Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מועד הטיפול ליונדאי I20 היגיע. הרכב עומד על 135000 ק"מ.

פתחתי כמה שרשורים בנושא:

שרשור 1

שרשור 2

אחרי כמה בירורים, הגעתי למוסכים שרשמתי בכותרת:

מוסך זיסו, רמי שירותי רכב, הילוך שישי ברשל"צ (חבר טוב המליץ לי על המוסך) ומוסך מורשה יונדאי בפ"ת.

זו הפעם הראשונה שיש לי יונדאי ולכן אני קצת חופר כדי למצוא מוסך טוב, עד היום תחזקתי רק רכבי VAG, מיצובישי אחת ו 2 הונדות.

תקציר למי שאין לו כח להיכנס לקישורים שהטמעתי: הרכב נקנה מקל אוטו לפני קצת יותר משנתיים, עבר טיפולים במוסכים לא מורשי יבואן (חוץ מטיפול אחד ב 75000 ק"מ) אין לי היסטוריית טיפולים מפורטת (יש לי רק מתי בוצע טיפול ובאיזה מוסך ללא פירוט של החלקים שהוחלפו)

אני מעוניין לבצע יישור קו שהאוטו יהיה תקין כי אנחנו נוסעים המון (מעל 100 ק"מ ביום :loco: ).

קיבלתי מספר הצעות:

ב"הילוך שישי" המחיר של הטיפול ללא החלפת שמן גיר עמד על 850 ש"ח, עם החלפת שמן גיר בסביבות 1500 ש"ח (שמן, מסנן שמן, נוזל קירור ושמן גיר).

נכנסתי לקישור בקארזפורום ושוחחתי עם נציג של המוסך בפ"ת שאמר שכעת מדובר בטיפול קטן אבל אני יכול לבצע החלפה של שמן גיר בתוספת של משהו כמו 700 ש"ח.

zjn5yl2jfniy.jpg

קיבלתי המלצות על "מוסך זיסו" ו "רמי שירותי רכב".

מרמי שירותי רכב בלא לקחתי הצעת מחיר אבל ממוסך זיסו כן וזה הפירוט:

חלפת שמן מנוע סינטטי מלא 5w30 מחברה טובה (liqui moly , castrol, וולווליין וכדומה)

החלפת נוזל בלמים

החלפת נוזל קירור (מקורי)

החלפת שמן גיר

החלפת פלאגים (מקורי או בוש, NGK, שיהיה חברה טובה)

מסנן שמן (מקורי)

מסנן אויר - כנ"ל

מסנן דלק - כנ"ל

מסנן מזגן- כנ"ל

כולל עבודה חלקים ומע"מ - 2450 ש"ח והוא אמר לי שהוא יבדוק את נוזל הקירור והבלמים אם יש בכלל צורך להחליף אם לא אז זה יוזיל מעלות הטיפול. פלאגים כניראה שאני לא אחליף כי החלפתי בטיפול הקודם מה שמוזיל גם את עלות הטיפול.

השאלה היא- מי מבין המקומות הבאים הכי מומלץ? קראתי בינתיים חוות דעת טובות על רמי שירותי רכב וזיסו, אני מגיע מהדרום, אני אשמח לקבל המלצות/חוות דעת נוספת גם על המוסכים האחרים שציינתי.

תודה רבה,

איתמר.

פורסם

אני מכיר את זיסו, יש לו מוסך מצוין. שלחתי אליו כמה וכמה חברים וכולם היו מרוצים מהשירות ומהעבודה שביצע.

אני לא מכיר את רמי שירותי רכב.

אבל...

לפי מה שאני מבין ממה שכתבת המחיר לטיפול אצל זיסו הוא פי 2 מהמחיר שקיבלת במוסך המרכזי, כשבשני המקרים מדובר על חלקים מקוריים. במחיר הזה אני לא הייתי חושב פעמיים והולך למרכזי, עם כל הכבוד שיש לי לזיסו (ויש הרבה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

אולי לא הסברתי את עצמי נכון- אבל במוסך המרכזי זה פחות חלקים בגלל זה הטיפול זול יותר.

מדובר בהחלפת שמן מסנן שמן ונוזל קירור לפי מה שהבנתי, ואם אני רוצה שמן גיר זה עוד 700 ש"ח.

ההשוואה האמיתית צריכה להיות אם אני אבצע את אותו הטיפול בדיוק אצל זיסו ובוסך המרכזי אם יהיה הפרש משמעותי או לא...

בנוסף יש לי בעיה ברכב כשבולמים לפעמים יש משיכה ימינה, הוחלפו ברקסים+צמיגים ובוצע כיוון פרונט ועדיין הבעיה קיימת.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • ספונסר פורום
פורסם
פורסם (נערך)

תודה עזרה, מכיר את הלינק פשוט ביצעתי צילום מסך שלו.

בנוגע לשרשור הקודם שפתחתי- כתבת לי שם שעלות הטיפול כמו שאני רוצה היא 1140 ש"ח, מה כולל הטיפול הנ"ל?.

סליחה על החפירה ותודה על הסבלנות :).

