Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבירוקרטיה בקנית רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4327 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

זה הרכב הראשון שאני קונה אז אני מצטער מראש אם השאלות קצת דפוקות.

איך ניתן לדעת את כל הידיים של רכב כל כשהוא? ברישיון רכב למיטב הבנתי רשום רק היד הנוכחית (מי האדם או הגוף) וכמה ידיים עבר הרכב.

איך ניתן לדעת מי היה הבעלים הקודם? (לוודא שזה לא ליסינג) וזה שלפני הקודם.

כשאני מבצע את הקניה, אני רוצה להחתים על את המוכר שהוא העביר לי כל מידע רלוונטי ולא הסתיר ממני כלום. אני יודע שעושים בדיקה לפני קניה שתגלה את כל הפאקים המכניים, הייתי רוצה להחתים אותו שכל מידע רלוונטי עבר אליי, זה סביר?

יש עוד דברים שנהוג להחתים חוץ מהעברת בעלות?

נ.ב

נראה לי שזה הפורום הכי מתאים כי זה יעוץ ברכישת.

פורסם

כדי לדעת מי היו הבעלים הקודמים אתה צריך לגשת ביחד עם הבעלים של הרכב אל משרד הרישוי ולבקש שיוציאו לך פלט של הבעלים הקודמים.

בעלות קודמת של ליסינג מופיעה ברישיון ברכבים החל משנת 2009 והלאה, ולא תמיד מופיעה ברכבים ישנים יותר.

אתה בהחלט יכול להחתים את המוכר על כך שהוא העביר לך את כל המידע הרלוונטי על הרכב. זה יכול להיות סעיף בזכרון הדברים עליו חותמים הקונה והמוכר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כדי לדעת מי היו הבעלים הקודמים אתה צריך לגשת ביחד עם הבעלים של הרכב אל משרד הרישוי ולבקש שיוציאו לך פלט של הבעלים הקודמים.

בעלות קודמת של ליסינג מופיעה ברישיון ברכבים החל משנת 2009 והלאה, ולא תמיד מופיעה ברכבים ישנים יותר.

אתה בהחלט יכול להחתים את המוכר על כך שהוא העביר לך את כל המידע הרלוונטי על הרכב. זה יכול להיות סעיף בזכרון הדברים עליו חותמים הקונה והמוכר.

עושים זכרון דברים ברכישת רכב?

לא מעבירים בעלות וזהו? איזה עוד מסמכים צריך לחתום

פורסם

העברת בעלות - בעצם המדינה מורה לך לעשות את זה.

זכרון דברים - המלצה חמה של כל מי שאי פעם קנה או מכר רכב.

דוגמא להמחשה קטנה - אתה מוכר רכב לאדם מסוים, וכמה חודשים אחרי מתחיל לקבל בקשות תשלום מכביש 6, מנהרות, דוחות וכיוצא באלה.

בעצם זכרון הדברים מאפשר איזשהי הגנה במקרים אלה. זה והעברת בעלות.

מדובר במקרה שקרה לי אז לידיעתך.

עופר

פורסם

כעיקרון טופס העברת הבעלות מהדואר אמור לכסות אותך במקרים האלו של כביש 6 ודוחות. אם תשלח צילום של אישור העברת הבעלות לגוף שנתן את הדו"ח יעבירו אותו לזה שרכש ממך את הרכב. זכרון הדברים אמור לכסות בדיוק את הנקודות האחרות. מוכר הרכב מאשר שהוא מסר את כל המידע הרלוונטי לקונה, הקונה מאשר שהוא בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו.

תחפש דוגמאות לזכרון דברים ברשת, אתה כבר תראה.

פורסם
עושים זכרון דברים ברכישת רכב?

לא מעבירים בעלות וזהו? איזה עוד מסמכים צריך לחתום

טופס גילוי נאות במכירת רכב משומש, אפשר למצוא בגוגל.

פורסם
טופס גילוי נאות במכירת רכב משומש, אפשר למצוא בגוגל.

תודה. עוד שאלה,

מה ההבדל בין המגרשי מכוניות של סוחרי הרכב לבין מגרשי מכוניות של חברות הליסינג?

האם במגרשים של AVIS וכאלה, יש מכוניות שהן לא מליסינג? הם יש שם מכוניות בנות יותר מ3?

