Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קראתי שלפי החוק דו"ח שהגיע אחרי 4 חודשים מתיישן אוטומטית ודינו להתבטל.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3029324,00.html

מישהו יודע מה התאריך הקובע לעניין זה?

1. תאריך הפקת הדו"ח במחשב המשטרה.

2. תאריך משלוח.

3. תאריך מסירה לנהג בסניף הדואר.

קיבלתי דו"ח שנופל בין הכיסאות. הפקה = בזמן, משלוח = באיחור. מסירה ​= באיחור רב. האם יבטלו לי אותו?

תודה

פורסם (נערך)

האם מדובר ברכב פרטי או ברכב חברה?

התאריך הקובע הוא ארבעה חודשים מתאריך ביצוע העבירה. התאריך הקובע הוא יום המשלוח.

אם מדובר ברכב חברה, יש לשלוח את הדו"ח בתוך שנה.

סעיף 225א לפקודת התעבורה:

225א. מועדי המצאה בעבירות קנס (תיקון: תש"ן, תשנ"ו, תשס"ה)4, 10

(א) עברה שנה מיום ביצוע עבירת קנס, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו בענינה הזמנה לפי סעיף 222 או הודעת תשלום קנס לפי סעיף 228(ב); ואולם, בעבירת קנס שהיא עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, ובעל הרכב הוכיח כי לא חלה עליו אחריות לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודה האמורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה למשפט או הודעת תשלום קנס, למי שנהג ברכב אם לא עברו שנתיים מיום ביצוע העבירה.

(א1) היתה העבירה עבירת תעבורה כמשמעותה בפקודת התעבורה, שהחשד לביצועה מבוסס על צילום רכב כאמור בסעיף 27א לפקודה האמורה, לא יוגש עליה כתב אישום ולא יומצאו לבעל הרכב בענינה הזמנה או הודעת תשלום קנס, אם כתב האישום, ההזמנה או הודעת תשלום הקנס טרם נשלחו ועברה תקופה כמפורט להלן:

(1) ארבעה חודשים ממועד ביצוע העבירה, למעט רכב כאמור בפסקה (2);

(2) שישה חודשים ממועד ביצוע העבירה, אם היה הרכב רכב חדש או רכב מסוג שקבע שר התחבורה, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת.

(א2) על אף האמור בפסקאות (1) ו-(2) שבסעיף קטן (א1), הוכיח בעל הרכב כי לא חלה עליו אחריות פלילית לעבירה לפי סעיף 27ב לפקודת התעבורה, ניתן להגיש כתב אישום או להמציא הזמנה או הודעת תשלום קנס אם לא עברה שנה מיום ביצוע העבירה.

(א3) בסעיף זה, "רכב חדש" - רכב שרישיון הרכב ניתן עליו לראשונה בידי מי שרשות הרישוי, כהגדרתה בפקודת התעבורה, הסמיכה אותו לכך, ולא חלפו 30 ימים ממועד ביצוע עסקה המחייבת לרשום את הרכב ואת פרטי בעליו ברשות הרישוי.

(ב) אין באמור בסעיף קטן (א) כדי למנוע הגשת כתב אישום נגד מי שביקש להישפט לפי סעיף 229, אף אם עברו המועדים הקבועים בסעיף קטן (א).

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם

אם מדובר ברכב 0 ק"מ יד ראשונה מליסינג (רשום ע"ש קרדן רכב) שטרם הועברה הבעלות (יותר משנה עברה ועוד לא העבירו), 4 חודשים גם תופס?

אחרי הארבעה חודשים (שקיבלתי את הדו"ח מצלמה לדואר), העברתי את הדו"ח מצלמה על שם מישהו אחר והדו"ח החדש הגיע אחרי יותר מחצי שנה (כמעט 8 חודשים) אחרי העבירה.

למי שולחים את הבקשה אם המקרה כן עומד בקריטריונים? מפנ"א?

Detailer.gif
פורסם
האם מדובר ברכב פרטי או ברכב חברה?

