Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תובנות שימוש בDSG

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אשתי, וקצת אני (יותר לאחרונה), נוהגים על סיאט אלתיאה טורבו דיזל עם DSG6. הרכב הוא בן 8, יד ראשונה, בין הראשונות ששווקו עם DSG בארץ.

אני קראתי הרבה שרשורים על DSG, כולל זה ולא מבין מאיפה זה בא. הגיר מצוין. אשתי, חובבת האוטומט, לא הייתה צריכה לעשות שום התאמה בצורת הנהיגה שלה, למעט התרגלות לדרדור קל בזינוק בעליה כי בדור שלנו לא הייתה מערכת למניעת התדרדרות - משהו קטן ולא מפריע.

האוטו בן 8 עם 135 אלף ק"מ - ללא שום תקלה שקשורה לגיר (ולצורך העניין גם לא למנוע), למעט טיפולים שוטפים, החלפת שמן גיר כל 60 אלף וזהו.

הרכב עושה בממוצע מעל 16 ק"מ לליטר בנסיעות לא ארוכות בעמק יזראעל ובנסיעה לת"א צריכה ממוצעת של כ- 20 ק"מ לליטר, על מנוע של 140 כ"ס ו- 32.5 קג"מ.

בירידה - הפתרון הכי טוב לבלימת מנוע - פשוט לשלב למצב ספורט ולעזוב את הדוושות - בירידות מקרית טבעון (למי שמכיר) - מחזיק מהירות קבועה ושפויה ובלי תלונות.

מעבר לזה - אני לא חושב שיש מקום לטיפים או הנחיות מיוחדות - גיר חלק מגיר אוטומטי פלנטרי, יותר יעיל, יותר מהיר ויותר שקט (ועוד לא דיברתי על קל, חסכוני וכו').

בשאיפה שגם הרכב הבא (שאנו מחפשים בימים אלו) יהיה עם DSG או דומה לו מבית VAG.

אין שום סיבה להפחיד את הציבור עם ספר הוראות תפעול של 20 עמודים - כי פשוט לא צריך. לגבי ההתנהגות או האמינות של DSG7 - אין לי מושג מעבר למה שקראתי.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בסוף אני חושב שאתה צודק. עם כל הדקדקנות שלנו בסוף יש כאן רק כמה עצות פשוטות (שכמו שאמרתי נכונות גם לתיבה פלנטרית, לתיבה רציפה וכדומה) והן כדלקמן:

בעומס תנועה, העדיפו תנועה במהירות קבועה על פני האצה-האטה.

קבעו את הרכב בהילוך ידני מתאים (או במצב "ספורט") כדי למנוע שיטוט מיותר בין הילוכים בתנועה ערה, בדרכים מפותלות ובעליות.

קבעו את הרכב בהילוך ידני כדי לשמור על המהירות (או למצער להאט את צבירתה) בירידה.

בעיני זה מספיק פשוט בשביל כל נהג משפחתומטית.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא מרגיש שום חבטות או גמגומים בעת זחילה, אבל לעולם(!!!) לא "זוחל" עם רגל על הברקס (כלומר ברקס חלקי). המצב אצלי - או מרפה דוושות לחלוטין או גז עדין.

לא ברקס חלקי, אלא ממש נגיעה בדוושת הבלימה שכנראה מפעילה חיישן מסוים.

נ.ב. בכל רכב בעל גיר אוטומטי מכל סוג שהוא נאלצתי לחקור ולהבין איך הוא עובד.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
היה לי מרצדס E211 עם גיר פלנטרי 5 הילוכים, הגיר עשה את הכל נכון, הוא ידע להוריד הילוכים מתי שצריך, אבל ללא הגזמה כמו בDSG. זה היה הגיר היחיד שיצא לי לנהוג מסוג "לשים D ולנסוע", הגיר הזה באמת סיעה בנהיגה. הלוואי והיה לי 400Kש"ח לE קלאס חדשה או לפחות 250Kש"ח לC קלאס חדשה.

גם לי יש W211 עם גיר פלנטרי 5 הילוכים אם כי ככל הנראה שונה מזה שאתה התנסית ואף מהיר יותר, זה גיר טוב שיודע לבחור את ההילוכים בצורה טובה אבל התפעול הידני שלו משמעותית פחות טוב מזה של ה-DSG, ההעברות משמעותית איטיות יותר אם כי ניתן לשפר במעט את המצב עם תוכנת ניהול שונה לגיר.

