Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי הוא פונטו ELX 2001 עם 122 אלף ק"מ שנקנה לפני חודשיים וחצי בערך עם 119500 ק"מ.

אין לי שום היסטורית טיפולים של הרכב, ראיתי רק את הטיפול האחרון שהיה יחסית גדול שאני כמעט בטוח שכלל רצועת טיימינג ועוד כל מני דברים "חשובים" אבל אני לא זוכר בדיוק מה היה שם ולצערי הטופס לא אצלי. לא התעסקתי כל כך בקנייה של הרכב כי זה גם רכב ראשון שלי,אבא שלי היה אחראי על זה וכנראה הפירוט נשאר אצל המוכר.

יש דרך לוודא מה מצב הרצועה? ובכללי בגלל שזה רכב ראשון ואין לי מושג איך הולכים כל הטיפולים אז מה מומלץ לעשות ומתי? יישור קו כללי גם לא עשיתי חוץ מיישור גלגלים.

תודה.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

טיימינג צריך לפתוח ולראות.

תברר מול בעל הרכב הקודם מה הוחלף ומתי,זה קריטי, אל תתבייש להתקשר.

כעיקרון מומלץ טיפול כללי כל שנה או 10000 אלף קילומטר, אאל"ט בספייס אפשר 15000.

אם עבר מאז הטיפול האחרון שנה, תעשה טיפול כללי של החלפת שמן,פילטר שמן, פילטר אוויר. בנוסף בקש שהמכונאי יבדוק את מצב הפלאגים, ואם יש צורך החלף אותם.

בדוק האם השתמשו בנוזל פראפלו, זה נוזל הקירור המקורי של פיאט והוא מומלץ, צבעו כחול אם אני לא טועה, במידה ויש מים חלילה או נוזל קירור בצבע אחר בקש מהמכונאי להחליף לנוזל קירור פראפלו בלבד.

אם זה מכונאי שאתה סומך עליו(ואם אין לך אחד כזה , יש פה המון שמומלצים בפורום, ובפרט המון שמומלצים לפיאט) אז בקש ממנו לבצע בדיקה כללית גם לבלמים ולשאר מכלולי הרכב ולראות מה דורש החלפה או תיקון.

מדובר ברכב מעולה ואמין מאוד כאשר שומרים עליו ומטפלים בו, אם תקח את ההצעות שלי ושל שאר חברי הפורום שיגיבו ותיישם אותם אתה תהנה מהרכב.

Miata ND2

פורסם (נערך)
טיימינג צריך לפתוח ולראות.

תברר מול בעל הרכב הקודם מה הוחלף ומתי,זה קריטי, אל תתבייש להתקשר.

כעיקרון מומלץ טיפול כללי כל שנה או 10000 אלף קילומטר, אאל"ט בספייס אפשר 15000.

אם עבר מאז הטיפול האחרון שנה, תעשה טיפול כללי של החלפת שמן,פילטר שמן, פילטר אוויר. בנוסף בקש שהמכונאי יבדוק את מצב הפלאגים, ואם יש צורך החלף אותם.

בדוק האם השתמשו בנוזל פראפלו, זה נוזל הקירור המקורי של פיאט והוא מומלץ, צבעו כחול אם אני לא טועה, במידה ויש מים חלילה או נוזל קירור בצבע אחר בקש מהמכונאי להחליף לנוזל קירור פראפלו בלבד.

אם זה מכונאי שאתה סומך עליו(ואם אין לך אחד כזה , יש פה המון שמומלצים בפורום, ובפרט המון שמומלצים לפיאט) אז בקש ממנו לבצע בדיקה כללית גם לבלמים ולשאר מכלולי הרכב ולראות מה דורש החלפה או תיקון.

מדובר ברכב מעולה ואמין מאוד כאשר שומרים עליו ומטפלים בו, אם תקח את ההצעות שלי ושל שאר חברי הפורום שיגיבו ותיישם אותם אתה תהנה מהרכב.

תודה. אז זה נקרא טיפול 10 אלף רגיל? בנתיים אני לא יודע בדיוק מתי בוצע הטיפול האחרון.

בקשר לנוזל קירור השתמשו ברכב תמיד במים ירוקים של פרסטון אם אני לא טועה (יש לי עוד את המיכל שהמוכר העביר אליי), הבנתי שיש הרבה דעות בנושא הזה כמה באמת חשוב או לא חשוב להשתמש בפראפלו והבנתי גם שלא קל למצוא את הפראפלו (המליצו לי על זה עוד באותו זמן שקניתי את הרכב אבל לא מצאתי) נראה לי שאשאר עם הפרסטון.