פורסם

AVIS זאת חברת ליסינג ולכן הרכבים שהיא מוכרת הם רכבי ליסינג או השכרה שסיימו את תקופת שירותם בחברה. יש שם גם מכוניות בנות יותר מ-3 שנים, אבל לא הרבה, כיוון שהיום יש גם חוזי ליסינג לתקופות קצרות או ארוכות מ-3 שנים.

יש מגרשי רכב שהם טרייד אינים של יבואני רכב גדולים - אוטודיל, טרייד מוביל, כלמוביל טרייד וכו'. שם תמצא בעיקר רכבים מבעלות פרטית שהגיעו אחרי שלקוח עשה טרייד אין בסוכנות לרכב חדש.

ויש מגרשים שהם גם וגם, למשל אוטוסנטר. שם תמצא גם רכבי ליסינג/השכרה של חברת Hertz וגם רכבים פרטיים משומשים.

פורסם

אוטוסנטר עושים את הטרייד אין של הונדה וחלק מהטרייד אין של וולוו. הדגמים היותר יקרים של וולוו מגיעים ל״מאיר טרייד אין״.

פורסם
AVIS זאת חברת ליסינג ולכן הרכבים שהיא מוכרת הם רכבי ליסינג או השכרה שסיימו את תקופת שירותם בחברה. יש שם גם מכוניות בנות יותר מ-3 שנים, אבל לא הרבה, כיוון שהיום יש גם חוזי ליסינג לתקופות קצרות או ארוכות מ-3 שנים.

יש מגרשי רכב שהם טרייד אינים של יבואני רכב גדולים - אוטודיל, טרייד מוביל, כלמוביל טרייד וכו'. שם תמצא בעיקר רכבים מבעלות פרטית שהגיעו אחרי שלקוח עשה טרייד אין בסוכנות לרכב חדש.

ויש מגרשים שהם גם וגם, למשל אוטוסנטר. שם תמצא גם רכבי ליסינג/השכרה של חברת Hertz וגם רכבים פרטיים משומשים.

נניח שלקוח בא לקנות אוטו חדש ועשה טרייד אין. האוטו שלו מגיע לאוטודיל ועומד שם. מי ההבעלים של האוטו? כלומר האם הרכב הופך אוטומטית ליד 2 כשהלקוח מוסר את הרכב שלו לטרייד אין?

והאם המגרשים של "אוטודיל, טרייד מוביל, כלמוביל טרייד" הם אמינים? אני קצת חושש ממגרשי רכב..

פורסם

לסוחרים יש תג סוחר, מה שגורם לכך שהרכב לא יקבל עוד יד. בכל מגרש צריך לבדוק את הרכב את כל הבדיקות הסטונדרטיות לפני קנייה (שיעבוד, בדיקה במכון מוסמך מטעמך) ולא משנה אפילו אם זה אלדן או אלבר שנחשבות לחברות גדולות.

פורסם
לסוחרים יש תג סוחר, מה שגורם לכך שהרכב לא יקבל עוד יד. בכל מגרש צריך לבדוק את הרכב את כל הבדיקות הסטונדרטיות לפני קנייה (שיעבוד, בדיקה במכון מוסמך מטעמך) ולא משנה אפילו אם זה אלדן או אלבר שנחשבות לחברות גדולות.

לגבי בעלים קודמים,

לפי מה שהבנתי אם הרכב היה בליסינג או השכרה יכתב "השכרה\החכר". גם אם זה בידיים קודמות.

אם הרכב היה בבעלות חברה פרטית ("רכב חברה") הדרך היחידה שלי לדעת את זה היא אם המוכר יגש איתי למשרד התחבורה ויוציא פלט בעלים.

מקובל לבקש את זה? יש עוד דרך יותר פשוטה שבה הוא יכול להוכיח לי שרכב כלשהוא היה רק פרטי?

פורסם (נערך)

בהחלט לא מקובל - מסחר ברכב הוא עניין רגיש מאד עם לא מעט טיפוסים מפוקפקים - ולכן הרכישה תעשה תמיד במזומן או שוה ערך (המחא בנקאית או העברת SWIFT). יותר מדי נוכלים נעלמים עם הרכב ועם הכסף אחרי העברת בעלות. הסדר כפי שאתה מציע יתכן רק כאשר יש אמון מוחלט בין שני הצדדים - נניח אם אתה רוכש רכב מאבא או דוד שלך.

האפשרות היחידה שלך לחלק את התשלומים היא לקחת הלואה מהבנק (או חברת מימון) - ואז ההלואה תנתן כנגד בטחונות - שעבוד הרכב או נכס אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...