Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי את השרשור המלומד וחייב לציין שהוא מאוד מעניין ( גם אני בעל יונדאי משנתון דומה )

בסופו של דבר רציתי לשאול שאלת "תם"

מדוע השעון מטפס רק בהפעלת המזגן ?

אם יש בעייה חשמלית בשעון, או בצמת חוטים, או בפיוזים, או בקטבים או כל רכיב אחר שהוזכר, אזי זה היה נראה בכל שלב ולא רק בהפעלת המזגן.

לדעתי, הפעלת מזגן יוצרת סוג של עומס על המנוע, מה שמגביר את עומס החום והצורך בקרור, לכן לדעתי הותקנו שני מאווררים ואף קבעו 2 או 3 מהירויות בכדי לתת מענה לכך.

מאוד מסקרן לשמוע איך נפתרה הבעייה, ומקווה שאין בעייה בראש המנוע. (כדי לשלול אולי שווה לבדוק גם את מצב שמן המנוע ולוודא שאין חדירת מים חס וחלילה )

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

^ מה שאני חושב שיש זליגה של חשמל ממערכת א למערכת ב, כי לא כל המערכות משתמשות במינוס משוטף (כלומר המינוס קשור למעגל משלו).

כך שניתוק מערכות לכמה שניות יכל לתת לך כיון איפו הבעיה של החשמל.

צמה של המאררים רוב הסיכוים תקינה. אם אני לא טועה החיבור של המאררים הוא 3 חוטים

מינוס משוטף, פיקוד חום(כאשר החום 95 אז הוא מפעיל את הונטה), פיקוד מזגן, הייתי בודק את החוט של פיקוד מזגן. אם יש לך 4 חויטים אז יכל להיות פה בעיה אם מינוס של אחד הפיקודים. יש עוד אופציות אני יפרט אם תבקש.

כמובן יש מערכות שאסור לנתק זה ישגע את המחשב.

שעון חום הוא "טיפש" אבל יש (ציפ) שמקבל את התנגדות של החיישן ומוציא מתח, במחוג יש סליל ובעזרת שדה מגנטי המחוג זז (יותר מטח זז יותר).

אני לא פוסל את האפשרות שיש תקלה במחוג (לוח שעונים) ואינני יודע איך לבדוק אותו, אם תוכל לקחת לוח שעונים מרכב זהה ולחבר אותו ולראות אם יש בעיה.

חיישן חום משנה את ההתנגדות בהתאם לחום, מעביר את המידע למחשב והמחשב מעביר למחוג, אני לא בטווח אבל אני חושב שהמידע שמקבל המחשב זה אותו מידע שמקבל המחוג כלומר המחשב אינו משפע.

יש חיישנים שהם אם 4 חוטים, כאשר החיישן מקבל מינוס מ2 מקומות אחד דרך חוט והשני דרך "ההברגה" כך שמינוס של המנוע חשוב פה, כמובן גם החוט הכחול\אפור גם משמשים על פיקוד של החום אבל לא לצורך הפעלת ונטות.

אם החיישן שלך אם 2 חוטים בלבד אז תתעלם מהדברים האלו.

רק תיבדוק את החיבור ואת המגעים.

פורסם

תגובה לRoyal Star - בדקתי שמן ואין "טחינה". מכל מקום, אם אני לא מפעיל מזגן אין שום בעיה כלל.נסעתי כך לדימונה ללא הפעלת מזגן והכל היה תקין. מה גם שרק הטמפ' 95 מעלות ואני מפעיל מזגן התקלה נראית!

X-Anton-X אשמח אם תפרט עוד.אפילו בפרטי כי כשאבדוק את הצמות אני רוצה שיהיה לי את כל המידע. אני אעשה זאת לאחר הסופה כנראה. אגב החיישן שלי בעל 2 חוטים

תודה

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
^ מה שאני חושב שיש זליגה של חשמל ממערכת א למערכת ב, כי לא כל המערכות משתמשות במינוס משוטף (כלומר המינוס קשור למעגל משלו).

כך שניתוק מערכות לכמה שניות יכל לתת לך כיון איפו הבעיה של החשמל.

צמה של המאררים רוב הסיכוים תקינה. אם אני לא טועה החיבור של המאררים הוא 3 חוטים

מינוס משוטף, פיקוד חום(כאשר החום 95 אז הוא מפעיל את הונטה), פיקוד מזגן, הייתי בודק את החוט של פיקוד מזגן. אם יש לך 4 חויטים אז יכל להיות פה בעיה אם מינוס של אחד הפיקודים. יש עוד אופציות אני יפרט אם תבקש.