בקשר למוסכים וכאלה יש לי ניסיון מאוד מאוד רע עם המוסכים/חשמלאים/חנוית חלקי חילוף הרמאים וכל הנוכלים שיש באשדוד ואין מקום מוסמך שאני סומך עליו. אם יש המלצה אשמח לקבל. יצא לי להעזר ב"כנופיית הטיפולים השוטפים" שעליהם אני סומך אבל הייתי איתם רק בקשר לנושאים ספציפיים.

כרגע יש לי צינור נשם שמן קרוע, החדש בדרך אליי, צינור אוויר קרוע שאני צריך להשיג אחד חדש, ובית מצערת שעבר ניקוי.

אנסה מחר ליצור קשר עם המוכר ולברר מידע.

עריכה אחרונה על ידי non22

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

• ספונסר פורום
פורסם

אין בעיה מיוחדת למצוא נוזל קירור פארפלו ורצוי מאוד בפיאט להשתמש ולא בפרסטון. אני מאמין שבכל חנות חלפים רצינית תוכל למצוא נוזל כזה, למשל אצל אבי חלקי חילוף ברחובות.

אני מציע לך להתחיל באמת בשיחת טלפון למוכר ולנסות לברר ממנו מתי בוצע הטיפול האחרון ומה בדיוק הוא כלל. חבל שתשלם סתם על החלפה של רצועת טיימינג (שזה עניין לא זול ברכב שלך, עם מנוע 16V) אם המוכר החליף כבר.

פורסם

דיברתי עכשיו עם המוכר אין לו כבר שום טופס ולפי מה שהבנתי ממנו הוא עשה טיפול 80 אלף בסביבות ה110 אלף שכלל גם החלפת רצועת טיימינג.

אז לפי מה שהבנתי יש עוד הרבה זמן עד שאתטרך להתעסק בזה אם בכלל.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

קודם כל הוא איחר טיפול ב 30 אלף קילומטר שזה לא טוב בכלל.

על הטיימינג וותר, אבל תגש לעשות טיפול רענון כללי לשמנים, מוכר שלא טיפל לפי הספר כנראה גם לא טרח להחליף נוזל בלמים בכל שנתיים ,גש לנקז ולהחליף, החלף שמן לאחד איכותי ,פילטר שמן מקורי ופילטר אוויר.

בקש מס.מ.ל.ת את ספר הטיפולים ומעתה טפל לפי הספר ,ככה שאם ב 150000 צריך להחליף שמן הגה לדוגמא, החלף, תתיישר על הרכב מבחינת התחזוקה.

פרסטון עדיפים ממים אבל לא עדיפים מפראפלו, חבל שבגלל סכום מזערי יתחמם הרכב ואולי ילך ראש מנוע ,שהפונטו רגישות במיוחד לכך.

Miata ND2

פורסם

שלח לי בפרטי מייל ותקבל דף תוכנית טיפולים מומלצת לפונטו.

שים אך ורק פאראפלו כחול ולא שום דבר אחר, אל תמשיך עם הפרסטון.

מתי בוצע הטיימינג לאחרונה - בערך?.

אוטומט או ידני ?

נ.ב. - אם תחליף צמיגים בעתיד ממליץ לך לשקול לעבור למידה 185/60/14.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)

טעות שלי דיברתי איתו שוב והוא אמר שטיימינג הוא עשה ב80 אלף, וטיפול כללי ב110 אלף ק"מ.

הרכב אוטומט. student אתה מדבר על מה שכנראה אתה פרסמת בפיאט קלאב? אם כן אז ראיתי את זה.

אם האוטו והרדיאטור שרדו בלי עין הרע עד עכשיו אז זה כל כך קריטי להחליף?

כמה אמור לעלות כל הסיפור של כמות פאראפלו שתפסיק לי למלא הכל מהתחלה וריקון של הפרסטון?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

לטיימינג גם מאוד חשוב הזמן. בגדול זה כל 5 שנים, ככה היום אומרים במוסך המורשה.

ליטר פאראפלו כחול מרוכז עולה 30~ ש"ח. מוהלים אותו 1:1. במערכת הקירור נכנס 4~ ליטר וכדאי שיהיה עודף אז צריך 3 פחיות כאלה. יש גם פארפלו מוכן לשימוש, עולה אותו מחיר ל-2 ליטר.

