Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוב הבנאי גר כאן ? (או: מחפש עיצה מבנאי הפורום בנוגע לרמפת בטון)

איציק נ.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

בוקר צח,

אני מחפש רעיונות (מעבר לזה שכבר יש לי) להארכת רמפת בטון קיימת. זה לא משהו שאני מתעסק בו ביום יום כך שניסיתי לחפש רעיונות נוספים ולא מצאתי איזה רעיון "פורץ דרך".

מדובר ברמפה עם שיפוע חד מאוד, שאינה שמישה לחלוטין עבור ילדים, קשישים או כל דבר אחר (גם צעירים כמונו יתקשו לעלות אותה, מי שעשה אותה הוא כנראה דביל ברמות קשות).

את הרמפה צריך להאריך ע"מ שהשיפוע יהיה מתון יותר. אם היום האורך שלה הוא בערך מטר וחצי, צריך להאריך אותה ל 3-4 מטר.

הרעיון הבסיסי הוא ליצור 2 "חומות" עם השיפוע הנכון (מבלוקים ויציקה עליהם) ולתת מילוי פנימי ואז לחפות (אפשרי בבטון עם רשת ברזל או אפילו רצוף אנטי-סליפ. ה"בעיה" היא במה למלא את כל החלל בשביל ליצור את השיפוע - וכאן לכל אחד יש רעיון אחר (חול, שומשום, בלוקים וכד'). "בעיה" נוספת היא שלעשות את הקירות התומכים מצד עם בלוקים, בשיפוע הנכון, יצריך הרבה מאוד חיתוכי בלוקים ומילוי בטון - השאלה היא האם זו הדרך הנכונה.

יש למישהו רעיונות ?

שבוע טוב

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

קח שני פחים מלבניים באורך הרצוי ובגובה הרמפה וחתוך אותם באלכסון. תמוך אותם בקרשים וצוק בטון ביניהם (כמובן עם רשת זיון). זה תומך יותר טוב מבלוקים והרבה יותק מהיר ליישום.

לגבי מילוי אני הייתי ממלא בפסולת בניין ומעליה כורכר מהודק כמה שניתן באמצעים ביתיים ועל הכל יציקת בטון בעובי של כ 15-20 ס"מ כדי שהיא תישא בעומס.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה אתה אומר על מילוי שומשום או חול ? (פסולת בניין אני לא שומר, אני מפנה במכולות).

בנוגע ל"קירות", האם - לדעתך - בלוקים (ומילוי בטון בתוכם, כולל ברזלים שתולים ברצפה) לא יעשו עבודה טובה ?

מה בנוגע לבלוקים כ"מילוי" ? יעבוד ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא הייתי מתמש בבלוקים לקירות כי גם לא תצצליח למלא אותם כמו שצריך, גם הרבה יותר עבודה משני פחים/דיקטים ולצקת ביניהם וגם אם תצליח עדיין הם יהיו חלשים יותר וכשאתה מדבר על מילוי מאולתר יש חשיבות גם לנשיאת העומס שעובר על הרמפה.

לא הייתי משתמש בבלוקים כמילוי אלא אם כבר אחרי העמדת הקירות מזמין טרקטור שישפוך כף חול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

OK.

אין לי בעיה להעמיס בלה (או שתיים) של חול על העגלה ולהביא לשם.

הגישה לכביש קרובה, זו כניסה לבניין. העומס על הרמפה הוא עבור בני אדם שנכנסים לבניין עם עגלה\אופניים וכד'. לא מדובר בעומסים של טונות אלא של בין עשרות ל 200-250 ק"ג לכל היותר (אם יש עליה כמה אנשים).

תודה על העיצות עד כה :) אם למישהו יש עוד רעיונות, SHOOT.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אולי בשביל עומס כזה לא שווה להתעסק עם יציקות. בדקת אפשרות של שלד ברזל ממסגר עם רצפת רשת ברזל או עץ?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא, הם רוצים בטון.

בכל מקרה עשיתי היום מדידות נוספות בשטח, ומסתבר שהמצב הרבה פחות גרוע ממה שזכרתי.

מדובר ב 4 מדרגות כאשר כל אחת מהן היא 17 ס"מ (זה אומר שהגובה בין הרחוב עצמו לכניסה לבניין הוא 68 ס"מ (משום מה זכרתי שזה יותר, לא יודע למה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ומה לגבי שלד ברזל עם חיפוי בטון בעובי של כ5-7 ס"מ?

אגב, תמונה/ שרטוט של המצב הקיים וכן של המצב הרצוי יעזרו לנו לסייע לך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מזל שיש גוגל סטריט וויו... הכי טוב תמונה של המקום, הנה:

איציק

נ.ב.

בכל מקרה אני אבדוק אם יש לספק שלי בטון מהיר, זה יכול לשפר משמעותית את המצב :)

Untitled.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. מתח חוט בין הקצה העליון של הרמפה לבין המקום אליו אתה רוצה להגיע.

2. תביא טפסן שיבנה לך שני משולשים (ראה ציור מצורף) מכל צד של הרמפה ושיעגן אותם בעזרת קוצים לרצפה הקיימת

3. תייעץ עם קונסטרוקטור לגבי כמות הברזל בחלל שאתה יוצק ועיקר לגבי החיבור בין הרצפה הקיימת לבין היציקה החדשה.

4. תיצק בטון על הכל.

5. פרק הטפסנות ותעשה גימור בשני הצדדים (טיח, קרמיקה וכו')

6. סתם הצעה: כחצי שעה לאחר היציקה, קח מטאטא כביש ובעדינות תעבור על היציקה לרוחב. זה ייתן לך חספוס יותר מ-R50...איציק.jpg

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה ג'וני - אבל את שיטת הסימון וכד' אני כבר יודע, פשוט מחפש רעיונות נוספים פרט לטפסנות ויציקות (בעיקר בעניין המילוי הפנימי, שאתה בדיעה שצריך לצקת על הכל בטון בלי מילוי של חול\פסולת\שומשום).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום.

בהמשך להצעה של ג'וני, אולי כדאי לך להשתמש בבטון "דבש" DEBESH , הכוונה למלא בשברי אבנים את המשולש ( נגיד קטור של 10-15 ס"מ), ועל זה לצקת בטון, כך תהיה לך משקולת כובד על הרמפה הקיימת, וגם תעמוד בעומס של עגלות תינוק , נכים או סתם עצלנים.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איציק, יש תוסף של סיקה שנקרא 4A. תוסיף אותו לבטון ותוך שעה הוא קשה.

השתמשתי בכזה בעבודת לילה שהיה לנו לצקת קוב ותוך 3 שעות היו צריכים להזרים ביוב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...