Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס C-Class 2008 - הרפתקה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

במקום להתעניין ברכב חדש באזור 100-120K ש"ח, כמה יקר יותר יהיה לתחזק מרצדס C-Class בת 6-7?

חיפשתי קצת בפורום ולא מצאתי - אולי לא חיפשתי מונחים נכונים.

לא מדובר במונית אלא בדגם פרטי רגיל (Avantgarde).

איזה טיפולים יקרים יש לצפות ברכב בגיל כזה?

האם יש דגם מועדף - 200 קומפרסור, 280 או 350?

תודה לעוזרים.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם
פורסם
למה מופשט?אפשר בקלות להניח שהוא מדבר על משפחתית בטווח = מאזדה 3, אוקטביה, גולף אולי, יונדאי I30/35 ודומות
השוואה מול אלה הדגמים שציינת היא השוואה לגיטימית. סקירת עלויות משפחתומטיות יש כאן בשפע, אבל על C200 לא מצאתי כלום.אני משער שיהיה יותר יקר במובנים מסויימים ובגלל השנתון. רציתי לדעת מאנשים שמחזיקים ברכב כזה מהשנתון המדובר ולגבי C200 בפרט - אני חושש שהדגמים החזקים יותר נדירים ומעבר להישג ידי לתחזוקה שוטפת.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

אם הרכב יהפוך להרפתקאה זה פונקציה של איך תחזקו אותו לאורך השנים וכמה מזל יש לך.

יכול להיות שתחזיק את הרכב בבעלותך 3 שנים לדוגמא ולא יהיו בו תקלות חריגות והתחזוקה תתבסס על שגרת טיפולים שנתיים ולא מעבר וחודשיים אחרי שתמכור אותו יתקלקל רכיב יקר לתיקון.

השאלה היא האם אתה תיהיה בר המזל שהחזיק ברכב 3 שנים ללא תקלות או חסר המזל שקיבל סטירה אחרי חודשיים.

הייתי ממליץ לך ללכת על המנועים האטמוספריים (לא קומפרסור) שכן המנועים שלהם פחות מורכבים ונחשבים בגדול לאמינים.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
שלום לכולם,

במקום להתעניין ברכב חדש באזור 100-120K ש"ח, כמה יקר יותר יהיה לתחזק מרצדס C-Class בת 6-7?

חיפשתי קצת בפורום ולא מצאתי - אולי לא חיפשתי מונחים נכונים.

לא מדובר במונית אלא בדגם פרטי רגיל (Avantgarde). ה Avantgarde הוא פרמיום, לא "פרטי רגיל".

איזה טיפולים יקרים יש לצפות ברכב בגיל כזה? בגיל כזה לא הרבה, בהנחה של נסועה ממוצעת רכב בגיל כזה יגרד את ה 100K ק"מ מלמטה כך שלא סביר כי יתקלקלו מכלולים יקרים. תיקון תקלות אינו יקר מאוד כפי שהרבה אנשים סוברים אך רצוי למצוא את המוסך הנכון. בכל מקרה, בדוק את המזגן. משום מה הם לא שורדים הרבה (מההיכרות שלי ברכבי מרצדס המזגנים מחזיקים מעמד פחות מ 7 שנים)

האם יש דגם מועדף - 200 קומפרסור, 280 או 350? הייתי מעדיף את ה 350, המנוע הגדול ברכב (יחסית) קטן הופך אותו למאוד מהנה.

תודה לעוזרים.

לפני 6 שנים קניתי שתי C240 בנות 10, אחת הייתה מתוחזקת להפליא, עם נסועה נמוכה ומשרתת אותי עד היום עם מעט מאוד תקלות ותחזוקה שוטפת זולה (להזכירך, ברכב בן 16). השנייה לא (יד 4 מבן דוד ללא תחזוקה) והיא עלתה לי בהמון כסף בתיקונים. אם תתאמץ למצוא רכב במצב טוב ולא תתפשר תקבל רכב מאוד מהנה עם עלות הגבוה במעט ממשפחומטית משעממת.

ד"א, בנוגע לתימחור שלך. רכשתי לפני כחודשיים E350 Avantgarde מ 2008 עם 50K ק"מ ב 150 אש"ח כך שעם קצת מזל ניתן למצוא מציאות. חפש את השירשור שפתחתי, הוא מתחיל מאוד דומה לשלך ותוכל למצוא שם מספר עצות בנוגע לחיפוש, בדיקה ורכישה של רכבי מנהלים משומשים.