כמובן יש מערכות שאסור לנתק זה ישגע את המחשב.

שעון חום הוא "טיפש" אבל יש (ציפ) שמקבל את התנגדות של החיישן ומוציא מתח, במחוג יש סליל ובעזרת שדה מגנטי המחוג זז (יותר מטח זז יותר).

אני לא פוסל את האפשרות שיש תקלה במחוג (לוח שעונים) ואינני יודע איך לבדוק אותו, אם תוכל לקחת לוח שעונים מרכב זהה ולחבר אותו ולראות אם יש בעיה.

חיישן חום משנה את ההתנגדות בהתאם לחום, מעביר את המידע למחשב והמחשב מעביר למחוג, אני לא בטווח אבל אני חושב שהמידע שמקבל המחשב זה אותו מידע שמקבל המחוג כלומר המחשב אינו משפע.

יש חיישנים שהם אם 4 חוטים, כאשר החיישן מקבל מינוס מ2 מקומות אחד דרך חוט והשני דרך "ההברגה" כך שמינוס של המנוע חשוב פה, כמובן גם החוט הכחול\אפור גם משמשים על פיקוד של החום אבל לא לצורך הפעלת ונטות.

אם החיישן שלך אם 2 חוטים בלבד אז תתעלם מהדברים האלו.

רק תיבדוק את החיבור ואת המגעים.

אבל כל המערכות כן משתמשות במינוס משותף המצבר והשאסי

פורסם

מערכת שלמה משתמשת במינוס משותף, תתי מערכות צרכים מעגל "אישי" על מנת לא להשפיע על הבקר.

סתם לדוגמה פנס אחורי אין לו מינוס אחד לכל המנורת שיתחברו לכבל אחד אלה מינוס אישי לכל מנורה.

או משהו יותר ספציפי חיישן חמצן 2 מינוסים, אחד לסליל חימום והשני למידע. וזה כי חוט שמספק 12V לסליל חימום משפיע על המחשב באופן עקיפי לכן הוא מקבל מינוס שלא יהיה קשור למעגל פנימי.

o2simulator-install-pic-wiring2.jpg

רפי, ב95 מעלות התקלה הזאות קוראת? הרי הונטה נכנסת לפעולה בטמפ הזאות ואתה גם משלב את המעגל של המזגן שגם הוא מפעיל את הונטה נירה לי יש פה קשר.

נסה להדליק את המזגן בשניה שהונטה הפסיקה לעבוד ותעדכן.

פורסם

לפנס תאורה אחורי יש מינוס משותף

ככה זה בהרבה מאוד מכוניות

בסופו של דבר כל המינוסים של צרכנים מחברים לשאסי

בתקלה הזאת צריך לחזק מינוס מצבר ולעבור על חיבורי מינוס בתא מנוע אחכ כך לחשוב על דברים אחרים וזה הכי בסיסי שיש

פורסם

שלום. אכן דן ידין המליץ ולא ביצעתי. אני כן יעשה וידווח. לגבי מה שאמרת xantonx- אכן רק ב 95 מעלות התקלה נראית זה הכי עקבי שיש ואתה צודק- זה גם הטמפ' בה המאוורר נכנס לפעולה. מחר אבדוק הפעלת מזגן בשניה שהיא כבית.

סתם כדי להקשות - מעניין מדוע בהפעלת מזגן שלא בטמפ' אין בעיה? הרי שתבינו אני יכול לנסוע עם מזגן זמן רב. הבעיה מתי נפוצה ? כשהאוטו בפקק איטי למשל שאז הטמפ' מתחממת עד ל 95 ואז מזגן משגע את המחןג.

אגב גם היום וגם אתמול אני מנטר באון ליין. זה ממש עקבי. בכל עליית מחוג אני ממש מקפיד לשים לב ואני רואה שהטמפ' אינה עולה.

אפילו הפוך מזה המחוג עולה אבל הטמפ' מתחילה לרדת לעבר ה90 והמחוג כבר ליד השלושת רבעים. מה שכן הןא לא מגיע לאדום אבל אני מודה שזה די מלחיץ לראות את המחוג שם .

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

היי אנשים יקרים.

הבטחתי לעדכן. נכון לעכשיו מיום שישי התקלה כבר מאחוריי ( איזה כייף ).

