Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בהמשך לפוסט הקודם שהעלתי.

אחרי התלבטויות רבות החלטנו לקנות רכב חדש.

כרגע מדובר ברכב שני שבעתיד יהיה אולי רכב ראשי עבור משפחה צעירה (כרגע אין ילדים)

עשינו נסיעת מבחן על סוויפט, פיאסטה, ריו (5 דלתות) כולם ידנית.

בנוסף התעניינו גם ב i20.

עם כל המכוניות האלו הצלחנו להגיע לבערך אותו מחיר כאשר פיאסטה הכי זולה אחריה קיה ולבסוף סוויפט.

ההתרשמות שלנו היא

1. סוויפט מרגישה הכי "יוקרתית" ואלגנטית יחסית לאחרות אך מגבלה גדולה בתא מטען

יש לציין שאנחנו הכי אוהבים את איך שהיא נראת

2. קיה ריו מאוד הפתיעה אותי לטובת בתחושת הנהיגה והאבזור הכללי. היא הרגישה הכי "אוטו" הכי מרווחת מבין השלוה.

מצד שני איכות החומרים בפנים הרגישו הכי פחות טוב.

3. פיאסטה הרגישה הכי נוצצת מבפנים מבחינת אבזור אבל דווקא בתחושת הנהיגה מעט התאכזבתי (למרות שיש לה מנוע דומה לריו)

הרגש אומר סוויפט

ואילו השכל דווקא מושך לכיוון קיה.

הבעיה שלנו עם קיה זה שאנחנו לא מכירים כל כך את המותג הזה ואיכשהו יש לנו את התחושה שקיה זה הכי זול מבחינת החומרים ולא אמין מבין השלושה.

ב i20 לא נהגנו אבל מרגיש שהיא סטנדרטית ועונה בצורה טובה (לא מעולה) על הצרכים של משפחה צעירה.

אשמח לשמוע את דעתכם!!

חג שמח!

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחי אני בחיפושים פחות או יותר כמו שלך,

בדקת אולי קצת על הרכבים כיד2? כלומר על הדגמים האלו רק בשנתונים נמוכים יותר? לכיוון 2010-2012?

מה לגבי ההצעות מחיר שקיבלת - תוכל לפרט אותן?

פורסם

גם אני הייתי בסיפור של פיאסטה/סוויפט/i20.

בנסיעת מבחן שלי על הסוויפט אכן הרכב עמד בציפיות והוא היה הבחירה הראשונה שלי אבל התא מטען פיצפון והבעיה השניה היא שאני גר בשכונה עם המון באמפרים והסוויפט נמוכה לכן כל באמפר גם גרר איתו צעקה מהרכב שאני מכאיב לו.

לכן בסוף התלבטתי בין היונדאי לפורד ובסוף מה שקנה אותי זה איכות החומרים והקוסמטיקה של הפיאסטה וגם המראה החיצוני שלה.

מה שכן המנוע קצת עצל אבל לי זה לא הפריע, עוד כמה שניות לא יזיקו לי לשמוע מוזיקה בכיף.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

אם אהבת את הריו לך עליה,מאחור היא מאוד מרווחת,וגם תא מטען שאולי בעתיד כן תצטרכו יהיה גדול משל הסוויפט.

הקיה רכב אמין,יש גם אחריות ל7 שנים,3 מלאות + 4 על מנוע+גיר רק בתנאי שאתם מטפלים במורשים שלהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

עומדים לפני הרחבת משפחה בטווח בו הרכב יהיה ברשותכם - חפשו סופרמיני עם ישבן, בסגנון של הריאו סדאן. אם מתעקשים על האצ' - לדאוג לתא מטען גדול ככל האפשר.

ד"א הסויפט עומד לפני מתיחת פנים (פ' בשווא) - החלפת המנוע בחדש שאמור להיות בעל הספק מוקטן (89 כ"ס) אבל חסכוני במיוחד. שיקול מבחינת תזמון הקניה למי שמתעניין בדגם זה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה לכל המגיבים עד כה...

הצעות המחיר שקיבלתי הן:

1. סוויפט - 79,000 כולל דיבורית, מריימי שמשמות,קודן ואגרה אבל בצבעים מוגבלים בלבד (צהוב, חום, אדום)

2. קיה ריו 76,000 כולל דיברות, מריימי שמשמות, קודן חיישני רוורס, אגרה.

3. פיאסטה - 72,000 - כולל מערכת מולטמידיה, מריימי שמשמות, קודן, חיישני רוורס, מצלמת רוורס, אגרה (צבעים אפור וכסוף בלבד)

אגב עדכון חם מהרגע...

השכן שלי כרגע הודיע לי שהוא שוקל להחליף את ה SX4 האצקבק שלו ב crossover

מדובר ברכב שנת 2013 עם 10,000 ק"מ בלבד!

טרם קיבלתי ממנו הצעת מכיר...אבל הנוחות נשמעת מעניינת..

למרות שזה אוטומטי :-(

פורסם

תודה zvir אני מאוד מסכים איתך, אך אנחנו מאוד רוצים האצ'באק.

כלומר אנחנו מחפשים את הרכב הכי גדול ביחסת לקטנות :-)

למרות שאנחנו מבינים שסדאן היא הרבה יותר משפחתית יש לה התנגדות למכונית הזו.

פורסם
תודה zvir אני מאוד מסכים איתך, אך אנחנו מאוד רוצים האצ'באק.

