Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אם לפני שבוע הייתי מעלה את הפוסט, הכותרת הייתה כנראה "התלבטות בין פיאסטה לקליאו", שתי הסופר-מיני שאותי באופן אישי

הכי הרשימו.

פיאסטה 1.6 אוטומטית ("פאוורשיפט"), מול קליאו 1.2 טורבו אוטומטית.

מכיוון שבשתיהן נהגתי השבוע, ההתלבטות הנ"ל נחסכה.

חוץ מנושא העיצוב שנדמה לי שאין כמעט ויכוח לגבי ניצחונה המוחץ של הקליאו (הרנו הסקסית ביותר ב-100 השנים האחרונות!)

הפיאסטה זריזה יותר , מהנה יותר לנהיגה, שקטה יותר ועושה רושם הרבה יותר מוצק ואמין.

אבל למסקנה הזאת ניתן גם להגיע מקריאת מבחני הדרכים השונים בארץ ובחו"ל.

אז למה אני עדיין מתלבט?...

ובכן, מעיון במספר אתרים בחו"ל, הבנתי שמנוע ה-1.6 הנוכחי של פורד הוא בעצם "שריד הסטורי" של פוקוס שפשוט קיצצו מ-120 סוסיו,

כ-20% (ייתכן לטובת מומנט וחיסכון בדלק...)

הוא נמכר בפיאסטה הנוכחית רק כשנה אחת, ויצא כבר מפס הייצור.

בכל מקרה, הלהיט שכבש את אירופה הוא בכלל מנוע האקובוסט הנפלא, שגם בגרסת 1.0 שלו הוא משיג נתוני ביצועים מרשימים,

וצריכת דלק מרשימה אף יותר.

אוקיי, אז הבנתי כבר שהאקובוסט פחות רלוונטי לארץ בגלל שהמחיר שלו עלול להיות מאד לא אטרקטיבי ביחס למתחרות...

אבל מה עם מנוע 1.6 עם 16 שסתומים ו-120 כ"ס?

גם הוא מתקדם מדי בשבילנו?...

אני כבר לא מדבר על הנושא של רמת האבזור, שמשום מה החליטו ש"טיטניום" יוקרתי מדי בשבילנו...

איילון מוטורס דווקא מכרו כמה "טיטניום" במחיר ממש אטרקטיבי לפני כחצי שנה, אבל משום מה גם הם ירדו מזה... :-/

בקיצור, מה דעתכם? האם שווה להמתין מספר חודשים (נגיד עד ינואר..) לדגמי 2015 של פיאסטה?

האם צפוי בהם שיפור משמעותי מבחינת מנוע ו/או אבזור?

מצד אחד אני יודע שמנוע ה-1.6 הנוכחי, למרות שהוא מיושן (יחסית...), הוא מספק מבחינת כוח (למרות נחיתות ההספק שלו!)

וגם נחשב לאמין,

מצד שני אני לא לחוץ לקנות כרגע, אם יתברר לי שתוך מספר חודשים יגיע לארץ מנוע משופר בהרבה גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת

צריכת דלק, אולי גם קצת "ישור קו" עם סטנדרט האבזור של הקליאו, וכל זה במחיר עדיין "שפוי", אז שווה לחכות.

אגב, הפיאסטה כחול-בלייזר מהממת - 2014, או 2015 אותה אני רוצה! :-D

עידו

פורסם

תחכה שהאקובוסט תגיע אבל בטח תצטרך לחכות הרבה יותר זמן ממה שאתה מתכנן-כמה אין לי מושג ורק ידוע שהפוקוס המחודשת תגיע עם המנוע הנ"ל בעוד הרבה זמן אז אם ללכת לפי זה,ייקח זמן עד שישדרגו את הפיאסטה מבחינת מנוע.

פורסם (נערך)

ראיתי עכשיו ב-"כללי הפורום" שחשוב לציין את יעוד הרכב, אז הנה אני מציין! :wink:

נסיעה משולבת - עירונית ובינעירונית , בערך 50/50. בדרך כלל אני לבד, לפעמים גם עם חבר או שניים.

מחוץ לעיר - חשובה לי מאד נוחות (בהקשר של שיכוך מהמורות ורכות נסיעה), שיוט שקט גם ב-120 קמ"ש,

ויכולת שליטה ו"סחיבה" נאותה גם באיזורים הרריים (מטייל הרבה).

