Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סוגיית ברגי ג'אנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על הרכב היו מותקנים ג'אנטים סיניים עם ברגים כאלו:

2v2d43l.jpg

המרווח היה 4X100 עם ספייסרים.

הבורג הוא הימני, עם הגומיה.

חזרתי לג'אנט מקורי במרווח 4X98 ללא ספייסרים.

הבחור בפאנצ'ריה התקין עם אותם ברגים ללא הגומיות והשאיר אותו כמו הבורג השמאלי.

ככה:

352q1vn.jpg

נאמר לי שזה לא בטיחותי ושעלי להחליף את הברגים לכאלה:

http://www.ebay.com/itm/161414696521?clk_rvr_id=745805394944

האם יש אמת בדבריו?

פורסם

לפי מה שאני יודע אפשר להתקין ג'אנט 4X100 על נאבה 4X98 באמצעות ברגים מתמרכזים (הבורג הימני).

במידה וחזרת לג'אנט 4X98 הברגים הם רגילים.

זה מה שהוסבר לי ע"י פנצ'ריה כאשר הרכבתי ג'אנטים על פיאט בראבו 97'.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

בפיאט פנדה שהיתה לי (מידה 98 כמו כל פיאט) היו לי ג'נטים סיניים (מידה 100 כנראה, לא חושב שיש ג'אנטים סיניים במידה 98 ) וחוץ מהמתאם מפלסטיק על הנאבה לא היה כלום, הברגים היו רגילים.

אותו דבר היה לי בפונטו דור ראשון לפני זה.

קראתי בפורומים בחו"ל על הברגים המיוחדים האלה, אבל לי אף פעם לא היה אותם, והם היו נפתחים ונסגרים בלי שום בעיה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני לא מדבר על נעילות,

הבורג הוא אותו בורג רק כשהורידו לו את הקונוס עם הגומיה.

בגלל שהמשטח שלו ישר הוא לא בטיחותי מספיק והוא יכול להיגזר.

בהשוואה לבורג כזה:

tapered-bolt-60-degree.jpg

שכבר בא מובנה עם הקונוס וחזק יותר.

פורסם

ברגי קונוס נקראים גם ברגים צפים וכמו שאמרתי יש להם יעוד ספציפי.

רוב הרכבים מגיעים עם ברגים רגילים,ולא קורה להם כלום.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אתה מבלבל בין שני דברים שונים.

במרבית הברגים שיצא לי לראות יש קונוס. בורג צף הוא בורג שהקונוס שלו הוא יחידה נפרדת משאר הגוף של הבורג. הוא גם נקרא בורג אקסצנטרי מכיון שהבורג אינו עובר דרך מרכז הקונוס, מה שמאפשר לו להתאים ג'אנט בעל מרווח ברגים X לנאבה בעלת מרווח ברגים Y.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אז בקיצור זה בסדר להשאיר את הגלגלים ככה עם הברגים הצפים האלה ללא הקונוס שלהם? או שעדיף לשים ברגים רגילים, ואם כן מאיפה ניתן להשיג סט בזול או אפילו מקורי

פורסם

אפקט ה"ציפה" מתאפשר הודות לקונוס שאינו ממורכז ואינו חלק אינטגרלי מהבורג. בלעדיו הבורג הוא רגיל לחלוטין.

קח את דבריי בעירבון מוגבל: לדעתי אין כל סכנה בשימוש בבורג ללא הקונוס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מעבר לפן הבטיחותי של גזירת\שיחרור ברגים, הקונוס תוך כדי סגירה ממרכז את הג'אנט על הנאבה.

אני לא הייתי מוותר עליו.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...