Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אני חדש פה ולא כ"כ מבין ברכבים עדיין. אני ואשתי מחפשים רכב ראשון עקב לידה קרובה. אנחנו סטודנטים והוא ישמש אותנו בעיקר לנסיעות עירוניות. אנחנו מחפשים רכב בטיחותי ואמין חסכוני בדלק (כמה שאפשר) שלא יראה הרבה מוסך, קטן אבל עם מספיק מקום לעגלה ותיקים לנסיעות קצת יותר ארוכות. מעדיף לא צרפתיות , התקציב הוא עד 30 אלף ש"ח.

אם מישהו גם יודע מהם מחירי הביטוח בממוצע לרכבים מסוג זה ועל מה כדאי לשים דגש בחיפושים אשמח לעצות. תודה לכולם!

פורסם

קשה לי לדעת כי עד עכשיו לא היינו עם אוטו אבל אני מאמין ומצטער מראש על הטווח הרחב שבין 5000 ל10,000 בשנה. בעיקרון הכיוון הוא לגיר אוטומטי אבל אם יהיו הבדלים רציניים יש אפשרות לשקול בחיוב ידני. המליצו לי פולקסווגן פולו, סיאט איביזה, סקודה פאביה...מה אתם חושבים על הדגמים האלה והאם יש המלצות אחרות?

פורסם (נערך)

פולו/פאביה/איביזה זה בעצם אותו הרכב עם אותם מנועים ומכלולים רק עם הבדלים קוסמטיים. סיאט קורדובה היא בדיוק פולו/פאביה/איביזה רק עם בגאז' גדול יותר.

היו לי 3 פולו בעבר במשפחה ועוד 3 סיאט קורדובה. בגדול אפשר להגיד שהכי היינו מרוצים מהקורדובה, כרגע עדיין יש במשפחה פולו 2007 ואנחנו מרוצים מאוד ממנה (היתה לנו גם פולו 2002 שזה הדגם לפני אבל היא היתה זוועתית מכל הבחינות חוץ מהחסכון בדלק).

בגדול במצב שלך, אם אתה הולך לכיוון של פולו/איביזה/פאביה/קורדובה אני הייתי מתאמץ ומחפש סיאט קורדובה 1600 ידנית 100 כ"ס בגלל הצורך בתא מטען (בכלל אני אישית חושב שעדיף ידני אם הולכים על המותג הזה) אמנם קשה למצוא את הקורדובה אבל המחיר שלה זול, החלקים שלה נפוצים (המנוע שלה זהה כמעט לזה בלאון,בגולף, באיביזה וכו') מנוע ה 1.4 שיש ברכבים הללו אמנם חסכוני בדלק אבל יקר לתחזוקה כמו למשל החלפת 2 רצועות טיימינג פעם ב 3 שנים (עלות של 2000-2500 ש"ח בערך במוסך מורשה עם שנתיים אחריות ועדיף לבצע זאת במורשה או אצל מישהו שייתן לך אחריות כי אני מבטיח לך שאתה לא רוצה שיעשו שם טעות ואז תצטרך לצבוע את הרכב בירוק ולהחנות אותו ליד המכולה של הצפרדע בתקווה שמשאית הזבל השכונתית תעמיס אותה).

אופציה אחרת שלדעתי טובה יותר (צריך רק לבדוק את תא המטען) היא פיאט גרנדה פונטו. תוכל לרכוש אחת משנתון מתקדם, היא בטיחותית (חשוב לבדוק כמה כריות אויר יש ברכב כי זה משתנה מדגם לדגם למיטב זכרוני) חסכונית בדלק וחברי פורום כאן מדווחים שהיא אמינה.

אם תוכל להגדיל את התקציב ל 40K תוכל לרכוש יונדאי I20 מאחת חברות הליסינג הגדולות עם מנוע 1.4 אוטומטית 100 כ"ס, כיום אני מחזיק את הרכב הזה ואני בגדול מאוד מרוצה ממנו, מאובזר מאוד, בטיחותי (6 כריות אויר, מערכות בטיחות וכו') ומאובזר מאוד (מדובר ברכב שהיה בליסינג ולמרות זאת מגיע עם מראות חשמל מתקפלות, כניסת AUX, שליטה על הרדיו מההגה, מחשב דרך וכו').

בנוסף, אני ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי, יעזור לך המון.

בהצלחה,

איתמר.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

דבר ראשון תודה רבה על הפירוט וההתייחסות. האם הדגמים שהזכרתי (פולו, איביזה, פאביה) הם דגמים שאפשר למצוא עד 30 אלף ש"ח ובשנתון טוב כך שהתחזוקה היקרה שכתבת עליה תהיה שווה את השימוש מבחינת הבטיחות וצריכת הדלק? או שביחד עם הביטוח שהבנתי שהוא גם יקר יחסית עדיף לחפש משהו אחר? הקורדובה שהזכרת על איזה שנתונים אתה ממליץ, מה רמת הבטיחות שלה והאם היא חסכונית גם בגרסת אוטומט?

ושאלה אחרונה אם באמת אני אגדיל את התקציב לסביבות ה35-40 אלף, האם יש עוד אפשרויות חוץ מI20 שכדאי לחפש? שוב מבחינת דלק בטיחות מוסך ובגאז?

תודה רבה מראש!

פורסם

לא הייתי ממליץ על פולו או איביזה אוטומטיות משומשות, בטח לא למי שמחפש צריכת דלק נמוכה, אמינות ועלויות אחזקה שפויות.

אני באופן אישי הייתי מעדיף את ה i20, למרות שהיא פחות שיקית ו״מגניבה״ מהפולו. היא בטיחותית, זולה יותר לאחזקה והמבחר גדול יחסית.

אופציה טובה נוספת שאולי תיכנס לכם לתקציב היא הונדה ג׳אז. מכונית קטנה מבחוץ אבל גדולה מבפנים, אמינה וחסכונית בדלק.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לג׳אז יש 5 כוכבי בטיחות אז כן, היא נחשבת לבטיחותית. אתה יכול להיכנס לאתר של ה euroncap ולבדוק שם את רמת הבטיחות של רוב הדגמים, אני מהנייד ולא יכול לקשר לשם עכשיו.

אתה צריך לחפש את הדגמים בלי הגיר הרובוטי, כלומר אלו שנמכרו כאן עד 2009 (צורה ישנה) או מ-2011 והלאה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...