פורסם

אני יכול רק לספר שאני את החשבון שלי עשיתי ואני מטפל אצל זיסו.

כן, הוא לא זול, אבל אני יודע שאני מקבל בדיוק מה שאני מבקש/צריך בניגוד להרבה סיפורי "מוסך מרכזי אכל לי, שתה לי".

את רמי שירותי רכב אני לא מכיר אז לא יכול להגיב.

• ספונסר פורום
פורסם
תודה עזרה, מכיר את הלינק פשוט ביצעתי צילום מסך שלו.

בנוגע לשרשור הקודם שפתחתי- כתבת לי שם שעלות הטיפול כמו שאני רוצה היא 1140 ש"ח, מה כולל הטיפול הנ"ל?.

סליחה על החפירה ותודה על הסבלנות :).

אני יודע שאתה מכיר את הלינק, אבל צירפתי אותו כאן כדי שכולם יכירו ויוכלו להתחייס לקונטקסט המלא.

הטיפול של 1140 ש"ח כולל פילטר שמן, שמן, אטם, נוזל קירור, נוזל תיבת הילוכים, עבודה ומע"מ.

פורסם (נערך)

תודה רבה עזרה, יש לך מושא באיזה שמן משתמשים במוסך המרכזי אם זה 5w30 או 5w40? כי בטיפול הקודם מילאו בטעות 10w40 חצי סינטטי ולא מזמן החלפתי אותו ל 5w30 סינטטי מלא (לפי הספר ראיתי שאפשר גם 5w30 וגם 5w40).

עריכה: שחכתי לציין שגם מוסך "מאיר" בקרית מלאכי נתן הצעה של 2200 ש"ח על ההצעה בדיוק כמו של זיסו,

אני פשוט לא מכיר את המוסך למרות שגם ראיתי עליו כאן המלצות בפורום.

תודה רבה :).

• ספונסר פורום
פורסם

אין לי מושג מה צמיגות השמן, רשום לי "שמן מנוע סינטטי". אני מניח שזה 5w30 כי 10w40 זה לרוב חצי סינטטי אבל אני לא יודע בוודאות. מה שבטוח זה שלא ישימו לך שם שמן שלא עומד בהוראות היצרן.

פורסם

אני מכיר את מוסך רמי שירותי רכב בתל אביב (ליד שונצינו). מאוד מקצועי, מאוד אמין, מאוד מאוד נחמד והוגן לגמרי במחירים.

עשיתי אצלו כבר שתי העברות טסט, טיפול שכלל החלפת רפידות בלם ודיסקי בלם, ועוד תיקון של מיסבים וגומיות שנגמרו.

תמיד אדיב ומנומס ומסביר בסבלנות לגבי תיקונים ובעיות (לא שיש כ"כ, האלנטרה שלי אמינה באופן מעורר השתאות).

אשתו מזל מקסימה ומנהלת את המוסך.

מקום משפחתי מקצועי ואמין, לא הכי זול שיכולתי לדמיין אבל סך הכל הוגן לגמרי וכמובן שעדיף על המורשים.

פורסם

ממה שני יודע לזיסו יש מכונה שמוציא את כל השמן גיר הישן ומחליפה את כל השמן לכן החלפת השמן אצלו יחסית יקרה לעומת מוסכים מורשים רגילים.

תבדו איך מחליפים בשאר המוסכים.

פורסם

שבוע טוב חברים,

אז ככה התקשרתי לקבל הצעת מחיר ממוסך "הילוך שישי" ברשל"צ והצעת המחיר עמדה על 850 ש"ח והיא כוללת החלפת שמן, מסנן שמן והוספת נוזל קירור.

כן כן, לא החלפה, אלא הוספה. אם זה מה שאני חושב, מדובר במחיר מופקע.

השאלה היא האם במוסך בפ"ת שנותן את ההנחה לחברי הפורום אם מחליפים את נוזל הקירור או מוסיפים? את זה אני אברר מולם מחר (אם מישהו יודע לתת כאן תשובה מוסמכת- מה טוב...).

בכל מקרה תודה לכולם על ההמלצות! אעדכן בהמשך :).

פורסם

עדכון קטן:

התקשרתי לשירות הארצי ונאמר לי שאת נוזל הקירור מחליפים. קבעתי תור לטיפול במוסך בפתח תקווה ביום שישי ב 8:00 בבוקר.

פעם ראשונה שאני מתחזק יונדאי, נקווה שהחוויה במוסך המורשה תהיה טובה ואני אוכל לכתוב פה פידבקים חיוביים.

תודה רבה לכולם!.

איתמר.

פורסם

בוקר טוב לכולם.

אז פעם ראשונה שהרכב נכנס לטיפול במוסך מורשה יונדאי, כרגע בפתח תקווה דרך carsforum.

הפקידה בקבלה טוענת שמכיוון שהרכב היגיע ל 135 אלף ועבר את מה שרשום בטבלה שפורסמה, אני אצטרך לשלם מחיר רגיל על כל תוספת.

בקיצור החלפת שמן, מסנן שמן ונוזל קירור כ 850 ש"ח.

הרכב נכנס לעבודה, אעדכן בהמשך.

• תוכן חדש...