Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.עדכונים מהיום:

החלפתי חיישן חום (יוניט חום) מקורי של יונדאי כמובן- המחיר באיזור השלוש מאות ועוד כמה שקלים. נסעתי היום עם צרכנים כלומר מזגן, אורות. נראה בינתיים שהכל תקין! המחוג יציב באופן קבוע מעט לפני קו האמצע. המוסכניק גבה ממני רק בעבור החלק כי בפעם הראשונה התקלה לא נפתרה.

בכל אופן- אני עדיין בגדר בדיקה הוא גם אמר לי להיות איתו בקשר עוד שלושה ימים בכל מקרה כדי שאעדכן אותו.

מה ששמנו לב- כשהמחוג היה עולה הטמפ' הייתה מגיעה לרף של 95° כלומר האוטו כנראה לא באמת התחמם. מה שכן המחוג אולי לא התנהג בהתאם למידע שהחיישן מעביר אולי הוא זייף אולי הוא איבד מהכיול של עצמו או שסתם נדפק.

אני אעדכן בעוד שלושה ימים בערך מה המצב.

אני מודה לכולם פה יישר כח על העזרה שלכם!

נ.ב.

אם הכל יהיה תקין אני אפתח פוסט חדש לגבי החלפת מים ברדיאטור. המוסכניק אמר שהם מהולים עם מים ולכן אני אעשה יישור קו לגבי מערכת הקירור.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הם נקיים מאוד. הם מחוזקים היטב.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם. עברו שבועיים מאז התיקון. והאוטו שוב מעלה מחוג בעת הפעלת המזגן. הנתונים והעובדות הן:

החלפתי נוזל קירור מקורי של יונדאי אותם קניתי ביונדאישופ.

החלפתי גם מכסה רדיאטור מקורי.

ניקזתי אוויר ע"י הנעת האוטו עם מכסה פתוח.

החלפתי חיישן חום מקורי חדש(יוניט).

החלפתי תרמוסטאט חדש

רדיאטור נמצא נקי ע"י המוסכניק(אגב הוא הוחלף לפני שנה וחצי).

שני המאווררים נכנסים לפעולה כרבע שעה מהפעלה ראשונית וגם מעת לעת כשהם מקבלים פקודה.הם מסתובבים לכיוון הנכון.

לא בכל הפעלת מזגן המחוג עולה.

המחוג תמיד נמצא מעט מתחת לחצי וכשהוא עולה זה מגיע עד לשלושת רבעים ומייד אני מכבה מזגן והוא יורד.

העלייה ןהירידה היא לא באפס זמן אבל במהירות שנראית לעין.

עדיין לא קיבלתי את הרכיב elm327 אבל מעניין לדעת:

מדוע לפעמים בעת הפעלת מזגן המחוג עולה ומדוע לפעמים לא? הרי אם זה היה עקבי היה יותר קל להצביע על משהו הבעיה שזה לא עקבי ולא תמיד תופסים את התקלה

מה נראה לכם?

פורסם

התקלות שמופיעות בצורה אקראית הם הכי קשות לאיבחון שיוביל לפיתרון.

לא קראתי את כול האשכול אלא רק את ההודעה האחרונה, בשלב זה איני לי מה להציע אבל יותר מאוחר הקרא את כול האשכול ואנסה להציע פיתרון.

האם יש לך מה להוסיף להודעה ההאחרונה שלך ?

איזה כייף לי :)

פורסם

דן ידין:האמת שלא. הסבר בבקשה מדוע זה קשור? ומה לעשות-לפרק קטבים לנקות עם נייר לח ולסגור?

מרקס10: בעקרון אין משהו מיוחד להוסיף.אמנם לא כתבתי אבל אין נזילות לא חסר מים ברדיאטור, מיכל עיבוי גם לא חסר המים תמיד באמצע הגובה שבין המינ' למקס' אשמח לכל דעה....

פורסם

לניקוי קטבי המצבר ונעלי הכבל אני עובד עם הכלי כמו בקישור המצורף. לחילופין אתה יכול לרכוש מברשת עם סיבים העשויים מפליז ולנקות היטב את הקטבים.

http://www.ebay.com/itm/2x-BATTERY-BRUSH-CLEANER-TERMINAL-POST-PIPE-CABLE-TOOL-CAR-BOAT-CLEANING-RUST-/171040139438?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item27d2c968ae

איזה כייף לי :)

פורסם

תשמעו הקטבים של המצבר ממש נקיים,אין קורוזיה,חומצה או אבקה לבנה. הם מהודקים היטב ואינם חופשיים.

אני אעשה זאת רק כדי להיות בטוח היות וזה משהו שאני יכול לעשות במהירות ללא כל בעיה.

פורסם

אתה יכול לנקות את הקטבי מצבר ואת נעלי הכבל גם עם בד שמיר רגיל לגמרי

רק שיהיה נקי טוב טוב לפני הרכבה ולחזק הייטב רק לא חזר מידי

אם אתה מזהה את הכבל ארדונג של המצבר לבודי ולמנוע ממליץ שתעבור על חיבורים אלו גם כן

פורסם

שלום לכולם. אנסה גם את נקיון ההדקים למרות שהם ממש נקיים.אבל זה יקרה לכל הפחות ביום ראשון בערב.

היום נעזרתי באסףאסף מהפורום. הוא התקין לי את הרכיב לOBD2 וניסינו לנטר את הטמפ' בזמן אמת. אמנם לקח לנו כ 40 דקות. עד שהתקלה הופיעה אבל הנה סיכום קצר של המסקנות:

1.לא בכל הפעלת מזגן המחוג מטפס.

2.כאשר המחוג במקומו בכל פעם שהטמפ' הייתה 95 מעלות הוונטות נכנסו לפעולה והטמפ' ירדה לאיזור 86-87 מעלות.

3.כאשר הצלחנו לשחזר תקלה בעת הפעלת מזגן וכשהמחוג טיפס אל מעל לחצי הטמפ' לא עברה 95 מעלות. המחוג הגיע רק עד לאמצע שבין החצי והשלושת רבעים

4.טווח העבודה נע בין 84-95 מעלות

5.כאמור לא הצלחנו לדגום שוב את התקלה. ולא ראינו עלייה יותר מכפי שתיארתי

בשבוע הקרוב אנסה לדגום עוד בזכות אסףאסף שהשאיל לי את הרכיב למען גילוי מסקנות חד משמעיות. אם אראה עלייה גדולה יותר אצפה במד טמפ' ואוכל לקבל כיוון אם הבעיה היא חשמלית.

בהזדמנות זאת אודה לאסף על הרצון הטוב והעזרה הענקית . עבודת קודש. יישר כח.

אם יהיה למישהו תובנות אשמח לשמוע...העניין הזה חייב להיפתר.

פורסם

מה שאתה אומר בעצם הוא שהטמפרטורה בפועל הגיע ל95 מעלות אך עבור אותה טמפרטורה מידי פעם המחוג היה באמצע ולפעמים טיפס?

יום טוב גם לך

פורסם

כן.אנחנו בדקנו את האוטו כשהוא חונה.אז בכל פעם שהטמפ'הייתה 95 המאווררים פעלו. כאשר המחוג עלה עדיין קראנו על הצג 95. כלומר זה היה נראה שאין קשר ישיר ורציף אחד ביחס לשני. מה נראה לך? יש לך רעיונות? מישהו כאן אמר לבדוק כבל הארקה לבודי .

• תוכן חדש...