כלומר אנחנו מחפשים את הרכב הכי גדול ביחסת לקטנות :-)

למרות שאנחנו מבינים שסדאן היא הרבה יותר משפחתית יש לה התנגדות למכונית הזו.

אתם בשלב בחיים שבו חשוב להיות מעשיים, ממש חבל לתקנו עכשיו רכב ובעוד חצי שנה תגלו שאינו תואם את צרכיכם. לך עם הראש, עם הלב לך אחרי האשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מוזמן לקרוא סקירה שכתבתי על ריו 1.2 ידנית כאן באתר.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?502504-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A8%D7%99%D7%95-1-2-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%A6%D7%A8&highlight=%D7%A8%D7%99%D7%95

מבחינת אמינות - אין לך מה לדאוג. זה הקיאה השלישית אצלי במשפחה - כולן עם אפס תקלות.

גם הריו שלי כבר שנה וטיפל'ה על הכביש. אפס תקלות.

אני עם שלושה ילדים - יש לנו ג'יפון והריו זה הרכב המועדף עלינו לנסיעות משפחתיות, עד כדי כך.

עגלת בוגבו נכנסת בקלות בתא המטען. (מי שיש לו ילדים יודע כמה העגלה גדולה ורחבה.)

שורה תחתונה - אני מאוד מרוצה ממנה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

דיסקו תודה על המידע והסקירה!

אני מודה שקצת מדאיג אותי חוות הדעת על הרמקולים...

אנחנו שנינו אוד אוהבים לשמוע מוזיקה במהלך נהיגה

והאמת שכבר בנסיעת מבחן היתה לי תחושה ששומעים לא כל כך מרשים בקיה ריו

בפיאסטה שמעו הכי מעולה!

וגם בסוויפט היה לא רע יחסית אבל בקיה זה היה נשמע דיי רע...

פורסם

הסאונד בריו מתחלק ל 2 : 1.האזנה לרדיו שזה די בסיסי 2.השמעה מקבצים או סטרימינג מהאינטרנט שזה נשמע מעולה. הטיונר של הרדיו די בסיסי

גם את המגבר אפשר לכוון למכסימום הדגשה.

חוזר ומזכיר שסדאן עדיפה למשפחה גם בגלל הבגאז וגם בגלל המנוע החזק ו 6 הילוכים.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

אני ממליץ לך בחום על הריו 1.2 ידנית, אתה מוזמן לקרוא את הסקירה שלי!

את שלי רכשתי לפני כשלוש שנים ועברנו ביחד כ 43 א' ק"מ בהם הרכב תפקד למופת והפגין עמידות ראויה. הרכב נראה ומרגיש חדש כמו ביום הראשון. אין כתמים, אין סדקים, ואין קרקושים!

לפני כחודש החלפתי צמיגים לאחר שלא יכולתי לסבול את המקוריים שלא הרשימו אותי גם כחדשים. קניתי רביעיית פירילי P1 טריים שעשו לרכב פלאים : נוחות הנסיעה השתפרה במעט, ובעיקר רמת הרעש שירדה בצורה משמעותית לעומת צמיגי ההנקוק הירוקים! צריכת הדלק לא השתנתה.

יתרונות הרכב : עיצוב, מרווח פנימי, אבזור, תא מטען גדול, וחסכון בדלק (16-17 לפי מדידה בתחנה). גם המזגן מעולה.

חסרונות : הרכב לא מהנה לנהיגה.. אך הדבר לא מפריע היות ולרכב (וגם לכל בנות מינה בעצם) אין יומרות ספורטיביות!

המנוע בסדר גמור, עד 3000 סל"ד רמת השקט טובה והכוח סביר בלבד. רוצה ביצועים - תן גז. הביצועים טובים ולאחר 10-15 א' ק"מ השתפרה תגובת הדוושה.

הריו נחשבת בעיני ל "הכי רכב" לעומת השאר. כמשפחה עם שני ילדים, הסוויפט נפסלה על הסף. לפיאסטה נוחות והתנהגות טובים יותר אך הכל בע"מ היות והמנוע שם חלש.

הג'וק של החלפת הרכב התחיל להסתובב לי בגוף, וכמעט קניתי סיד חדשה לאחר שהוצע במחיר 117 א'.. אבל הריו מרגישה כזו בוגרת שגורמת לי להצטער על כל שקל שאני מוסיף לרכב מקטגוריה גבוהה יותר.

חשבתי על פולו 1.2 TSI ידנית עם 90 כ"ס - אך שוב רכב צפוף ושירות לא טוב של היבואן!

על קליאו ו 208 אין מה לדבר (שלא להזכיר את הרטט של משולשי הצלינרדים).

המתחרה הכי רלוונטית בשבילי היא הריו 4 דלתות 1.4 עם 6 הילוכים.. הבעיה שלא אהבתי את עיצוב הגריל השחור שנראה מזעזע בשילוב עם צבע לבן, שהוא הצבע היחיד שניתן לרכוש..

החלטתי להישאר עם אותו רכב שעושה את העבודה בצורה מושלמת, ונראה יפה גם לאחר 3 שנים!

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

הגריל השחור אפשר להחליף לגריל כמו באוטומט, ראיתי את החלק בEBAY באיזה כמה מאות שקלים אם זה נורא מפריע(לדעתי זה לא יותר מכמה קליפסים),

אבל אני אוהב להשאיר את זה ככה, אני גם ככה לא מת על כרום במכוניות וזה הדבר היחיד שמבדיל אותה מבחינת עיצוב מכל הריו סדאן האוטומטיות שיש על הכביש.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...