בעיר - חשובה לי זריזות ושילוב טוב של גיר/מנוע , במיוחד מסל"ד נמוך (ובגלל זה פסלתי את הקליאו...)

בעיר ומחוץ לעיר - אבזור, וכמובן , חיסכון בדלק.

אלה פחות או יותר השיקולים הכי חשובים בעיניי.

אם למישהו יש עוד אופציות מעניינות שלא חשבתי עליהן, סופר-מיני / קומפקטית אשמח לשמוע!

עידו.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

חוץ ממנוע האקובוסט 1.0 שיגיע לא צפוי שום שינוי ברכב, אם אתה רוצה לרכוש את מנוע האקובוסט תחכה, אם לא תקנה עכשיו.

לחכות חצי שנה בשביל לקנות את אותו הרכב זה מיותר.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

גם אני לא כל כך הבנתי מה אתה מבקש. אם אתה כל כך רוצה פיאסטה אקו-בוסט אז גש לאיילון מוטורס ותזמין לך אחת בלי טובות מדלק מוטורס. לחכות ל-2015 בשביל מכונית שאולי תגיע ואולי לא? אל תשכח שב-2015 הדגש של דלק מוטורס יהיה כנראה על מאזדה 2 החדשה (שתושק השנה ותגיע ארצה בשנה הבאה), אז ממש לא בטוח שהם ירצו להשיק דגם יותר מידי אטרקטיבי של הפיאסטה באותה השנה ולהרוס להם את חגיגת המאזדה.

חוץ מזה יש המון סופר-מיני שוות ערך לפיאסטה בשוק. מה רע בקליאו? ג'אז היברידית שנמכרת עכשיו במחירים אטרקטיביים?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)
אם אתה כל כך רוצה פיאסטה אקו-בוסט אז גש לאיילון מוטורס ותזמין לך אחת בלי טובות מדלק מוטורס?

הצעה מעולה! וזה בדיוק מה שעשיתי...

אבל מסתבר שאיילון מוגבלים בכל רגע נתון רק למבחר המנועים שגם דלק מייבאים. הם יכולים רק לשחק קצת עם רמת האבזור ותו לא...

ובקשר לג'אז, בהחלט אופציה ראוייה! "אוטו" קצת ציננו לי את ההתלהבות ("מכונית מצויינת במחיר לא הגיוני"), אבל באמת הגיוני שיהיו עכשיו מחירים אטרקטיביים לקראת החלפת הדגם. אבדוק זאת! קליאו - שני הפאולים המרכזיים שלה מנהיגת מבחן שביצעתי: השהיית טורבו מורגשת מדי ביציאה מרמזור, נוחות בינונית.

אגב, רכב נוסף שבדקתי הוא פיג'ו 208. מעולה בכל הפרמטרים כמעט חוץ מהנוחות (דווקא פיג'ו!). קשיחה על גבול הקופצנית.

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

אתה יכול להשיג ג'אז היברידית 0 קילומטרים ב-105 אלף ש"ח:

http://motori.co.il/camp.php?id=60

הבנתי שגם אצל היבואן יש מחירים טובים עכשיו.

לגבי איילון מוטורס - עובדה שהם מביאים את פורד פיאסטה ST עם מנוע שאין בפיאסטה של דלק מוטורס, אז אני לא בטוח שמה שאתה כותב עומד במבחן המציאות. יש להם נציג פה בפורום, אולי הוא יוכל להסביר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא בטוח שמה שאתה כותב עומד במבחן המציאות. יש להם נציג פה בפורום, אולי הוא יוכל להסביר.

זה מה שאיש המכירות אמר לי אתמול בסניף שלהם, מבלי להרחיב יותר מדי.. :-\

שאלה נוספת לנציג אם הוא רואה:

בהנחה שניתן להזמין רכב עם מנוע שדלק לא מוכרים, איפה הוא בדיוק מטופל? האם אין שום בעייה מבחינת אחריות, או זמינות חלפים?

אם ניתן להזמין דרככם אקו בוסט 1.0 טיטניום באחריות, מחר בבוקר אני מתייצב אצלכם בסניף... :-)

• תוכן חדש...