Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שתי מלחמות צרכנים עכשיו בארץ.

יש את אלה שנלחמים למה מילקי , קוטג' ושאר המוצרים כאלה יקרים ומחרימים רשתות.

ויש את אלה שרוצים את הסופר המקומי שלהם יהיה פתוח 24/7 364 יום בשנה.

בסופרים האלה המחירים יקרים בכמה עשרות אחוזים לעומת הקודמים.

מי ינצח?

הרי הסופר שפתוח 24/7 לא יכול להיות זול, אף אחד לא מצפה למחיר של ברלין ב AMPM.

מה עדיף ללכת בשבת לסופר ליד הבית ברגל או נסיעה של 20 ק"מ לרמי לוי בשביל לשלם 20% פחות?

ראיתי כתבה עכשיו שבאנגליה מתחיל להמאס לאנשים מהסופרים הגדולים.

זה יקרה גם פה?

http://www.theguardian.com/commentisfree/2014/oct/07/why-supermarkets-are-on-the-way-out-aldi-lidl

אייל

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שמדובר בשתי מלחמות נפרדות.

אף אדם שמנהל תקציב בצורה נורמאלית לא מבצע קניות שבועיות בחנויות הנוחות, אלא

עושים שם "השלמות" של מה שחסר.

ברור לכולם שחנויות אלו לא יציעו מחירים כמו ברשתות השיווק המוזלות, זהו לא תפקידן

וכל עוד הן לא יגבו מחירים חזיריים, ימשיכו לקנות מהם.

אפרופו "תחליף למילקי" בשקל בברלין, בחצי חינם קונים "מו" שהוא כמו המילקי ב 1 ש"ח (שמעתי

שרמי לוי, חובב הכותרות הדגול, מוכר כעת גם את המילקי המקורי ב 1 ש"ח).

פורסם

מדובר בשני תחומים שונים לחלוטין.

אכן יש שינוי בהתנהלות הצרכנים, ושופרסל חשה זאת היטב במאזן שלה. בכתבה נטען שהצרכנים משליכים לפח לא פחות מ-20% מרכישותיהם - לי זה נראה מוגזם, אבל יתכן שכך הוא הצרכן הבריטי (איני יודע לגבי הישראלי).

לגבי AM-PM - האוכלוסיה הדורשת שירות זה היא אוכלוסיה שונה לחלוטין, זו שטיב השירות - במקרה זה נגישות נוחה ושעות פתיחה ארוכות - חשוב לה יותר מהמחיר. גם לרשתות כאלה יש מקום, וניתן לראות את כמות הקונים בחנויות הנוחות היקרות של תחנות הדלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רגע, למה בעצם אי אפשר מחירים נוחים גם בסופר שפתוח יותר שעות? הבעיה היחידה שאני רואה כאן היא הפתיחה בסופ"ש שמפריעה לדתיים. אין קשר ישיר בין עלויות המוצרים לשעות הפתיחה. הרי בשעות החלשות אפשר לפתוח פחות קופות ולספק פחות שירותים בסיסיים.

24/7 זה כבר משהו אחר, אבל גם כאן לא צריך להיות חזירים.

אגב, מחאת המילקי הברלינאי אולי מצטלמת טוב, אבל לא ממש מייצגת. מחיר של פחות מ-20 יורוסנט למעדן חלב זה מאוד קיצוני כלפי מטה. אני גם נמצא במדינה אירופאית (אם כי "קצת" פחות מרכזית מגרמניה) ורק המוצרים הכי בסיסיים עולים כאן סכום דומה (האמת - קצת יותר). מה שכן, רוב מוצרי החלב זולים משמעותית מבארץ, גם ה"יוקרתיים" שבהם.

מה שאני מנסה לומר הוא - אין טעם להלחם שמוצרי חלב יעלו שקל אחד. זה לא יקרה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם (נערך)

רוני - סופרמרקט במרכז תל אביב יותר יקר מסיבה פשוטה: נדל"ן יקר שפירושו דמי שכירות גבוהים, מיסוי גבוה, אולי גם עלויות הובלה יותר גבוהות אם יש בעיית נגישות למשאיות. וכמובן שתשלום לעובדים מחוץ לשעות העבודה הרגילת שיש לשלם להם 125% ו-150% תמורת העבודה בשעות חריגות.

