Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב אוטומטי עד 25K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני חייב את היעוץ שלכם אני מחפש רכב ראשון עד 25 אלף ואפשר חריגה ל30 אבל עדיף שלא.

חובה שיהיה אוטומטי כי זה גם של אחותי

הכי חשוב:

- אמינות.

- חסכוני בדלק

- ביצועים טובים

- מראה טוב לא מחפש פוזה אבל שיראה נורמלי

חשבתי על שניים 2005 ככה אולי 2007

ושמתי עין על הרכבים האלו:

קורולה RUNX

סיוויק

B3

audi a3

אימפרזה

פולו או גולף 2.0

תודה לעוזרים8)

עריכה אחרונה על ידי zvit
סימני פיסוק -ועריכה שיראו מה כתוב
פורסם

סיוויק, אאודי, גולף - לא בתקציב שלך, ה- B3 רכב עייף משעמם ומכוער, קורולה- רכב מעולה (קצת מכוער). לא רוצה להיות הישראלי הזה אבל ב- 30K אתה יכול למצוא מאזדה 3 במצב טוב, רכב יפה, מעט פוזה, לא הכי חסכוני בדלק אבל זול לתחזוקה כרכב ראשון, יש גם פיאט פונטו גראנדה בשנים 07-08- גיר מחורבן אבל רכב יפה נוח וחסכוני (מאוווד חסכוני אבל מצד שני חלפים לא זולים)

*** נמחק ציטוט - אין לצטט את ההודעה עליה מגיבים אם התגובה היא להודעה עצמה ***

פורסם

מהרשימה הזאת B3 או קורולה RUNX אם תמצא אחת במצב טוב.

אני מסביר - קודם כל מבחינת מראה, בעיניי ה-B3 נראית טוב יותר מה-RUNX. חוץ מזה יש היצע גדול ביחס ל-RUNX מה שמביא אותך לאפשרות למצוא רכב פחות שחוט. החסרונות הבולטים - תא מטען קטן, מנוע חלש (ה-1.5, לא ניסיתי את ה-2.0), פלסטיקה עם נטיה להישרט/להשתפשף .(בחלקים הכסופים).

תתרשם משתיהן ואם אין הכרעה ברורה אז לך על השמורה ביותר שתמצא מבין השתיים.

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

מצטרף לדעתי של עומר.

המאזדה 3 יכולה להיות אופציה מצויינת (חמש דלתות סביר שלא יכנס בתקציב רק 4 דלתות)

ה-B3 לא חסכונית וחלשה.

הסיטרואן C4 או פיג'ו 307 (מ-2005 ומעלה) יוכלו להיות אופציה טובה - למרות השם הגרוע (והלא מוצדק) בענין האמינות.

צמד הצרפתיות גם יותר חסכוניות מכל מה שנית ברשימתך.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני אישית בחרתי ב C4 עם מנוע 2000, רכב מעולה חזק חסכוני ויפה, בגרסה הזו הגיר LA4 הידוע לשימצה מסתדר מעולה, הרבה יותר מפיג'ו , הוא גם מגיע עם חבילת תוספות מלאה (שליטה מההגה, בקרת שיוט, מגנזיום ועוד ועוד) אבל זה רכב ראשון בשבילו וא'- קשה למצוא אסמפלר טוב והחלפים שלו (אני שם רק מקורי) לא זולים בכלל.. בתקציב של 25-30 אפשר למצוא מאזדה שנת 2005 עם 100,000 ק"מ פרטית שתיתן עבודה מעולה בתקציב נורמאלי

מצטרף לדעתי של עומר.

ה-B3 לא חסכונית וחלשה.

הסיטרואן C4 או פיג'ו 307 (מ-2005 ומעלה) יוכלו להיות אופציה טובה - למרות השם הגרוע (והלא מוצדק) בענין האמינות.

פורסם
מצטרף לדעתי של עומר.

ה-B3 לא חסכונית וחלשה.

