Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה אוקטביה 1.4 2014 - רשמים ועדכונים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
טוב, אחרי בדיקה חברת הליסינג נותנים זיכוי של 280 ש"ח לצמיג במקום הזבל שהם מתקינים (אפילו לא שאלתי מה בדיוק).

מצאתי את המבחן הזה שדי מסכם יפה את רוב האפשרויות שיש לי :

http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2014-Auto-Express-Summer-Tyre-Test.htm

את הDUNLOP BLURESPONSE מצאתי ב400 ש"ח, והם גם יצאו הכי טובים במבחן, אז נראה לי שמכל הבחינות הם הבחירה הנכונה (קוד מהירות/עומס באוקטביה הוא 91V שזה מקל על העניין).

הנה המבחן המלא :

אם למישהו יש הצעה עדיפה - זה הזמן :)

אפשר להשיג אותם במחיר של 1200 שקל לרבעייה, בישראל, כולל הרכבה ואיזון:

IMG_20150628_192822.jpg

וגם עוד יותר זול עם קצת מיקוח.

• תגובות 152
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה יודע בוודאות שמדובר בדגם בלו ריספונס ? כי יש לדנלופ עוד כמה דגמים, אני מניח שיש זולים יותר וטובים פחות.

אם זה נכון - מדובר במחיר מעולה (1250 אם להיות קטנוני..).

עכשיו ראיתי שזה באילת, ללא מע"מ. יש מצב שאני אקפוץ לשם מתישהו ;-)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עדכון :

הרכב עם 32K, ועבר טסט עם בקשה מהקצין רכב להחליף צמיגים (את כולם). אני כמתוכנן העברתי את הדנלופ הקדמיים לציר האחורי (עברו כ-15K מלפנים). הקונטי מאחורה שעברו 17K מלפנים ועוד 15K מאחור סיימו את חייהם באופן סופי.

התבלטתי קצת איזה צמיגים לשים, המחיר של הבלוריספונס על ל-420 לצמיג, ומנגד יש את הGOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE שעולים 410 לצמיג. החלטתי 'למען המדע' ללכת על דגם אחר סתם כדי לקבל פרספקטיבה, וגם כי הוא צמיג מעולה ומומלץ בפני עצמו, במבחנים הוא דורג מעל הדנלופ (צמוד). אז הלכתי על הגודייר שהותקנו מלפנים כמובן, והדנלופ עברו אחורה, כמובן שהייתי צריך להבהיר לצמיגאי שאני מודע לזה שההמלצה היא הפוכה ובלה בלה.

מצורפות תמונות של הדנלופ והקונטי שהלכו לפח.

אגב - ההחלפה בוצעה בצמיג יוניברס בנשר, כמו בפעם שעברה, רק שהפעם היו כמה חריקות :

- בניגוד לפעם שעברה לא השתמשו בטורק כדי לסגור את הברגים, כששאלתי למה נאמר לי שהאקדח אויר מכוייל.. לא יודע אם זה תופס.

- אחד הברגים בגלגלים לא השתחרר, אז הוא שם קצת ספריי והוציא אותו, ואמר שלא כדאי להחזיר כי ההברגה לא טובה והוא יכול להתקע, אז נסעתי משם עם 4 ברגים במקום 5 בינתיים, ישלימו במוסך השבוע.

- אחרי שיצאתי משם חניתי כמה דקות במרכז קניות ואז כשחניתי בבית גיליתי שנעלמה לי טסה מאחד הגלגלים. חזרתי לשם בתקווה שהם שכחו להתקין - אמרו לי שאין מצב ושהם שמים אזיקון על כל טסה אז היא לא יכלה לעוף, וכנראה גנבו לי אותה. נשמע לי צירוף מקרים קצת מוזר מדי. יותר סביר שהם שכחו אזיקון והיא עפה, למרות שחזרתי על כל המסלול ולא מצאתי אותה, מה גם שלא לקחתי סיבובים מהר שיכלו להעיף אותה, אז אין לי מושג מה קרה, אבל זה מבאס.

IMG_7567.jpg

IMG_7568.jpg

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

איך מתנהג הגיר? יש רעידות או גימגומים? טוב יותר מהפוקוס? גם לי היה פוקוס שני ליטר וסבלתי מאוד מהגיר. לפני חודש עברתי לגולף 1.4והגיר מתנהג עד עתה למופת. מעניין לדעת אם זה ימשיך כך גם אחרי 30 או 60 אלף קמ? האם יש צריכת שמן מהמנוע? האם צריך להוסיף בין החלפה להחלפה? בעיות אחרות ביחס לפוקוס?

