Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4293 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחזק את דעתו של CAR 141 - אם להסתמך על אופי הפגיעות ברכבים, רוב האשמה נופלת על פות"ש. קח בחשבון,שבהעדר הוכחות נוספות תצטרך לשכנע שופט (בלא יותר מ2-3 דקות) מדוע הרכב שלך עמד באלכסון בתוך נתיב נסיעה.כמו כן, כנראה תעלה השאלה :"אם החלטת לעבור נתיב, מדוע לא השלמת התמרון טרם התאונה?"

תשובות אפשריות:1. הרכב הפוגע היה קרוב מדי (זה לא מה שהיה, לפי תיאורך) - אשמתך המלאה

2. לא השלמת התמרון עקב תכנון לקוי ולכן הרכב נשאר באלכסון עד רגע הפגיעה רוב האשמה עלייך,כי לא תכננת היטב את התמרון.

באומרי כל זה, אם הפגיעה הייתה חזית-אחור נטו ,היית זוכה במשפט בסבירות של 99%. הבעיה העיקרית במקרה דנן היא מיקום הפגיעה והיעדר הוכחות שיחזקו את גרסתך מול השופט.רק תחשוב איך תוכל לסתור גרסה אפשרית של הנהגת :" נסעתי לתומי לאט בתוך הפקק, פתאום נכנס לפניי במהירות יחסית רכב התובע, לחצתי על הבלמים ובגלל שהמהירות הייתה נמוכה הפגיעה קרתה לאחר שרכב התובע נכנס כמעט כולו לנתיב שלי."

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה למשיבים!

פטבוי1340- הסיבה לכך שעמדתי באלכסון היא שטרם השלמת מעבר הנתיב הרמזור התחלף לאדום, וכך הנתיב בו השתלבתי עצר, ולא יכלתי להשלים את הפנייה. לא חושב שהייתה פה התרשלות, התחלתי כשהתנועה זרמה והרמזור היה ירוק. אציין שעברו כמה שניות בין העצירה שלי לבין הפגיעה שלה, כך שבלמים והפתעות לא היו, ונותר לי רק לקוות שהיא לא תשקר בקור רוח מול שופט.

אתם צודקים גם שחוץ מראיות נסיבתיות (העובדה שהיא התנצלה והודתה לאחר התאונה, העובדה שלא לקחה ממני בכלל פרטי ביטוח ולא באה אליי בטענות כלשהן, ושאר הדברים שפירטתי קודם לגבי נסיבות התאונה) אין לי הרבה. יש לי כמובן את העדות של אשתי שהייתה איתי ברכב, אבל אני מניח שלא מייחסים לדברים אלה משקל רב.

פורסם

אפשר לתת אלף ואחת דוגמאות לסיטואציות שונות שמסבירות את מיקום הפגיעות, וברובן אתה תצא עם רוב האשמה.

בנוגע למשפט אל תדאג לא רק שהיא תשקר, כנראה גם היא תעבור תדרוך ע"י אח שלה, בעלה וחברים, תתכונן לסיפור יפה ומלא דרמה.

אני לא אומר שאתה משקר, אבל עד כמה שזה מעצבן העובדות בשטח לא לטובתך.

אין לך מצלמת רכב, או הקלטה שלה מודה באשמה, מה שנשאר לך זו המילה שלך נגד המילה שלה.

פורסם

גם מצלמת רכב לא הייתה עוזרת כאן (ואפילו מקשה על פות"ש מכיוון שהיו רואים את הרכב שלו עומד באלכסון על שני נתיבים), אולי רק מצלמת רכב שמצלמת את אחורי הרכב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תקשיבו, תפנית בחקירה. מצאתי סרטון שעשיתי ברגע האמת ושכחתי ממנו (כי ראו שם בעיקר אותי עם כפכפים) וראיתי שצילמתי שם במקרה את האוטו שלה - כפי שאפשר לראות, הנזק הוא בפינה השמאלית של הרכב שלה (עשיתי תפיסת מסך):

crash 2 - Copy.jpg

בכל אופן, זה נראה שהיא עצמה סטתה מהנתיב שגם אני יצאתי ממנו, ועל הדרך התנגשה בי מאחור - ובגלל זה הנזק הוא אצלה בפינה השמאלית, ואצלי בפגוש האחורי. אם היא הייתה נוסעת ישר בנתיב שלה כפי שהיא אמרה, אז הפגיעה הייתה בהכרח באמצע הפגוש שלה, ולא רק בקצה.

