Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חובה לרכוש גם מגן למכשיר

מתוך סקרנות: למה זה חובה לדעתך? על פניו, מי שלא עובד בשטח והמכשיר סתם עומד לו על השולחן יכול להסתדר גם בלי זה, לא?

והזדמנות נוספת בשבילי להשכיל קצת, אם כבר דנים בזה: היכן אתה רואה את מוצרי UNI-T וכד' על הספקטרום שבין סיני לפלוק? למיטב זכרוני הם טייוואנים, אצלי בבית יש אחד כזה שקניתי תחת שם אחר ב-Conrad (רשת גרמנית שלא מוכרת זבל), ורוב מהנדסי האלקטרוניקה שיצא לי לעבוד איתם בארץ השתמשו במכשירים מהטווח הזה שעלותם 300-500 ש"ח. הם החזיקו ע"פ רוב סקופ אחד של פלוק או אגילנט ששימש את כל המחלקה, אך טענו שמכשירי אמצע-הדרך עשו את העבודה היומיומית היטב ועמדו בכל דרישות הכיול והדיוק המחמירות שלהם, תו"כ שמירה על יחס טוב יותר של תמורה למחיר.

פורסם (נערך)

UNI-T מייצרים מכשירים טובים ביחס למחירים שלהם, אבל בדיקת זרם זליגה מהמצבר או למשל מדידת מתח חי מהשקע בקיר (או זרם AC), לא הייתי אפילו חולם לעשות איתו.

בנוסף, אני לא הייתי מהמר שהכיול שלו יחזיק לאורך זמן (וזמן במונחי פלוק זה 20 שנה ויותר).

בנוסף, המודד צריך לדעת להתמודד עם טעויות אנוש מבלי למות (כמו למשל לשכוח להזיז את הפרובים ממצב זרם למתח או ליישם מתח כשמודד נמצא בתחום מדידת התנגדות), מניסיון, בתור אחד שמידי-פעם עושה טעויות מפגרות שכאלו, UNI-T הרבה פחות עמידים בתחום הזה.

מגן זה חשוב מפני שהמכשירים הללו מחוברים לפרובים, לא פעם קרה לי להפיל את הפלוק על הרצפה כי הפרוב הסתבך במשהו שהזזתי על השולחן, הפלוק בא עם מגן מובנה יעיל מאוד, אבל המגן המובנה של ה-UNI-T, לא יעיל כ"כ.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
מתוך סקרנות: למה זה חובה לדעתך? על פניו, מי שלא עובד בשטח והמכשיר סתם עומד לו על השולחן יכול להסתדר גם בלי זה, לא?

מנסיון של 20+ שנים בעבודה עם ציוד מדידה זו שאלה של זמן מתי המכשיר יפול מהיד או משולחן העבודה או כאשר הבחור יחליט לבדוק את מתח המצבר ויניח את המכשיר על המצבר או בכול מקום והמכשיר יחליט ליפול. :?

אני דווקא הייתי קונה כיסוי קצת יותר מתקדם כמו בתמונה המצורפת. בכיסוי הזה קיימים תופסנים בצדדים המיועדים לפרובים לאחר שאתה מגלגל אותם ככה יותר נוח לאחסן את המכשיר ולקחת אותו לכול מקום מבלי שהכבלים התערבבו עם הפרובים.

בעקרון המכשירים תוצרת פלוק מאוד עמידים בפני נפילות וחבטות אבל לא בפני שריטות וגם מסך ה-LCD לא מוגן בפני שבירה.

