Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם צריכים להתאים את רמת הציפיות לרכב שאתם קונים ולתקציב המיועד.

בכל המכוניות מדובר במכוניות בסיסיות, בחלק מהמקרים הכי בסיסיות בליין של היצרן, שתפקידן הוא להסיע אותך ממקום למקום ביעילות ובזול.

כל מה שמעבר זה בונוס.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חולק על הקביעה שסדאן עדיפה למשפחה. מבחינת נפח ושטח העמסה - מה שיש בכל האצ'בק (לא מיני, אלא סופר-מיני ומעלה) יספיק, ונוחות ההעמסה של ההאצ'בק היא שיקול משמעותי הרבה יותר מאשר הנפח הנומינאלי שבסדאן. אלא אם זו סדאן/האצ'בק כמו אוקטביה או אפלאוז זצ"ל - האצ'בק היא פשוט תצורה יותר נוחה ויותר משפחתית בפועל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שם המשחק הוא שימושיות. לבחור רכב לפי צבע הגריל? מישהו כאן באמת הזוי. הרכב צריך לשמש, קודם כל, לשינוע המשפחה, ולכן הקריטריונים הקשורים לכך הם המובילים: נוחיות ישיבה וטיפול בילדים במושבים הייעודיים, ציוני מבחני בטיחות, רקורד אמינות. קריטריונים אחדים כגון עיצוב חיצוני או עוצמת הרמקולים במערכת (עדיף שתהיה נמוכה, תחסוף פגיעה באזני הדור הצעיר) ממש משניים.

RK - אמנם חלפו כמעט 20 שנה מאז שהילדים שלי היו בגיל המדובר, אבל עברתי את הגלגולים: רנו 14->סקודה פייבוריט->יונדאי אקסנט->סובארו אימפרזה. כאשר היו לי שני ילדים הסתדרתי עם הפייבוריט, אבל בפירוש הסתדרתי, ולא יותר. תא המטען הלא גדול של האקסנט 1995 היה הדיף משמעותית על זה של ההאצ'ים שהיו לי קודם, והאימפרזה היתה ממש מהפיכה בנוחיות (זה היה בימים המעטים שבהם היא לא עמדה במוסך).

לאור ניסיוני זה אני בהחלט ממליץ על סופרמיני סדאן, ואם פות"ש מתעקש על האצ' כדאי שיבחר בכזו עם תא מטען של 300 ליטר לפחות, כגון הקליו, או, אם התקציב מאפשר - מיקרוואן כמו הטויוטה ספייס ורסו S או ההונדה ג'אז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סליחה, אבת ציטטתי את ההודעה שלך. ההדגשה שלי.

המתחרה הכי רלוונטית בשבילי היא הריו 4 דלתות 1.4 עם 6 הילוכים.. הבעיה שלא אהבתי את עיצוב הגריל השחור שנראה מזעזע בשילוב עם צבע לבן, שהוא הצבע היחיד שניתן לרכוש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סלחתי :wink:

הריו סדאן אמורה לעבור מתיחת פנים כמו אחותה קטומת הזנב. כולי תקווה לשידרוג העיצוב..

אגב, הריו מתוחת הפנים שהוצגה זה עתה בתערוכת פריס אמורה להיות יותר נוחה ושקטה - לפי דברי היצרן.

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

התמונות ממתיחת הפנים מצביעות על שינויים קטנים מאוד בעיצוב. אל תצפו ליותר מדי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

אם בבגאז' עסקינן, ארצה להוסיף יתרון למרכב ההאצ'בק: לפני כחודש "ירשנו" תנור מטבח מאחי.

בניסיוננו להכניסו אל רכב הסדאן שברשותנו גילינו שאין שום סיכוי שזה יקרה משום פתח הבגאז' הצר המאפיין את דגמי הסדאן.

בריו האצ'בק שלנו הוא נכנס יופי ובצורה חלקה.

ללא הריו היינו צריכים לשכור מישהו או להתחיל לחפש מישהו עם 5 דלתות.

כך שנפח תא מטען זה דבר אחד, ומפתח בגאז' זה דבר אחר.

פורסם

חברים יקרים,

אנחנו כמעט סגורים על קניית הקיה ריו

אבל יש סוגייה מרכזית וביטחותית שהציקה גם לי וגם לאישתי בזמן נהיגת המבחן.

