Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4357 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה העיקר. אבל אני מדגיש שאנשים עם בעיית קשב וריכוז משתגעים באוטומט!

פה אני חולק על דעתך. יש לי בעיית קשב והנה חתולה. מיאו! מיאוווו!

איפה הייתי אה, כן- יש לי בעיית קשב ומיאו!!! חתולה, שקט!

יש לי בעיית קשב ואני צריך לעשות משהו במקום להגיב בפורום ושכחתי מה.

אה, רגע, יש לי בעיית קשב וריכוז (אם כי כבר לא קשה במיוחד, למזלי).

כמו כן יש לי רכב אוטומט מאז שרכשתי את הרכב הראשון שלי שהביא אותי לפורום הזה אי שם בשלהי 2005.

כן הנהיגה קצת משעממת לפרקים, אבל גם הנהיגה על ידני משעממת באותה תדירות (ויצא לי לנהוג על ידני לא מעט יחסית, בין אם בעבודה או בקנגו של אבי שעליו למעשה למדתי איך לנהוג אחרי קבלת הרישיון).

מה שאני לא מצליח להבין זה איך אנשים מצליחים לאבד את הריכוז בכביש. עד היום, קרה לי רק פעם אחת (ביותר מעשר שנים) שלא שמתי לב שהרמזור שלי התחלף לירוק. זה קרה השנה, אגב, למתעניינים. הגיל כבר נותן אותותיו...:lol: וזה עוד מצב מעולה- מה תגידו על כל אלה שמפספסים תמרורים, רמזור אדום, הולכי רגל, ויש אפילו כאלה שמפספסים משאיות ואוטובוסים שעצרו בשוליים (כביש 6 לפני כמה חודשים)?

מה, כאילו, אנשים פשוט נוסעים קדימה ומביטים הצידה על בנות או על חנויות או על מכוניות אחרות או מיאו! חתולה!!! או מה בדיוק קורה שם?

איך לאנשים יש את האומץ לאבד ריכוז ולו רק לרגע, אני לא אצליח להבין.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

להעביר הילוכים זה העיקר בנהיגה? אוקיי, לך תגיד את זה לבעלי פרארי.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

האוטומט יותר משעמם אולי אבל הרבה יותר נוח זה האמת הפשוטה ,רובנו לא נהגי מירוצים ולהגיע מא ל ב האוטומט לוקח בענק , הנהיגה שקטה ונוחה באוטמט לא סתם אפילו האירופאים עברו לגירים הרובוטים כי נמאס להם ל"בחוש במוט ".

לגבי חוסר ריכוז לא חושב אצלי לא השתנה כלום בפלאפון אני לא נוגע בכל מקרה כל עוד אני נוהג ואת שאר הדברים כמו רדיו ולאכול בורקס עשיתי גם בידני :-)

פורסם (נערך)
יש לי 5 שנים רשיון ורק עכשיו זאת האוטומטית הראשונה שלי , אוטומט ללא ספק גורם להתעסק עם שטויות לאנשים שיש להם קצת קשב וריכוז :-D:roll: כמו לבדוק הודעות ווצאפ , להתעסק עם המערכת , או כל מיני שטויות וגאדג'טים באוטו , אילו ידני גרם לי רק לנהוג ועם קלאץ לחוץ וראשון בפנים ברמזור אדום , האם זה באמת נכון ? איך זה אצלכם ?

הבעיה שלך היא שילוב של גיל וותק בנהיגה - הגעת לשלב ביטחון עצמי עודף.

ההתעסקות בהילוכים היא עניין שולי בריכוז בנהיגה, בוותק שלך היד והרגליים אמירים לפעול על אוטומט.

אם אתה לא רוצה להיות נהג מסוכן כדאי שתעיף את הטלפון לתיק כדי שלא יעסיק אותך בנהיגה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

6 שנים של נהיגה על רכב אוטומט לאחר 4 שנות נהיגה על ידני, ובסופו של דבר משעמם ממש.

הרכב אחלה והמזל שאני אוהב לנהוג באופן כללי ולכן אני יודע להינות בכל מקרה, אבל עדיין משעמם. מאוד!

פורסם

לאחר שנה וחצי עם פולקסווגן אוטומטית,

בימים אלו אני חוזר לגיר הידני... ואני גר באיזור המרכז הפקוק.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
להעביר הילוכים זה העיקר בנהיגה? אוקיי, לך תגיד את זה לבעלי פרארי.

לא יפה שאתה מזלזל, לפני 3 שבועות כמעט סירבתי לנהוג ב-458 ספציאלה כי גיליתי שיש לה גיר אוטומט.

בסוף נהגתי בה אבל בכל עיקול חד התבאסתי מחדש שאין לי עוד דוושה וידית הילוכים שאוכל לשחק ולבחוש בהם להנאתי.

הרכב היה 7 כזה, עם גיר ידני בטוח היה 10....

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

תמיד כשעולה כזה שרשור אני תוהה לעצמי מה יגידו הנהגים של הדור הבא (או שניים קדימה), כשלא יהיו תמסורות, רק הנעות ישירות חשמליות. כיצד יגדירו אז את ההנאה/שעמום מנהיגה?

פורסם

אני נוהג כמו ילד ברכב אוטומטי, משחק עם הדוושה ועם ההילוכים ועושה דברים ממש מיותרים בנסיעות ארוכות כי פשוט משעמם לי.

