Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה מכרתי בצער את האאודי הזקנה שלי ועברתי למאזדה 3 Spirit שנת 2009, והדבר הראשון ששמתי לב אליו הוא איכות השמע המחרידה מהמערכת המובנית. אני מעוניין לפרק את הכל ולהתחיל מאפס.

עבר די הרבה זמן מאז הפעם האחרונה שהתעסקתי בנושא וגם אז זה היה באופן שטחי יחסית, לכן אשמח להמלצות בנוגע לחלקים.

המטרה הראשונה והמרכזית מבחינתי היא איכות שמע והפרדת תדרים מדוייקת; המוזיקה שאני שומע בדרך כלל נעה בין סגנונות Pink Floyd ועד Dream Theater.

מבחינת הHead Unit חשבתי על משהו בסגנון של Pioneer AVH-X8550BT, שמעתי עליו דברים טובים.

יש לי כבר סאב 12 אינץ' מסוג TS-W307D2 של Pioneer ממערכת קודמת שעשה בזמנו עבודה די טובה ולדעתי אוכל להשתמש בו שוב.

מה שבעצם נותר זה לבחור מגבר ורמקולים איכותיים, ומכאן אני די בור ואשמח להמלצות.

אם אינני טועה, הרמקולים בדלתות הם בגודל 5x7 אינץ'.

בנוסף - האם כדאי להשקיע בסט קומפוננט גם לחלק האחורי (בדלתות הרכב) או שדי להסתפק בסט קואקסיאלי טוב?

והאם יש יתרון במגברים נפרדים עבור הסאב ושאר חלקי המערכת? מצטער אם זו שאלה דבילית, שוב, עבר זמן מאז שהתעסקתי בנושא.

התקציב, כאמור, הוא בסביבות 8000-9000 שקל.

תודה רבה מראש ושבת שלום!

פורסם

אני אענה לך לגבי מה שאני מבין ובטוח במה שאני אומר, לעזור לך הרבה אני לא אוכל.

לגבי הרמקולים בדלתות מה זה בדיוק 5x7?? יש 4 אינץ', 5 ורבע אינץ' ו 6 וחצי אינץ'.

כל אחד לפי דעתו האישית כמובן, אבל אני חושב (ומאמין שהרבה יסכימו איתי) שבמה קידמית, כלומר סט קומפוננט רק מקדימה מספיק,

בעיקר באם יש לך ציוד טוב ובסכום שנתת אפשר להרכיב אפילו 2 מערכות טובות (דעתי...).

בדרך כלל עדיף לתת מגבר לקומפוננט ועוד מגבר מונו (יחיד) רק לסאב, אבל זה לא חובה פשוט לדעתי זה עדיף מבחינת ביצועים.

אם למישהו יש משהו להוסיף לדברים שלי או לתקן משהו אני אשמח. בכל מקרה מקווה שעזרתי אחינו.

שבת שלום...

פורסם

למוזיקה בסגנון הזה (שחלק מזה גם אני שומע) הייתי הולך על 3 חלקים מקדימה וסאב

בלי קואקסיאלי מאחורה ובלי קומפוננט אחורי.

בלי ידע והבנה ודי בעייתי להרכיב הכל. במיוחד אקטיבי. לכן במצב הזה הייתי הולך על 3 חלקים פסיבי. מגבר 2 ערוצים לקומפוננט ומונו.

לגני קומפוננט. אני פחוט אוהב מורל לסגנון מוזיקה הזה. אני גם לא ממש אוהב את טויטר של פוקל, למרות שאפשר להגיע איתו לדברים יפים,אבל זה דורש הבנה במה שאתה עושה ועבודה.. במצב שלך אולי איטון יכולים להיות פטרון טוב או HAT.

אני ממליץ לא למהר ולקחת את זה בסבלנות. להגיע למפגשים (עם דיסק שלך) ולשמוע כמה שיותר מערכות ולקבל כיוון של מה אתה יותר אוהב.

הייתי משתמש גם ביד שנייה. למגברים וכך ממקבל מערכת הרבה יותר טובה. יש המון מוצרים מצויינים למכירה ביד שנייה.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

האולטימו SC הוא בעל יכולת ספיגה 600RMS

האולטימו 1000RMS

מבחינת עלות האולטימו SC עולה 1200-1300 שח

האולטימו עולה כפול 2400-2600 שח.

האולטימו SC הוא "האח הקטן" של האולטימו שניהם בנויים על אותה טכנולוגיה אך

יש הבדל מאוד בולט בניהם לטעמי המורל אולטימו SC הוא סאב יותר מעודן ,האולטימו הוא הגירסא היותר אגרסיבית.

פורסם

תודה רבה על התגובות!

קינג - אתה לא הראשון שהמליץ לי ללכת על Clarion במקום Pioneer, יש לך המלצה על 2Din ספציפי שלהם?

אני פחות מתמצא בדגמים שלהם.

פורסם

מכשירי המולטימדיה של קלריון לא נפוצים

ואין לי ניסיון רב איתם מהסידרה החדשה ניתקלתי רק ב VZ401

ולא התלהבתי יותר מידיי.

http://www.clarion.com/us/en/products-personal/multimedia/

דווקא במולטימדיה הייתי הולך על הפיוניר ,בנוגע ל CZ702

זה מכשיר 1DIN זול עם תמורה גבוהה למחיר ,מה שמשאיר לך תקציב להשקיע בשאר רכיבי המערכת.

• תוכן חדש...