T-TOOL-1098-2__Fluke-15B-Auto-range-Digital-multimeter-meter-Test.jpg

איזה כייף לי :)

פורסם

והזדמנות נוספת בשבילי להשכיל קצת, אם כבר דנים בזה: היכן אתה רואה את מוצרי UNI-T וכד' על הספקטרום שבין סיני לפלוק? למיטב זכרוני הם טייוואנים, אצלי בבית יש אחד כזה שקניתי תחת שם אחר ב-Conrad (רשת גרמנית שלא מוכרת זבל), ורוב מהנדסי האלקטרוניקה שיצא לי לעבוד איתם בארץ השתמשו במכשירים מהטווח הזה שעלותם 300-500 ש"ח. הם החזיקו ע"פ רוב סקופ אחד של פלוק או אגילנט ששימש את כל המחלקה, אך טענו שמכשירי אמצע-הדרך עשו את העבודה היומיומית היטב ועמדו בכל דרישות הכיול והדיוק המחמירות שלהם, תו"כ שמירה על יחס טוב יותר של תמורה למחיר.

שי ענה לך בצורה מקצועית על כול השאלות ואנוכיי סומך על הנסיון שלו. מי שיש לו פלוק או היה ברשותו פלוק יודע מה היתרונות של המכשיר הזה לעומת מכשירים זולים.

פורסם

נסה בחשמל ישיר באיזור שלך, לפחות בחיפה הם מחזיקים FLUKE במלאי.

פורסם
~

היה ברשותי פלוק במשך כל שירותי בחיל האוויר ועדיין הגעתי עד הלום בלי לדעת מה ההבדלים. הנה הלכה התיאוריה שלך. :-)

לא נורא נחייה עם זה.

גם לי היה עוזי צמוד בכול מהלך השירות ועד היום אני לא יודע מה ההבדל בין עוזי עם כת מעץ לעומת עוזי עם כת מתקפלת.

פורסם (נערך)

עוד משהו שרציתי להדגיש, מהנדסי אלקטרוניקה מתעסקים עם חלקיקי הוולט ובמיליאמפרים, לכן דרוש בתחום הזה מכשיר מדוייק מאוד, אבל לא נדרשים כמעט אמצעי הגנה למשתמש, מפני שהם מתעסקים במעגלים דלי-אנרגיה (ולכן UNI-T יתאים להם, מכשירים זולים יחסית, שלרוב מחזיקים שנים ספורות, ששמים את הדגש על הדיוק ופחות על הבטיחות).

בחשמל ברכב ובבית לעומת זאת מדברים על מתחים ו/או זרמים מסוכנים בפוטנציה, לכן בשימושים הללו, אנחנו מחליפים דיוק בבטיחות, אין צורך במכשיר מדוייק כ"כ, אבל כן נדרש אחד בעל אמצעי הגנה שיבטיחו את בטיחותו של המשתמש.

מהנדסי אלקטרוניקה וחשמל רכב/בית אלו 2 עולמות נפרדים עם דרישות נפרדות מאמצעי המדידה שלהם.

והמעט שאני זוכר מהטיפה שהתאמנתי עם עוזי (עד עכשיו אני לא מבין מה עבר במוחו של הקצין שהחליט לכלול אימונים בעוזי בטירונות חי"ר) כולם אותו חרא, מסוכנים וצובטים את העור שבין האצבע והאגודל.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

~

תודה על ההסבר שי, נשמע הגיוני. חבל שמרק היום החליט לזרוק ז' ולהשאיר לך את רוב העבודה. :-)

לא יצא לי להיפגש עם העוזי בצבא, אבל מבין סוגים רבים של נשק שיריתי מהם במטווח דווקא ממנו הכי נהניתי משום מה.

פורסם
~

תודה על ההסבר שי, נשמע הגיוני. חבל שמרק היום החליט לזרוק ז' ולהשאיר לך את רוב העבודה. :-)

כי ז' שלי עסוק באשכולות אחרים. :roll:

פורסם

תודה. המלצותיכם הועברו הלאה.

לגמר עלו ה 15/17B plus + T5-600, ה 117 וה 179. אמרתי להם שיחליטו בהתאם לתקציב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסופו של יום נרכש לחבר ה 17B Plus והוא מבסוט לאללה. תודה לכל מי שעזר!

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נרכש מכאן: http://www.hlt.co.il/pages/index

לא יודע מה הייתה העלות, משער שכפי שהיא מופיעה באתר. אני הייתי על תקן היועץ.

איתמר

• תוכן חדש...