אני חייב לומר שבביקורים שלי בגרמניה, ובעוד כמה מדינות אירופיות גם אני הופתעתי מהמחירים הזולים של שורה ארוכה של מוצרים. מצד שני היו מוצרים יקרים - כגון לחם או פירות וירקות. גם בתוך אירופה יש הבדלים עצומים. דוגמא שהעליתי בשרשור אחר היום - שכירת רכב: בספרד שילמתי לפני 3 שנים פחות מ-200 אירו תמורת שכירת גולף לשבוע. בפינלנד, לפני 3 חדשים, שכירת גרסת הסטיישן לשבוע עלתה לי קרוב ל-600 אירו. לטיול מתוכנן לבלגיה - כ-180 אירו ל-4 ימים (כלומר כ-320 אירו לשבוע).

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כל האלה שעושים את המחאות האלה השמש זורחת להם עמוק מהתחת.

שיפסיקו לזיין את השכל ויילכו לעבוד כמו בני אדם.

מי שעובד ומתנהל כמו שצריך יקנה לעצמו מילקי ואפילו 8 מילקי.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם (נערך)

תפוחיז, לא כל אחד מסוגל לרכוש מקצוע מכניס. השומר בכניסה לקניון שמרויח 5 אש"ח לחודש יתקשה לעמוד בהוצאות, במיוחד כאשר הדיור כה מעיק.

גם התנהלות כלכלית נכונה אינה דבר מובן מאליו. בשביל זה צריך לקבל חינוך נכון, ובמשפחה - שני בני הזוג צריכים לשתף פעולה.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
תפוחיז, לא כל אחד מסוגל לרכוש מקצוע מכניס. השומר בכניסה לקניון שמרויח 5 אש"ח לחודש יתקשה לעמוד בהוצאות, במיוחד כאשר הדיור כה מעיק.

הבעיה היא שהמחאות האלה לא מגיעות מאנשים עובדים,כי להם פשוט אין זמן להתעסק עם הקשקושים האלה

אלא מחבורת צפונבונים שמאלנים שמחפשים איך לריב ועל מה להאשים את הממשלה.

ולהסית להגירה למדינה שלפני כמה עשורים ביצעה רצח שיטתי ומכוון של סבים וסבתות של רבים מאיתנו(ואלה שיכלו להיות סבים וסבתות ואינם)

זה משהו שפשוט מזעזע אותי והופך את המחאה הזו למטופשת ולא רלוונטית.

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ההסתה להגירה אינה עניינית, אבל, בסופו של דבר, יש לא מעט ייאוש - ובהחלט בקרב אנשים משכילים שעובדים קשה. הביטוי "צפונבונים שמאלנים" טטפשי מאין כמוהו, קוןדם כל כיון שכנראה שאין לך מושג מה משמעות המונח "שמאלני" (רק לידיעתך - בארץ המונח עוות לחלוטין), ורבים המוחים רחוקים מצפונבוניות, למרות שכך מנסים לצייר אותם, כיון שכך נוח לממשל להסית נגדם.

פורסם
ההסתה להגירה אינה עניינית, אבל, בסופו של דבר, יש לא מעט ייאוש - ובהחלט בקרב אנשים משכילים שעובדים קשה. הביטוי "צפונבונים שמאלנים" טטפשי מאין כמוהו, קוןדם כל כיון שכנראה שאין לך מושג מה משמעות המונח "שמאלני" (רק לידיעתך - בארץ המונח עוות לחלוטין), ורבים המוחים רחוקים מצפונבוניות, למרות שכך מנסים לצייר אותם, כיון שכך נוח לממשל להסית נגדם.

לא לא,הם כאלה בדיוק.

לאנשים עובדים אין זמן להתקשקש בפייסבוק.

שמאל במובן של נגד המדינה.

Infiniti G37-Sold

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אם כך אני ממליץ לך ללכת ללמוד שמאל מהו. כיון שממש לא מדובר ב"נגד המדינה", אלא דווגא בגישה כלכלית חברתית מסויימת.