אני אישית בחרתי ב C4 עם מנוע 2000, רכב מעולה חזק חסכוני ויפה, בגרסה הזו הגיר LA4 הידוע לשימצה מסתדר מעולה, הרבה יותר מפיג'ו , הוא גם מגיע עם חבילת תוספות מלאה (שליטה מההגה, בקרת שיוט, מגנזיום ועוד ועוד) אבל זה רכב ראשון בשבילו וא'- קשה למצוא אסמפלר טוב והחלפים שלו (אני שם רק מקורי) לא זולים בכלל.. בתקציב של 25-30 אפשר למצוא מאזדה שנת 2005 עם 100,000 ק"מ פרטית שתיתן עבודה מעולה בתקציב נורמאלי

מהרשימה הזאת B3 או קורולה RUNX אם תמצא אחת במצב טוב.

אני מסביר - קודם כל מבחינת מראה, בעיניי ה-B3 נראית טוב יותר מה-RUNX. חוץ מזה יש היצע גדול ביחס ל-RUNX מה שמביא אותך לאפשרות למצוא רכב פחות שחוט. החסרונות הבולטים - תא מטען קטן, מנוע חלש (ה-1.5, לא ניסיתי את ה-2.0), פלסטיקה עם נטיה להישרט/להשתפשף .(בחלקים הכסופים).

תתרשם משתיהן ואם אין הכרעה ברורה אז לך על השמורה ביותר שתמצא מבין השתיים.

תודה למי שענה אבל אני אשמח לעוד דעות כי באמת בהתחלה הייתי חם על לקנות מאזדה 3 האצבק 2.0 אבל אמרו לי להתרחק ולא לגעת כי האוטו גרוטעה וממש לא חסוכני וזול לאחזקה

לעומת זאת רציתי לקחת את הקורלה האצבק כי האוטו מתאים לי מבחינת הכול ואיך הוא מבחינת ביצועים הוא סוחב יפה?

והאימפרזה והפולו או הגולף והסיוויק לא אפשרות?

פורסם
סיוויק, אאודי, גולף - לא בתקציב שלך, ה- B3 רכב עייף משעמם ומכוער, קורולה- רכב מעולה (קצת מכוער). לא רוצה להיות הישראלי הזה אבל ב- 30K אתה יכול למצוא מאזדה 3 במצב טוב, רכב יפה, מעט פוזה, לא הכי חסכוני בדלק אבל זול לתחזוקה כרכב ראשון, יש גם פיאט פונטו גראנדה בשנים 07-08- גיר מחורבן אבל רכב יפה נוח וחסכוני (מאוווד חסכוני אבל מצד שני חלפים לא זולים)

*** נמחק ציטוט - אין לצטט את ההודעה עליה מגיבים אם התגובה היא להודעה עצמה ***

דווקא הפיאט נראת לי אוטו שטוב לי אחי הוא חסכוני בדלק?מזאת אומרת הגיר מחורבן?היא יעשה בעיות?כי אני נוסע כול יום לעבודה שזה רבע שעה הלוך וחזור וגם נוסע לבית ספר אז אני נוסע לא מעט ואין לי כסף לרכב שיעשה לי בעיות עם הגיר ואז צריך להחליף

ועוד שאלה אחי 2008 יכנס לי בתקציב הזה?

פורסם

הפיאט אכן חסכונית תודות לגיר הרובוטי,מצד שני בעיר הוא פחות חלק,לכן יש כאלה שאוהבים יש כאלה שלא,צריך לנסוע עליו.

תבדוק ביד 2 מה נכנס לך חתקציב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
דווקא הפיאט נראת לי אוטו שטוב לי אחי הוא חסכוני בדלק?מזאת אומרת הגיר מחורבן?היא יעשה בעיות?כי אני נוסע כול יום לעבודה שזה רבע שעה הלוך וחזור וגם נוסע לבית ספר אז אני נוסע לא מעט ואין לי כסף לרכב שיעשה לי בעיות עם הגיר ואז צריך להחליף

ועוד שאלה אחי 2008 יכנס לי בתקציב הזה?[/

זה לא ממש קשור לבעיות, זה לא שהרכב ייכנס לך כל יומיים למוסך בגלל הגיר, תקרא קצת חוו"ד בנוגע לגיר הרובוטי שלהם, יש בלי סוף, הוא פשוט לא ממש חלק ולא הכי נוח.. הוא מאוד חסכוני בדלק וכן 2008 נכנס בתקציב אבל- עם סיבה.. אם אתה יכול להסתדר עם גיר רגיל, זה יהיה עדיף לדגם זה.

אל תשכח שרכב זה המון מזל, תנסה לא להתפשר על רכב מטופל בפיאט עם ק"מ נורמאלי ואני חושב שזה יתאים לך.

