Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית רכב תקציב עד 5k

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
קורולה או אימפרזה מתחילת שנות ה-90 נראה לי יהיה מעולה בשבילך

סלח לי על הבורות אבל איזה אוטו זה אימפרזה?

פורסם

אימפרזה מיוצרת על ידי סובארו, רכב מקטגוריה של המשפחתיות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

איך אתה מגיע היום לעבודה, לחדר כושר ולסופר? מה יהיה מרחק הנסיעה ללימודים?

5000 שקל שאי אפשר לחרוג מהם זה תקציב מאוד, מ-א-ו-ד מצומצם, שידוג לך מכוניות מאוד שבורות, או מאוד ישנות, או שתיהן.

מה עם ביטוח? טסט? אם הרכב מעל גיל 15 תצטרך להציג אישור תקינות בלמים בטסט, שזו עוד הוצאה מחייבת. רק ביטוח חובה ואגרת רישוי (ללא תקינות בלמים) זו הוצאה של כ2500 ש"ח, בהנחה שלא תתקן ולא תחליף עוד כלום ברכב, ושתעבור טסט במכה ראשונה (ברכב במחיר הזה מדובר בתסריט סופר אופטימי עד מגוחך).

אם אין לך ידע בטיפול עצמי ברכב, ואתה מסתדר היום עם הנסיעות השוטפות, ויכול להגיע ללימודים באוטובוס, אל תיכנס להרפתקה הזו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
איך אתה מגיע היום לעבודה, לחדר כושר ולסופר? מה יהיה מרחק הנסיעה ללימודים?

5000 שקל שאי אפשר לחרוג מהם זה תקציב מאוד, מ-א-ו-ד מצומצם, שידוג לך מכוניות מאוד שבורות, או מאוד ישנות, או שתיהן.

מה עם ביטוח? טסט? אם הרכב מעל גיל 15 תצטרך להציג אישור תקינות בלמים בטסט, שזו עוד הוצאה מחייבת. רק ביטוח חובה ואגרת רישוי (ללא תקינות בלמים) זו הוצאה של כ2500 ש"ח, בהנחה שלא תתקן ולא תחליף עוד כלום ברכב, ושתעבור טסט במכה ראשונה (ברכב במחיר הזה מדובר בתסריט סופר אופטימי עד מגוחך).

אם אין לך ידע בטיפול עצמי ברכב, ואתה מסתדר היום עם הנסיעות השוטפות, ויכול להגיע ללימודים באוטובוס, אל תיכנס להרפתקה הזו.

מיקה אני מסכים עם כל מילה שלך!

הרבה רשמו לך כאן בשרשור- אתה נכנס לבור ללא תחתית. תראה בשרשור של מיקה על פיג'ו 206 שרכשה מה היו ההוצאות בשלוש שנים שהאוטו אצלה.

כמובן יש מציאות אבל יקח הרבה זמן וסבלות ושלא נדבר על מזל עד שתמצא את הכלה המיועדת.

תחפש רכב עם כמה שפחות ידיים, היסטוריית טיפולים מלאה, תבדוק במוסך את הרכב-יעלה לך גג 300 ש"ח לבדיקה.

שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחר.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

• שלום לכולם לאחר שקראתי והחכמתי קצת באינטרנט ובפורומים השונים החלטתי שאני רוצה לקנות רכב ידני. לפי מה שהבנתי למחיר שאני רוצה זה עדיף (אם יש לכם הערות לגבי זה אני כמובן אשמח לשמוע..). איזה רכבים אתם ממליצים?

הנה הפרטים שוב:

1.מחיר-עד 5000 ש"ח.

2.אופן השימוש-אמור לשמש אותי בעיקר לנסיעות יומיות לעבודה, לנסיעות לחדר כושר 3 פעמים בשבוע, לקניות בסופר פעם בשבוע ועוד חודשיים גם נסיעות ללימודים פעמיים בשבוע. כמובן שיכולות להיות עוד נסיעות כאלה ואחרות לא מתוכננות מראש. אבל זהו בגדול מה שרשמתי.

3.ידני/אוטומט-ידני.

4.כמות נוסעים באוטו-בעיקרון רק אני.

תודה.