אישית, הייתי כן מחליף ולא מסתמך על מזל. גם ככה כדי לא לעשות ראש-מנוע באוטו הזה צריך די מזל.

אגב, תיזהר לא בטעות לקנות או לשים את הפארפלו האדום.

אולי הכנופייה תעזור לך בהחלפת נוזל הקירור?. רק תשים לב לניקוז אוויר טוב אחרת האוטו יתחמם ואתה עלול להגיע לראש-מנוע.

בעיקר הייתי דואג דווקא לגיר - תחליף לשמן גיר מקורי ותעשה את זה כל 2-3 שנים או 40 אלף ק"מ.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)
לטיימינג גם מאוד חשוב הזמן. בגדול זה כל 5 שנים, ככה היום אומרים במוסך המורשה.

ליטר פאראפלו כחול מרוכז עולה 30~ ש"ח. מוהלים אותו 1:1. במערכת הקירור נכנס 4~ ליטר וכדאי שיהיה עודף אז צריך 3 פחיות כאלה. יש גם פארפלו מוכן לשימוש, עולה אותו מחיר ל-2 ליטר.

אישית, הייתי כן מחליף ולא מסתמך על מזל. גם ככה כדי לא לעשות ראש-מנוע באוטו הזה צריך די מזל.

אגב, תיזהר לא בטעות לקנות או לשים את הפארפלו האדום.

אולי הכנופייה תעזור לך בהחלפת נוזל הקירור?. רק תשים לב לניקוז אוויר טוב אחרת האוטו יתחמם ואתה עלול להגיע לראש-מנוע.

בעיקר הייתי דואג דווקא לגיר - תחליף לשמן גיר מקורי ותעשה את זה כל 2-3 שנים או 40 אלף ק"מ.

סבבה תודה בהזדמנות אני אתעסק עם הנוזל קירור כבר.

אפשר לבדוק מה מצב השמן גיר? מקווה לעשות את זה פעם אחת ועד הפעם להתחדש ברכב קצת חדש יותר.

ד"א מה הכוונה במהילה של 1:1, עם מה?

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם

ליטר של פארפלו מוהלים עם ליטר של מיים מזוקקים... זה הכוונה 1:1. שמן גיר לפני איזה חודש החלפתי למישהו בפונטו ספייס. הוא הביא שמן של פזו סיטרואן אני יכול לבדוק לך אם תרצה בדיוק..עד היום הוא מברך את הרגע שח ההחלפה. בימים קרים ההילוכים ניכנסים מרגרינה.

פורסם

אפשר אבל לראות ולדעת מה מצב שמן הגיר? וגם כמה עולה השמן עצמו אם אני קונה חדש?

ההילוכים עצמם בD חלקים לגמרי, אבל לפעמים שעוברים מD לR וכאלה אולי זה לא חלק כל כך.

Renault fluence 2.0L 10

01 FIAT Punto HGT

01 FIAT Punto ELX

פורסם (נערך)
. שמן גיר לפני איזה חודש החלפתי למישהו בפונטו ספייס. הוא הביא שמן של פזו סיטרואן אני יכול לבדוק לך אם תרצה בדיוק..

אני מקווה שזה לא במקרה היה בגיר הרציף-האוטומט.

בבית לא ניתן לבדוק מצב שמן גיר אלא רק אם לא חסר - מדיד שמן הגיר נמצא בקדמת המנוע מצד ימין למטה, ידית צהובה. אחרי נסיעה של כמה קילומטרים טובים (5-10), עם מנוע עובד ובמצב P, להוציא המדיד לנגב אותו עם מטלית שלא משאירה סיבים (לא טישו), להחזיר ולהוציא שוב ולבדוק את הכמות על צד סימון H בלבד (יש שם שני עיגולים ל-MIN ו-MAX).

יש ספק, אין ספק ככה אומרים - אם אתה לא ידוע מתי החליפו לאחרונה או מה שמו אז תחליף שמן הגיר. השמן עצמו עולה איזה 120-150 (2 ליטר) וההחלפה עצמה גג 100.

מה זה "לא חלק מ-D ל-R" - יש מכה בהעברה ?

ואגב, זה גיר רציף אז במצב D אין החלפת הילוכים כמו בגיר אוטומט רגיל. הסל"ד יכול להישאר קבוע והמהירות תעלה.

עריכה אחרונה על ידי student

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...