לא יודע להסביר למה, אבל תוך כדי הנסיעה שנינו הרגשנו שמשהו בשדה ראיה במהלך הנהיגה חסום.

לא במובן של שדה ראיה אחורי, אלא יותר במובן של תחושה כללית של ראיה מה קורה מסביב לאותו ואפילו קדימה.

הלכנו שוב לסכנות כדי לשבת שוב באוטו ולראות עם דיימנו את זה ולא...

שוב הרגשנו את התחושה שמשהו מפריע לראייה הכללית.

הלכתי לבדוק את התחושה הזו ומצאתי שמספר בחינות דרך על הקיה מציינים שיש שדה ראיה מוגבל

יתרה מכך באחד הסכירות אחד הטוקבקים ציין שהנסיעה בקיה מסוכנת עקב שדה הראייה המצומצם.

כרגע המכשול הזה הוא הדבר שהכי מפריע ושאני חושש ממנו מלפני קנייה של קיה

מישהו מכיר או חווה את התחושה הזו?

עד כמה באמת זה מפריע לנהיגה?

עד כמה זה באמת מסוכן ביטחותית?

פורסם

מסוכן? לא ממש.

הקורות הקדמיות מסתירות קצת יותר מהרגיל. מתרגלים.

אם קראת מה כתבתי על האוטו - רשמתי את זה במפורש.

לשעבר:

פורסם

תודה דיסקו

אכן קראתי מה שכתבת ואז קראתי על זה במבחני דרך וחוות דעת נוספים

וכאמור גם הרגשתי את זה בנסיעת מבחן

ולכן התחלתי לחשוד שאולי זה לא משהו שמתרגלים אליו אלא בעיה אינהרנטית בעיצוב של הרכב שיכולה לסכן את הנהיגה

פורסם

לא. חשוב לציין שלכל רכב יש נקודות תורפה, בין היתר גם מה שנקרא "שטחים מתים".

ככל שמעצבי הרכב הלכו קדימה עם החזון שלהם, לפעמים השימושיות נפגמת.

במקרה של הריו, הקורות הקדמיות מפריעות ביום הראשון, לא יותר. היום הרבה יותר מפריע לי השפריצרים של השמשה הקדמית שיוצרים מיסוך על כל השמשה.

ברגע שמכירים גם את זה, יודעים לצפות לזה.

לגבי נפח הטענה, אני מצטרף לדעה שדווקא ברכב עם חמש דלתות 'האצ'בק' - יש הרבה יותר אופציות לניצול נפח הטענה. עד היום מצאתי את עצמי פעם אחת מקפל את כל המושבים מאחורה, ופעם אחרת רק את חלקם לצורך העברת מטענים חריגים.

אני עדיין סבור שמדובר ברכב בסיסי, שימושי ויעיל. לא יותר - לא פחות.

לשעבר:

פורסם

מישהו יכול לעשות סוג של סיכום של יתרונות\חסרונות של הריו מול הפיאסטה? אני חושב שאחת משתיהן תהיה בחירה אידאלית עבורי רק שאני לא יודע לשים את האצבע מי עדיפה מבין שתיהן

מצד אחד הריו עם 7 שנות אחריות

מצד שני הפיאסטה קצת יותר זולה ועם אבזור מלא

אוף =\

פורסם

הכל תלוי במה אתה מחפש,

גם תלוי בכל אחד ולאיזה אוטו הוא מתחבר יותר(ללא כל סיבה הגיונית יש אנשים שיתחברו יותר לאוטו א' מאשר לאוטו ב').

לכן,

אחרי שנהגת וישבת בשתיהן אתה צריך להחליט לאיזו יותר התחברת, ולדעתי זה לא בהכרח משנה מה יגידו לך.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

עדכון:

מאחר ולא הצלחנו למצוא עד הסוף נחת עם בחירה בריו או סוויפט או פיאסטה פנינו למחוזות נוספים בשם i20

קיבלנו עכשיו הצעה ב 70 אלף ל I20 הידנית הכוללת אגרה,קודן, חיישנים ודיבורית.

ההנחה ככל הנראה נובעת מהגעתה של i20 החדשה במהלך תחילת 2015.

האם יכול להיות ש i20 היא תפתור לנו את בעיית התא מטען של הסוויפט, שדה הראיה של הקיה ואי התחברות מסויימת לפאיסטה?

לא כל לקנות רכב :-(

תודה על הסלבנות של כל חברי הפורום עד כה!

• תוכן חדש...