רכב חברה. תאריך העבירה 6/4. הדוח הגיע ב- 17/8.

האם אפשר לטעון להתיישנות? מדבריך אני מבין שלא.

האם אפשר להסב את הדוח על שם העובד שנהג בו ואז לטעון להתיישנות?

פורסם

שאלה לאיל

היכן כתוב שלרכב חברה מוקצבים 12 חודשים

ולגבי התאריך הקובע, לא מדובר בתאריך המשלוח אלא בתאריך שזה הגיע לנאשם!! לפחות כך בדיני מיסים בפסיקה של בית המשפט העליון.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, בנוגע למשלוח ההודעה, אמנם אני לא משפטן אך זה מה שידוע לי מעבודתי במשטרה ובנוסף זה מה שאני מבין מהסעיף בפקודת התעבורה שציטוט שלו הבאתי.

מבחינת השנה, על פי הבנתי מקריאה חוזרת של הסעיף נראה שמדובר בשנתיים ולא בשנה (סעיף א).

פורסם

סעיף (א) לא חל על עבירה מצלמה עליה חל סעיף (א1) 1 או 2

ולגבי המועד - גם בתקנות העוסקות במיסים ומועדי המצאה מופיע המונח הומצאו, ובית המשפט העליון קבע כפי שכבר כתבתי הומצא = הגיע לנאשם, ואני מעריך כי אותה פרשנות תחול גם כאן

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עדיף להשאיר על שם החברה, לשלם סכום מלא ולא להעביר על שם נהג מסיבה פשוטה שיש גם נקודות

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם (נערך)

אני כתבתי את מה שידוע לי.

אם זה כל כך חשוב לך לדקדק על קוצו של יוד אני יכול לברר את הנושא לעומק.

עריכה אחרונה על ידי eyals05
פורסם
ולגבי התאריך הקובע, לא מדובר בתאריך המשלוח אלא בתאריך שזה הגיע לנאשם!! לפחות כך בדיני מיסים בפסיקה של בית המשפט העליון.

אמנם השאלה לא הופנתה אליי, אבל זכור לי שבמקרה של דו"חות תעבורה רואים את הדו"ח כ"הגיע ליעדו" 7 או 14 ימים מתאריך המשלוח

אני אנסה לחפש את המקור ואגיב

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

הנה ליאור בשבילך מתקנות סדר הדין הפלילי

חזקת מסירה תק' (מס' 3) תשמ"ב-1982 תק' תשנ"ו-1996 תק' תשנ"ט-1998

44א. בעבירות תעבורה שעליהן חל סעיף 239א לחוק ובעבירות קנס רואים את ההודעה על ביצוע העבירה, ההודעה לתשלום קנס או ההזמנה למשפט, לענין עבירת קנס כאילו הומצאה כדין גם בלא חתימה על אישור המסירה, אם חלפו חמישה עשר ימים מיום שנשלחה בדואר רשום, זולת אם הוכיח הנמען שלא קיבל את ההודעה או את ההזמנה מסיבות שאינן תלויות בו ולא עקב הימנעותו מלקבלן.

זה לדעתי מסייע לפות"ש כי זה אומר שלפחות 15 יום לפני תום ה4 חודשים צריכים לשלוח את הדו"ח!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תודה ישה, הספקתי היום לחפש רק בתקנות התעבורה והעליתי חרס.

אגב העבירה בוצעה ב-06.04 והדו"ח הגיע לפות"ש ב-17.08, קצת מעבר ל-4 חודשים.

ועכשיו לשאלה משלי - הדו"ח הוסב על שם אחר או שהגיע על שם החברת ליסינג (בעלת הרכב)?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא שמת לב ששיש המקרה של פות"ש ויש אחר שהתגנב לשרשור עם הסיפור שלו

בהנחה שהרכב לא חדש כי אז יש זמן של 6 חודשים, הדו"ח לא תקין וחלה עליו התיישנות

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל