Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על כמה קוב בטון מדובר? על פי התמונה זה לא נראה משהו רציני.

לעניין הייבוש, תבצע את היציקה בערב ובבוקר-צהריים כבר יוכלו לדרוך עליה.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מה עובי היציקה?

בדרך כלל כדי למלא חלל ובמקום לבזבז בטון שמים קלקרים מיוחדים.

זה רעיון לא רע בכלל !

ידוע לך אם ניתן להשיג כזה דבר בחנויות חומרי בניין גדולות או שצריך לגשת ליצרן ספציפי ?

איציק, יש תוסף של סיקה שנקרא 4A. תוסיף אותו לבטון ותוך שעה הוא קשה.

השתמשתי בכזה בעבודת לילה שהיה לנו לצקת קוב ותוך 3 שעות היו צריכים להזרים ביוב.

מעולה, לא ידעתי שיש כזה תוסף.

חבר שהתחיל עבודה ב"טרילידור" סיפר לי שהם עובדים עם בטון מהיר (שקים מוכנים). תוך 45 דקות אתה יכול לקדוח בו ג'מבואים בלי בעיה. ראיתי שיש לקנות כאלה מוצרים (גם להנסון וגם ל BG) אבל לא מצאתי שום תוסף נוזלי. האמת שתוסף נוזלי זה מצויין כי תמיד אפשר שיהיה אחד כזה באוטו. לא תופס הרבה מקום ועושה עבודה חבל"ז.

עכשיו נשאלת השאלה - איפה משיגים את זה. מעניין אם הספק שלי מחזיק את זה.

על כמה קוב בטון מדובר? על פי התמונה זה לא נראה משהו רציני.

לעניין הייבוש, תבצע את היציקה בערב ובבוקר-צהריים כבר יוכלו לדרוך עליה.

זמן הייבוש ליציקה עצמה - לא מטריד אותי. מטריד אותי זמן הייבוש של ה"דפנות" (בזבוז יום אם הולכים לפי השיטה המסורתית של הכנת בטון "רגיל" ולא מהיר התקשות)

תודה לכל העוזרים !!

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמו שכתב GT94 (אגב, מזל טוב ילדון!) ואחרים, ניתן למלא את החלל בקלקר, שברי בלוקים וכו'.

אבל, לפעמים ההתעסקות בזה גוזלת יותר זמן מהחיסכון בבטון עצמו ותמיד יש את החשש ליציבות של הבסיס (למרות שזה לא אמור לשאת משקלים גדולים)

ניתן גם להזמין בטון עם מחיש התקשות, בדוק מול ספק הבטון שלך.

במחשבה שנייה, אני לא בטוח שקלקר זה פיתרון טוב כי הוא פריך מאוד ואם לא תבצע ברזלנות טובה עם עיגונים לרצפה הקיימת אתה עלול לקבל סדיקה במקרה הטוב וקריסה במקרה הפחות טוב.

אני הייתי הולך על כיוון של יציקת בטון מלאה (עם רשתות ברזל ועיגונים כמובן).

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

אם עובדים נכון עם הקלקר לא יהיה שום סדקים, אני ראיתי הרבה יציקות של בתים פרטיים, ובניינים שעשו עם קלקר והכל פיקס .

איציק נ. אין לי מושג איפה רוכשים קלקר , אם לא היה מאוחר הייתי מברר לך. אני מאמין שהרב גוגל יכול לעזור לך .

פורסם

הסוכן של סיקה נמצא בקדימה ונקרא גילאר.

זה דף המוצר: http://www.gilar.co.il/images/article/added/%D7%A1%D7%99%D7%A7%D7%94%20A4.pdf

בטון מהיר זה אחלה אבל הוא יקר מאוד. אני משתמש בו רק כשאין ברירה ולאטימת סדקים ומקומות קטנים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם עובדים נכון עם הקלקר לא יהיה שום סדקים, אני ראיתי הרבה יציקות של בתים פרטיים, ובניינים שעשו עם קלקר והכל פיקס .

איציק נ. אין לי מושג איפה רוכשים קלקר , אם לא היה מאוחר הייתי מברר לך. אני מאמין שהרב גוגל יכול לעזור לך .

כשיוצקים רצפה ראשונה בוילה על גבי קלקרים, הרצפה נוצקת בתוך "מסגרת" שנקראת חגורה היקפית ויש שם ברזל מצד לצד בשני הכיוונים. בדיוק בגלל זה רשמתי שזה יתכן אם מבצעים עיגונים טובים לרמפה הקיימת (בחלקה העליון ובחלקה התחתון).

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

תעשה חיספוס עם קונגו ברמפה הקיימת ובשטח הרצפה שיהפוך לרמפה.

תשתול קוצים כל 20 ס"מ בהיקף ו 40/40 בשטח. תדביק אותם עם הדבק הכי זול שתמצא הילטי/ אדיט/אלרם וכו'...

רשת תחתונה 8 40/40,

רשת עליונה 8 20/20.

תבניות צד ויציקה של בטון הכי פשוט, רצוי לסיים את היציקה עם בטון בעל תכולת דקים גבוהה יותר למשטח חלק.

פורסם

Johny- ארגזי קלקר משמים ליציקת רצפות תלויות מעל הקרקע כאשר הקרקע חרסיתית (תופחת(.

החגורה הזו היא לא "חגורה" היא קורה יורדת.

חגורה זה אלמנט שמבצעים בתוך קירות בלוקים לרוחב הקיר בין עמודים על מנת לחזק את הקיר (וגם כי התקן דורש) ובכדי לבצע פתחים לדלתות, חלונות וכו'...

פורסם

מעדכן:

התחלנו בעבודות, המצב הרבה יותר קל משחשבתי. בלה אחת של שומשום תפתור את עניין הנפח הפנימי. הגובה ממש לא גבוה במיוחד. העומסים הם דיי בדיחה במקרה הזה.

אורך השיפוע לפני השינוי: 1.80 מ'. אורך השיפוע לאחר השינוי: 3.80 מ'.

מצ"ב כמה תמונות

איציק

20140930_083358_resized.jpg

20140930_083403_resized.jpg

20140930_092215_resized.jpg

20140930_101835_resized.jpg

20140930_105644_resized.jpg

20140930_120831_resized.jpg

20140930_121927_resized.jpg

20140930_142806_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יפה מאוד! שאלה לכל המבינים פה- איפה אפשר ללמוד את כל הדברים האלו - קלקר/סוגי מלט/איפה לשים רשתות/קוצים וכו'? סתם לידע התיאורתי והמעשי לדברים קטנים בבית

פורסם

התוכנית המקורית היתה לעשות מעקה חדש (ע"ח וועד הבית של הבניין), אבל אחרי סיום הרמפה בדקנו את המעקה שפירקנו - ומצאנו שאפשר להעביר את המעקה שהיה בצד שמאל (במקור) לצד ימין (בין הרמפה למדרגות) ואת המעקה שהיה בצד ימין (במקור) להעביר לצד שמאל (לחצי הראשון של הרמפה עד העמוד).

זה יצריך מעט התעסקות עם ברזל וריתוך, ואנחנו כרגע בשלב של לבדוק הצעות מחיר לעבוד הזו - ובמידה וזה יהיה יקר מידי, יש לוועד הבית (אבא של חבר שלי, אגב) יש אפשרות לקחת בהשאלה רתכת אלקטרונית - ואז נעשה את העבודה ביחד (בתשלום כמובן).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יפה מאוד. היה צורך להשתמש בבטון סמיך במיוחד כדי שהשיפוע ישמר כל עוד היציקה טריה, או שמדובר בבטון רגיל?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...