Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כן.אנחנו בדקנו את האוטו כשהוא חונה.אז בכל פעם שהטמפ'הייתה 95 המאווררים פעלו. כאשר המחוג עלה עדיין קראנו על הצג 95. כלומר זה היה נראה שאין קשר ישיר ורציף אחד ביחס לשני. מה נראה לך? יש לך רעיונות? מישהו כאן אמר לבדוק כבל הארקה לבודי .

1)בדוק לאן מגיע המינוס ברכב(אני משער שהוא מגיע לגיר).

פרק את הבורג עם בוקסה מתאימה, השתמש בצמר פלדה טבול במיץ לימון ושפשף עד להברקה.

2)בידיים מיומנות בדוק זרימת מתח חשמלי לונטה.

3)תעבור עם צינור גינה על כל הרדיאטור ועל כל החריצים שלו, נקה מזבובים ושאר מזיקים שהפכו לבשר מעושן שם.

4)שוב, במידה ויש לך את הידע והכלים לכך פרק רדיאטור ותכניס לתוכו זרם מים חזק.

5)תעדכן.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כן.אנחנו בדקנו את האוטו כשהוא חונה.אז בכל פעם שהטמפ'הייתה 95 המאווררים פעלו. כאשר המחוג עלה עדיין קראנו על הצג 95. כלומר זה היה נראה שאין קשר ישיר ורציף אחד ביחס לשני. מה נראה לך? יש לך רעיונות? מישהו כאן אמר לבדוק כבל הארקה לבודי .

אני מחזיר אותך להודעות 18 ו21 בשירשור הזה.

הבעיה שלך מההתחלה הייתה חשמלית ונוגעת לתצוגה בלבד.

מערכת הקירור בסבירות גבוהה הייתה תקינה מההתחלה.

חבל שלא עשית את המדידות האלה לפני שנתת למר ישראלי להחליף לך חלקים ברכב על בליינד.

יום טוב גם לך

פורסם

הלוואי ואתה צודק. בכל מקרה אין לבכות ולהצטער על הנעשה.אני מסתכל על זה מנקודה של יישור קו היות ואת הרכב רכשתי לפני ארבעה חודשים עם 75000 ק"מ.הטיפול טיימינג האחרון נעשה ביוני 2012 ויש לי אסמכתאות ורישומי המוסך. עכשיו אני יודע שיש לי מים מקורים,חיישן וטרמוסטט חדשים. אני רק צריך לבצע את הבדיקה החשמלית שהציע kfc ואעדכן אתכם. תודה לך על העזרה אני אפתור את הבעיה ויהי מה...

נ.ב.

מלא מוסכניקים אמרו לי בטלפון להחליף רדיאטור, וכו' וכו'. אני חושבשבלעדי הפורום הנפלא הייתי מחליף יותר מ 2 חלקים!

אעדכן בהמשך .

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אז המנוע לא מתחמם אלא יש זיוף קריאה של לוח שוענים

אז אני אפתיע אותך מאוד ואומר לך כי במיקרים כאלו מתחילים עם ניקוי קוטבי מצבר וחיזוק הארקות

נכון שהופתעת ?

פורסם

רפי אם אתה "יקי" כמוני אמליץ לך לרכוש מד טמפרטורה חיצוני כסף קטן וגיבוי גדול.

ואם אתה בקטע של יישור קו עיין כאן למציאת מקטים.

ובאתר הזה תוכל להזמין אותם לארץ הישר מהיבואן בקוראיה, חיסכון אדיר, תשלום דרך PAYPAL, ומשלוח לישראל.

שבת שלום.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

עדכונים ,

לאחר שאסף אסף השאילי את הרכיב שמתחבר אל ה OBD ראיתי כמה פעמים את התופעה

- המחוג תמיד יציב קצת מתחת לאמצע

- טווח העבודה של האוטו נע בין 82-95 מעות

- כאשר האוטו עומד והחום מגיע 95 מעלות המאווררים עובדים

- אם אני מפעיל מזגן רק בטמפ' הזאת אז המחוג מטפס עד לשלושת הרבעים

- אם מפעילים מזגן מתחת לטמפ המקס' המחוג לא משתגע ואפילו האוטו מתקרר

- נכון לעכשיו הייתי רוצה להתחיל עם בדיקת הצמות והארקה בלבד - אני אעזר בך אסף, זאת כדי לבודד את הבעיה

בנוסף אני מקבל 2 תקלות באפלקצית טורק:

p1691 - coolant gage circuit low voltage

p1696 - Remote keyless Entry voltage high

יש לציין שהקודם מופיעים לי רק אפליקצה כאשר אני סורק לחיפוש אחר קודים ולא דולקת לי שום נורה.

אשמח אם למישהו יש מושג לגבי הקודים - לאמ צאתי מידע.