חג שמח ושנה טובה

פורסם

כתבתי על הגיר ועל השמן כמה הודעות אחורה. הגיר עדיין עובד חלק כמו בהתחלה, טפו טפו.

לגבי שמן - בהתחלה הייתה צריכה גבוהה של קילו ל-4K בערך, עכשיו זה התמתן לליטר ל-10K.

צריך לציין שהרכב אצלי עובד קשה רוב הזמן (סל"ד בינוני-גבוה).

לא היו בעיות אחרות, בינתיים אמינות מושלמת, בניגוד לפוקוס..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

תלוי מה אתה מגדיר כביש.

בנסיעה ארוכה בדרך בינעירונית במוד "סבתא" במהירות 80-90 אפשר גם לראות 1:21 על מחשב הדרך (שמזייף בכ-6-7% לפי בדיקה אחת שביצעתי בהתחלה).

בדרך עירונית ללא הרבה רמזורים וללא פקקים אפשר לראות 1:13-:1:14 בנסיעה רגועה.

בימים פקוקים מאוד שאני נוסע מרחק של 3 ק"מ בעיר תוך 25 דקות, חם בחוץ והמזגן לא מתנתק גם 1:6 ייתכן.

פורסם

פגשתי עכשיו חבר שקיבל אוקטביה החדשה 1.2 לפני חצי שנה מהעבודה, שמתי לב שהוא לא עם האוקטביה שלו, שאלתי אותו איפה היא: "הלך מנוע" וזה לאחר שכבר החליפו לו גיר לפני חודשיים. לא ייאמן איך בשנת 2015 עדיין לא מצאו פיתרון לגיר הזה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

התבלטתי קצת איזה צמיגים לשים, המחיר של הבלוריספונס על ל-420 לצמיג, ומנגד יש את הGOODYEAR EFFICIENT GRIP PERFORMANCE שעולים 410 לצמיג. החלטתי 'למען המדע' ללכת על דגם אחר סתם כדי לקבל פרספקטיבה, וגם כי הוא צמיג מעולה ומומלץ בפני עצמו, במבחנים הוא דורג מעל הדנלופ (צמוד). אז הלכתי על הגודייר שהותקנו מלפנים כמובן, והדנלופ עברו אחורה

איך הגודייר בהשוואה לדנלופ?

איך אתה מוצא את שניהם בהשוואה ל-T1 Sport?

פורסם

בין הגודייר לדנלופ אני חייב להודות שאני לא מצליח לזהות הבדלים מוחשיים, שניהם מצויינים. לתחושתי הם בערך באותה רמה גם של הT1 Sport, אבל מאחר וזה היה מזמן ועל רכב אחר קשה להגיד בוודאות. ההבדלים אם ישנם הם ממש קטנים, נראה לי שהשחיקה בגודייר והדנלופ עדיפה קצת.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אחרי שנה וקצת היום הזדכיתי על האוקטביה, ועברתי לרכב פרטי מכל מיני סיבות. האוקטביה הוחזרה עם 37k על השעון ובאופן מקרי המחליפה שלה גם עם 37k על השעון, רק שהיא שנת 2012, פוקוס אקובוסט שחורה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
פגשתי עכשיו חבר שקיבל אוקטביה החדשה 1.2 לפני חצי שנה מהעבודה, שמתי לב שהוא לא עם האוקטביה שלו, שאלתי אותו איפה היא: "הלך מנוע", וזה לאחר שכבר החליפו לו גיר לפני חודשיים. לא ייאמן איך בשנת 2015 עדיין לא מצאו פיתרון לגיר הזה.

וזה אחרי ש'מכרו' לי בצ'מפיון (בני ברק) שסיפורי הגיר זה באוקטביה הישנה, ובחדשה הכל בסדר. ניצלתי בנס...

פורסם

אהבתי את הסקירה. הרבה יותר ממצה כשבעלים של רכב שנוסע עליו יום יום כותב התרשמות מאשר הרכב נלקח למבחן של כמה שעות על ידי עיתונאי. יש הרבה ניואנסים שלא מתגלים לטוב ולרע בנסיעה אחת. האוקטביה היא משפחתית שנותנת תמורה מצוינת לכסף בעיני וכשהמשפחה תגדל נראה לי שזאת תהיה ההתלבטות שלי בינה לבין גולף.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

• תוכן חדש...