וד"א - גם מה שאתה קורא "שמאל" ממש אינו נגד המדינה, אלא רובו רוצה לרואות את המדינה בצורה שונה מכפי שהיא נראית היום. מי שבאמת "נגד המדינה" הם מצד אחד השמאל הקיצוני ששואף לפרקה ןבעקר גופים ערביים שכלל איני מכניס להגדרות שמתאימות ליהודים, ומצד שני הימני המשיחי ששואף להקים כאן תיאוקרטיה, על גבול דאע"ש.

פורסם

כל דבר יותר יקר בין סניף של AMPM וסניף של רמי לוי.

שכירות, עובדים בשבת מקבלית תוספת (לפחות אמורים לקבל), עובדי לילה מקבלים תוספת(גם הם אמורים לקבל).

לפרוק 12 מילקי לסניף לא עולה כמו לפרוק טון ברמי לוי.

זה בדיוק אותו קהל או אפילו בסניף של AMPM בדרום תל אביב ללקוחות אין רכב להגיע לרמי לוי.

אז אותם אנשים מפגינים שיורידו מחירים וגם משלמים יותר בAMPM

אייל

פורסם

אין לי ספק שהסופרים שפתוחים 24/7 יקרים יותר מסופרים "גדולים" סטייל רמי לוי ויינות ביתן. בשנה האחרונה אני קונה לא מעט ב-AMPM וטיב טעם, אז יש לי מושג די טוב לגבי המחירים.

אבל בתור לקוח קבוע של הסופרים האלו אני גם רואה את היתרונות. העובדה שיש לי תמיד סופר-מרקט פתוח ליד הבית מנעה ממני את הצורך לאגור. כבר לא צריך לפוצץ את המקפיא בכל מיני מאכלים כי אולי יבוא לי ולא יהיה איפה לקנות. כבר לא צריך לקנות שקית מפוצצת של עגבניות ולזרוק חצי ממנה (או סתם להכריח את עצמך לעשות שקשוקה). כבר לא צריך לאגור בקבוקי שתיה בצד שיהיה מה להגיש לחברה'. צריך? אני קופץ ל-AM/PM או לטיב טעם, 2 דקות הליכה, וקונה מה שאני צריך לאותו הרגע.

גיליתי שזה די מקזז אחד את השני. אני עדיין עושה פעם בחודש "קניה גדולה" בסופר מוזל, קונה בעיקר שימורים או קפה נמס במבצע או מארזי עוגיות לקחת למשרד. אבל אני שונא את זה ומשתדל שלא לעשות את זה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המחירים בארץ הזויים. אני בתור צעיר עם שכר ממוצע של 7 אש״ח מתקשה לעמוד בהוצאות. ואני עוד גר עם ההורים!!

זה לא סוד שיש פה דברים שעלותם גבוהה פי כמה וכמה מאלו שבאירופה. הרכב למשל.. על מה ולמה אני צריך לרכוש רכב חדש אחד לי ואחד למדינה (מאה אחוז מיסוי)?

המזון בסופר והאוכל במסעדות.

עוד לא התחלנו לדבר על לימודים ובטח שלא על דיור. שכר דירה בארץ הוא פשוט הזוי. 3000 שח לדירת 3 חדרים במרכז (לא תל אביב). והעובדה שקניית דירה היא חתונה עם הבנק להרבה שנים.

מי שירצה ללמוד יצטרך להפרד תחילה מסכומי עתק לפסיכומטרי (בגרמניה למשל אין פסיכומטרי ועכשיו נכנס מבחן דומה, והפלא ופלא, הוא בחינם.)

ואז יצטרך להוסיף עוד ועוד כסף על הלימודים עצמם.

אנחנו מקבלים שכר של הודו. עלויות של מרכז אירופה (או יותר יקר) וממשלה שחיה שפאסון כמו באמריקה.

השכר באירופה אגב, גם במדינות שבהן יוקר המחיה דומה לשלנו, יותר גבוה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סופר במבה תבדוק את ההתנהלות הכלכלית שלך, אני במשך שנה וקצת של עבודה רצופה במפעל אצל אבא שלי עם שכר ממוצע של 6 וחצי + רכב פרטי שהחזקתי, גר עם ההורים, יש חברה ומעולם לא חסכתי מעצמי דברים וחסכתי יפה מאוד כל חודש.

• תוכן חדש...