חיכיתי כמה ימים כדי לראות שאין שחזור לפני שנכנסתי כאן לפורום לעדכן...למרות שאני מודה שכל יום דף הפורום שלי פצוח ואני משוטט חופשי

בכל אופן- אני לא מקצוען אז עשיתי רק מה שאני יכול:

1.) ניתקתי קוטבי מצבר וניקיתי היטב עם צמר פלדה טבול בלימון

2.) עקבתי אחר כבל ארדונג של המינוס המחובר לבודי - פירקתי עם בוקסה שיפשפתי כנ"ל וחיברתי

3.) עוד כבל הארקה שהיה מחובר למנוע עם בוקסה פתחתי והיה לו בורג ארוך במיוחד - שיפשפתי כנ"ל והחזרתי בזהירות

4.) מצאתי עוד כבל קטן יחסית מעברו השני של המנוע שגם היה מחובר לבודי וגם אותו שפשפתי

5.) מצאתי קונקטור שאינני יודע מהו ולאן הוא מתחבר, פתחתי והוא היה ספוג במעט מים. ייבשתי אותו עם נייר סופג במשך רבע שעה.

6) חיברתי הכל למקום , עברתי גם על הצמות של המאווררים ועל כל צמה אחרת וקונקטורים שונים כדי לוודא תקינות וחוסר רטיבות.

7.) הנעתי הגעתי לטמפ' 95 הפעלתי מזגן והכל היה תקין. המחוג לא קפץ. נסעתי, חזרתי בדקתי והכל תקין. המצחיק הוא שגם עדיתי ניסןיים ב 94 מעלות וב 93 וכו' ואין השפעת על המחוג.

כמו כן בדקתי גם כמובן ללא הפעלת מזגן. בקיצור עשיתי את כל הניסויים.

כמו כן אני מודה מאוד מאוד מאוד לאסףאסף מהכנופייה שבעזרת הרכיב שלו ואודות לו כל זה מתאפשר שלולא הוא לא הייתי יכול לנטר את הטמפ'. מאז ועד היום אני בכל נסיעה מחובר.הרכיב עדיין אצלי...

מבחינתי שבועיים עד חודש זה זמן בדיקה סביר!!!

עכשיו אל תקפצו עליי כל אלה שיגידו: אמרנו לך תבדוק חשמל מהתחלה. אני חושב שלמדתי המון על האוטו שלי בחודש האחרון. ובלי קשר גם כך אני ארצה לבצע ניקוי יזום לרדיאטור כפי שהציע לי KFC ובכך אשלים יישור קו כללי למערכת הקירור!

בכל מקרה אני ממשיך לעקוב כך שזמן בדיקת התופעה מבחינתי לא תם.

תודה לכולם

פורסם

שמח שהתקלה נפתרה,

תודה על העידכון.

הכי כיף לפתור תקלות לבד בצורה אנליטית במקום להאכיל "אנשי מקצוע" בעלי ניסיון שעובדים בשיטת מצליח :-P

יום טוב גם לך

פורסם
לבד? אל תסלף עובדות

הוא קיבל הכוונה נקודתית מבעל מקצוע מבלי "שהאכיל" אותו כלום

אותו בעל מקצוע שקודם כל מיהר להחליף רכיבים במערכת הקירור?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
היי אנשים יקרים.

הבטחתי לעדכן. נכון לעכשיו מיום שישי התקלה כבר מאחוריי ( איזה כייף ).

חיכיתי כמה ימים כדי לראות שאין שחזור לפני שנכנסתי כאן לפורום לעדכן...למרות שאני מודה שכל יום דף הפורום שלי פצוח ואני משוטט חופשי

בכל אופן- אני לא מקצוען אז עשיתי רק מה שאני יכול:

1.) ניתקתי קוטבי מצבר וניקיתי היטב עם צמר פלדה טבול בלימון

2.) עקבתי אחר כבל ארדונג של המינוס המחובר לבודי - פירקתי עם בוקסה שיפשפתי כנ"ל וחיברתי

3.) עוד כבל הארקה שהיה מחובר למנוע עם בוקסה פתחתי והיה לו בורג ארוך במיוחד - שיפשפתי כנ"ל והחזרתי בזהירות

4.) מצאתי עוד כבל קטן יחסית מעברו השני של המנוע שגם היה מחובר לבודי וגם אותו שפשפתי

5.) מצאתי קונקטור שאינני יודע מהו ולאן הוא מתחבר, פתחתי והוא היה ספוג במעט מים. ייבשתי אותו עם נייר סופג במשך רבע שעה.