פורסם

מה שתמצא במצב סביר עם טסט ארוך ומזגן עובד, אין פה מה לחשוב יותר מדי.

בעקרון הכול יכול לבוא בחשבון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

ניתן למצוא רכב טוב בסכום בזב ואני אומר זאת מניסיון של 25 שנים עם רכבים זולים מאד אם בני לא היה לוחץ עליי לקנות רכב חדש יחסית הייתי ממשיך לנסןע עם רכב זול מאד.

פורסם

אם המחיר הוא חמשת אלפים ש"ח בלבד - אז כל אקזמפלר שמור ומטופל (ללא הבדל דת, גזע או מין).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

לקנות רכב ב5000 ש"ח זה הימור, אבל גם ב50,000 לוקחים הימורים, אין מה לעשות.

לקנות רכב ב5000 ש"ח זה בסדר גמור במידה ומובן לך שההוצאה הכי קטנה בכל סיפור הרכב היא הקניה עצמה, אח"כ ביטוח, טיפול, תיקונים, טסט וכו' יעלו הרבה ביותר.

באוטו של 20 אלף לא בטוח שהם יעלו פחות, אבל קנה המידה מעט שונה, פסיכולוגית בעיקר.

למצוא רכב סביר ב5000 ש"ח זה בטוח אפשרי, דורש קצת ידע, קצת אינטואיציה והרבה מזל וסבלנות.

פורסם

אני לא חושבת שהשאלה הנכונה היא אם אפשר למצוא רכב ב5000 ש"ח, כי זה ברור שאפשר. אני חושבת שהשאלה היא מה היכולת הכלכלית שלך להחזיק את הרכב לאחר הקנייה.

מה הסכום החודשי שאתה יכול לשים היום בצד לטובת תחזוקת הרכב?

הרצון בעצמאות ברור, אבל רכב מושבת שאין לך כסף לתקן מתסכל פי כמה משימוש בתחבורה ציבורית. כדאי לוודא שאחזקת הרכב היא עניין מעשי, כי כמו שכתבו לך לפניי- הקנייה עצמה היא טיפה בים של ההוצאות הצפויות לך על הרכב.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
לקנות רכב ב5000 ש"ח זה הימור, אבל גם ב50,000 לוקחים הימורים, אין מה לעשות.

לקנות רכב ב5000 ש"ח זה בסדר גמור במידה ומובן לך שההוצאה הכי קטנה בכל סיפור הרכב היא הקניה עצמה, אח"כ ביטוח, טיפול, תיקונים, טסט וכו' יעלו הרבה ביותר.

באוטו של 20 אלף לא בטוח שהם יעלו פחות, אבל קנה המידה מעט שונה, פסיכולוגית בעיקר.

למצוא רכב סביר ב5000 ש"ח זה בטוח אפשרי, דורש קצת ידע, קצת אינטואיציה והרבה מזל וסבלנות.

ההבדל בין 5000₪ ל50 אלף ש"ח הוא מהותי, ב50 אלף ש"ח לרוב מה שתמצא יהיה יד 1-2, רוב הסיכויים שתהיה היסטוריית טיפולים ואף אחריות, זה רכב שמצדיק לקחת אותו לבדיקה (אחרי הכול אתה משקיע עשרות אלפי שקלים ברכב, אז לא תבצע בדיקה שעולה כמה מאות שקלים?)

ובלי קשר הסיכוי ליפול נמוך יותר, הרכב לא בלוי ושחוק כמו רכב בן 20.

ב5000₪ יהיה אפשר למצוא רכב סביר אבל זה לא פשוט.

פורסם (נערך)

מנסיון, בתקציב הזה +-, אפשר למצוא רכב פשוט שישמש אותך לשנים מבלי שיעשה לך בעיות, אל תתייאש.

רק תבדוק את הרכב לפני הקנייה בצורה יסודית, ואם במקרה יש תיקון גדול/מהותי לעשות (ואהבת את הרכב) אז תבקש מהמוכר שיוריד מהמחיר את עלות התיקון.

אחר כך מומלץ מאוד לבצע ישור קו.

כמו כן, קח בחשבון שאחרי ישור קו, יש עלויות ביטוח, דלק, שירות וכו'...

עריכה אחרונה על ידי C14SE

• תוכן חדש...