עשיתי פה קצת ניסויים (עם פתקים...), ונראה שמה שקרה כאן זה שהיא ניסתה להיכנס לאותה נתיב שאני ניסיתי להשתלב בו ולא הבחינה בי.

אגב, בסרטון היא אומרת "אתה צריך לקחת ממני, נכון?", וזה, לפחות בעיניי, מעיד על מי אשם.

עריכה: אגב, לפי הסרטון, נראה שדווקא השלמתי את הפנייה לנתיב. אנסה לראות איך אני יכול להעלות אותו.

עריכה אחרונה על ידי MKOil
פורסם
גם מצלמת רכב לא הייתה עוזרת כאן (ואפילו מקשה על פות"ש מכיוון שהיו רואים את הרכב שלו עומד באלכסון על שני נתיבים), אולי רק מצלמת רכב שמצלמת את אחורי הרכב.

לא בהכרח, לפי מה שהוא אומר עברו כמה שניות מהרגע שהוא עצר ועד לרגע הפגיעה.

מצלמת רכב הייתה מוכיחה שזו לא אשמתו, ושוללת את הסיפור שזה קרה תוך כדי מעבר נתיב.

MKOIL, אפשר גם לתרגם את התמונה בצורה כזאת שהיא קלטה אותך, ובשניה האחרונה ניסתה להתחמק מלפגוע בך.

זה שהיא אמרה "אתה צריך לקחת ממני, נכון?",

לא בהכרח מעיד על אשמה, אפשר גם להבין שהיא פשוט בשוק, או אולי לא יודעת איך צריך להתנהג במצב כזה.

יש לך תמונות שרואים איך שני הרכבים עמדו ברגע הפגיעה?

אני מתכוון ממרחק שבו אפשר לראות בבירור את שני הרכבים והזווית שלהם, לא רק חלקים מהם.

פורסם
זה יכול גם להראות שהיא ניסתה להתחמק מהפגיעה ככל שניתן.

אני מבין מה אתה אומר, אבל זה עדיין מראה שהיא לא נסעה ישר בנתיב, אלא גם ניסתה לצאת מאותו נתיב שאני יצאתי ממנו והבחינה בי מאוחר מדי. יכול להיות שהיא בשנייה האחרונה ניסתה לסטות, וחבל שלא הצליחה.

פורסם

מצלמת רכב הייתה מוכיחה שזו לא אשמתו, ושוללת את הסיפור שזה קרה תוך כדי מעבר נתיב.

MKOIL, אפשר גם לתרגם את התמונה בצורה כזאת שהיא קלטה אותך, ובשניה האחרונה ניסתה להתחמק מלפגוע בך.

זה שהיא אמרה "אתה צריך לקחת ממני, נכון?",

לא בהכרח מעיד על אשמה, אפשר גם להבין שהיא פשוט בשוק, או אולי לא יודעת איך צריך להתנהג במצב כזה.

יש לך תמונות שרואים איך שני הרכבים עמדו ברגע הפגיעה?

אני מתכוון ממרחק שבו אפשר לראות בבירור את שני הרכבים והזווית שלהם, לא רק חלקים מהם.

לצערי הרב - אין לי. זו הייתה פעם ראשונה שנכנסו בי, וחוץ מלקחת פרטים ולוודא שכולם בסדר לא ידעתי כל כך מה לעשות.

אני מבין שאין פה שום דבר שהוא לבד סוגר את הדיון, אבל אני מרגיש שיש פה אוסף של נסיבות לפיהן יותר סביר שהיא התנגשה בי מאחור בגלל חוסר תשומת לב מאשר שאני סטיתי מהנתיב והיא התנגשה בי.

פורסם

מעבר הנתיב שלו (גם לפי דבריו) מעולם לא הושלם, הוא היה באמצע מעבר הנתיב ברגע התאונה.

זה לא משנה שהרכב שלו לא היה בתנועה באותו רגע, הוא עדיין היה במעבר נתיב בהמשכים.

מקסימום זה היה מטיל קצת יותר אשמה על הנהגת שהייתה אמורה להספיק לעצור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
מעבר הנתיב שלו (גם לפי דבריו) מעולם לא הושלם, הוא היה באמצע מעבר הנתיב ברגע התאונה.