לעומת זאת ברכב ידני ובכלל ברכב שלי אני מאוד מרוכז בכביש כל הזמן מחשב איזה הילוך מתאים כמה למשוך וכו', מאוד מרוכז בנהיגה בקיצור.

אני חושב כמו הרוב כאן שגיר אוטומטי זה משעמם, לעומת זאת לא הייתי מתנגד לרובוטי עם שליטה על ההילוכים מההגה או מהתיבה אבל בנינוחות.

הנאה מנהיגה היא לא העברת הילוכים בלבד,יש הרבה מעבר לזה, ואם בעתיד לא יהיה תמסורת כמו ש ALPHA אומר, אני מקווה שעדיין יהיו רכבים מהנים לנהיגה ואם כן אז הנהגים של הדורות הבאים יהנו לא פחות מאיתנו, נכון שזה לעולם לא יהיה אותו דבר.

אבל כן, הגיר הידני, לפחות אצלי ואני יודע שאצל עוד הרבה אחרים תורם מאוד לחוויה של הנהיגה.

Miata ND2

פורסם
לא יפה שאתה מזלזל, לפני 3 שבועות כמעט סירבתי לנהוג ב-458 ספציאלה כי גיליתי שיש לה גיר אוטומט.

בסוף נהגתי בה אבל בכל עיקול חד התבאסתי מחדש שאין לי עוד דוושה וידית הילוכים שאוכל לשחק ולבחוש בהם להנאתי.

הרכב היה 7 כזה, עם גיר ידני בטוח היה 10....

גם בטח צריכת הדלק באוטומט מזעזעת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

משעמם? כשתכנס באיזה ילד על אופניים בזמן שאתה מסמס, יהיה לך מעניין. עיניים על הכביש שתי ידיים על ההגה. גם בידני, אם אתה לא בנהיגה במסלול טכני העברת הילוכים מהווה לא יותר מאחוז אחד מהזמן שלך, איזה השפעה יש לזה, אלא אם אתה מאלה שחצי שעה לפני העברה כבר עם יד על ידית ההילוכים, שזה הרגל רע.

צברת קצת ותק, יפה, זמן טוב לקורס נהיגה מתקדמת להקניית הרגלים בריאים. גם באוטומט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם (נערך)

^^

נשים אותה על משענת היד (הכ"כ הכרחית), כמובן. זו אחת הדרכים היחידות שמשאירות אותי עירני, בייחוד בנסיעות ארוכות.

מאז המעבר של 95% מהרכבים להגאים מתוגברים חשמלית ומתים כמעט לחלוטין בתגובה, תנוחת ה"שתי ידיים" ראויה לבחינה מחדש, גם כשנדרשים תמרוני חירום.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
משעמם? כשתכנס באיזה ילד על אופניים בזמן שאתה מסמס, יהיה לך מעניין. עיניים על הכביש שתי ידיים על ההגה. גם בידני, אם אתה לא בנהיגה במסלול טכני העברת הילוכים מהווה לא יותר מאחוז אחד מהזמן שלך, איזה השפעה יש לזה, אלא אם אתה מאלה שחצי שעה לפני העברה כבר עם יד על ידית ההילוכים, שזה הרגל רע.

צברת קצת ותק, יפה, זמן טוב לקורס נהיגה מתקדמת להקניית הרגלים בריאים. גם באוטומט.

אני אף פעם לא מסמס או נוגע בטלפון כשהוא לא על המעמד שלו בנהיגה (וגם במעמד זה רק לענות לשיחה או GPS), מי שמשחק בטלפון או אוכל בזמן נהיגה גם באוטומט זה בהחלט מעשה גרוע, אנחנו לא ילדים וגם שמשעמם לא צריך לחפש עיסוקים אחרים, כשהתכוונתי למשחק דיברתי יותר על משחק עם הגיר ועם הדוושות, שגם אלו לא דברים נכונים אבל זה קורה לי.

בידני אתה צריך לחשוב על הרבה גורמים, שאני מאמין שמי שנוהג הרבה על ידני מבין אותי, אני לא שם את היד על הידית אלא רק לשם העברת הילוך, זה הורס איזה חלק/קפיץ ששכחתי את שמו.

מעניין אותי יותר מה אחוז המעורבים בתאונות דרכים בגיר רגיל מול אוטומט, כמובן תוך כדי התחשבות ביחס של רכבים אוטומטיים מול ידניים.

Miata ND2

פורסם

מאז המעבר של 95% מהרכבים להגאים מתוגברים חשמלית ומתים כמעט לחלוטין בתגובה, תנוחת ה"שתי ידיים" ראויה לבחינה מחדש, גם כשנדרשים תמרוני חירום.

אני לחלוטין מבין למה אתה חושב ככה, אבל במגרש הדרכה יוכלו להעמיד בפניך כמה תרגילים שישכנעו אותך שזה לא נכון. זה אולי נכון 99% מהזמן, אבל אני אישית חושב ש99% זה לא מספיק. בארץ אתה לא נוהג בד"כ בכביש ריק וישר מאופק עד אופק. הפתעות צצות, מנהגים מפגרים שסוטים מנתיב פתאום, דרך מפגעי מע"צ ועד המסומם התורן שקופץ משום מקום כדי לחצות את הכביש המהיר. שתי ידיים ואתה מוכן ב100%.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...