Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל דיעות לגבי קניית יונדאי I30 CW (הסטיישן שלהם) יד שנייה מהשנים 2010-2011 (תקציב 75K לערך)

בעיקר לגבי הנושאים הבאים :

רוחב ומרווח רגליים במושב האחורי

נפח אחסון

אמינות ובטיחות

מה ההבדלים בין שנים אלו לבין הדגם החדש שיצא ב-2012 ? הן בהיבט המחיר והן בנושאים המוזכרים מעלה

במגרשי הרכב השונים הוצעו לי גם פורד מונדאו 2300 (שבעייתית בגודל , בזיהום האויר ובעלויות השוטפות (צריכת דלק , ביטוח , רשיון , טיפולים וכולי) .

כמו כן הוצעה לי רנו פלואנס עם מנוע 2000 במחיר מאוד זול - האם יש סיבה לחשוד שיש בעיה עם הדגם , היצרן ?

תודה רבה ושבוע טוב לכולם

פורסם

המושב האחורי בסטיישן מרווח משל ההאצ'בק בזכות בסיס גלגלים גדול יותר, המרווח לרגלים טוב וגם לכתפים, אתם עדיין זקוקים למושבי בטיחות?

ליונדאי I30 האצ'בק 5 כוכבים במבחן הריסוק. הסטיישן לא נבחנה ולכן לא ידוע מה הציון שלה, ההבדלים יהיו בעיקר בריסוק צידי כי החזית זהה ממה שאני יודע.

מבחינת אמינות, ל-I30 כמה מחלות מוכרות כמו יחידת יוניט ברקס שנוטה להתקלקל וגורמת לנורת ESP OFF להידלק בלוח המחוונים ולשיבושים בתאורת הבלם האחורית.

מנגנון הפתיחה של דלת הנהג הוא גם בעיה מוכרת ומי שנתקל בזה בתקופת האחריות קיבל מנגנון מחוזק.

אצלי ברכב המפוח של המזגן התקלקל פעמיים, בפעם הראשונה בתקופת האחריות ובשניה שילמת רק חלק מהעלות בגלל שזה קרה לאחר סיום האחריות.

מדובר בחבילה לא רעה בכלל בדגם הסטיישן, רכב מרווח, מאובזר לא רע עם סאנרוף, חיבור USB למערכת השמע, שליטה מההגה על המערכת, הביצועים טובים וגם צריכת הדלק בסדר, אצלי 12.5 ק"מ לליטר דיי עקבי בנסיעות משולבות עירוני-בין עירוני ואני לא אחד שמרחם על הדוושה.

החסרונות הם קבינה שחורה מדי, אין משענת יד לנהג, חסר הילוך חמישי שהיה משפר את צריכת הדלק והופך את השיוט לנוח יותר וכיול המתלים נוקשה מה שגורר נסיעה מרוסנת אבל לא רכב ומשככת.

הדגם החדש בעיקר נעים ונוח יותר לנסיעה, תא הנוסעים מעוצב יותר ואיכותי יותר. מבחינת אבזור דווקא יש נסיגה - חיבור ה-USB נעלם ואין גג נפתח.

לעומת המונדאו היונדאי תהיה נוחה יותר בתנועה עירונית צפופה, היא תהיה חסכונית יותר וזולה לאחזקה וביטוח.

פורסם (נערך)

תודה על התגובה המהירה

מבין שגם אתה חושב שאסור להתקרב לרנו ?אח צרפת צרפת, דווקא ביין ונשים הם מעולים ....

לגבי מושבי בטיחות - יש כרגע בוסטר שיעלם עוד כמה חודשים(בגיל 8 ) ויש כיסא תינוק (הקטנה שנה וחצי)

בנוסף בקריאה פה בפורומים ראיתי שגם המיניואן סיטרואן C4 פיקאסו יכולה לבוא בחשבון מבחינת תקציב

מניח שהיא תהיה עוד פחות נוחה בעיר וגם הכי יקרה לאחזקה ,ביטוח , רשיון אבל תיתן הרבה יותר נוחות גם מהפורד מונדאו

בקיצור התכנסתי לאפשריות הנ"ל (1 מכל קטוגריה)

1. יונדאי I30 CW

2. פורד מונדאו טרנד עם מנוע 2300

3. סיטרואן פיקאסו C4

ועכשיו מתלבט לאיזה קטוגריה ללכת

עריכה אחרונה על ידי תומר74
פורסם

אני דווקא לא חושב שאסור להתקרב לרנו.

אני דווקא שוקל רכישה של קליאו חדשה.

הפלואנס 2 ליטר היא משפחתית מרווחת ולא רעה בכלל. הביצועים עדיפים על ה-1.6 החלש והעייף. אגב המנוע והגיר הם של ניסאן ומותקנים גם בקשקאי.

ירידת הערך הגדולה משחקת דווקא לטובתך בתור קונה.

מאיזה שנה הרכב שהוצע לך? מה הנתונים שלו? מה המחיר?

לםיקאסו גיר רובוטי שלא חביב עליי באופן אישי, הוא גס, מטלטל, מידרדר אחורה בזינוק בעליה והופך את הנסיעה ברכב ללא נעימה.

ישנם דגמים אוטומטיים אבל הם מעטים יחסית לרובוטי.

פורסם

שוב תודה

לגבי הפלואנוס - יד 1 מליסינג , סוף 2010 , קילמורטאז נמוך יחסית לליסינג ,אמרו גם שזה הדגם עם הגימור היותר מפואר נתנו לי את המחירון 77300 כי במקביל הם נותנים לי מחירון גם על הרכב שלי

(וזה עדיף על האפשרות האחרת)

פורסם
שוב תודה

לגבי הפלואנוס - יד 1 מליסינג , סוף 2010 , קילמורטאז נמוך יחסית לליסינג ,אמרו גם שזה הדגם עם הגימור היותר מפואר נתנו לי את המחירון 77300 כי במקביל הם נותנים לי מחירון גם על הרכב שלי

(וזה עדיף על האפשרות האחרת)

וכמה הם דורשים על הרכב אם תגיע עם מזומן?

אני לא יודע איזה רכב אתה מחליף ומה הסחירות שלו אבל הרכב שאתה מתעתד לרכוש לא נסחר במחירון...

לא שווה לך לנסות למכור לבד?

אלי

פורד פיאסטה, 1.25 ידנית Trend, שנת 2014

פורסם

במשפחתנו היו שתי פיקאסו: אחת מעולה ושניה בעייתית. לא יודע אם זו הרפתקה נכונה. גם לגיר צריך להתרגל.

יונדאי תהיה לך צרה, כמו רוב המכוניות בסגמנט זה.

פלואנס בחירה טובה. לא מנוע 1.6, אבל מנוע 2 או דיזל ישרתו אותך היטב.

המלצה נוספת: אוונסיס או b4.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...