בעניין המאזדה, קודם כל 2.0 (רכב נהדר) זה לא בתקציב שהגדרת, שנית, גם ה 1600 זה רכב, שגרוטאה אי אפשר לומר עליו. הוא פשוט, עממי קל ונוח לתחזוקה, מאיץ ממש יפה רק לא הכי חסכוני בדלק ומושבים לא שיא הנוחות. לכל רכב יש ייתרונות וחסרונות, אני פחות אוהב כי "לכולם יש" אבל זה גם ייתרון- חלפים ממש זולים ומחיר הרכב יחסית נמוך לתמורה (יפנית איכותית).

עריכה אחרונה על ידי omer69111
פורסם

ועוד שאלה אחי 2008 יכנס לי בתקציב הזה?[/

זה לא ממש קשור לבעיות, זה לא שהרכב ייכנס לך כל יומיים למוסך בגלל הגיר, תקרא קצת חוו"ד בנוגע לגיר הרובוטי שלהם, יש בלי סוף, הוא פשוט לא ממש חלק ולא הכי נוח.. הוא מאוד חסכוני בדלק וכן 2008 נכנס בתקציב אבל- עם סיבה.. אם אתה יכול להסתדר עם גיר רגיל, זה יהיה עדיף לדגם זה.

אל תשכח שרכב זה המון מזל, תנסה לא להתפשר על רכב מטופל בפיאט עם ק"מ נורמאלי ואני חושב שזה יתאים לך.

בעניין המאזדה, קודם כל 2.0 (רכב נהדר) זה לא בתקציב שהגדרת, שנית, גם ה 1600 זה רכב, שגרוטאה אי אפשר לומר עליו. הוא פשוט, עממי קל ונוח לתחזוקה, מאיץ ממש יפה רק לא הכי חסכוני בדלק ומושבים לא שיא הנוחות. לכל רכב יש ייתרונות וחסרונות, אני פחות אוהב כי "לכולם יש" אבל זה גם ייתרון- חלפים ממש זולים ומחיר הרכב יחסית נמוך לתמורה (יפנית איכותית).

מה אתה הייתה לוקח בתקציב הזה?

כי אני יודע שנכנס גם פולו או גולף 2.0 בתקציב איך הרכב?מתאים לדרישות?

פורסם

גולף 2.0 שנת 2005 ומעלה לא עולה 25 אלף, וגם לא 35.. במקרה הטוב פולו, מנוע 1.4 ב 2005, רכב נחמד. בתור רכב ראשון רק תיקח בחשבון חלפים לא זולים בכלל (גם אירופי, גם גרמני). רכב חזק הוא לא, אבל גם לא חלש. הייתה לי פעם אחת, שנת 99, ממש נהנתי. מאזדה מהנית יותר..

פורסם

להחזיק גרמניות אוטומטיות מזדקנות זה לא רעיון טוב בתקציב מצומצם.

סיוויק הצ'באק בתקציב שלך תהיה מיושנת ולא בטוחה.

רנקס, מכונית לא רעה אבל יקרה מאוד לקניה.

B3 תהיה קניה "הגיונית", היא זולה יחסית ולכן תוכל לקנות אחת חדשה בכ3-4 שנים בהשוואה לטויוטה, היא גם אמינה ויחסית בטוחה.

הבעיה היא בתחום הביצועים וצריכת הדלק, אבל שוב צריך לשים הכל בפרופורציה כל המשפחתיות האוטומטיות בתקציב שלך יצרכו כמות דומה של דלק, ניתן לצמצם את הפערים ע"י נהיגה שקולה וחכמה ובנוסף, הרי בסופו של דבר ההבדלים בעלויות הדלק גם נקבעים לפי כמות הנסועה, מי שנוסע כ10-15 אלף ק"מ בשנה לא יסבול יותר מידי מהפרש הוצאות הדלק כאשר מדובר על הפרשי צריכה באיזור ה10 אחוז.

אני חושב שהאופציה ההגיונית ביותר עבורכם היא דייהטסו סיריון 2006 והלאה או יונדאי גטס 2007 והלאה (רק לא ברמת גימור GLF), לא יקרות, אמינות ובעלות צריכת דלק מתקבלת על הדעת.

• תוכן חדש...