לעומת זאת יש את הגיר G7 של מרצדס שהוא גיר פשוט מעולה, העברות ההילוכים מאוד מהירות והגיר עובד פשוט מעולה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ניזכרתי בעוד ניואנס לא חכם במיוחד של DSG, כדי להעביר מN לD צריך ללחוץ על ברקס, אחרת הידית נעולה. בעוד שבגירים אוטומטיים רגילים שאני מכיר אפשר לשלב ללא כל הפרעה.

וגם, אם מכבים את הרכב על N ומעבירים לP, לא ניתן להוציא מפתח, צריך לסובב את המפתח ולסגור שוב את הסויץ' כדי שהנעילה תשתחרר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין קשר ל DSG. נתקלתי ברכבים אחרים, שונים, עם הנעילת הילוך.

אבי בעל VW ג'טה 2012 עם DSG7. יוצא לי לנהוג הרבה על הרכב ואני יכול לומר עליו רק דברים טובים.

אין טעם ללמוד את הגיר. שמים D ונוסעים.

פורסם

בירידה אני תמיד נשאר בהילוך או 2 יותר נמוכים. ככה המנוע בולם, ועניין של דקה 2 או אפילו 5 לא יזיקו למנוע (3.5-4 אלף סל"ד, מה הבעיה עם זה?).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם (נערך)

שומאכר, בדיזל 4000סלד זה כימעט מקסימום. זה כמו לנסוע על 6000סלד בבנזין.

אני בעד איזון.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ברור שרכב בין שנתיים יעבוד תקין. השאלה היא אם בעוד 7-8-9 שנים אלו שנסעו עליו בצורה מחושבת כמו פותח השרשור יתעסקו פחות עם תקלות.

פורסם
פרט ונמק, עם מה בדיוק אתה לא מסכים ומדוע. אני התיחסתי לנקודה של נהגים שנוהגים כמו באוטומט "רגיל", הם כולם בטוחים שהכל בסדר וככה צריך.

בהתאם לסעיפים של הפוסט המקורי:

1. זה נכון שעדיף להשתדל ולשמור על מהירות קבועה ככל הניתן בפקק זחילה, אך הסיבה לכך אינה נובעת מהגיר. מבחינת הגיר, גם אם תאיץ, תבלום וכו' - הוא את שלו יעשה.

2. המגמה כיום היא לעלות להילוך הגבוה ביותר האפשרי כדי לחסוך בדלק, לפעמים זה יוצר תחושה של חוסר סחיבה (וזה קצת מוגזם: הכיול הזה). יחד עם זאת, זה יכול לקרות בדיוק באותו האופן בגיר פלנטרי. מעבר לכך, "חצי קלאץ' משולב" זה כדי לייצר העברות חלקות יותר, כלומר זה נקודתי. זה לא אומר שאתה נוסע על חצי קלאץ' כל הזמן (במהירות איטית).

3. אני גם גר בחיפה וכידוע ירידות לא חסרות כאן. הגיר "אוכל" את הירידות טוב מאוד. אם יש צורך, אז כן, ירד אפילו ל-3 או 2 בירידות תלולות ואיטיות. נכון שזה קצת מקפיץ את הסל"ד אבל זה בדיוק מה שנכון לעשות עם גיר ידני, אז אני לא כל כך מבין את הטענה כאן.

4. ממש לא נכון. אין שום סיבה להוריד רגל מהגז בעת העברת הילוך. נכון, אם תרפה קצת, אז זה יקדים את העלאת ההילוך בעת האצה - בדיוק כמו בגיר פלנטרי (למען האמת זה בכלל קשור ל"מוח" של הגיר ולסוג התמסורת). נוסע כבר כמעט 100K עם הגיר הזה ומעולם לא הרגשתי צורך להרפות כדי לקבל העברה חלקה יותר, פשוט כי היא חלקה בדיוק באותה מידה עם מצערת פתוחה באופן קבועה (האצה).

5. אם אתה עומד ונשאר ב-D, אז תלחץ על הברקס כמו בנאדם. רק אם יש לך מערכת עצור וסע יש היגיון כלשהו באי לחיצה מספקת על דוושת הבלם - כך תמנע מהמערכת לדומם מנוע בעצירה רגעית.