פורסם

הייתה ברשותי C300 4MATIC מודל 2008, הרכב היה שמור, נקנה עקב מעבר לחול של המוכר. CARFAX (שירות בתשלום המראה על ההיסטוריה של הרכב ע"פ מספר השלדה) מעיד על ציון 50\50, אוקיי עד פה הכל טוב ויפה. יום בהיר אחד בבוקר כשעמדתי לצאת הרכב לא היה מוכן להניע, מסובב את הסוויץ וכלום. מחיבור לתוכנת star של מרצדס התגלה כי המפתח ה"חכם" החליט לשכוח את הprogram למחשב הרכב. מבירור עם הדילר של מרצדס (שהוא היחיד שיכול לתכנת את המפתח מבלי לקנות מחשב חדש לרכב) באזור שאני גר בו התגלה כי תכנות המפתח לא יעלה פחות מ 1200 דולר. שלחתי את הרכב לדילר על גבי גרר, המפתח תוכנת ומכרתי את הרכב. זאת ההיכרות שלי עם דגם ה C-CLASS אז יכול להיות מאוד שמה שקרה לרכב שלי היה נדיר מאוד , אך זה לא העניין, עצם העובדה ש30 דק של עבודה מול מסך מחשב עולה 1200 דולר היא מגוכחת, אז חשוב שתבין שזה לא נגמר ב 120-125 אלף שקל, התחזוקה לרכבים האלו בשמיים.

in stock

:-P

1991 SL70 AMG

2002 S430

2001 E320

פורסם

קצת פרופורציות.

לפני מספר חודשים המפתח של ה C240 שלי התחיל לעשות בעייות אחרי 16 שנות עבודה, לא בדקתי את התמחור ב"כולמביל" אך תיקון והחלפת המפתח אצל מנעולן עלו לי 1200 ש"ח (לא דולר). כשאתה אומר "הדילר של מרצדס" בארה"ב/קנדה זה כמו לומר "כולמביל" בישראל, שירות איכותי ומחיר בשמיים. רכבים לאחר תום תקופת האחריות (או האחריות המורחבת בחו"ל) לא מטופלים שם אלא במוסכים פרטיים המתמחים במרצדס. אני חושב שאם היית שואל באתר של MBWorld הייתה יכול לקבל המלצה לבעל מקצוע שהייה מבצע זאת במחיר נמוך יותר ושולח לו את המפתח בדואר (בסיטואצייה הקיצונית ביותר היית פונה ראשית למוסך רגיל שיפרק את בית המפתח והיית שולח גם אותו) ד"א, למה לא השתמשת במפתח השני?

אל תשכח שהשיקולים כאן הם יחסיים, פות"ש היה מעוניין לרכוש רכב חדש ותיקון תקלה כזו במשפחטומטית 1600 חדשה (וזה קורה גם שם) אצל היבואן לא יהיה זול בהרבה.

ב 6 שנים שאני מחזיק את הרכב וב 10 שנים לפניהם סך כל התקלות לא היה גבוה במיוחד ועלותן לא הייתה בשמיים. בשליפה:

-הוחלף מדחס מזגן לפני 10 שנים וראדיאטור מיזוג לפני חודשיים, כ 4000 ש"ח.

-הוחלף MAF sensor לפני 8 שנים, כ 2000 ש"ח.

-הוחלף ריפוד גג לפני כ 4 שנים עקב התפוררות, כאלף ש"ח.

-הוחלף מפתח התנעה לפני מספר חודשים, כאלף ושלוש מאות ש"ח.

-הוחלפו 3 מנגנוני פתיחת דלתות פאנומטיים, כאלף וחמש מאות ש"ח.

-אי אלו קישקושים קטנים אחרים (חלקי פלאסטיק, מראה ימנית קומפלט וכו'), כ 2000 ש"ח.

אז מה היה לנו? 12 אש"ח תיקונים ב 16 שנים, לא הייתי אומר כי התיקונים לרכבים האלו בשמיים.

התחזוקה השוטפת אינה יקרה בהרבה ממשפחטומטית משומשת, טיפול 10 (שמן מנוע סינטטי מלא, פילטר שמן OEM) כ 350 ש"ח, טיפול 30 (שמן מנוע סינטטי מלא, פילטר שמן OEM, פילטר אוויר OEM) כ 500 ש"ח וטיפול 60 (טיפול 10, נוזל תה"ל מקורי של מרצדס, פילטר תה"ל OEM) כ 1300 ש"ח.

חשוב להדגיש הנחת יסוד חשובה מאוד. רכבים כאלה רגישים לטיפול גרוע (נוזלים לא איכותיים, חלפים סיניים ומשיכת טיפולים) והנזקים מתגלים בעתיד כך שחשוב לקנות רכב כזה מיד ראשונה עם תיעוד טיפולים מלא. לדעתי כל שקל המשולם יותר מהמחירון עקב נסועה נמוכה/מצב טוב/חנייה סגורה יחסוך הרבה בטווח הרחוק בתשלומים עבור תיקונים.

• תוכן חדש...