6) חיברתי הכל למקום , עברתי גם על הצמות של המאווררים ועל כל צמה אחרת וקונקטורים שונים כדי לוודא תקינות וחוסר רטיבות.

7.) הנעתי הגעתי לטמפ' 95 הפעלתי מזגן והכל היה תקין. המחוג לא קפץ. נסעתי, חזרתי בדקתי והכל תקין. המצחיק הוא שגם עדיתי ניסןיים ב 94 מעלות וב 93 וכו' ואין השפעת על המחוג.

כמו כן בדקתי גם כמובן ללא הפעלת מזגן. בקיצור עשיתי את כל הניסויים.

כמו כן אני מודה מאוד מאוד מאוד לאסףאסף מהכנופייה שבעזרת הרכיב שלו ואודות לו כל זה מתאפשר שלולא הוא לא הייתי יכול לנטר את הטמפ'. מאז ועד היום אני בכל נסיעה מחובר.הרכיב עדיין אצלי...

מבחינתי שבועיים עד חודש זה זמן בדיקה סביר!!!

עכשיו אל תקפצו עליי כל אלה שיגידו: אמרנו לך תבדוק חשמל מהתחלה. אני חושב שלמדתי המון על האוטו שלי בחודש האחרון. ובלי קשר גם כך אני ארצה לבצע ניקוי יזום לרדיאטור כפי שהציע לי KFC ובכך אשלים יישור קו כללי למערכת הקירור!

בכל מקרה אני ממשיך לעקוב כך שזמן בדיקת התופעה מבחינתי לא תם.

תודה לכולם

שמח הבעיה נפתרה,

לגביי ניקוי הרדיאטור העולם מלא בשטיות ושמועות שונות,

אשמח אם תרשום את גיל הרדיאטור וצלם תמונה שלו על מנת להעריך.

ד"א ניקוי בצמר פלדה עם לימון כפי שהמלצתי לך קודם רצוי לבצע באופן יזום אחת לתקופה.

עריכה אחרונה על ידי KFC

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

פורסם

שלום KFC,

להלן תמונות שצילמתי ביום שישי לאחר שניקיתי את המחברים והארקות והמצבר.

http://www.interload.co.il/upload/295004.jpg - הדקי מצבר לאחר ניקוי

http://www.interload.co.il/upload/8617319.jpg - מחבר הארקה למנוע לאחר ניקוי

http://www.interload.co.il/upload/4258651.jpg - מחבר הארקה לבודי הרכב לאחר ניקוי

לגבי הרדיאטור:

קודמי החליפה אותו באחד חדש ביוני 2013יחד עם צינור עליון(ברשותי צילום קבלה) אפילו מופיע מק"ט של רדיאטור 25300.

אני החלפתי : מכסה רדיאטור ,נוזל קירור, טרמוסטט.

אני אצלם בהמשך את הרדיאטור כדי שתוכל להעריך

כמו כן אני אצלם גם את הקונקטור שהיה רטוב - נראה לי שהוא גם היה גורם לבעיה אולי מישהו מכם יזהה

תודה

פורסם
שלום KFC,

להלן תמונות שצילמתי ביום שישי לאחר שניקיתי את המחברים והארקות והמצבר.

http://www.interload.co.il/upload/295004.jpg - הדקי מצבר לאחר ניקוי

http://www.interload.co.il/upload/8617319.jpg - מחבר הארקה למנוע לאחר ניקוי

http://www.interload.co.il/upload/4258651.jpg - מחבר הארקה לבודי הרכב לאחר ניקוי

לגבי הרדיאטור:

קודמי החליפה אותו באחד חדש ביוני 2013יחד עם צינור עליון(ברשותי צילום קבלה) אפילו מופיע מק"ט של רדיאטור 25300.

אני החלפתי : מכסה רדיאטור ,נוזל קירור, טרמוסטט.

אני אצלם בהמשך את הרדיאטור כדי שתוכל להעריך

כמו כן אני אצלם גם את הקונקטור שהיה רטוב - נראה לי שהוא גם היה גורם לבעיה אולי מישהו מכם יזהה

תודה

האם נוזל הקירור בעת ההחלפה היה עכור מעט?

כי אם כן יש צורך בניקוי הרדיאטור, אם לא הכל נקי.

לפני שעלינו על הבעיה היה נדמה שיש סתימה, לכן המלצתי לבצע ניקוי,

אך ברדיאטור "טרי" כלכך אין סיבה לנקות אם אין בעיה של חלודה.

הראל

החיסכון שלך - ההנאה שלנו !

איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...