מבטיח לעדכן לאחר בדיקת הארקות

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

במצב דומה בהיילקס ישן. אחרי שכבר נואשתי מהכל. הוחלף תרמוסטט, נבדקה משאבה, נוקה רדיאטור, מים הכי אכותיים. ואין ספור שערות לבנות וסבל מחום במדבר לאחר המלצה של מכונאי תותח הוחלף רדיאטור ונפתרה הבעיה.

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם

אני רוצה לבדוק קודם אם הבעיה חשמלית, אם זה ייפתר אז אדע שמשם נבעה הבעיה ואז בכל מקרה גם כך אני מתכוון ליישר קו ולנקות את הרדיאטור.

בכל מקרה אני אעדכן.

p6196.jpg

p6191.jpg

פורסם
עדכונים ,

לאחר שאסף אסף השאילי את הרכיב שמתחבר אל ה OBD ראיתי כמה פעמים את התופעה

- המחוג תמיד יציב קצת מתחת לאמצע - מזה אמצע? תן בבקשה מספרים מדוקים לפי מעלות

- טווח העבודה של האוטו נע בין 82-95 מעות

- כאשר האוטו עומד והחום מגיע 95 מעלות המאווררים עובדים

- אם אני מפעיל מזגן רק בטמפ' הזאת אז המחוג מטפס עד לשלושת הרבעים - כנ"ל תן בבקשה מעלות מדוייקות

- אם מפעילים מזגן מתחת לטמפ המקס' המחוג לא משתגע ואפילו האוטו מתקרר

- נכון לעכשיו הייתי רוצה להתחיל עם בדיקת הצמות והארקה בלבד - אני אעזר בך אסף, זאת כדי לבודד את הבעיה

בנוסף אני מקבל 2 תקלות באפלקצית טורק:

p1691 - coolant gage circuit low voltage

p1696 - Remote keyless Entry voltage high

יש לציין שהקודם מופיעים לי רק אפליקצה כאשר אני סורק לחיפוש אחר קודים ולא דולקת לי שום נורה.

אשמח אם למישהו יש מושג לגבי הקודים - לאמ צאתי מידע.

מבטיח לעדכן לאחר בדיקת הארקות

השאלות באדום.

קשה לנחש מבלי לדעת מעלות מדוייקות,

על מנת לשלול חיישן תקול תנסה להצמיג מד חום לצינור רדיאטור, אתה אמור לקבל את אותה הטמפרטורה באפלקציה.

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם
שלום לכולם. אנסה גם את נקיון ההדקים למרות שהם ממש נקיים.

המראה החיצוני שלהם לא אומר כלום. תיתכן בעיה בן ההדק לנעל הכבל, בצורה שאינה נראית ללא פירוק.

דני

פורסם

אני אישית הייתי מוציא את הפיוז לכמה דקות של הונטות מדליק את המזגן אם המחוג לא זז אז יש בעיה באחד מהצמות של המחשב או במגעים.

(כמובן לעשות את זה בזהירות כדי שלא לעבור את בטמפ המותרת)

אגב כל הפיוזים תקינים?

איפסתה את השגיאות?

פורסם (נערך)

KFC - תגובות לשאלותיך -

1.מתחת לאמצע כוונתי היא שכל עוד הטמפ' היא בתחום של 82-95 מעלות המחוג סטטי וקבוע - אינו זז(כפי שציינתי).

2.רק כאשר הטמפ' טיפסה והגיעה ל 95 מעלות ובדיוק באותה שניה מפעילים מזגן - המחוג "משתגע" ומתחיל לטפס

3.אם מפעילים את המזגן בפחות מזה, אפילו ב 93-94 מעלות, המחוג ימשיך להיות מקובע במקומו הקבוע-מעט מתחת לאמצע.

4.כאשר המחוג מטפס ומגיע עד לקו של 3/4 - על הצג אני דוגם עדיין טמפ' מקס של 95 מעלות, כלומר - עליית המחוג אינה משקפת עלייה בטמפ'

5.זה לא יכול להיות חיישן תקול כי החלפתי אותו לפני 3 שבועות וקניתי חדש מקורי של יונדאי

תגובה ל Dny,

אני אכן אנקה את הדקי המצבר ואף אבדוק את הגידים.

מבטיח לעדכן

תגובה ל XAntonX

1. איך מאפסים שגיאות בטורק

2.הוצאת הפיוז - לא הבנתי את ההיגיון, אם אני מנתק את המאוורריים החום מנוע יעלה מעל ל 95(רכב בעמידה כמובן)ואז אתה בעצם רוצה לראות אם המחוג גם עולה מעל לחצי בהתאם לטמפ'/ מה זה נותן לי/

שאלה כללית,

היכן משיגים ספר טכני של חיווט הרכב והחשמל/

תודה לכולם

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk

פורסם
KFC - תגובות לשאלותיך -

1.מתחת לאמצע כוונתי היא שכל עוד הטמפ' היא בתחום של 82-95 מעלות המחוג סטטי וקבוע - אינו זז(כפי שציינתי).

