Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז היום, 7500 ק"מ אחרי הטיפול הראשון שעשיתי לרכב (ב10K, בהם הוחלף השמן לשמן של פז) נסעתי למוסך צד ג' עם מסנן שמן שלי ושמן איכותי לרכב שלי בשביל להחליף עד לטיפול הבא ב25K, למה עשיתי את זה? כי במוסך המורשה לא מוכנים לשמוע על שום דבר אחר.

חשוב לציין, שלפי הספר רכב יש למלא 3.6 ליטר שמן, כמה מילא לי המוסכניק במורשה? 4.7 ליטר!! מזל ששמתי לב וביקשתי ממנו לנקז וזיכו אותי על 50 ש"ח.

מה אני יעשה בטיפול הבא, בו אני יצטרך "לפי הנהלים" להחליף מסנן אוויר? יש לי K&N INBOX , אני יצטרך לשלם על עבודה + מסנן חדש מעיתונים רק בשביל שתיהיה לי אחריות על הרכב? אין דרך להתחמק מהשוד הזה? עצות, טיפים, מישהו?

פורסם

למה?

מאותה סיבה שאתה לא בא למסעדה עם מוצרים משלך ומבקש שיבשלו לך ארוחה.

זכותם לא להסכים, בגלל שאם יקרה משהו, יתחיל ויכוח אם זה בגלל הרכיבים או בגלל העבודה.

פורסם

לא מחייב.

יש לא מעט מוסכים שמסכימים שבעל המכונית יביא בעצמו את החלפים, והם גובים רק את שכר העבודה.

לגיטימי לחלוטין, ותלוי כמובן ביחסים בין בעל המוסך ללקוח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמו שחן ציין, יש מוסכים מורשים שמסכימים שתביא חלקים. אפילו שולחים אותך לאיביי לקנות אותם (רנו :( )

משכנתא זה קל

פורסם

את הדברים שאני כן עושה במוסך, לרבות דברים בטיחותיים, אני כן נוהג להביא מראש את החלפים, אלא אם כן המחיר והזמינות במוסך יחסכו לי טרדה בהבאת החלק מבעוד מועד.

מעולם לא נתקלתי בבעיה מול המוסך הנוכחי, וזה שלפניו.

הייתי מנסה לחפש מורשה אחר. אני בטוח שלא חסר.

M-TECH E46

פורסם
למה?

מאותה סיבה שאתה לא בא למסעדה עם מוצרים משלך ומבקש שיבשלו לך ארוחה.

זכותם לא להסכים, בגלל שאם יקרה משהו, יתחיל ויכוח אם זה בגלל הרכיבים או בגלל העבודה.

לא נכון,אדם מגיע למסעדה ולא מביא מוצרים משלו כי הוא משלם כסף שיתנו לו את השירות הזה,וכי אין לו כוח כמובן להכין בבית.

פה במקרה הזה דווקא יש לו "כוח" להביא את השמן.

פורסם

זה בכלל לא עניין של כוח.

מקדונלדס מרוויחה גם על העגבניות, גם על הלחמניות וגם על ההמבורגר כשהיא משקללת לך ארוחה ב-39.90 ש"ח. אתה לא יכול לבוא למקדונלדס עם פרוסות של עגבניה שחתכת בבית ולבקש שיזכו אותך בשקל וחצי. זה לא קשור בכלל לעובדה שהיה לך כוח לחתוך אותם בבית.

גם המוסך מרוויח על החלפים שהוא מתקין לך, זה חלק מהתמחור שהוא קובע לטיפול. יש מוסכים שמסכימים שתספק את החלפים בעצמך, אבל לרוב מוסך מורשה שמטפל ברכב במסגרת האחריות לא יסכים. גם אם כן, יציינו בקבלה שהלקוח סיפק את החלפים והם על אחריותו.

ספציפית במקרה של פותח השרשור, מדובר ככל הנראה ברכב מסוג סקודה עם מנוע TSI ושם יש חשיבות כפולה ומכופלת לסייג הזה. לך תנסה לשכנע את צ'מפיון מוטורס להחליף לך מנוע במסגרת אחריות של רצון טוב עם הערה כזאת...

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לדעתי ההגדרה של מסעדה לא מתאימה למוסך בגלל שלפעמים אתה מגיע למוסך על מנת לטפל בבעיה שלא מצריכה חלקים מצד המוסך כמו:ניקוי מצערת .

זה לא שתוכל להגיע למסעדה ולבקש מהשף המתכון שלו להכנת סטייק סנטה.

פורסם

לא צריך להקשות, האנלוגיה של המאסטרו מובנת, וגם לדעתי לגיטימי שהמוסך לא יאפשר שימוש בחלפים שאינם מסופקים על ידו, בדיוק כמו שלגיטימי אם הוא כן מאפשר זאת.

אני גם מבחין בין חלפים, שטבעי שהמוסך לא יאפשר שימוש בהם, לבין נוזלים סטנדרטיים כגון: שמן או נוזל קירור, תוסף דלק, מים לוישרים וכו' שלגביהם, אף שדרישה של המוסך לספק גם את אלו מובנת, לגיטימי אם הלקוח מעוניין להשתמש באלו שהוא מספק (כי התוצרת טובה יותר וכו').

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אין מום להשואה בין מוסך למסעדה בעיקר מבחינת ההשלכות (דיני נפשות). מוסכים מורשים בדרך כלל לא יסכימו לזה בגלל סיבות אוביקטיביות של אחריות וכלכליות כמו שציינו לפני לגבי רווח לא רק על השרות אלא גם על החלקים. מוסכים פרטיים פחות "קשים".

פורסם

לפי דעתי אין פסול בלהביא חלפים איכותיים אפילו למוסך מורשה, זה כמובן אחרי הרמת טלפון ותיאום איתם, יש מספיק מוסכים, רק צריך לבדוק ולתאם ציפיות.

אומנם צריך להשקיע טיפה של זמן לכל הצלצולים והדיבורים אבל גם ככה "מבזבזים" זמן בקניית חלקים, בדיקה מה מתאים וכו'.

• תוכן חדש...