Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי פיקאסו 2008, 2,000 סמ"ק בנזין, כ 240,000 ק"מ.

לאחרונה, מדי מס' קילומטרים, ישנו איבוד של סחיבה למשך מס' שניות. כאשר אני משנה את מצב דוושת הגז - מייד הרכב ממשיך לסוחב והכל כשורה.

המוסך שלי אמר שאלו או פלגים או סליל הצתה. לדבריו, אין משהו אחר האחראי לבעיה זו.

פלגים החלפתי בטיפול, ביוני האחרון (לפני כ 5,000 ק"מ). השבוע החלפתי את סליל ההצתה במוסך.

האם אכן זו יכולה להיות הבעיה של סליל ההצתה? מהו סליל הצתה זה? איך הוא 'בנוי'? בפירוקו ראיתי שהוא מכיל 4 יציאות וכניסה אחת. האם הוא רכיב חשמלי או אלקטרוני? איך יתכן שרק אחת למס' קילומטרים, ישנה איבוד של סחיבה? הייתי מצפה שאם הרכיב הזה מקולקל, זה היה משפיע לכל אורך הנסיעה ולא רק 'פעם ב...'

תודה

פורסם

הצליל הצתה יכול להשפיע לרעה גם לשניות קצובות,ואז לחזור ולעבוד בסדר.

מכוון שהרכב שלך נסע הרבה וחדש הוא לא,זה גם אפשרי בהחלט.

פורסם

נחמדה של פעולת מערכת ההצתה.

אם אתה קורא אנגלית, כאן תמצא הסברים נגישים.

בדוגמאות שהבאתי, לשם פשטות מסבירים על מערכת הצתה מכאנית - עם מפלג מכאני.

דמיין לך שבמקום מפלג מחובר לסליל הראשי טרנזיסטור שנפתח ונסגר על פי פקודת מחשב.

יום טוב גם לך

פורסם

מתוך ניסיון, במודל הזה, בעיה כמו שאתה מתאר יכולה להיגרם גם בגלל חיישן חמצן עליון שמזייף (בדרך למות).

מאחר וזו בעיה יחסית מוכרת במנוע הזה בשנתון הזה (בדגמים אחרים של היצרן), לא הייתי שולל זאת על הסף במקרה שלך (אפילו שמדובר ב 240K ק"מ)

קוד תקלה מגיע בשלבים מאוחרים מאוד (אחרי חודשים של נסיעה עם זיופים, מניסיון).

אם למוסך שלך יש אפשרות, שים סליל הצתה חדש לבדיקה ואל תשלם עליו. אם הבעיה תימשך - תחזיר את הסליל ה"ישן" שלך ותדע שעניין החיישן חמצן העליון הוא הימור - אבל במנוע RFJ (שלך) במודל הזה, זה היה עניין שכיח.

עוד תופעה שיכולה להיות קשורה היא לעיתים אספקת המתח לסליל, שמקורה בתיבת הנתיכים בתא המנוע.

שים רגע בצד את מה שהמוסך אומר ונשאל שאלה אחרת: יש קודי תקלה שנרשמו במחשב ניהול מנוע ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...