Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.ברשותי אלנטרה 2007 בעלת 78000 ק"מ ללא עבר התחממות כלל. ביומיים האחרונים כאשר אני מפעיל מזגן/הפשרת אדים המנוע מתחמם והמחוג מתחיל לטפס אל מעל לחצי. עליי לציין :אין נזילות,לא חסר מים ושמן ואני בודק תמיד. הוונטה (המאוורר) נכנס לפעולה כרבע שעה מתחילת הנעת האוטו. מה עושים? אני אובד עצות

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצערי אצלנו במשפחה גם רכב דומה עם אותה בעיה.

עד כמה שאני זוכר הבעיה נבעה מאי-סירקולציה של המים.

הפעלת המזגן הפריעה למשאבת מים לעשות עבודתה.

בכל מקרה לא תוכל לפתור את הבעיה לבד.

לכן, אני ממליץ לגשת למוסך שמתמחה ברכבי יונדאי, הבעיה מוכרת וידועה,

מוסך שמכיר את הרכב ידע לטפל במהירות וביעילות בבעיה.

Golf MK4 TDI 1999

פורסם

אכן 2 המאווררים נכנסים לפעולה ברגע הפעלת המזגן

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

למגיב הראשון Henz TDI. האם תוכל לברר עם קרוב משפחתך מה אכן פתר את התקלה המדוברת? זה חשוב לי. תודה

פורסם

מאור ההתחממות היא בכל מצב.הכל תלוי אם מדליקים את המזגן

פורסם

היום נסעתי מר"ג לדימונה ובחזרה ללא מזגן והאוטו לא התחמם בכלל. כלומר לא נראה שהבעיה היא מהתרמוסטט או משהו כזה. השאלה מה גורם להתחממות בהפעלת מזגן?

פורסם

אז כחה:

קודם כל ביונדאי מערכת קירור מנוהלת בעזרת מחשב מנוע, כאשר המחשב מפעיל את

הוונטה ויש לה 3 מצבים

קירור-חלש/חזק בהפעלת מזגן מהיר ביותר. כמו כן יש 2 סוגי

תרמוסטטים לאקלים טרופי או חורפי (יונדאי "תורכיה"-מגיעה אם חורפי).

משאבת מים היא מאלומיניום ולא יכולה להתפרק,

אי-סירקולציה יכולה להיות רק אם בוצע שימוש במים לא מתאים לראשי מנוע מאלומיניום(וגם זה מאוד נדיר)

עכשיו אם יש לך חיבור ל OBD תיבדוק מה הטמפ שהמחשב מציג הטמפ' המקסימלית לא צריכה לעבור את 95 מעלות (בדרכ הטמפ היא בין 80-92 מעלות)..

יכול להיות שאתה דואג סתם ורק עכשיו שמתה לב לזה.. אם המחוג עולה אך לא עובר את 90 מעלות לא לפי דעתי אתה סתם דואג..

אם הטמפ קופצת באופן קיצוני אז הייתי מחליף את הטרמוסטט ואת נוזל קירור וכו..

תנסה לשתוף את הרדיאטור אם צינור מים מבחוץ יכול להיות יש שמה לכלוך שמפריע לזרימת אויר!

פורסם

אתם לא תאמינו מה גיליתי כשפתחתי שוב מכסה מנוע? שקית ניילון גדולה כלואה בין הגריל לרדיאטור.ככל הנראה שכאשר הייתי מפעיל את המזגן הונטה הייתה פועלת מה שהיה מפריע לפעולת היניקת אוויר.השקית הייתה יותר בצד ימין היכן שהוונטה כך שזה פשוט הפריע ליניקה. בכל אופן שלפתי את השקית והנסיעה באוטו ללא התחממות.

פורסם

אגב, לידע כללי להיכן אני מחבר את המד טמפ'? אתה מדבר על ציוד שיש בכל מוסך?האם אני יכול להשיג זאת בחנויות?הייתי שמח לדעת כיצד למגוד טמפ'. תודה מראש

פורסם

חברה אווווף.כנראה שהתבדיתי ומהרתי לשמוח. כאשר אני מפעיל מזגן המחוג עולה. מה ולמה המזגן עושה שמפריע לפעולת הויסות התקינה??? ברגע שאני מכבה החום מתייצב. כרגע אין לי את המכשיר הנ"ל אבל HenzTdi אתה אמרת שקרוב משפחתך נתקל בזה. האם חש למישהו רעיון?

פורסם

שלום. לכולם ותודה על כל ההסברים.לפני כמה ימים כתבתי כאן על היונדאי שלי שהייתה מתחממת בעת הפעלת המזגן. הלכתי למוסך הוא החליף תרמוסטט והבעיה אכן השתפרה כי עכשיו המחוג עולה לא בכל הפעלת מזגן אלא באופן אקראי.

יש לציין שהוא בדק את התרמוסטט המפורק(שהוחלף ביחד עם הרדיאטור לפני שנה וחצי)עם מים רותחים והוא אכן נפתח. בכל אופן כרגע המצב הוא : ללא מזגן בזמן נסיעה איטית בכביש פקוק המחוג עולה מעט מעל החצי וחוזר למקומו. הפעלת המזגן מייד מקפיצה את המחוג לרמות של שלושת רבעים.

לא תמיד הפעלת מזגן מראה את התקלה הנ"ל ולכן אני יכול לנסוע הרבה עם מזגן.

לפני החלפת הטרמוסטט בכל הפעלת מזגן זה היה קורה.

האם זה נראה לכם בעיית יוניט חום?

האם נראה לכם בעיית רדיאטור?

האם זה יכול לנבוע ממשאבת מים?

יש לציין שהוונטות עובדות.

פורסם

כדאי לבדוק האם טמפ׳ נוזל הקירור אכן עולה ושלא מדובר בזיוף של מד החום עצמו.

אם הטמפ׳ עולה, יש לבדוק שלא חסר נוזל קירור, יש לבדוק שהרדיאטור אינו סתום בחלקו, יש לבדוק שהמאווררים מסתובבים בכיוון הנכון, יש לבדוק שפקק הרדיאטור אינו דולף לחץ, יש לבדוק שאין כשל במשאבת המים ושאין כשל של פריצת אטם ראש מנוע או כשל בראש המנוע.

אין לנסוע עם מנוע בטמפ׳ גבוה מטמפ׳ המומלץ על ידי יצרן הרכב כדי שלא לגרום נזק למנוע.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...