2.רק כאשר הטמפ' טיפסה והגיעה ל 95 מעלות ובדיוק באותה שניה מפעילים מזגן - המחוג "משתגע" ומתחיל לטפס

3.אם מפעילים את המזגן בפחות מזה, אפילו ב 93-94 מעלות, המחוג ימשיך להיות מקובע במקומו הקבוע-מעט מתחת לאמצע.

4.כאשר המחוג מטפס ומגיע עד לקו של 3/4 - על הצג אני דוגם עדיין טמפ' מקס של 95 מעלות, כלומר - עליית המחוג אינה משקפת עלייה בטמפ'

5.זה לא יכול להיות חיישן תקול כי החלפתי אותו לפני 3 שבועות וקניתי חדש מקורי של יונדאי

תודה לכולם

אם המטמפרטורה האמיתית של הרכב לא מגיעה מעל ל95 ואילו בלוח המחט קופצת מעל החצי,

אני משער שהבעיה בלוח שעונים.

http://www.hemanual.org/body_electrical_system-2722.html

הראל

איפה הקאץ' ?

פורסם

-לגבי איפוס דרך טורק אין לי מושג אני לא משתמש בתוכנה הזאות.

-לגבי ניתוק המאוררים: בהתחלה היסברת איך מערכת קירר עובדת ביונדאי, (הכל נישלט דרך מחשב מנוע)

עכשיו מאוחר ומדובר בבעית חשמל כנירה מדובר בחיבור לא טוב. כאשר אתה מדליק את המזגן הוא הצרכן שמשפיעה על המחוג

לכן הייתי מתחיל לחפש את "הצרכן".

הכונה היא לא לנתק את המאוררים ולחכות עד שמנוע יתחמם אלה:

1)תניעה את הרכב.

2) חכה שהו יגיעה לטמפ עבודה.

3)כבה את באוטו ותוציא את הפיוז.

4)תניעה ותדליק מזגן.

5)בדוק את המחוג אם יש שינוי.

6)תכבה את האוטו מיד אחרי בשביל למנוע התחממות ותחזיר הכל למקום.

-אם לא המחוג לא "קפץ" כמו שקורה לך אז:

תתחיל לעבוד אם רב מדד בבדיקת כל חוט לפי תרשים, ניקוי אם ספרי מגעים כל חיבור.

-"קפץ" אז משנים כיון לחיישן חום, אם יש לו יותר מ 2 חוטים אז עושים פה בדיקה לחוטים שמספקים לו חשמל.

בעיה כמו שלך יכולה להיות בגלל מגעים לא טובים או שימוש במינוס כללי ולא ספציפי או להפך.

-תיבדוק את החיבור של מינוס של המנוע אם השלדה.

אגב 1961 תקלה מגעילה, מופיעה כאשר מחשב רכב רואה היתערבות מעגל א במעגל ב והיא יכולה להיות קשורה להרבה דברים

הגורמים הם פיוז שרוף אך מערכת ממשיכה לתפקד באופן חלקי, ניתוק שעון דיגיטלי(זה שנימצא בדשבורד ומראה את השעה), חיבור מחשב דרך, ועוד הרבה דברים.

פורסם

בסדר,

תגובה להתיחסותך XantonX - אתה בעצם טוען שאם המחוג לא יקפוץ למרות ניתוק פיוז המאווררים אז הבעיה ככל הנראה מהצמות שמחוברות למאווררים?

ואם קפץ לבדוק עם רב-מודד את הצמות שמזינות את החיישן חום?

שאלה נוספת:

אם השעון משתגע רק כאשר מפעילים מזגן בטמפ' ספציפית(95 מעלות), חשבתי לעצמי שאולי הבעיה יכולה להיות מהולכה של השעון .

שאלתי: איך פועל שעון חום מבחינה חשמלית? אני אנסח את השאלה כך - האם השעון הוא סתם צרכן "טיפש" שמשתנה מעליה/ירידה בזרם חשמלי, או שהוא ניזון ממידע מן המחשב?

שאלה נוספת לפי מה מכיילים את השעון שדווקא בטמפ' ספציפית הוא צריך לעלות?

ממה שאני מבין, כאשר הטמפ' עולה (לאו דווקא ברכב שלי) החיישן מעביר את המידע ל PCM (מחשב) והמחשב נותן הוראה לרכיבים השונים. מי נותן הוראה לשעון?

אשמח לתגובות.

אעדכן בהמשך השבוע, לגבי הארקות מרכב אצלי ביונדאי

• תוכן חדש...