Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לחברי הפורום

למה כאשר המנוע חם אחרי מאמץ,ישנו רעש תקתוקים(שסתומים) מוגבר ? זה עובר לאחר ירידה במאמץ או התקררות.

מנוע NFU 1600, 122K , שמור,ללא בוצה,טיפולים כל 10,000,שמן TOTAL 5W40.

בתודה מראש

פורסם

התיקתוקים נקראים בלשון שלנו צילצולים, בדרך כלל מופיעים בגלל התחממות יתר בזמן מאמץ או בגלל הצטברות פיח בתאי השריפה, אם הרכב לא

מתחמם שים תוסף לדלק כמו 44K או תוסף של JB או פולדיין זה אמור לנקות את הפיח ולשפר את עבודת המנוע . קרוב לודאי שגם הצילצולים יעלמו.

פורסם

השאלה מה היא התחממות יתר בגבול הנורמה ? למשל : כאשר אני נוסע נסיעה מאומצת,ללא מזגן,בעליה תלולה,אז הטמפרטורה עוברת בקצת את ה 90,ואז מתחילים הצלצולים,שנעלמים כאשר הרכב מתחיל להתקרר ולא במאמץ.

בירידה למשל,הטמפרטורה יורדת כמעט ל 80-85,ללא מזגן.

44K שמתי כבר,אפילו פעמים בחודשיים האחרונים,לא ממש עזר,,,מה לגבי פולידיין ? מה זה הדבר הזה ?

פורסם
אתה מדבר על צילצולים או תקתוקים של השסתומים?.

נשמע כמו תקתוקים,כנראה מהשסתומים,"מוסיקה מתוזמנת" לא משהו אסימטרי

פורסם
הבעיה היא בנדנדים.

תחליף לשמן 10W40 סינטטתי מלא איכותי ,זה אמור לפתור לך את הבעיה.

http://www.autostore.co.il/151426/Royal-Purple-10W40

אבל לא מזמן החלפתי שמן ופילטר,TOTAL 5W40 ' לפי הוראות יצרן,אז השמן לא מתאים ? זה באמת מה שיעזור ? רואייל פרפל ? וכמה יעלה לי כל התענוג הזה ?

פורסם
יש מצב שהשמן מזוייף,זה כבר קרב לי פעם אחת ב307.

הפילטר שמן שהחלפת מקורי?

הכל מקורי,הפילטר והשמן נקנו במוסך מורשה גזית,קניתי את השמן בדיוק באותו יום שהם קיבלו משטח ענק של שמן TOTAL,מה שכן השמן מיוצר בטורקיה,האם זה משפיע על איכותו ?

בקשר לנדנדים או לשסתומים,מה אפשר לעשות ? החלפה ? כיוון ?

פורסם

רק במקרים קיצוניים צריך להחליף את הנדנדים,לא נראה לי שזה המקרה.

פשוט תשים שמן איכותי יותר וקצת יותר צמיגי,אני לא יודע את הנתונים של הרכב אבל אפשר גם לעשות פלאשינג לפני החלפת השמן.

אל תתרשם מהמשטח,אני קניתי שמן מאד איכותי של MOBIL1 ונפלתי על זיוף.

פורסם

לפני כמה רגעים דיברתי עם מוסך (מורשה לשעבר) הוא גם אמר לי משהו על פלאשינג,אבל אצלי ברכב לא צריך פלאשינג בגלל שלפני 3 חודשים ביצעו ניקוי אגן השמן והחלפת אטם,וממש לפני שבועיים שוב החלפתי שמן ופילטר,ועדין אין שינוי,ברגע שהמנוע במאמץ ומתחמם אז הרעש מופיע וקצת יש ירידה בסחיבה,בנוסף בעל המוסך אמר לי שכדי להחליף מרימים הידראולים צריך לפרק ראש מנוע,האם זה נכון ? למנוע יש 123K ק"מ

פורסם

אין הצדקה להחליף נדנדים,וכן,צריך להוריד ראש כדי להחליף אותם.

טוב שניקית את הקרטר,הפלאשינג מנקה את כל הטינופת שנדבקת לחלקים הפנימיים של המנוע,לא רק לקרטר.

לי הייתה בדיוק את אותה התופעה ב307,יצא לי להבין מיד שמשהו לא בסדר עם השמן,בדיעבד נודע לי שהשמן באמת מזוייף,זה אמיתי!.

בכל מקרה כדאי להחליף לשמן קצת צמיגי יותר,אצלי זה הוכיח את עצמו.

פורסם

סבבה,מחר אני מחליף את השמן לרואייל פרפל.

במידה והתופעה לא חולפת,מה אפשר להסיק מזה ? שהשלב הבא זה חלפת מרימים הידראולים ?

נראה לך הגיוני שמוסך מורשה יקבל משטחים שלמים של שמן TOTAL מזוייף ? נראה לי הזוי,

ולמה דווקא לקנות את הרואייל פרפל הרגיל ולא את הHPS או אפילו את ה XPR .?

פורסם (נערך)

אני בזמנו,בפעם הראשונה החלפתי ל 10W40 XPR,אחרי עבודת מחקר שעשיתי גיליתי שזה השמן הכי טוב שיש לרכב נוסעים בארץ,לדעתי.

לא רציתי שתיבהל מהמחיר,אם יש לך אפשרות תחליף לXPR,אם לא,גם הרגיל יעשה עבודה,את הHPS תעזוב,הוא יכול לגרום לבעיה בממיר בגלל תוספת גדולה של אבץ.

אצלי ברכב מילאתי את שני השמנים,כמובן שבXPR המנוע עבד חלק,מאד שקט,באמת שמן THE BEST,אבל עוד פעם,גם הרגיל יעשה את העבודה.

תדאג רק שהפילטר שמן יהיה מקורי.

בארצנו ההזוייה אל תתפלא מכלום.

תעשה נסיעה "חזקה" אחרי ההחלפת שמן.

אני הייתי מבצע גם פלאשינג לפני ההחלפה.

דרך אגב שסתומים הידרואליים לא ניתן לכוון,הם מרעישים או בגלל שהצטבר מסביבם טינופת או בגלל שהם יתעקמו,אצלך אני משוכנע שזה בגלל לכלוך.

עריכה אחרונה על ידי GUGY
  • תוכן חדש...