דירה(בתוספת משכנתא כמובן).

מה?

או לקחת משכנתא ולקנות דירה או להשקיע את הכסף בתיק השקעות סולידי רצח שיניב לך אחוזים נמוכים?

אתה יכול לפרט קצת על ההתלבטות?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

תקופה ארוכה חשבתי שלקנות דירה זה הדבר הכי משתלם שיש אבל בזמן האחרון דעתי התערערה.

כרגע רווק,לקחת משכנתא,להתעסק עם שוכרים,ובנוסף כל הבלאגן עם השוק נדל"ן כרגע גורם לי לחשוב פעמיים.

מצד שני לפתוח תיק השקעות ולהניב 7-8 אחוז כמו שאמרו לי נשמע אחלה,וגם אפשר למכור ולסגור את כל העסק בצורה מיידית אם צריך את הכסף.

פורסם

7-8 אחוז תשואה על תיק, בשוק של היום - זה לקחת סיכונים גדולים מאוד, שאני משער שאתה לא מבין אותם כרגע.

מי שמציג לך כזו תשואה, וגם 4% בתיק סולידי - פשוט משקר לך בפרצוף.

תיק סולידי יתן לך גג 1.5% במקרה הטוב, עם רוח גבית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז עבר קצת זמן וצברתי קצת מידע.

לחבר יש תיק השקעות בבנק (הפועלים) עם סכום די זהה לסכום שאני רוצה לעבוד אתו ורמת סיכון של 10%,

בשנה האחרונה עשה התיק 12% ושנה לפני 4%(התיק מנוהל על ידם).

הבנתי שביצועי עבר של תיקים אינם מדד לתשואת התיק בעתיד ובדרך כלל אפילו קורא להפך.

אז איך בוחרים תיק?

הכיוון שלי הוא לפתוח תיק באחת מהחברות הגדולות בשוק לפחות לזמן הקרוב.

פורסם

הבורסה עלתה חזק בשנה שעברה. 12 אחוז זה יפה אבל לא מדד לכלום. לי יש קרן שהייתה מושקעת בSP500 והייתה ברמת סיכון מאוד גבוה ועשתה 30 אחוז שנתי. אבל כמו שעשתה 30 יכולה מחר לרדת ב20.

אני הייתי מפצל השקעה אם זה 250, הולך על 50 ברמת סיכון בינוני - גבוה סוגר 100 סולידי ועוד 100 ברמה בינונית. היום הריבית נמוכה ואין סיבה שהבורסות יצללו(ברור שמחר ישראל יכולה להפציץ את הכור באירן והכל יפול) אבל במצב סטנדרטי בהנחה והכסף ישב כמה שנים הייתי לוקח קצת סיכונים

פורסם

100 אלף בסיכון גבוה?

כמה זה כמה שנים? חמש או עשור?

אפשר דוגמא לתיק השקעות שאתה מכוון? כמה אחוז מכל מרכיב?

תודה!

• תוכן חדש...