נכון, 2 שניות זה מספיק זמן להעביר את הרגל מדוושת הברקס לגז.

מדובר על מצב בו אתה עומד ברמזור אדום בשיפוע. בהנתן שיפוע מתאים, ניתן להשאר ב-D מבלי ללחוץ על הברקס והרכב ישאר במקומו.

לא ברור גם לי ההגיון הזה של לנסוע בירידה עם הילוך כל כך נמוך שדרושה לחיצה על הגז כדי לשמור מהירות רצויה.

קודם כל זה ממש לא נעים לנסוע ככה.

גם רועש וגם הרכב עצבני.

מעבר לזה - בזבוז דלק, במקום לרדת בלי גז ובלי לבזבז טיפת דלק.

באמת שאין שום סיבה לא לרדת בהילוך אחד גבוה יותר ומדי פעם לתת לחיצה על הבלם כדי לשמור מהירות.

+1

אם מדובר על ירידה קיצונית (כמו כביש נחל הגיבורים בחיפה - מי שמכיר) אז כן, יש צורך בהילוך נמוך (וגם אז זה לא מספיק), אבל אם מדובר על ירידה יחסית מתונה, ניתן להסתפק בהילוך 4/5. בכל מקרה, במקרים הללו אני מסכים עם בחירת הגיר במצב האוט'.

ברור שרכב בין שנתיים יעבוד תקין. השאלה היא אם בעוד 7-8-9 שנים אלו שנסעו עליו בצורה מחושבת כמו פותח השרשור יתעסקו פחות עם תקלות.

זה מעניין בעיקר את מי שמתכוון לרכוש את הרכב הנ"ל בעוד 7-9 שנים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
מבחינת הגיר, גם אם תאיץ, תבלום וכו' - הוא את שלו יעשה.

זה יכול לסכם את הגישה של מרבית הנימוקים בסעיפים שלך.

הנקודה היא, אם זה רכב ליסינג אז ברור שזה לא משנה כי הגיר את שלו יעשה, אבל אם זה רכב פרטי ובעליו רוצה לשמור את הרכב, הוא ידאג לנהוג בצורה יותר בריאה עבור רכבו.

פורסם

אני לא מסכים ולדעתי יש טעם, בקטעי כביש מסוימים שאני נוסע בהם מדי יום לדוגמה באחד מרבים אני לא מעוניין שהרכב יגיע להילוך חמישי כי החלפת ההילוך מתרחשת בדרך כלל מטרים ספורים לפני בלימה לצורך ירידה להילוך שלישי ולכן אני צריך לדעת כמה גז לתת ובאיזו מהירות לנסוע, כל זה מבלי להפריע לתנועה ומבלי שיעקפו אותי על מנת למנוע עליית הילוך מיותרת כי הרכב לא יודע מה קורה בהמשך הדרך (מעגל תנועה, רמזור וכו').

נכון שזה נשמע מסובך "ולמה אני צריך את זה", אבל בשבילי זה כבר מזמן מובן מאליו בדיוק כמו לנהגי הגיר הידני.

רק שאני לא מעייף את יד ימין וגם לא את רגל שמאל.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אני לא מסכים ולדעתי יש טעם, בקטעי כביש מסוימים שאני נוסע בהם מדי יום לדוגמה באחד מרבים אני לא מעוניין שהרכב יגיע להילוך חמישי כי החלפת ההילוך מתרחשת בדרך כלל מטרים ספורים לפני בלימה לצורך ירידה להילוך שלישי ולכן אני צריך לדעת כמה גז לתת ובאיזו מהירות לנסוע, כל זה מבלי להפריע לתנועה ומבלי שיעקפו אותי על מנת למנוע עליית הילוך מיותרת כי הרכב לא יודע מה קורה בהמשך הדרך (מעגל תנועה, רמזור וכו').

באמת שניסיתי להבין את ההגיון או היתרון במה שאתה עושה ולא ממש הצלחתי.

20 שנים וקצת נהגתי על רכבים עם תיבה ידנית ובמשך העשור האחרון רק על רכב עם תיבה אוטומטית בעלת 6 מהירויות ולעולם לא היה לי צורך להוציא את הידית מהילוך D במהלך הנסיעה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...