Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

למזלי נתקע לי מסמר בגלגל, מה שהכריח אותי סופכלסוף (אני מתכנן את זה כבר חודש) להגיע לפנצ'ריה הקרובה ולהתייעץ עם הבחור לגבי מצב הצמיגים.

האחוריים דיי גמורים ודורשים החלפה - פשוט לא היה לו במלאי היום.

לכן אני כאן להתייעץ, איזה צמיגים כדאי לקנות, מה עלותם היום (חיפוש בפורום הניב בעיקר תוצאות מלפני שלוש שנים)?

מידות צמיג 205/50R17.

כרגע מורכבים הTOYO PROXES R32, האם כדאי לקנות כאלו? האם יש המלצות אחרות?

הרכב נוסע כ15-20 אלף ק"מ בשנה - לא מעט כבישים בינעירוניים.

הדרישות הן: עמידות לאורך זמן, שקט יהיה נחמד.

תודה מראש.

פורסם

השאלה היא כמה כסף בא לך לשים על צמיגים.

כיום יש המון חברות, עם מחירים שנעים מעלה ומטה, ויש גם צמיגים שנותנים תמורה מצויינת למחירם.

ההמלצה שלי ככל מקרה, היא : FALKEN.

פורסם

הפאלקן במידה שלך עולים 450 לצמיג, לעומת זאת TOYO T1 SPORT עולים 524 (מחירים מאתר טיירדיל).

אני הייתי הולך על הטויו, יש לי ניסיון מעולה איתם, ממליץ בחום גם מבחינת אחיזה ביבש וברטוב, וגם מבחינת עמידות לשחיקה.

הפאלקן פחות טובים בכל פרמטר.

אגב, לגבי הדרישות שלך - עמידות ושקט זה נחמד, אבל מה שבאמת חשוב זה אחיזה, כי זה מה שיכול לעשות את ההבדל בין כמעט תאונה לתאונה קטלנית. כן, גם אם אתה נוהג רגוע ולאט וללא שום יומרות ספורטיביות. תאונות קורות גם לאנשים כאלה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לפני כשבועיים הרכבתי TOYO Proxes R32 לרכב שלי(ספיריט 2008),

בינתיים הרכב יציב ומבחינת רעש גם בסדר גמור, הבנתי שהם אמורים להחזיק

כ- 3 שנים בשקט ואני גם נוסע בין 15-20K ק"מ בשנה.

להלן הקישור שלי מלפני כחודש:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?527755-צמיגיים-205-50R17

פורסם

תודה על התגובות.

ראשית אין ספק שאחיזה היא הדבר הכי חשוב.

לגבי המחיר, כ500 שח לצמיג +/- נראה לי סביר, מבחינתי האיכות חשובה יותר מהמחיר.

לגבי הצמיג שהוצע, toyo t1 sport, הבנתי שהצמיגי ספורט באופן כללי נשחקים מהר יותר, השאלה עד כמה מהר יותר, נגיד לעומת ה r32 או אחרים?

ומה לגבי האחיזה של r32, היא מספיק טובה?

תודה לעונים.

פורסם

תוכל לקרוא חוות דעת שלי על הT1 SPORT כאן, כולל תמונות מעקב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?448807-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2012-(2-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8)/page5&highlight=%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D+%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1+2012

אני ממליץ עליהם בגלל איזון טוב בין שחיקה לאחיזה, במחיר מצויין. לא מכיר את הR32.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אמרת שעכשיו יש לך R32, לא? אם כן אז אתה אמור לדעת.

אצלי זה מרגיש בסדר גמור, לא צמיג ספורטיבי אבל עושה את העבודה.

פורסם (נערך)

זה אכן הצמיג שיש לי אבל מעולם לא נסעתי עליו חדש.

בנוסף אני לא ככ מבין בזה ולכן אני מרגיש שאני לא יידע אפילו למה לשים לב. זאת הסיבה שפניתי לפורום, לקבלת תשובות מקצועיות יותר ( ללא שום אינטרס).

בתכלס אין לי שום יומרות ספורטביות, אני הנהג הכי ממוצע. אני רוצה משהו איכותי אבל בפועל, כנהג, יכול להיות שלא ארגיש בהבדל….

עריכה אחרונה על ידי androidon
פורסם

כמו שציינתי זה שלא תרגיש בהבדל בנהיגה יומיומית לא אומר שאתה לא זקוק לצמיג טוב ככל האפשר. היכולת של הצמיג תבוא לידי ביטוי במצבי חירום - כמו בלימת פתע, סיבוב שהפתיע אותך, התחמקות ממכשול וכו'. כל פעולה שתדרוש אחיזה מירבית, בלי קשר ליומרות שלך כנהג ספורטיבי. ההבדלים בין הצמיגים מתחדדים מאד בעיקר בכביש רטוב, שם ההבדל במרחק בלימה יכול להגיע למטרים רבים או עשרות מטרים, תלוי במהירות כמובן.

אז - כולם צריכים לשאוף לצמיג הכי אוחז בעולם. אבל, כמובן שאנחנו חיים בעולם של פשרות, ובסוף כסף זה הפקטור המשמעותי. לכן השאיפה צריכה להיות כמה שיותר אחיזה לשקל, תוך שימת לב לעמידות לשחיקה (שזה בסוף גם כסף).

אז אני כן נהג 'ספורטיבי', ולוקח את הצמיגים לקצה כמעט כל יום. לכן אני יודע להבדיל בין צמיג טוב לצמיג רע, ואלמנט השחיקה אצלי הוא מאד משמעותי. בשורה התחתונה מצאתי שהT1 SPORT נותן את התמורה הכי טובה לכסף, לפחות מהצמיגים שאני בדקתי, אם זה באופן אישי ואם זה באמצעות חוות דעת של אחרים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אני לא רואה את הצורך האקוטי בT1 SPORT.

בעיקר כשהבחור ציין עמידות לאורך זמן וטווח נסיעה שנתי שעובר את מה שהצמיגים הנ"ל עברו אצלך לפי השרשור שצירפת.

שקול לחיוב את גודייר EfficientGrip Performance שעלה פה בכמה שרשורים כצמיג טוב בסה"כ. שגם מיועד להיות יותר חסכוני בדלק ולשמור על אחיזה סבירה וגם שקט.

שים לב שלשנתון הרכב שלך נדרש מהצמיגים לעמוד גם בקוד המהירות והעומס כפי שמצויין ברשיון הרכב.

פורסם

אני הרכבתי 4 צמיגים R32 בעלות 425 ש"ח לצמיג, לדעתי תמורה מצוינת ביחס למחיר.

אגב אלה צמיגים שהרכב מגיע איתם מהמפעל, אז אני מניח שהם צמיגים שמתאימים

בצורה טובה לרכב שלך.

פורסם

תודה על התגובות.

HawHaw מתי הרכבת את הצמיגים? כי היום אני רואה שהמחירים נעים סביב ה500-550 שח ?

ואם תוכל לשלוח לי בפרטי איפה קנית אותם אשמח.

תודה מראש.

כמו כן ע"פ הנתונים שראיתי בhttp://www.tyrereviews.co.uk/ - (למרות שאני לא סגור על מה כל פרמטר אומר והאם האחוזים צריכים להיות גבוהים או לא - אשמח אם מישהו יכול להבהיר - באתר שם לא מצאתי הסבר)

אני מתחיל להסגר על הR32, שהם גם המקוריים של הרכב.

אשמח אם למישהו יש הארות נוספות.

תודה רבה.

• תוכן חדש...