לא שזה שווה הרבה, אבל ניסיתי לארגן את מצב הרכבים בתאונה (עם פתקים...). הסלוטייפ הוא הנתיבים. אני חושב שאין מצב שהיא נסעה בנתיב אליו עברתי, אלא שהיא נסעה בנתיב בו אני הייתי (כמה מכוניות מאחוריי), ניסתה לעבור נתיב גם, ונתקעה בי:

crash 3 - Copy.jpg

זה עולה בקנה אחד עם התמונה שפרסמתי קודם לכן של הרכב שלה וגם עם התמונה שצילמתי מיד לאחר ההתנגשות:

crash - Copy.jpg

עריכה אחרונה על ידי MKOil
פורסם

הוא התחיל לעבור נתיב אבל הוא לא הספיק לסיים את המעבר בין הנתיבים, ונתקע באלכסון בין שני הנתיבים בגלל שהרמזור התחלף לאדום.

כעבור כמה שניות מרגע העצירה פגע בו רכב, שוב פעם בזמן שיש פקק ורמזור אדום אז ככל הנראה מהירות הרכבים הייתה אפסית.

אני לא רואה איך עדיין היה אפשר להאשים אותו, זה לא שהוא הפתיע משהוא או לקח זכות קדימה, הרכב שלו עמד ברמזור אדום בזמן שיש פקק.

לא שזה שווה הרבה, אבל ניסיתי לארגן את מצב הרכבים בתאונה (עם פתקים...). הסלוטייפ הוא הנתיבים. אני חושב שאין מצב שהיא נסעה בנתיב אליו עברתי, אלא שהיא נסעה בנתיב בו אני הייתי (כמה מכוניות מאחוריי), ניסתה לעבור נתיב גם, ונתקעה בי:

[ATTACH=CONFIG]397451[/ATTACH]

אם הייתה לך תמונה של הרכבים במצב הזה, זה היה פותר הרבה בעיות.

פורסם

הפגיעה לפי הצילום היא אצלך בפינה המעוגלת של הפגוש האחורי (הרכב שלך הכסוף כהה נכון?) ולא ממש מאחורה מה שמראה על זווית חדה יותר שלך כלפי הנתיב.

מצב כזה יכול להתאפשר גם אם אתה לא סיימת מעבר נתיב והיא ניסתה להתחמק ימינה.

הדבר היחיד שיכול להציל אותך זה אם היא אכן עברה נתיב מהנתיב שאתה עברת, ולצורך כך אתה צריך תמונה שמראה את הרכב שלה במעבר הנתיבים בדיוק כמוך.

Car141

בטח שאפשר להאשים אותו, הוא התחיל מעבר נתיב שהוא לא ידע בוודאות שיכול להשלים, ועובדה שלא יכל להשלים.

אז נכון שהיה אשם, ואולי אפילו האשם העיקרי בתאונה הרכב השני שלא שם לב ולא עצר בזמן, אבל הוא בוודאי לא היה יוצא מזה בידיים נקיות

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
הפגיעה לפי הצילום היא אצלך בפינה המעוגלת של הפגוש האחורי (הרכב שלך הכסוף כהה נכון?) ולא ממש מאחורה מה שמראה על זווית חדה יותר שלך כלפי הנתיב.

מצב כזה יכול להתאפשר גם אם אתה לא סיימת מעבר נתיב והיא ניסתה להתחמק ימינה.

הדבר היחיד שיכול להציל אותך זה אם היא אכן עברה נתיב מהנתיב שאתה עברת, ולצורך כך אתה צריך תמונה שמראה את הרכב שלה במעבר הנתיבים בדיוק כמוך.

לגבי איזור הפגיעה - ראה באדיבות תצוגת 360 באתר של מאזדה (איזור הפגיעה מוקף):

איזור הפגיעה - Copy (2).jpg

האם לדעתכם זה אומר שזה היה בפינה המעוגלת?

עריכה: אנסה להשיג את דו"ח השמאי מחר - זה עבר דרך הסוכן שלי ישר לחברת הביטוח של הפוגעת.

פורסם

אמנם התמונה קצת קרובה ויש השתקפות שמאוד מקשה לקבוע חד משמעית, אבל לי זה נראה כמו הפינה המעוגלת בחלק היותר אחורי שלה.

בכל מקרה כמו שכתבתי גם קודם, בלי קשר האם זה בפינה המעוגלת או לא, זה יכול להיגרם בגלל נסיון התחמקות ימינה שלא צלח.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...